П`ятниця, 29.03.2024



Головна » 2015 » Вересень » 29 » «ВОЛЯ» вимагає припинити незаконне будівництво свинокомплексу
16:27
«ВОЛЯ» вимагає припинити незаконне будівництво свинокомплексу

«ВОЛЯ» Яготина вимагає припинити незаконне будівництво свинокомплексу на території Двірківщинської сільської ради. Яготинська районна державна адміністрація надала дозвіл на розробку технічної документації і  на будівництво комплексу всупереч позиції місцевих жителів, які виступають категорично проти такого сусідства. Свинокомплекс, що розрахований на поголів’я в 30 тис. свиней планують побудувати в безпосередній близькості до двох населених пунктів. Відстань від  майбутньої свиноферми до селищ Божки і Двірківщина складає менше двох кілометрів, а до Яготина, в якому мешкає понад 20 тисяч жителів – всього три кілометри.
«Важко уявити в яких умовах доведеться жити всім цим людям. Адже таке господарство – це постійний сморід та велика кількість відходів. До того ж худоба потребує чимало води, а це означає, що проблеми з питною водою можуть виникнути у мешканців навколишніх селищ, які беруть воду з колодязів», - обурюється координатор міської та районної організації партії «ВОЛЯ» в Яготині Микола Басанець.
Народний депутат «ВОЛі» Ірина Суслова направила до Яготинської державної адміністрації депутатське звернення з вимогою припинити розробку технічної документації для будівництва свинокомплексу та захистити інтереси мешканців Яготинського району, які зібрали чи мало підписів проти реалізації цього проекту.
Відповідь посадовців за підписом заступника голови районної адміністрації О.С. Форостяного просто здивувала. Виявилось, що громадські слухання за участю голова  Яготинської районної ради та сільського голови вже відбулися. Більше того, місцеві жителі виявили цілковиту згоду на будівництво  свинокомплексу та зернового елеватору. Разом з тим, у відповіді зазначалося, що  свинокомплекс не будується і проект повинен отримати відповідні погодження та експертизу в Мінрегіонбуді.
«Будівництво комплексу розпочалося наприкінці серпня і ведеться дуже активно. Більше того, я можу надати підписи що найменше 60-ти мешканців Двірківщини, що виступають проти такого будівництва», - прокоментував відповідь на звернення Басанець.
Він наголосив, що зазичений  Голова Яготинської районної ради Сергій Лисенко категорично проти будівництва свинокомплекса, а громадські слухання проводились з грубим порушенням процедури. На присутніх  здійснювався відвертий тиск.
«В будівництві свинокомплексу зацікавлена Яготинська районна держадміністрація. Тому це питання стоїть дуже гостро. Однак здаватись ми не збираємось. «ВОЛЯ» зробить все можливо, аби відстояти право мешканців нашого  району на прийнятні умови життя, а також на повагу з боку влади. Адже саме громада повинна вирішувати, як розпоряджатися комунальними землями і давати свою згоду на ті чи інші проекти», - підсумував Басанець.

 

Переглядів: 2058 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 7
7 Ник  
Басанця син знову рішає стати прокурором, вроді керівником Бориспільської прокуратури, до якої приєднують і Яготинську. Мабуть Басанцю старшому не хватає грошей на вибори на посаду мера, а його сину щоб стати прокурором, от вони розкопують і крадуть державні меліоративні системи і здають труби на металолом. А міліція навіть не змогла затримати Басанців і інших їх "подєльніков" і вилучити викрадені труби, бо Басанці їх залякали народними депутатами, звільненнями і т.д.

6 Володимир  
Басанець з Форостяним в селі Форбоване "віджали" ставок у Пріщенка, повитягували з нього труди зрощувальної системи і здали в металолом. Правду кажуть, що в чужому оці соломинку видно, а в своєму не видно цвле бревно.

5 Яготинець  
Всеб нічого,якби не Басанець. Дві кримінальні справи за банальну крадіжку меліоративних труб разом з сином,якого за пянку звільнили з прокуратури. До речі, перевірив - відстань до Яготина 8 км, а не три. А чому Басанець рве одне місце - бо або тюрма, або знову депутат і "правдолюб". На мене, то краще тюрма.

4 дід Степан  
Не має значення хто чий кум, але питання будівництва свинокомплексу досить серйозне. Ясна річ, що будуватимуть без очисних споруд, тому що це немалі кошти і Мостіпан не буде лишнє вкладати. А те що буде сморід то це факт, переконайтесь у людей де подібні свинокомплекси є. Просто в черговий раз дивує байдужість яготинців, чи думаєте що Вам смердіти не буде? Ще й як буде...

3 Dimon  
В каждого есть свой интерес.

2 Тарас  
це так само, як Гончаренко (начальник ЖЕКА бивший) - головний по Народному фронту. А дудить під дудочку бивших РЕГІВ.

1 Володимир  
Цікаво виглядає Семеняка виділив землю під будівництво, а тепер партія яку контролює кум його сина Васільєв проти будівництва.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail