П`ятниця, 26.04.2024



Головна » 2011 » Січень » 25 » Останній успіх яготинського футболу в чемпіонаті Київщини з футболу. Продовження
20:25
Останній успіх яготинського футболу в чемпіонаті Київщини з футболу. Продовження
Ми писали, що було недостатнє фінансування і збірна району не виступала в вищій лізі чемпіонату з 2004 року. Зараз цим питанням зацікавилась яготинська влада на чолі з в.о. голови Яготинської РДА І.І.Шуллою. Зараз все йде до того, що у нас буде команда рівня вищої ліги.
Минулого разу ми з вами зупинилися на першому колі чемпіонату Київської області 1998/1999 року. Зараз ми Вам хочемо подати інформацію про друге коло чемпіонату, за підсумками якої маслозаводський "Прапор" посів найвищу сходинку в області.

Турнірна таблиця після 10-го туру мала такий вигляд:


Команда
І
В
Н
П
Р/М
О
1
"Блискавка" Баришівка
10
6
1
3
19 - 17
19
2
"Рефрижератор" Фастів
7
6
0
1
24 - 5
18
3
"Прапор" Яготин
9
5
0
4
21 - 14
15
4
УФЕІ, Ірпінь
9
4
3
2
14 - 9
15
5
ФК "Вишневе"
10
4
1
5
23 - 17
13
6
"Колос" Бориспіль
10
4
1
5
12 - 16
13
7
"Аякс" Васильківський район
10
3
3
4
34 - 31
12
8
"Рось" Богуслав
9
3
3
3
19 - 19
12
9
"Чайка" Вишгород
8
3
2
3
11 - 13
11
10
"Борисфен" Щасливе
8
3
2
3
11 - 16
11
11
"Рось" Біла Церква
9
2
1
6
11 - 24
7
12
ГАЯН, Переяслав-Хмельницький
9
1
3
5
11 - 29
6

11  ТУР

«Аякс» Ксаверівка – «Рефрижератор» Фастів –
«Рось» Біла Церква – «Колос» Бориспіль –
УФЕІ, Ірпінь – ГАЯН, Переяслав-Хмельницький – 3:0
«Рефрижератор» Фастів – «Рось» Богуслав –
«Чайка» Вишгород – УФЕІ, Ірпінь – 0:1
«Чайка» Вишгород – ФК «Вишневе» –
«Рось» Богуслав –  «Борисфен» Щасливе – 3:0(тех.поразка)

 «Блискавка» Баришівка – «Прапор» - 1:2

Яготинський маслозавод, його продукція, давно стали відомі за межами нашого райцентру і є візиткою Яготина, приносячи йому добру славу. Два останній роки своєрідною рекламою для заводу стала і футбольна команда «Прапор», яка за цей короткий час пройшла шлях від першої обласної ліги до елітного дивізіону і чітко позначила Яготин на футбольній карті Київської області. Здобутки команди(в якій всі свої, немає залітних «зірок») привернули до себе увагу уболівальників. Тепер не тільки домашні матчі яготинців збирають найбільшу в області глядацьку аудиторію, але часто і на виїзних матчах буває чимало яготинців.
І 07 листопада у сусідню Баришівку на матч з місцевою «Блискавкою» разом з командою прибули прихильники футболу з Яготина(більшість – працівники маслозаводу). Мабуть, такої палкої підтримки не знала жодна команда в області. Як зізнався один із вболівальників: «Я так і в Києві не кричав на «Арсеналі».
Наші хлопці віддячили за таку увагу. Незважаючи на холод і вітер, жорстку, а інколи і грубу гру господарів(вже на 17-ій хвилині був травмований В.Сапронайтіс, через 10 хвиилн – Ю.Лазебнов), «Прапор» здобув важливу виїзну перемогу – 2:1.
Обидва голи яготинців були забиті ще до перерви. У середині першого тайму відзначився лідер атак яготинців Ю.Лазебнов, а на останній хвилині першої половини гри коротка комбінація А.Родак-Ю.Стовбчатий закінчилась влучним ударом. До перерви кілька нагод вразити ворота господарів втратили Б.Волошин, Ю.Яковець і той же Ю.Лазебнов.
У другому таймі господарі кинулись відігруватись і один гол відквитали. Ще в одному моменті ворота «Прапора» врятував ліберо В.Осьмак, вибивши м`яч з лінії. Господарі тисли наших до фінального свистка, а яготинці у контратаках втратили щонайменше п`ять гольових моментів: виходили на побачення з воротарем «Блискавки» Б.Волошин, Ю.Лазебнов, Ю.Яковець, А.Родак, але діяли якось скуто, нерішуче і неточно, тому більше голів уболівальникам побачити не довелось.
«Прапор» грав у такому складі: С.Старовойтенко, С.Овсянніков(І.Сирчин), В.Осьмак, Ю.Стовбчатий, І.Гордієнко, В.Ткаченко, А.Родак, В.Сапронайтіс (В.Пономаренко), Ю.Яковець, Б.Волошин, Ю.Лазебнов.
В.Чепіль
(«Яготинські вісті» від 14 листопада 1998 року)

Пропущені матчі першого кола

«Борисфен» – «Рефрижератор» - 0:1
ГАЯН – «Рефрижератор» - 0:2
«Рось» Біла Церква – «Чайка» - 2:1

«Борисфен» Щасливе – «Прапор» - 2:1

Провівши досить інтенсивний підготовчий період, який включав офіційні матчі з міні-футболу та товариські на відкритих полях, «Прапор» підійшов до першого офіційного матчу обласної суперліги з «Борисфеном»(с.Щасливе, приміська зона Києва) в ранзі одного з лідерів турніру і з надією гідно підтримати солідний рівень гри, який він демонстрував протягом минулого сезону. Це був матч першого кола, який не відбувся з причин ранньої зими в листопаді минулого року.
Отже, субота, 10 квітня 1999 року, селище міського типу Щасливе, чудово підготовлений трав`яний газон футбольного поля, на якому часто грає свої матчі першої ліги «Динамо-2»(Київ). Все сприяло успішній грі футболістів: сонячна, тепла погода, 60 вболівальників, настрій. Правда, дещо вдавався взнаки поривчастий західний вітер, і проти нього нашим довелося грати другий тайм.
«Прапор» виступав у такому складі:  С.Старовойтенко, Р.Прокопішин (Ю.Стовбчатий, 54), І.Сирчин(В.Гришко,84), В.Осьмак, І.Лохман(Ю.Стригун,78), А.Родак, Ю.Івахно, В.Ткаченко(Р.Михно,71), О.Чубур, Б.Волошин, Ю.Лазебнов.
Перший тайм пройшов за незначної нашої переваги. Капітан «Прапора» Б.Волошин мав 4 досить непогані нагоди відзначитися, але двічі впевнено зіграв воротар господарів, а двічі Борисові бракувало точності. Тільки один момент був у Ю.Лазебнова, але м`яч відбила стійка. Захисник І.Сирчин підключався до атак, але на 45-й хвилині не впорався з нападником господарів і змушений був його збити у штрафному майданчику, за що одержав жовту картку(а міг і червону). Був призначений пенальті, але на висоті був наш воротар С.Старовойтенко, який відбив удар з 11-метрової позначки, як відбив він ще два небезпечні удари на 34-й і 37-й хвилинах.
А гол «борисфенівці» забили собі самі. А.Родак зробив навіс на ворота суперників, воротар помилився, а голова захисника господарів спрямувала м`яч до сітки власних воріт. Отже, перший тайм 1:0 на користь «Прапора».
Другий тайм наші повністю провалили. І справа, звичайно, не в тому, що довелось грати проти вітру. Просто на полі був не єдиний, згуртований колектив, а десять гравців, які погано розуміли, що їм робити. Виділявся у «Прапора» лише воротар С.Старовойтенко, до якого єдиного не повинно бути претензій у тренера О.Мороза. Але й він не зміг виручити яготинців на 50-й хвилині, коли господарі провели атаку лівим флангом, і на 75-й хвилині, коли власні воротар «розстріляв» І.Сирчин. У «Прапора» у другому таймі було дві небезпечні атаки, але О.Чубур пробив вище воріт, удар з лівої Ю.Лазебнова відбив воротар. У підсумку – 2:1  на користь господарів. За «Борисфен» грали не лише юнаки 17 років, а й декілька гравців друголігового бориспільського «Борисфена».
«Прапор» залишив гнітюче враження своєю грою. Так погано він грав лише у Переяслав-Хмельницькому, де теж поступився, маючи перевагу у рахунку після першого тайму. Нам залишається лише сподіватися, що такі зриви відбуватимуться лише раз на півроку, і побажати «Прапору» перемогти в суботу 17 квітня 1999 року, коли він прийматиме сусідів з Баришівки, яких у першому колі обіграв в гостях – 2:1.
В.Чепіль.
«Яготинські вісті» від 15 квітня 1999 року.

12  ТУР

ФК «Вишневе» – «Чайка» - -:+
«Борисфен» - «Рось» Богуслав – 0:1
«Рефрижератор» - «Аякс» - 3:0
ГАЯН – УФЕІ – 0:4
«Колос» - «Рось» Біла Церква – 21.04.1999

«Прапор» - «Блискавка» Баришівка – 0:1

Яготинські футбольні «тифозі» з нетерпінням чекали відкриття футбольного сезону на стадіоні «Колос», бо дуже вже хотілося побачити «Прапор» в ділі після тривалого тренувального періоду та ще й під`юженим програшем «Борисфену», та ще й з вічно незручним суперником – Баришівкою. Після того, як в Щасливому наших футболістів погладили супроти шерсті, всі сподівалися, що на очах своїх земляків «Прапор» видиратиметься з шкури, аби довести, що то було не більше, ніж недоречність.
Все сприяло гарній грі. Єдине, про що забули потурбуватися організатори, то це про вітер. Різкий, лісняківський, він дмухав з різкими поривами і в першому таймі «грав» на боці «Блискавки». Може, через це, може, через досить високу як для початку сезону температуру повітря, але господарі поля вели гру якось мляво, анемічно, ніби з нальотом байдужості. Все робилося на полі правильно, але повільно, і суперник з Баришівки устигав перекривати всі шляхи до власного штрафного майданчика. Одним словом, гра(пардон за образу) нагадувала матчі чемпіонату України, які іноді нам показують по телевізору, аби ми не забули, яким поганим і нецікавим може бути футбол.
Коли у «Прапора» не клеїться колективна гра, можуть «вистрелити» його лідери – в цьому й сила нинішньої яготинської команди. Проте в звітному матчі і це не спрацювало. Бомбардир Ю.Лазебнов ніяк не міг «накрутити» пару-трійку захисників, як це у нього часто виходить, натомість регулярно втрачав м`яча і з зойками падав на ще м`який газон стадіону. Б.Волошин був старанним і, як завжди, вражав великим діапазоном дій, але по-справжньому гостро заграв уже наприкінці матчу. Не найкращу гру проводив і Ю.Івахно. Одним словом, протягом гри аргументи «Прапора», аби перемогти, виглядали малопереконливими. Можна, правда, згадати удар в штангу В.Ткаченко, але можна згадати і удар з меж  штрафного майданчика головою когось з гравців «Блискавки» - стовідсотковий шанс.
Другий тайм був за вітром. Але, ніби за законом бутерброда, вітер перестав сприяти яготинцям, поволі став ущухати, «включаючись» лише епізодично. Гра свого характеру не змінила. Можна було і її дивитись, і книгу читати одночасно. Нічого б не пропустив ні там, ні там. Але ідилію на полі зіпсували гості. В одній з атак вони добилися корнера, вдало подали його, м`яч, політавши над запареними гравцями, врешті-решт потрапив до воротарського майданчика «Прапора», куди , мов Кузьма з маку, вскочив гравець «Блискавки» і чи то тім`ям, чи то потилицею надав траєкторії м`яча таку криву, що її естетичний вигляд не зміг порушити ніхто, в тому числі й воротар. М`яч м`яко впав у дальній верхній кут.А це означало, що за 20 хвилин до кінця над «Прапором» нависла реальна загроза програшу.
Ситуація вимагала кардинальних дій. І «Прапор» показав, що в матчі зміг би вийти переможцем, аби не стара хвороба – невміння використовувати нагоди.Бив прицільно Б.Волошин – гепнув у штангу. Хтось з наших гарно пробив штрафний, воротар відбив м`яча перед собою – А.Родак не зумів його добити в сітку. Б.Волошин, блискавично пройшовши правим «краєм», «видав» пас Ю.Лазебнову, проте той поцілив у воротаря. Яготинці наприкінці матчу володіли беззаперечною перевагою, проте їм не вистачило часу. Якби так наші грали не тоді, коли в рахунку повели гості, впевнений, що «в прольоті» «Прапор» не був би.
А загалом беручи, футбол, продемонстрований обома командами цього дня, за всіма ознаками можна було б охарактеризувати як весняний. З весняним браком в передачах, з весняними заниженими швидкостями, з весняним рівнем «фізухи». Єдине, що було нехарактерне для весни – це відсутність весняного азарту і апетиту до футболу. Куди його подівали протягом міжсезоння команди обласної суперліги, залишається таємницею.
«Прапор» виступав у такому складі:  С.Старовойтенко, В.Пономаренко,Ю.Яковець, В.Осьмак, Ю.Стовбчатий(І.Гордієнко), А.Родак(Ю.Стригун), Ю.Івахно, В.Ткаченко (В.Сапронайтіс), О.Чубур, Б.Волошин, Ю.Лазебнов.

В.Гулящий.
«Яготинські вісті» від 21 квітня 1999 року.

13  ТУР

 «Рось» Богуслав – «Рефрижератор» - 0:2
«Аякс» - «Колос» - 4:1
УФЕІ – «Чайка» - 2:2

«Прапор» - «Борисфен» Щасливе - +:-

У першотравневому футбольному «меню» матч маслозаводського «Прапора» на першість обласної суперліги з «Борисфеном» був найбажанішою «стравою» для футбольних гурманів міста. Проте, на превеликий жаль, суперник на гру не з`явився.

14  ТУР

«Блискавка» - «Борисфен» - 0:2
«Колос» - «Рось» - 0:0
ГАЯН – «Аякс» - 2:1
«Чайка» - «Рось» - 1:2

«Прапор» - «Рефрижератор» Фастів – 3:0

Нарешті сподівання, які покладали уболівальники на нашу команду, повністю виправдалися. Прохолодного вечора(плюс сім градусів) 05 травня на міському стадіоні «Колос» у присутності 120 глядачів яготинський «Прапор» здолав лідера обласної Суперліги – фастівський «Рефрижератор» з крупним рахунком. Ця перемога особлива цінна тим, що наші досягли не лише великого матеріального результату, а й переграли гостей у всіх компонентах гри, практично не залишивши лідерові ніяких шансів. Тільки у перші 10 хвилин у фастівців була незначна перевага, і вони, мали, мабуть, найкращу можливість забити. Після розиграшу корнера м`яч було спрямовано у лівий кут наших воріт, але воротар «Прапора» С.Старовойтенко встиг підставити руку. Потім гра вирівнялась, і суперники мали по два непогані моменти для взяття воріт. На 10-й і 25-й хвилинах не зумів як слід розпорядитися м`ячем Ю.Івахно, а на 28-й та 35-й хвилинах уже повинні були хвилюватися наші вболівальники – фастівців також підвела точність. Нарешті на 36-й хвилині яготинці провели багатоходову комбінацію. Зліва м`яч одержав В.Ткаченко, обіграв захисника і віддав пас у центр штрафного майданчика «Рефрижератора». Тут м`яч прийняв Ю.Лазебнов і прибизно з десяти метрів спрямував його у лівий верхній кут воріт – 1:0.
Через 2 хвилини вже сам Юрій пройшов правим краєм аж до самої лицьової лінії, прострелив вздовж воріт, але на шляху шкіряного снаряда опинився голкіпер гостей, який відбив його прямо перед собою. Капітан «Прапора» Б.Волошин низовим ударом подвоїв рахунок.
На початку другого тайму гості проводять контратаку лівим флангом. Після удару головою знову майстерно грає наш воротар. А на 56-й хвилині високу індивідуальну майстерність продемонстрував В.Осьмак. Наш лівий захисник у стилі відомого італійця Паоло Мальдіні не тільки підключився до атаки, а й вміло завершив її – 3:0!
В кінці матчу суперники трохи стомилися. Особливо це було помітно у діях захисту гостей, і наші втратили не один шанс довести рахунок до непристойного для лідера першості. Часто в завершальних передачах помилялися Б.Волошин та Ю.Івахно. Хоча взагалі вся команда зіграла надійно в захисті і результативно в атаці. Гості свої моменти створювали майже виключно після подачі кутових(всього за матч вони подавали 7 разів, наші – 3). Серед наших гравців я б виділив воротаря С.Старовойтенко, ліберо Ю.Яковця, який не програв жодного єдиноборства з суперником.
Ось хто приніс цю заслужену перемогу:  С.Старовойтенко, І.Гордієнко, Ю.Яковець, Ю.Стовбчатий, В.Осьмак, А.Родак, Ю.Івахно, В.Пономаренко(Р.Михно,85; В.Гришко, 87), В.Ткаченко(І.Сирчин,78), Б.Волошин, Ю.Лазебнов.
А вся продумана гра стала можливою завдяки тренерові О.А.Морозу, який вже й гідну зміну «обстрілює» у принципових матчах. Наступний матч «Прапор» проведе у Борисполі з «Колосом» 15 травня.
В.Чепіль.
«Яготинські вісті» від 08 травня  1999 року.

15  ТУР

 «Колос» Бориспіль - «Прапор» - 1:1

Не раз доводилося констатувати, що навіть змагання першості області не завжди проводяться на належному рівні. От і 15 травня нашому «Прапору» довелося грати у Борисполі на стадіоні, який зовсім не був підготовлений до гри. Якщо в суху погоду поле більше схоже на плац, то після дощу воно місцями нагадувало болото. Під час матчу йшов дрібненький дощик, але було тепло. Грати, думаю, було приємно.
За 10 хвилин до початку матчу господарі мали лише 6 гравців, а ворота були без сіток, і тому початок гри арбітру довелось затримати на 14 хвилин. Та все ж головне сама гра, яка цього разу не розчарувала 40 вболівальників, з них – 5 з Яготина. «Прапор» грав дещо незвичною тактичною схемою, яку умовно можна зобразити як 1-3-2-3-2. Ворота захищав С.Старовойтенко, який, хоч і пропустив гол на 13-й хвилині, але вже після повторного удару. Взагалі Сергій зіграв без помилок, виручив команду на 58-й хвилині після прицільного удару зі штрафного, а також двічі в останні 10 хвилин. Вдало зіграв і під час подачі господарями всіх восьми кутових. В захисті грали Ю.Яковець, І.Гордієнко і В.Осьмак. Якщо не брати до уваги момент, коли нам забили гол, з обов`язками вони впоралися. Роль «хвилерізів» виконували І.Сирчин і Ю.Стовбчатий, якого за 11 хвилин до кінця гри замінив І.І.Лохман. До них теж особливих претензій нема. Вони багато переміщалися і підключалися до атакуючих дій команди. Середню ланку склали А.Родак, Ю.Івахно та О.Чубур, якого на 87-й хвилині замінив Ю.Стригун. Хавбеки менше, ніж завжди, тримали в себе м`яч, та й взагалі часто гравці оборони вибивали м`яч вперед верхом, і тому півзахисники ніби випадали з гри. На 8-й хвилині О.Чубур віддав пас Б.Волошину, але удар останнього воротар відбив на кутовий. Б.Волошин разом з Ю.Лазебновим були висунуті вперед і створили кілька моментів біля воріт суперників. Так, на 17-й хвилині В.Осьмак сильно пробив штрафний, воротар відбив, але Ю.Лазебнов не зміг перекинути воротаря, бо був дуже близько біля нього. Через 3 хвилини вже обоє нападників мали добрі можливості відзначитися, але знову виручив голкіпер.
На 55-й хвилині швидка атака наших привела до взяття воріт. Ю.Лазебнов пройшов правим краєм, віддав пас нп Б.Волошина, і капітан команди розписався у нижньому лівому куті. Нічия. А за 10 хвилин до закінчення матчу Б.Волошин одержав пас від Ю.Лазебнова, обіграв воротаря, але захисник господарів вибив м`яч з лінії воріт. Взагалі гра пройшла в напруженій обстановці, всі доклали максимум зусиль для перемоги, але все ж нічия – закономірний підсумок цього поєдинку.
22 травня «Прапор» приймає «ГАЯН» з Переяслав-Хмельницького, як завжди о 14-й годині.
В.Чепіль.
«Яготинські вісті» від 19 травня 1999 року.

16  ТУР

 ГАЯН, Переяслав-Хмельницький – «Прапор» -

18  ТУР

 «Чайка» Вишгород - «Прапор» - 1:4

Після «легкої прогулянки» з некомплектною командою з Переяслав-Хмельницького 29 травня яготинські футболісти тримали серйозний екзамен. У Вишгороді їх чекав принциповий поєдинок з володарем кубка Київщини – місцевою «Чайкою». У першому колі наші «скрутили голову» «Чайці», але не без зусиль, змусивши капітулювати десь аж наприкінці матчу. За схожою схемою розправився «Прапор» з вишгородцями і цього разу.
Але спочатку була тригодинна дорога в умовах тропічної спеки, яка відняла багато сили. Проте, як виявилося, не всю її вони розтратили по дорозі. В першому таймі яготинці подбали про свої тили, діючи персонально проти атакуючих гравців «Чайки», але й не забуваючи про контратаки. Рапірні випади «Прапора» змушували хвилюватися як захисників господарів, так і багаточисельних уболівальників, що прийшли підтримати свою «Чайку». На 3-й та 10-й хвилинах неточними ударами завершували гострі атаки яготинців І.Сирчин та Ю.Стовбчатий, а на 14-й хвилині лише воротар врятував господарів після небезпечного удару головою О.Чубура. Таранив оборону «Чайки» і Ю.Лазебнов, якого беки господарів змушені були регулярно «укладати» на газон стадіону.
А що ж «Чайка» показала в атаці? В першій половині гри це були два моменти, один з яких завершився ударом мимо воріт, а другий був ліквідований відчайдушними зусиллями воротаря та захисників. А гол у свої ворота наші «привезли» самі собі. Феноменально спокійний Ю.Яковець дещо перемудрив з воротарем С.Старовойтенко, в результаті чого м`яч одержав гравець «Чайки», і І.Гордієнко нічого не залишалося, як притримати його руками в штрафному майданчику, Пенальті і жовта картка. А потім був класний удар у кут воріт, і 1:0 повели господарі.
Хоча матеріальна перевага була на боці вишгородців, вже в кінці тайму було помітно, що вони втомилися. В другій половині гри це повністю підтвердилося. «Чайка» «літати» перестала, натомість наші гравці одержали такий необхідний і улюблений ними простір для атак. Хто дає «Прапора» простір, той підписує собі футбольний «смертний вирок». На 47-й хвилині швидка атака лівим флангом, О.Чубур віддає пас на лінію штрафного майданчика, і Б.Волошин з півоберта б`є у правий нижній кут. Кидок воротар не рятує – 1:1. На 56-й хвилині знову прорив по лівому краю, звідки Ю.Лазебнов «прострілює» на І.Сирчина, який тільки підставляє ногу, - «Прапор» виходить вперед.
Останні 26 хвиилн нашим довелося грати в меншості – О.Чубур не стримався, відповівши на грубість суперника ударом, за що одержав червону картку. Але навіть ця обставина не змогла завадити «Прапору» довершити розпочату справу розгрому до кінця. Затерзав оборонців «Чайки» Б.Волошин. В одній з атак він добився кутового, сам же його й подав, де знову відмінно зіграв І.Сирчин, пославши третій  м`яч до воріт господарів. А за 10 хвилин до кінця уже сам Б.Волошин, обігравши захисника, низом спрямува четвертий м`яч до сітки «Чайки».
Уболівальникам з Вишгорода сподобалася гра гостей. Вже після другого гола вони схвально сприймали дії гравців «Прапора», віддаючи належне їхній майстерності. В результаті цієї перемоги яготинці закріпилися в групі лідерів. 5 червня вони вдома приймають УФЕІ(Ірпінь).
В.Чепіль.
«Яготинські вісті» від 03 червня 1999 року.

19  ТУР

 «Прапор» - УФЕІ(Ірпінь) - 0:0

...А під кінець матчу спека показала, що на неї реагують навіть вишколені, молоді, фізично «натаскані» і швидкі, як хорти, футболісти з Ірпеня. Все помітнішими у них стали «грішки» в обороні, все менше і менше сил залишалося у хавбеків, аби вчасно повернутися до власних воріт. Отут, думалося, наші їх і «прищучать». Наш ударний дует Б.Волошин-Ю.Лазебнов одержав оперативний простір, яким мав будь-що скористатися, але... Ю.Лазебнов у своєму стилі протаранив, як багнет подушку, захист ірпінців, вийшов віч-на-віч з воротарем, але забиватив останню мить передумав, поціливши у гольмана гостей. Майбутні спеціалісти консалтингу і лізингу(ірпінці представляють команду фінансово-економічного інституту) трохи знітились і дозволили яготинцям провести ряд атак. Який прекрасний штрафний пробив Б.Волошин під перекладину! Але воротар, на жаль, пильності не втратив. За це його мало не покарали яготинські оси, які з почуття патріотизму напали на стража воріт УФЕІ, і той, бідолага, змушений був не скільки перейматися подіями на полі, стільки дбати про власну безпеку. Але яготинці цим шансом, наданим місцевими комахами, не скористалися.
А загалом матч пройшов під диктовку гостей. Приємно було зверху дивитись на геометрію їх гри: довгі, точні передачі, якими «відсікалися» відразу по декілька наших гравців, кинджальні проходи флангами, безперервний рух усієї команди, швидкість роботи з м`ячем, досить упевнена гра у повітрі, де наші, здається, не виграли жодного єдиноборства. «Прапору» весь час доводилося грати в деструктивній манері, а єдині козирі, які припас О.Мороз – індивідуально сильні Б.Волошин і Ю.Лазебнов, - були відрізані від партнерів і змушені були добувати м`ячі собі самі. Трудяга Б.Волошин декілька разів «крав» м`ячі у захисників суперника, але завершити ці «крадіжки» чимось путнім ні йому, ні Ю.Лазебнову не вдалося.
Натомість гості уже в першому таймі мали вирішити долю поєдинку. Спочатку третій номер ірпінців, як з-під землі виринувши в центрі нашого штрафного майданчика, метрів з десяти «розстрілював» С.Старовойтенка. Але наш голкіпер, продемонструвавши дива реакції, витяг «мертвий» м`яч. Потім та ж «трійка» безперешкодно била головою метрів з шести, але вцілила в штангу. Ще раз наші прогавили прохід третього номера лівим флангом. Це вилилося в націлену передачу і «соковитим» ударом з лінії штрафного, але, на щастя, поруч зі стійкою воріт. Про перевагу УФЕІ у повітрі я вже говорив. Майже всі навіси на наші ворота закінчувалися ударами. Добре, що удари були неточними. Практично нічим не проявила себе середня лінія яготинців, яка поступилася центром поля з перших хвилин зустрічі. В обороні ж наші трудилися як комсомольці на Боярській вузькоколійці. Це та ще плюс невміння гостей реалізувати шанси і невезіння завадили команді з Ірпеня, яка за рівнем футбольної «грамотності» стоїть вище яготинського «Прапора», привезти додому три очки. Наш же «Прапор» показав непересічні бійцівські якості, непогану функціональну підготовку в умовах, асимптотично наближених до африканських, а ще невміння здобувати максимум користі при мінімумі можливостей. Яготинські футболісти грали таким складом: С.Старовойтенко, Р.Прокопішин, Ю.Яковець, І.Гордієнко, Ю.Стовбчатий(В.Пономаренко), І.Лохман, А.Родак (А.Войцех), Ю.Івахно, І.Сирчин, Б.Волошин, Ю.Лазебнов.
В.Гулящий.
«Яготинські вісті» від 09 червня 1999 року.

20  ТУР

 «Рось» Біла Церква - «Прапор» - 0:9

12 червня наш представник в обласній Суперлізі мав важку дорогу до Білої Церкви (відомої з ХІ століття як Юр`їв). Цей гігант індустрії Київщини має команду ІІ ліги «Ригонда», а друга команда – «Рось» - грає у вищому футбольному дивізіоні області. Але ставлення до неї настільки прохолодне, що, діставшись з певними труднощами до футбольного поля на західній околиці міста, ми були вражені як низькою якістю майданчика, так і незадовільним рівнем підготовки до змагань такого рангу. Команда господарів зібралася всього за 10 хвилин до початку гри і тому довелося розпочинати на 15 хвилин пізніше. Гру обслуговував арбітр І.Ярковий з Фастова, який судить матчі навіть першої ліги.
«Прапор» грав таким вкладом: В.Хвостіков(С.Старовойтенко,46), Р.Прокопішин (В.Пономаренко,46), Ю.Яковець, І.Гордієнко, І.Сирчин, І.Лохман, Ю.Івахно, А.Родак (В.Ткаченко,46), В.Осьмак, Б.Волошин, Ю.Лазебнов.
Господарі створили за всю гру лише один момент, коли на 4-й хвилині зі штрафного влучили в поперечину. Ну, а потім розпочався Юр`їв день для «Прапора», в тому розумінні, що наші робили на полі все, що хотіли. В першому таймі було забито шість м`ячів. Відзначилися Ю.Лазебнов, який забивав на 6, 15, 34 і 38 хвилинах, а також Б.Волошин(30 і 31 хвилини). Причому наш капітан забивав, одержуючи паси від Юрія.
Після перерви ще три м`ячі побували в сітці воріт «Росі». Авторами голів стали І.Сирчин, Б.Волошин та І.Гордієнко, який з лінії штрафного майданчика точно пробив у нижній кут. Рахунок говорить сам за себе – 9:0, після чого «Прапор» може бути спокійним за свою різницю забитих і пропущених м`ячів.
19 червня наші приймають «Аякс»(правда, не з Амстердама, а з Ксаверівки Васильківського району). Це – команда, яка сповідує атакуючий футбол, що видно з показників забитих і пропущених голів.
В.Чепіль
"Яготинські вісті» від 16 червня 1999 року.

21  ТУР

 «Прапор» - «Аякс» Ксаверівка - 2:1

Матч розпочався майже з годинним запізненням – гості з Васильківщини виправдовувались, що вчасно доїхати до Яготина їм завадила страшенна злива у Борисполі. Внутрішньо порадівши за бориспільців, яготинські уболівальники налаштувалися на видовищний футбол, як це обіцяв у своїй останній публікації в «Яготинських вістях» голова районної федерації В.Чепіль. І дійсно, попри страшенну спеку, глядачі стали свідками досить жвавого, змістовного і азартного футболу. Правда, було помітно, що температурні екстремуми завадили обом командам показати все, на що вони здатні. Навіть у затінку було таке відчуття, що тебе повільно підсмажують на вогні, а що ж тоді відчували футболісти, яким треба було гасати під палючим сонцем?
А розпочали наші так, ніби грати їм при тридцяти трьох у затінку – звичне діло. Б.Волошин прицільно гепнув під перекладину зі штрафного – відмінно зреагував воротар, Ю.Лазебнов «накрутив» на лівому фланзі беків «Аякса»,  зробив простріл, але на нього не зуміли адекватно відгукнутися Б.Волошин з А.Родаком. Майстерно головою бив з кутового В.Пономаренко, але ударові бракувало точності.
Гості спокійно відбили дебютний натиск «Прапора» і самі стали все частіше тривожити ворота С.Старовойтенка. Швидко, однією-двома передачами проходячи центр поля, васильківці доставляли м`яча до штрафного майданчика, з-за меж якого не соромились бити при будь-якій зручній нагоді.
Час ішов, стомлені сонцем уболівальники чекали від «Прапора» рішучих дій, але у господарів нічого не виходило – перетримка м`яча, неточні паси, якась енергозатратна манера, коли м`яча «тягнуть на собі» замість того, аби він сам літав, - все це робило шанси яготинців добитися успіху досить проблематичними. Зате «Аякс» уперто вів свою гру, яка, зрештою, принесла результат. Різка контратака була зупинена порушенням. Штрафний удар прямо по центру метрів з вісімнадцяти-двадцяти. Ветеран «Аякса», центрхав Нікітенко, про гаубичні удари якого я писав ще три роки тому, майстерно «обминув» стінку і збив з пантелику нашого воротаря – 1:0 повели гості.
Тренер О.Мороз відразу ввів «в бій» О.Чубура замість І.Сирчина. Проте налагодити гру принаймні в центрі поля нашим так і не вдалося – паси йшли в боротьбу, фланги як слід не використовувалися, футболісти «Прапора» частенько грішили зайвими обводками в центрі поля, що призводило до втрат м`яча. Десь наприкінці тайму «вистрілив» А.Родак. Два його проходи правим флангом внесли легку паніку в оборонні порядки гостей, а другий прохід просто зобов`язаний був завершити голом В.Ткаченко, проте щось там завадило...
Другий тайм не змінив загальної картини. Візьму на себе сміливість стверджувати, що не змінив би він і результат, аби не... язик васильківських футболістів. Вони занадто емоційно і часто коментували дії судді, вступаючи з останнім у неконструктивні суперечки, які, за правилами, караються. Суддя довгенько терпів, а потім, переконавшись, що вгамувати добровільних консультантів просто так не вдасться, став роздавати червоні картки. Спочатку він вилучив з поля заднього захисника «Аякса», що, звичайно, відразу позначилось на міцності оборони, і Б.Волошин з Ю.Лазебновим, отримавши свободу, декілька разів виходили віч-на-віч з воротарем, але страж воріт «Аякса» діяв просто блискуче. Та врешті-решт ослаблений захист гостей дав «тріщину». В.Ткаченко завершив нашу масовану атаку, забивши м`яч з близької відстані. Гості відразу стали сперечатися відносно того, - був у В.Ткаченка офсайд чи ні. Це завершилося ще одним видученням у аяксівця. Шанси у нас, аби вирвати перемогу, зросли.Проте гості і у такій ситуації продовжували грати у свій футбол – висунуті вперед рудоволосий Нудик та лівша Дяченко «пили кров» у наших захисників прямо кружками, особливо Дяченко, який бив по воротах з будь-якої відстані і – просто диво! – всі удари приходилися «у рамку». В одному з епізодів він метрів з тридцяти перекинув нашого гольмана, але поцілив у перекладину. Якби трохи нижче, - впевнений, що гості виграли б. Навіть у меншості.
Дев`ять проти одинадцяти – це круто, але «Аяксу» здалося, що і цього замало, тому скоро на полі в складі гостей залишилося всього шість польових гравців і воротар – ще двох любителів учити суддю арбітр вилучив з поля. Такого я на своєму віку ще не бачив. «Тепер «Прапор» точно виграє», - глумливо кричали уболівальники з трибун. Не виграти в такій ситуації було б вершиною нехлюйства. Але нічого не виходило ні у Ю.Лазебнова, ні у Б.Волошина, ні у Ю.Івахна. Зате вийшло у лівого захисника В.Осьмака, який у другому таймі вийшов на заміну. Він вміло підключився вперед і завершив хаотично-навальну атаку господарів.
«Прапор» виграв, тепер має «у кишені» третє місце. Але нікому, навіть самим переможцям, морального задоволення ця перемога не принесла.
Господарі виступали таким складом: С.Старовойтенко(В.Хвостіков), Р.Прокопішин (В.Осьмак), Ю.Яковець, В.Пономаренко(І.Лохман), І.Гордієнко(А.Войцех), А.Родак (Ю.Стригун), Ю.Івахно, І.Сирчин(О.Чубур), В.Ткаченко, Б.Волошин,Ю.Лазебнов.
В.Гулящий.
«Яготинські вісті» від 23 червня 1999 року.


                                                                                                                            Далі








Категорія: Спорт | Переглядів: 2550 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 автор статті  
Команда буде. Збирають гроші на сезон. Ми ж знаходемось на околиці Київської області і нам треба більше грошей на транспорт. Якщо подивиться на склад команд 2010 року, то тільки Переяслав і частково Баришівка з наших країв. А то все міста під Києвом. 8 лютого відбудеться виконком федерації футболу, де і буде вирішуватися доля збірної району.

3 admin  
Це точно й фільми самі останні, цілий кінопалац!!!!!!!!!

2 chip  
Та там толпы туда не всунутся biggrin

1 Raps  
вибори пройшли, ніякої команди не буде.
хтось вже в кінотеатр Україна ходив???? biggrin

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 214




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail