Середа, 24.04.2024



Головна » 2015 » Лютий » 18 » ВЕЛИКИЙ СПОРТИВНИЙ ДЕНЬ В ЯГОТИНІ (відео)
19:04
ВЕЛИКИЙ СПОРТИВНИЙ ДЕНЬ В ЯГОТИНІ (відео)

В рамках відзначення дня воїнів-інтернаціоналістів, в нашому місті відбулася низка заходів.
Вони розпочалися з урочистої ходи, мітингу та покладання квітів до меморіального пам'ятника воїнам-афганцям, що на Алеї Слави. Там-же пройшла і панахида ,по полеглих, як у війнах минулого, так і за тими, хто загинув в наш час на війні за свою землю., яку провели Благочинний Яготинського благочиння Української православної церкви Київського патріархату отець Володимир Лещенко, настоятель Свято-Троїцького храму УПЦ КП отець Андрій Попович, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП Михайло Сенів .
Продовжились відзнаки урочисто-спортивними заходами в РБК. Відкривали його т.в.о. голови райдержадміністрації Андрій Давиденко та міський голова Наталія Дзюба. Після вітальних слів, та побажань миру, що є досить актуальним сьогодні, вони вручили подяки (за активну участь у житті району та патріотичне виховання молоді) районній організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) (отримав відзнаку Микола Процик) та громадській організації "Асоціація учасників АТО" (отримав Олександр Дяденко). Одночасно збиралися кошти для допомоги воїнам АТО. Забігаючи наперед, варто сказати, що загалом глядачі зібрали 7225 гривень. Далі відбулися показові виступи юних спортсменів - вихованців відділення дзюдо Яготинської ДЮСШ
Відкривав спортивну частину заходу 1-ий віце-президент Федерації змішаних єдиноборств ММА України, головний тренер збірної України з цього виду спорту, дворазовий чемпіон світу з бойового самбо Вахабжан Муратов. Він підкреслив, що сьогодні змішані єдиноборства в Україні - один із найбільш культивованих видів спорту, адже це спорт сильних духом і тілом, мужніх людей. На його думку, попереду хіба що футбол і бокс. Не дивно, що наша збірна зі змішаних єдиноборств - одна із лідерів у світі.Про передісторію турніру розповів очільник районної громадської організації духовно-спортивно-оздоровчого клубу "Воїн Світла" Вадим Горя. Якось вони з Гасаном Азізовим їхали до Яготина, і в їх розмові виникла ідея провести турнір у нашому місті. Цю ініціативу підтримали і райдержадміністрація, і міська рада. А напередодні у столиці в Федерації змішаних єдиноборств ММА України відбулася прес-конференція, де на всю Україну було анонсовано яготинський турнір.
У першому поєдинку яготинець Роман Шерстюк (клуб "Хортинг") поступився чемпіонові України Ярославу Пліскіну ("Гермес", м. Київ), який одержав перемогу больовим прийомом.
У другому поєдинку наш земляк Богдан Телиця ("Хортинг") переміг чемпіона України Тараса Олійника ("Гермес"). Зал так активно підтримував Богдана, що він витримав перший натиск чемпіона, а потім уже повна перевага була на його боці. У кінці зустрічі секундантам Тараса довелося викинути рушник на ринг, щоб припинити поєдинок. Зал скандував: "Молодець!"
У третьому поєдинку змагалися два киянина - чемпіон України Денис Левандовський ("Гермес") і минулорічний срібний призер чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА, що проходив у Мінську, Ельнур Велів ("Самооборона", м. Київ). Більш досвідчений Ельнур (до речі, кращий в Україні за версією Федерації у минулому році у своїй ваговій категорії) переміг больовим прийомом.
І безумовно, головним поєдинком турніру став бій між Гасаном Азізовим та Абубакаром Дукарі. Спочатку активнішим був Гасан, потім ініціативу перехопив африканець, та врешті перемогу больовим прийомом вирвав Гасан Азізов.який з 1996 до 2000 рік жив у Яготині, тренувався у Віктора Семперовича. Гасан брав участь в обласних та всеукраїнських змаганнях. А потім переїхав до Києва і почав займатися бойовим самбо. Як каже сам спортсмен, саме Віктор Семперович дав йому поштовх у спорті, і він пішов далі - Київ, Азербайджан, знову Київ…
Про наше місто спортсмен каже так: "Із Яготином пов'язано дуже багато емоцій: тут минула моя юність, тут дуже багато дру-зів". Сьогодні Гасан Азізов - досвідчений боєць зі змішаних єдиноборств ММА, чемпіон Азербайджану, переможець міжнародного турніру серед професіоналів, призер багатьох змагань.

 

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2279 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Апатріот  
Давно в Яготині не було справжнього спорту... Точніше його мабуть взагалі не було. Сподіваюся бої стануть систематичним явищем, спонсори районні вирвуть від футболу пару копійок.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail