Вівторок, 23.04.2024



Головна » 2011 » Листопад » 17 » ЗВІТУВАЛА ВЛАДА
21:48
ЗВІТУВАЛА ВЛАДА
Минув рік з часу приходу до влади в місті нової команди на чолі з новим головою Н. Дзюбою. І як і обіцяла пані мер, через рік вона відзвітувала перед громадою Яготина за проведену роботу.
Звітувала пані Наталія на сесії міської ради, яка відбулася 17 листопада. Цього разу сесія (її перша частина) проходила в залі будинку культури, тому на неї могли потрапити всі бажаючі члени міської громади.Також на засіданні були присутні голова Яготинської РДА, голова райради (Шулла), керівники підприємств, організацій та запрошені почесні громадяни міста.
І перед, і після виступу голова РДА, райради, та прості громадяни дякували Наталії Миколаївні за її роботу.
Власне перейдемо до самого звіту. Його пані мер розпочала зі вступу. В якому наголосила на важливості співпраці влади та громади, яка вибрала теперішню владу міста.
Далі пані Наталія подякувала та висловила всім свою подяку і шану за щоденну кропітку працю, громадянську активність, любов до рідного міста, з якої народжується наш спільний добробут, змінюється на краще зовнішній вигляд Яготина.
Як і будь-який міський голова,  пані Дзюба переконана, що найскладніше, але й найпотрібніше – це  поєднати позиції і прагнення місцевої влади і територіальної громади, добитися, щоб вони діяли спільно, в єдиному ключі, що протягом мого перебування на посаді ми СПІЛЬНО з вами  намагалися зробити. Саме завдяки прагматичній спрямованості співпраці міської ради,депутатського корпусу, її виконавчого комітету, відсутності популістсько-критиканського підходу до розв’язання стратегічних питань розвитку міста, активній позиції окремих представників громади вдалося досягти певних позитивних результатів. До міської ради прийшли люди, яких люди знають, поважають і які, здатні працювати і вирішувати проблеми кожного з мешканців.
За звітний період з метою забезпечення безперебійного функціонування всіх напрямків життєдіяльності міста та покращення рівня життя мешканців міською радою проводились пленарні  засідання міської ради, на яких розглядались важливі для соціально-економічного розвитку міста питання (це питання щодо міського бюджету на 2011 рік; земельні; підготовки житлово-комунальних підприємств міста до роботи в зимовий період 2010-2011-2012 років та інші).
Міський голова вважає, що  міська рада уважно підійшла до розробки бюджету - головного фінансового документа міста, й запропонувала депутатам міської ради на затвердження той варіант, що має максимально забезпечити виконання соціальних зобов'язань. Адже саме від можливостей бюджету передусім залежить виконання всіх цільових програм, спрямованих на розвиток міської інфраструктури.
Розглянуто та затверджено: Правила благоустрою міста; Порядок розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності, затверджені програми соціального захисту та інші, затверджений план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, утворені та працюють комісії при виконавчому комітеті міської ради. Розглянуто  та затверджино, Стратегічний план розвитку міста. Організовано роботу постійних депутатських комісій, увагою яких охоплено всі напрямки життєдіяльності міста (від перспектив забудови  до санітарного стану ), які плідно працювали на благо міста.  Важливу частину роботи міської влади є робота зі зверненнями громадян. Їх, порівняно з минулими роками надійшло( в різних формах) значно більше. Більшу частину з них розглянуто та, по можливості вирішено.
Важливим для міста стала діяльність виконавчого комітету міської ради. Протягом звітного періоду проводились  засідання виконавчого комітету, на яких приймались рішення, які перебувають на постійному контролі у міського голови особисто, її заступників та керівників структурних підрозділів; прийнято важливі нормативні документи та рішення, які давали змогу в цілому жити і працювати в правовому полі;  На засіданнях виконкому заслуховувались звіти керівників комунальних підприємств міста щодо їх фінансово-господарської діяльності , санітарного стану та благоустрою, проведення інвентаризації майна комунальної власності . Крім того введено в практику щотижневі оперативні наради з керівниками  житлово-комунального господарства з питань життєдіяльності міста, та підсумкові наради.
 Видавались численні розпорядження міського голови з питань забезпечення  життєдіяльності  міста , проведення культурно-масових заходів та ряду інших питань.
 На засіданнях виконавчого комітету, на оперативних нарадах при голові міської ради щомісячно  розглядалися питання стану виконання бюджету міста, питання сплати податку за землю та орендної плати за землю, проводилися заходи по наповненню дохідної частини бюджету. В місті укладені договорів оренди земель державної власності.
При виконавчому комітеті Яготинської міської ради створено робочу групу, яка здійснює перевірку раціонального використання земельних ділянок комунальної власності переданих в оренду фізичним та юридичним особам. За результатами перевірки робоча група вносить пропозиції, щодо внесення змін до договорів оренди земельних ділянок з урахуванням проведеної нормативно – грошової оцінки земельних ділянок в м. Яготині.
Пріоритетними  напрямками своєї передвиборчої програми пані мер декларувала наповнення міського бюджету:
1.збільшення прибуткової частини міського бюджету вдвічі за рахунок раціонального використання комунального майна, що знаходиться на території міста;
2.залучення  коштів відповідальних інвесторів у розвиток соціальної інфраструктури міста;
Планові показники дохідної частини міського бюджету виконані на 110,4 відсотки В порівнянні з відповідним попереднім періодом надходження  орендної плати за землю від юридичних осіб в звітному періоді  перевищують надходження попереднього відповідного періоду  (з розрахунку   60%  надходжень ) 95,4 відсотків надходжень до загального фонду бюджету міста складають податкові надходження. Отже, протягом звітного періоду в місті мали місце позитивні тенденції соціально-економічного зростання. Забезпечено виконання запланованих обсягів по всіх дохідних джерелах загального фонду.
ПИТАННЯ №2.залучення  коштів відповідальних інвесторів у розвиток соціальної інфраструктури міста; За звітний період до  міського бюджету розвитку надійшли  кошти благодійних внесків на розвиток інфраструктури міста. На постійному контролі у міського голови перебували питання боротьби з корупцією, дотримання виконавської дисципліни та службової етики посадовими особами міської ради, велась ціленаправлена робота на виконання власних та делегованих повноважень.  Щодо звернень громадян. Нами розроблені, опубліковані в газеті  та розміщені на стенді графіки  особистого прийому  громадян   посадовими  особами та депутатами міської ради, згідно яких і проводиться прийом.Започатковано проведення  щоденного  прямого телефонного  зв'язку «Гаряча лінія» Здебільшого громадянами порушувалися питання незадовільного стану доріг,  руху  міського транспорту,  перевезення пільгових категорій громадян та  культури обслуговування пасажирів.
Згідно затвердженого графіка, мером ,заступниками, проводяться  виїзні прийоми громадян безпосередньо на підприємствах, в установах та організаціях міста, що дає можливість громадянам,  які працюють також звертатися з своїми проблемами та заявами. Основними питаннями, порушеними в заявах були:
-виділення земельної ділянки під забудову та надання дозволів  на їх оформлення у приватну власність;
-проведення ремонту дахів, під’їздів та ліфтів у багатоповерхових будинках;
-ремонту та проведення систем тепло-, водопостачання та водовідведення;
- ремонту доріг вулиць та провулків міста;
-надання дозволу на оформлення свідоцтв на право власності на об’єкти нерухомого майна;
- впорядкування графіків руху міського автотранспорту;
- надання матеріальної допомоги на лікування та інші.
Багато питань вирішено . Залишились не вирішеними питання, які потребують додаткових бюджетних коштів, або ж винесення їх на засідання виконавчого комітету чи то на розгляд сесії міської ради. Через відсутність затвердженого Генерального плану міста залишаються невирішеними частина земельних питань. Серед численних звернень окремою групою можна виділити звернення, які   потребують  виділення  значних бюджетних   коштів. Це  стосується  ремонту  дахів  на  багатоповерхових  житлових  будинках, доріг  в  місті,  стану приміщення дитячих навчальних закладів,  проведення  вуличних  міських  мереж  водопостачання в тих мікрорайонах міста, де вони ще відсутні. Тому, при прийнятті бюджету, ми намагалися якомога більше враховувати потреби  громадян і при настанні відповідних погодних умов кошти для проведення необхідних робіт будуть поетапно виділятися. Для забезпечення стабільного економічного зростання більшість підприємств міста потребують значних інвестицій, які зможуть підтримати їх конкурентоспроможність завдяки впровадженню нових технологій та модернізації виробництва. Враховуючи обмеженість внутрішніх інвестиційних ресурсів, міська рада та виконавчий комітет одним з важливіших напрямків своєї роботи вважають покращання інвестиційного клімату та залучення зовнішніх інвестицій. Саме планомірне поширення інформації про наше місто, його економічний,технологічний та ресурсний потенціал займає в цій роботі не останнє місце.
Протягом року було проведено багато зустрічей та переговорів керівництва міста  в рамках програм економічного  співробітництва,прийнята участь в конгресі ділових,наукових та творчих сил України. Сформовано інвестиційний портфель, до якого увійшли цікаві   проекти від зацікавлених організацій усіх форм власності. Запропоновані проекти стосуються життєво важливих сфер життєдіяльності міста і спрямовані на покращання умов життя городян за такими напрямками:
- модернізація систем водопостачання та водовідведення;
- будівництво нових очисних споруд каналізації;
- розпочато роботи по оптимізації водопостачання міста та створення гідравлічної моделі;
- реалізація Програми "Чисте місто".
-створення нових підприємств та нових робочих місць.
Зокрема  ТОВ Білайн по питанню будівництва вантажного терміналу,що при позитивному вирішенні дасть яготинцям 2000 робочих місць.
Створена і працює місцева нормативна база, яка регулює питання будівництва на всіх етапах - від відведення земельної ділянки до прийняття об`єкта в експлуатацію, відпрацьовано процедуру переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення об`єктів торгівлі та побутового обслуговування, що дає можливість вирішувати питання розвитку підприємницької діяльності в умовах відсутності регулювання цього питання у рамках Житлового Кодексу.   
За останні роки по місту значно зросли обсяги комерційного будівництва. Це позитивний фактор, але він має і зворотну негативну сторону – самовільне будівництво.
З метою впорядкування розміщення кіосків, торгівельних палаток та павільйонів (так званих малих архітектурних форм), недопущення їх самовільного встановлення, в січні цього року прийнято рішення міської ради "Про затвердження правил розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності в м. Яготині”.
Вказаним рішенням визначено чітку процедуру отримання дозволу на встановлення МАФів та введення їх в експлуатацію.
Крім того, передбачено облаштування та прибирання прилеглої навколо об’єкту території.
Щодо торгівлі. То в ній наведено лад. Численні  торгові точки (промислові, продуктові
) працюють майже без порушень. Також  покладено край стихійній торгівлі в Яготині. Відкриття сільгосп ринку, та торгового майданчику в центрі міста – пряме тому підтвердження. Плануємо відкривати торгівельні майданчики і в інших мікрорайонах нашого міста.
З метою створення сприятливих умов для місцевих виробників, будемо  здійснювати  заходи, спрямовані на створення фірмової мережі для торгівлі продукцією власного виробництва м'ясо-, молокопереробними та хлібопекарськими підприємствами.
За всіх часів однією із найважливіших і, водночас, найбільш складних ланок міської інфраструктури є і буде надалі житлово-комунальне господарство. Протягом звітного періоду міською радою була розроблена низка програмних документів та запропоновані шляхи подолання системної кризи у ЖКГ.
     Як результат: позначилася стійка тенденція до покращання ситуації у сфері надання житлово-комунальних послуг та санітарного стану міста. Наталія Миколаївна зупинилась на позначених напрямках більш докладно. Яготин має достатньо розвинуту вулично-дорожню мережу. Виконком міської ради звернув   увагу на  приведенню в належний стан доріг. 
Протяжність вулично-дорожньої мережі міста складає 194,16 км. Проблемою міста лишаються не зрізані дерева. Але скоро міська влада придбає спец вишку і проблему вирішать.
Значну  увагу пані Наталія, як завжди, приділила благоустрою міста. Вона згадала: суботники по благоустрою, висадження бузкової алеї,  облаштування парканів, кладовищ, квіткові насадження, прибирання паркової зони. Та багато інших заходів які проводились протягом цього року. Про  них можна прочитати на нашому порталі, тому не будемо зупинятись на всьому . Адже все можна бачити на власні очі. Також Наталія Миколаївна , як освітянин, згадала про облаштування  навчальних закладів . Зокрема дошкільних (ремонти, опалення, ітд) . На території міста Яготина знаходиться 6 дошкільних навчальних закладів, в яких відкриті 36 груп, які відвідують 850 дітей. Групи наповнені повністю. В зв’язку з перебуванням на черзі більше 200 дітей, оптимізація дошкільної мережі закладів міста в 2011 році не планується.
З метою  дотримання Правил техніки безпеки при користуванні електроприладами та  безпечній експлуатації існуючих електромереж у закладах дошкільної освіти, введено посаду  кваліфікованого електрика. Всі  завгоспи  дитячих садків протягом звітного періоду пройшли атестацію з техніки безпеки  по електро та газопостачанню.
Для роботи дитячих закладів у світлі сучасних вимог, міською радою у кожен садок було придбано комп’ютерну техніку на загальну суму 27 990 грн.
В місті Яготині проживає 270 дітей п’ятирічного віку, які повністю охоплені дошкільною освітою. По дошкільних навчальних закладах відкрита логопедична група, проводяться спортивні змагання, на базі дошкільного закладу № 6  організовано гурток танців.
Для реалізації державної політики у галузі соціального захисту населення в місті Яготині, шляхом  створення умов для зменшеня суспільної напруги, підвищення ефективності соціальної підтримки найбільш уразливих верств населення,  вирішення їх життєвих проблем, в січні  поточного року була прийнята Міська програма соціального захисту. Розмір  одноразової матеріальної допомоги зріс у 3,5 рази ( було -175 грн. – стало- 600 грн.). У переважній своїй більшості питання соціального захисту належать до державних повноважень, виконання яких делеговане органам місцевого самоврядування. Адже гідні стандарти життя громадян – це мета, для реалізації якої будь-які органи влади здійснюють свою діяльність.
На завершення доповіді пані Наталія наголосила , що кожен з нас хоче бачити Яготин сильним та процвітаючим, а його громадян – щасливими й забезпеченими. І лише шляхом об'єднання під ідеєю розвитку міста як цілісного комплексу, ми зможемо відстояти своє право на майбутнє і змінити на краще наше сьогодення.
Після звіту члени громади привітали нашого мера з річницею діяльності та вручили квіти.
Далі всі бажаючі змогли задати питання міському голові. Питання були, як правило пов’язані з комуналкою міста. По завершенні питань. Депутати обговорили та затвердили звіт міського голови.

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1863 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail