П`ятниця, 29.03.2024



Головна » 2010 » Листопад » 22 » Світова преса: Янукович – «путінський пудель»
21:08
Світова преса: Янукович – «путінський пудель»
Чимало відомих на Заході аналітиків та експертів б’ють на сполох із приводу дій нинішньої влади Президента Віктора Януковича у Києві, котра, на їхню думку, вже призвела до того, що «Україна – сьогодні суверенна держава лише за назвою». Експерти також вважають, що Янукович поволі веде Україну «геть від Заходу» і здає її на вимогу тому лідерові у Москві, котрий заявляє, що «Україна – це не справжня держава». Чимало видань у Європі здивовані тим, що Росія змушує Україну (Януковича) до злиття «Нафтогазу України» з російським «Газпромом», не рахуючись із Євросоюзом. Оглядачі також попереджають, що зближення НАТО з Росією на саміті в Лісабоні не подобається полякам і Східній Європі, бо це закриває шлях до альянсу Україні й Грузії і посилює загрози європейцям із боку агресивної Росії.
Президент аналітичного центру «Інститут Едмунда Берка» у Вашингтоні Джефрі Кунер оприлюднив у щоденнику «Вашингтон Таймз» статтю під назвою «Чи виживе Україна?». У ній автор попереджає, що «спроба президента США Барака Обами натиснути на «кнопку перезавантаження» у стосунках із Кремлем провалилася, і це надало сміливості й нахабності фашистському режимові Путіна», внаслідок чого «Москва перейшла в наступ». Кунер називає Росію «державою-ізгоєм», котру її прем’єр-міністр Володимир Путін перетворює на «антиамериканський, антизахідний центр», вона анексує території сусідніх народів, перетворює їх «на економічних васалів», загрожує Прибалтиці і посилює сфери впливу в Середній Азії, «продає смертоносні ракетно-ядерні технології іранським муллам». «Але головна мета російського ведмедя, – пише американський експерт ,– захопити найцінніший трофей – Україну». Кунер наголошує, що країна з 46-мільйонним населенням і територією, що дорівнює Німеччині та Великій Британії, разом узятим, має дуже важливе геополітичне значення – і для Росії, і для Заходу. Тому «Путін розуміє, що реалізувати свої імперські амбіції він зможе лише у тому разі, якщо Україна буде підкорена в рабство». «Росія разом із Україною нагадує Америку – велику континентальну державу. Без України Росія більше подібна до Канади, де більша частина країни вкрита снігами», – вважає Кунер. Автор статті у «Вашингтон Таймз» також зауважує, що головним важелем Путіна у боротьбі за Україну є нинішній глава влади у Києві, Президент Янукович, котрий є «попросту путінським пуделем», який «намагається повернути все назад, завести країну в епоху до Помаранчевої революції, бо «демократична і процвітаюча Україна – це меч, націлений прямо у серце путінського режиму». Янукович, на думку Кунера, ще раз довів справедливість прислів’я, що «старого пса новим трюкам не навчиш», і він залишається «бандюківським русофілом, котрий поволі витворює авторитарну державу». Автор цієї статті в американській газеті попереджає, що Путін не лише таємно планує анексувати Україну, а й відкрито називає її «Малоросією», виявляє свою «агресивність, войовничість» до незалежності і демократичного розвитку сусідньої держави, ставиться з неповагою і зневагою до українців. Кунер також наголошує, що «Україна – це не регіональний форпост російської цивілізації, а частина Європи…» «Україна – це бастіон Європи. Це стратегічний пункт у боротьбі з російським експансіонізмом. Це не «Малоросія», а самостійна держава. Америка не повинна заплющувати на це очі. Ми повинні дати ведмедеві по пащі і ясно заявити Путіну, щоб він забрав геть свої жадібні пазурі від України», – такими словами завершує Джефрі Кунер статтю у «Вашингтон Таймз».

Низка експертів та оглядачів попереджає у день початку Лісабонської зустрічі НАТО, що Росії союз НАТО не потрібний, і цитують, так, як чеська «Днес», російського посла в альянсі Дмитра Рогозіна, котрий не лише називає альянс «підсліпувати носорогом», але й заявляє, що «нам НАТО не потрібний… ми самі можемо вирішувати наші проблеми безпеки». Газета також зауважує, що «поклони Обами Росії не подобаються ні полякам, ні іншим східноєвропейським державам – із причин історичного досвіду та з побоювань того, що можуть бути зачинені двері до альянсу для Грузії.
РАДІО СВОБОДА
Переглядів: 2592 | Рейтинг: 3.8/4
Всього коментарів: 3
3 = )  
На світі вже давно ведеться,
Що нижчий перед вищим гнеться

2 Свирид  
Було б доречно по темі розмістити статтю Андрія Окари від 22.11.2010
"Офіційна двомовність перетворить Україну на Бананові Острови"
http://www.unian.net/ukr/news/news-407574.html

1 Свирид  
Виважена і поміркована публікація із збалансованими оцінками реалій.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail