Четвер, 25.04.2024



Головна » 2011 » Березень » 31 » ПРОБЛЕМИ СУПОЮ Й НЕ ТІЛЬКИ В ПОРЯДКУ ДЕННОМУ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ.
18:47
ПРОБЛЕМИ СУПОЮ Й НЕ ТІЛЬКИ В ПОРЯДКУ ДЕННОМУ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ.
31 березня в залі засідань міської ради відбулося пленарне засідання сесії Яготинської міської ради На засіданні були присутні: 21 депутат, деякі члени виконавчого комітету, представники громади, працівники ЗМІ, інші запрошені.
Засідання розпочалося з інформації  С.О Овчаренка, який доповів присутнім про результати перевірок стану комунального майна, та про дотримання законодавства в сфері функціонування та використання майна міста Яготин. Свою перевірку комунального майна проводила, також, і прокуратура. Але комісія міської ради свої перевірки почала значно раніше. У ході перевірок (про які писав і портал Яготин Інфо) було виявлено чимало порушень (в основному оренди комунального майна).  Всі порушення, і ті на які звернула увагу прокуратура, і ті, що встановила комісія міської ради, як пообіцяв Сергій Олександрович, будуть усунуті найближчим часом. В продовження теми було розглянуто друге питання, яке власне, давало відповідь на те яким чином планується забезпечити законне функціонування майна громади міста Яготин. Зокрема, міською владою розробляється нова методика на основі якої буде проводитись обчислення орендних ставок. Також міською адміністрацією, розробляються нові типові договори оренди комунального майна міста Яготин. Це стосується і діяльності МАФІВ, для яких також готуються типові договори про, які йтиметься на наступних пленарних засіданнях. Варто зауважити, що самочинно збудовані архітектурні споруди будуть або  діяти в законодавчому руслі, або просто припинять своє існування.
Наступним питанням депутати емоційно, із звинуваченнями на адресу орендатора Супою Новікова В. А. розглядали  одну з найболючіших, та актуальну проблему: про стан та перспективи використання водойм окраси Яготина – Супою. Те, що проблема актуальна свідчать понад 600 підписів членів громади міста Яготин. Ці люди ( і не тільки вони) а й усі мешканці нашого мальовничого краю, дуже болісно переживають дивлячись на без господарську, а попросту халатну, бездіяльність нинішнього орендатора цього прекрасного, та перспективного озера. Громада нашого краю цілком справедливо незадоволена порушенням своїх законних підстав користуванням водоймами Супою. Депутати критично поставились до так званої доповіді пана Новікова про сьогодення Супою. І не безпідставно. Фактично Володимир Едуардович не сказав нічого.  Окрім того, що в минулому році його підприємство сплатило за оренду понад 400 тисяч гривень, а не виплачено лишилося  110 тисяч. Багато чи мало отих сплачених 400 тисяч судити вам, але, той же ”Рошен” сьогодні сплачує понад 200 тисяч гривень на місяць, хоч може й не зовсім доречне порівняння, бо у рошена інший вид господарської діяльності, але всетаки. Це і все, що сказав пан Новіков. А як же той страшний занедбаний стан Супою та берегів озера? Де порядок? Де благоустрій, Який повинен забезпечити орендатор? Врешті де можливість просто тихо зайнятися риболовлею? І таких питань безліч! Тож депутати вирішили щось з цим робити. З першу, провести екологічну експертизу для встановлення більш точного та об’єктивного стану водойм Супою. Правда це може бути надто дорого, але майбутнє Супою важливіше. Потім вивчити дане питання і винести на розгляд сесії. А головне, доручити виконавчому комітету створити комунальне підприємство для забезпечення громаді Яготина права користуватися водоймами Супою у наданому Конституцією, та законами України порядку. Яготин Інфо готує окремий матеріал про стан Супою.
Далі народні обранці проголосували за створення транспортного комітету, та за звільнення від сплати мита водоканалом.
На завершення депутатський корпус розглянув ряд земельних питань та прийняв по них відповідні рішення, зокрема дав дозвіл на оренду ТОВ "Баришівська зернова компанія", що спеціалізується на вирощуванні, зберіганні, та переробці зернових культур, а також виробництві кормових добавок терміном на 10 років з орендною ставкою 3% комплекс по вулиці Котовського (комбікормовий завод).

Категорія: Статті та аналітика | Переглядів: 2206 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 3
3 Raps  
ха-ха в натурі, ще ж при Семеняці Супій збагрили biggrin

2 Маруся  
Частково провину за сьогоднішній стан Супою несуть і ті люди (читай - влада), які в той час дозволили Новікову хазяйнувати. Давайте спитаємо у них "За скільки ПРОДАЛИ наш Супій?"

1 Gurd  
Хто дозволив новіковим и прочей публіці наші озера (див. будь-яку географічну карту - там ОЗЕРА) перейменовувати у "Виробничий став Великий (або Малий) Супій"?! Та лише за теперішнє "господарювання" та безжалісне паплюження назви озер треба гнати таких "господарів". Одне діло, загидити озеро, інше - якийсь там виробничий став... Стави є майже в кожному селі і районі...

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail