Вівторок, 23.04.2024



Головна » 2012 » Травень » 20 » ВСЕ ПРОЙШЛО МИРНО.
16:45
ВСЕ ПРОЙШЛО МИРНО.
З ранку 19 травня, о 10 годині  Як і обіцяли організатори, відбулося мирне зібрання  частини громади Яготина. Хоч на даний час рішення про будівництво заводу зупинено, все ж частина мешканців міста зібралася щоб черговий раз обговорити топ тему останнього тижня, з приводу будівництва заводу мінеральної вати датської компанії «Роквул».  Люди все ще не вірять, що завод не будуватимуть. Адже не довіряють владі. Багато виступаючих  зачіпало те, що по обласному радіо, та газеті «Яготинські вісті» губернатор області пан Присяжнюк брехав слухачам та читачам, що нібито 14 травня приїжджі молодики напідпитку вчинили бунт перед міською радою, що політики скористалися ситуацією.  Хоча, як зазначають журналісти, і Яготин Інфо зокрема, кого-кого але п’яних молодиків наша камера не зафіксувала. Як не побачили ми і грошей, які нібито платили людям за участь у мітингу. Зате дехто на свої пристрої фіксував не зовсім коректну  поведінку голови районної адміністрації, який в подібній ситуації точно мав вести себе по іншому. На акцію протесту  14 травня,прийшли саме жителі міста, щоб реалізувати своє право на виступи. Людей обурювало й те, що депутати повинні були обговорити та детально вивчити це життєво важливе питання у профільних комісіях із залученням фахівців екологів, санітарних лікарів, експертів , а вони з самого початку пішли шляхом цілковитої підтримки проекту. А потім передумали.  Також люди не до кінця впевнені, що завод не побудують. Вони вважають – призупинення рішення це лише тимчасово. Хоча міський голова не раз запевнила в протилежному.  На зібранні були присутні  орієнтовно  400-450 людей. Поспілкувавшись між собою, та покритикувавши владу, учасники мирного зібрання вирішили створити громадську організацію "Яготинщина проти будівництва екологічно небезпечного заводу «ROCKWOOL»”, поставивши свої підписи у протоколі зібрання. Для її легалізації створили ініціативну групу з активістів, доручивши їм представляти та відстоювати інтереси громади на всіх рівнях. Дуже приємно, що в місті є частина активних людей.  Але, після відміни рішення на  майбутній сесії, питання може втратити актуальність.
Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2331 | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 24
23 Сашко  
20 Lisa Якщо Ви хоть трохи цікавилися цим питанням (виділення 20 % на інфраструктуру міста), то Ви б знали, що кошти перераховуються не коли виділяється земля, а коли дається дозвіл на будівництво заводу і відраховується 20 % від прпоектно-кошторисної документації. І ніяк цього не оминути!!! А стосовно того, що земля виділялася під сільське господарство, то знову ж таки, якщо Ви дійсно цікавилися, то це єдиний спосіб залучити інвесторів!!!

24 Raps  
виділення землі для ведення особистого селянського господарства а потім зміна її цільового призначення це один з законних методів корупції

22 S O A P  
Я теж проти заводу але щоб Дзюбу зняти я теж проти для міста більше ніхто не зробив це факт але те що із заводом і церквою мер вляпалась теж факт

20 Lisa  
Сашко - З приводу тих, хто за гроші - полнейший БРЕД, невже не можна повірити, що прості люди бояться за себе і своїх дітей. Чи ти думаєш, що бабульки песіонерки за гроші туди пришкандибали, дуже багато знаю молоді, яка була на мітингах , всі за здоров'я. І ніякі партії тут не мають впливу. Завтра на 9-30 буду під мерією обов'язково.

19 Lisa  
Поки вона займалась благоустрієм міста,я не мала до неї жодних претензій, а тепер коли пообіцяли (а може вже дали) купу грошей їй, голові РДА і звичайно Губернатору Київської області вона готова наплювати на всіх аби провернути цю оборутку, покласти в карман і закордон , а Яготинці будуть здихать.
Якщо вона така чесна навіщо ця мутка з підставними особами яким передали землю, чому не конкретно під завод. Говорили інформацію, що якщо земля буде під будівництво заводу то міський бюджте отримає 20 відсотків від інвестицій. Чому тоді вона так прагнучи наповнити наш бюджет відмовляється від цього і передає уприватну власність ці землі. Мабуть ці відсотки ляжуть по карманах. Як після цього можна говорити про якусь довіру до мера. БРЕХУНИ!!!!

21 Raps  
цілком згоден!

18 Сашко  
17 Lisa А чому не віриш? Хто за останні 10 років зробив більше для міста? Я теж не розділяю думки побудувати завод, але повністю не довіряти Дзюбі не бачу сенсу!

17 Сашко  
Я згоден, що питання заключається у політиці і кріслі мера. Мабуть хтось туди мітить, от і підняв таку бучу. А завод повод! Не буде завода - буде Храм, або ще щось. Думаю не всі там за ідею, а деякі за ГРОШІ!!!

16 Lisa  
Просто Дзюба обіцяла СКАСУВАТИ рішення, а в Яготинських вістях за вівторок 22.05 написано, що на сесії буде питання "ЗУПИНИТИ дію рішення, ...". Якщо зупинять, значить можуть і відновити. БРЕХУНИ. НЕ ВІРЮ.

15 Саня  
и я про тоже. Просто хотят дзюбу снять наверное то так и говорите а завод просто повод А народ идет толпой думать то некому

14 Сашко  
А навіщо взагалі той мітинг, якщо завода вже не буде!!!

13 Max  
А чого мітінг в 9 30 сесія в 11 чи вже поміняли на 10

12 Дмитро  
Акцію проводити треба, але я не підтримую методів, як би вони не виправдовували ціль. На мою думку свою позицію ми маємо висловити, але не перетворювати це у ганебне зібрання!!!

11 Max  
Cаня ну не напрягай

10 Саня  
что опять баламутят чтото на четверг народ собирают ну сказали завода небудет что надо

9 Ігор  
Добре гасло "не дамо забруднити наше місто". От тільки на жаль не актуальне. Його вже забруднили так, що вже ніякий завод не страшний.

8 Евгеній  
Не дозволимо забруднити наше рідне місто! Ми повинні зберегти його для наступних поколіннь, дітей та онуків.

7 Nata  
Дійсно було чоловік 400 може трохи більше.

6 Главный админ сайта Мой любимый город Яготин  
Було 400 чоловік це правда. Вибрали Громадську організацію, проголосували за членів і голову грормадської організації, віддали підписи за скасування 52 ГА землі і проти побудови заводу Роквул.

5 Олексій  
Я особисто не підтримую ні одну зі сторін конфлікту, бо ніхто з них не виклав документованих доказів "своєї" правди. Але про кількість людей на зібранні автори не збрехали...

4 Олексій  
Cаня (20.05.2012 18:03)
какие нафіг 400 человек там и 100 не пришло. Совсеми проходящими можно и больше насчитать но те хто не посрецтвенно учасники то не смешите

шановний Саня, а ви в якому ВУЗі або в якій держ. структурі вчилися рахувати?

3 я - проти побудови заводу  
>>ВСЕ ПРОЙЛО МИРНО.
Степан, він, по ходу, не тільки рахувать, але і писать не вміє haha

2 Степан  
Напевно Саня в школі погано вчився, і більше ста рахувати не вміє.

1 Cаня  
какие нафіг 400 человек там и 100 не пришло. Совсеми проходящими можно и больше насчитать но те хто не посрецтвенно учасники то не смешите

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail