Четвер, 28.03.2024



Головна » 2013 » Серпень » 15 » Путіну «вигідно продовження перебування Тимошенко у в'язниці
15:25
Путіну «вигідно продовження перебування Тимошенко у в'язниці
Лідер опозиції навіть у в'язниці залишається головним опонентом Януковича
Рівно два роки тому Янукович кинув за грати Юлію Тимошенко, свого головного політичного опонента. Провідні експерти переконані, що чинний президент не зміг нейтралізувати Юлію Володимирівну, і дуже високі шанси, що на виборах 2015 року вони зустрінуться знов. По-перше, Європейський суд швидше за все наприкінці цього – початку наступного року зажадає її звільнення. По-друге, як виявилося, Конституція не забороняє засудженим кандидувати в президенти. Політолог Тарас Березовець нагадує, що легендарний Нельсон Мандела свою переможну кампанію починав, будучи в’язнем сумління в застінках південно-африканської диктатури.
Януковичу не вдалося видалити її з політичної арени
 «Три роки тому у державі ніхто не думав, що влада буде діяти так агресивно, тому політик, який впродовж двох років не приховує свій радикалізм, своє негативне ставлення до влади Януковича, зрозуміло, буде затребуваним, - вважає керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.   
Хто б не був кандидатом від опозиції - багато їх буде або один, - без Юлії Тимошенко вони не обійдуться, вважає політолог. Небоженко припускає, що Конституційний суд, який знаходиться під контролем адміністрації Президента, може винести рішення про неконституційність положення закону про вибори глави держави, яке забороняє судимим брати участь у виборах, оскільки сама Конституція такого обмеження не містить.  Подібне  може відбутися у тому випадку, якщо Янукович зрозуміє, що без участі Тимошенко Захід не визнає вибори.
Небоженко переконаний, що Януковичу не вдалося видалити її з політичної арени.
Юлія Тимошенко навіть в ув'язненні зберігає свій вплив
 «Це підтверджує те, що її кандидатуру висунули на пост кандидата в президенти. Вона є активним учасником політичних процесів, - заявив директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко. - Чи вдалося  президенту Віктору Януковичу нейтралізувати Юлію Тимошенко як основного політичного опонента? Буквально – так.  Тому що Юлія Володимирівна не може брати прямої участі в політичному житті, вона не може бути присутньою в парламенті і керувати фракцією, спілкуватися з людьми. Ми бачимо, що її можливості обмежені, але, звичайно, Юлія Тимошенко все ж має абсолютний вплив на свою політичну силу і високу міру впливу на політичні процеси в цілому.
Окрім того, вся справа Тимошенко трансформувалася в своєрідний «чинник Тимошенко», що спровокував міжнародний розголос. І для діяльності президента і влади цей чинник є важливим - він позначається на їхній політичній  поведінці, спонукає до політичних дій тощо».
Для волі і харизми стіни в’язниці не стали перешкодою
В тому, що нейтралізувати Юлію Тимошенко як політичного опонента Віктору Януковичу не вдалося навіть після двох років перебування її у в'язниці, переконаний і професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань. Вдалося ускладнити життя Тимошенко і ускладнити її комунікацію з партією, але усунути її з політичного поля - не вийшло. «Для волі і харизми стіни в’язниці не стали перешкодою, - резюмує експерт. - Вона, як і раніше, впливає на політичні процеси в Україні. У цьому плані мета Януковича не досягнута. Чи залишилася впливовим опозиціонером? Рейтинги свідчать, що так. У президентських опитуваннях, де Тимошенко фігурує, вона виходить на друге місце після Януковича і, відповідно, у другий тур».
Янукович, на думку Гараня, зробить все, щоб не допустити того, щоб Тимошенко балотувалась у президенти.  У тому числі зараз йдуть юридичні питання – можна або не можна балотуватися з судимістю. В депутати – не можна, а балотуватись у президенти Конституція не забороняє». Напевно, що Тимошенко боротиметься за своє конституційне право балотуватися. «Якщо Тимошенко до виборів не допустять, то на вибори від Тимошенко піде Яценюк, який, у разі перемоги, випустить Тимошенко», - вважає Гарань.  А Тарас Березовець у такому випадку прогнозує призначення Юлі прем’єр-міністром і перетворення цієї посади на посаду номер один.  
«Якщо для Януковича асоціація з ЄС не є пріоритетом, - продовжує Гарань, - то ніяких змін всередині країни не буде. "Тоді він залишиться сам-на-сам із Путіним. Це означатиме посилення тиску з боку Росії. Такий варіант є небезпечним, бо віддає його на поталу Москві. Для Кремля дуже важливо зірвати підписання угоди. Чим більше українська влада буде робити дурниць і виставляти себе в Європі в непривабливому світлі, тим це краще для Путіна. Йому як раз вигідно продовження перебування Юлії Володимирівни у в'язниці, бо це може ускладнити підписання асоціації", - пояснив експерт.

Категорія: Статті та аналітика | Переглядів: 1499 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail