Середа, 08.05.2024



Головна » 2012 » Липень » 5 » Проміжні підсумки
15:08
Проміжні підсумки
Закінчилося перше півріччя. Час підводити проміжні підсумки. Що і зроблено на останньому засіданні виконавчого комітету міської ради. Йдеться про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Яготинської міської ради у І півріччі цього року.
Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті  Яготинської міської  ради будується  у відповідності до вимог чинного законодавства та  нормативно-правових актів.
Згідно   з  планом   роботи,  апаратом  Яготинської  міської   ради   систематично узагальнюється та всебічно аналізується стан роботи зі зверненнями громадян.
Питання стану виконавської дисципліни у виконавчому органі міської ради перебуває на постійному контролі міського голови.  
Протягом І півріччя поточного року міською радою отримано та  відповідно прореаговано на 2721 звернення, що на  661 звернення менше (22%) проти відповідного періоду минулого року (за І півріччя 2011 року - 3462 звернення).
Від загальної кількості звернень, які надійшли до виконавчого органу міської ради протягом звітного періоду:
-   письмових  - 1145 заяв, скарг, пропозицій, листів, запитів;
-  усних  - 1651  звернення .
За той же період 2011 року до виконкому міської ради надійшло 1568  письмових та 1894 усних звернень.
 За звітний період зареєстровано на особистому прийомі у керівництва  міської ради - 267 звернення,   12 з них колективних:
-    по питанню надання допомоги у проведенні міського водогону по провул. О.Пчілки – дозвіл надано, виготовляється проект;
-    підведення водопроводу в будинку до кожної квартири по вул. Шевченка, 52 (виконкомом міської ради надано дозвіл мешканцям будинків на  підключення), по вул. Незалежності, 4 (барак) та встановлення приладів  індивідуального обліку водопостачання – проведено комісійно виїзд до заявників працівниками міської ради та водоканалу і надано їм  роз’яснення.
-    благоустрій  вулиць Будівельна, Філатова
-    відкриття повного робочого дня для перебування дітей в дитячому садочку в мікрорайоні  ПТФ (неодноразово) – питання на вирішенні, сьогодні шукаються кошти для його вирішення.
-    клопотання прихожан церкви про повернення об’єкту незавершеного будівництва Свято-Троїцького Собору громаді УПЦ Київського патріархату -  неодноразово надавалось усне та письмове роз’яснення громаді.
Протягом І півріччя 2012 року 1098 осіб отримали різного роду довідки видані секретарем міської ради Т.І. Рубанчук (довідки на отримання допомоги на поховання, на утримання дітей, довідки на отримання недоотриманої пенсії, про склад сім’ї, про місце проживання та інші).
- 311  довідок про облік земельної ділянки на усні звернення громадян видано працівниками відділу з питань земельних відносин  міської ради;
-  75 довідок про зміну назви вулиці чи нумерації будинку .
На І півріччя 2012 року   розроблено графік виїзних прийомів громадян керівництвом Яготинської міської ради та керівниками комунальних підприємств міста по місцю проживання мешканців багатоквартирних будинків, який було чітко дотримано. Виїзди показали, що протягом  періоду роботи нового складу міської ради та оновленого колективу  Яготинської ЖЕК зроблено вже багато на прибудинкових територіях та в самих багатоквартирних будинках (поточний ремонт деяких дахів, під’їздів, встановлено декоративні огорожі клумб, облаштовано  бетонні огорожі сміттєвих баків), але ще дуже багато проблемних питань, з якими звертаються мешканці будинків. Вирішення ж потребують капітальних фінансових вкладень, як то ремонт мощення навколо багатоповерхівок, заміна каналізаційних труб і  таке інше.
- Впродовж І півріччя поточного року на  «Урядову телефонну «гарячу лінію» звернулось лише 2 особи. Це все та ж мешканка міста К.М.Мотрос (вул. Маяковського, 62), яка вкотре вимагає зрізати дерево по вулиці Маяковського,78, яке росте від її помешкання за декілька будинків, хоча вона вже неодноразово отримувала вичерпну відповідь про неможливість це зробити. Комісія міської ради  спільно з представником Київлісозахист виїжджала до заявниці і зробила висновок, що дерево, не підлягає  випилюванню, тому що не аварійне, не сухостійне, не несе загрози життю та здоров’ю мешканців вулиці,  про що було повідомлено заявниці письмово.
Коряк Лідія, мешканка вул. Островського,31  -  скаржилась, що  на земельній ділянці по вул. Шевченка, 46, де ведеться будівництво двоповерхової будівлі гори будівельного сміття. Заявниці і адресату  надано письмову відповідь по суті питання.
- 539 листів, клопотань надійшло від керівників підприємств, установ організацій та комерційних структур, на 15% менше (за І півріччя 2011 року  – 629):
- з Київської ОДА – 5 ( з них 2 доручення) – всі виконані;
- з Асоціації міст України –  27 листів виконані або прийняті до відома;
- з Яготинської райдержадміністрації і її структурних підрозділів надійшло 137 (реєстраційно-контрольні картки, запити,  інформаційні листи, розпорядження, доручення):
- 105 з них закриті, решта - це щомісячні та щоквартальні інформації, які подаються в райдержадміністрацію у встановлені терміни -  про зміну назв вулиць та впорядкування нумерації будинків мешканців, про заходи проведені міською радою та її комунальними підприємствами по благоустрою, про моніторинг тарифів на комунальні послуги, облаштування паркувальних майданчиків та інші або листи ще на  виконанні.
- з Прокуратури  Яготинського району надійшло  41 звернення:  з них      -  2 подання – на які відреаговано відповідно (дисциплінарне стягнення головному спеціалісту відділу житлово-комунального О.В.Скубі та начальнику Яготинської ЖЕК В.В.Гончаренку);
-  5 протестів на деякі попередні рішення міської ради – всі розглянуті і задоволені на сесіях міської ради;
- 6 звернень -  це переадресація  звернень громадян, на які було надано вичерпну відповідь в прокуратуру району та заявникові;
- на решту 28 запитів надано інформацію у встановлені терміни.
- Яготинський районний суд за звітний період надіслав 35 ухвал, повісток чи запитів – на всі прореаговано відповідно, прийнято участь у судовому засіданні.
- 19 фізичних та юридичних особам надано дозволи через дозвільний центр РДА  - це підведення міського водопроводу до торгових точок, оформлення земельних ділянок та інше.
Протягом І півріччя поточного року Яготинська філія з експлуатації газового господарства до міської ради направила 13 звернень  про прийняття мір до жителів міста, які не впускають працівників ФЕГГ в помешкання для проведення профілактично-технічного огляду газових приладів. З огляду на це буде прийняте відповідне рішення виконкому.
За звітний період було  винесено на розгляд сесій 233 проекти рішення  міської ради  питань, які стосуються  земельних відносин, що на 83 більше ніж за аналогічний період минулого року (за І півріччя 2011 року 150 звернень). 
Із них:
- прийнято рішення 207 фізичним  та 12 юридичним особам – оформлення та переоформлення земельних ділянок у приватну власність, зміна цільового призначення;
- відмовлено - 4 фізичним  та 3 юридичним особам;
- скасовано 2 попередні рішення.
Решта листів носять інформаційний характер та надіслані до міської ради для ознайомлення.
 Від громадян   міста  до виконавчого органу  міської ради  надійшли та були розглянуті  606 письмових заяв та скарг, що на 288 звернень менше, ніж за той же період  минулого року (за І півріччя 2011 року - 894)
-  485 письмових звернень вже закрито, громадяни отримали на них письмові  відповіді, позитивно вирішено – 428, решта  26 не відносяться до компетенції органів місцевого самоврядування,  потребують звернення до відповідних правоохоронних органів або районного суду.
- 119 звернень громадян із земельних питань для їх вирішення будуть винесені на розгляд наступної сесії міської ради.
- 31  звернення розглядатимуться на  засідання виконкому міської ради (основні питання - про видачу свідоцтва про право власності, про підключення житлових будинків до центральних мереж водопостачання, дозвіл на будівництво, добудову, перебудову, перепланування житлового будинку, надання матеріальної допомоги,  і т.д.
За І півріччя на засіданнях виконкому всього розглянуто 139 звернення юридичних і фізичних осіб з різних питань.
Рішеннями виконкому 18 осіб протягом звітного періоду отримали матеріальну допомогу на загальну суму 8900 гривень.
- 4 особам винесено рішення відмовити:
- в наданні дозволу: на підключення МАФ до міського водопроводу (ФОП Чепіль А.В., Кошіль В.В.); 
- надання матеріальної допомоги (Москалець І.Т.) подано  неповний пакет документів;
-оформлення свідоцтва про право власності ( Купрієнко В.М.) – через невірно вказану поштову адресу.
При роботі зі зверненнями громадян додержуються встановлені терміни розгляду звернень. Для детального вивчення та надання кваліфікованої відповіді залучаються різних компетентні служби  і  у встановлений термін заявнику дається проміжна відповідь та  переноситься термін розгляду звернень. 
Серед питань  з якими найбільше звертаються громадяни  :
-    виділення земельної ділянки під забудову та надання дозволів  на їх оформлення у приватну власність;
-    проведення ремонту дахів, під’їздів та ліфтів у багатоповерхових будинках;
-    підключення житлових будинків до централізованого водопостачання та водовідведення;
-    ремонту доріг вулиць та провулків міста ;
-    випилювання аварійних дерев;
-    надання дозволу на оформлення свідоцтв на право власності на об’єкти нерухомого майна;
-    погодження режиму роботи об’єктів торгівлі;
-    надання матеріальної допомоги на лікування та інші.
         Спірні земельні питання вирішуються відповідною комісією по земельних спорах з виїздом на місце.
Жінки, яким присвоєно звання «Мати-героїня», герої Радянського Союзу, Герої України, Герої Соціалістичної Праці, інваліди Великої Вітчизняної війни приймаються позачергово. Також питання, порушені вищевказаною категорією громадян, вирішуються в першу чергу


Переглядів: 1907 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 макс  
Хто автор такого дебільного заголовку??? Ну які ПРОМІЖНІ.... Це жах!!! горе-писаки, ви самі наче проміжні (від слова ПРОМЕЖНОСТЬ), це ж треба додуматися, вірніше зовсім мізками не крутить. ГАНЬБА!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 215




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail