Четвер, 28.03.2024



Головна » 2015 » Жовтень » 1 » ПРО ГОТОВНІСТЬ ДО ЗИМИ І НЕ ТІЛЬКИ
19:55
ПРО ГОТОВНІСТЬ ДО ЗИМИ І НЕ ТІЛЬКИ

На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради основною темою стало питання про готовність міста та його комунальних служб до зимового періоду. Із інформації наданій керівниками комунального сектору випливає, що  в основному  всі служби до зими готові. Проводились утеплення будинків, є можливості застосовувати резерви. Зокрема водоканалом проінформовано про можливість подачі води у періоди вимкнень електроенергії.

Тож члени виконкому прийняли рішення взяти до відома інформацію керівників комунальних підприємств міської ради про виконання заходів з підготовки міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років,
- Яготинської житлово-експлуатаційної контори
- КП «Яготинське ВУ ВКГ»
- Яготинського підприємства по обслуговуванню вуличного освітлення «Міськсвітло»
 Стан підготовки комунальних підприємств міської ради до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. вважати задовільним.

А як саме готові служби до зимового періоду звичайно покаже час зимою.

Також члени виконкому заслухали й інформацію по зверненню громадян до міської ради за 9 місяців цього року.

За згаданий період до міської ради надійшло 2131  звернень  (за аналогічний період 2014 року - 1814, що на 317 (14,8%) більше ніж у минулому році). Це пояснюється тим, що  було прийнято рішення про виділення земельної ділянки під новий житловий масив «Північний», на якому громадяни мали можливість отримати земельну ділянку під забудову, в тому числі військовослужбовці, які брали участь в антитерористичній операції чи їх члени сім’ї , якщо в цей час перебувають в зоні АТО.
Від загальної кількості звернень до міської ради надійшло:
- 1933  письмових заяв, скарг, пропозицій, листів, запитів від фізичних та юридичних осіб, у 2014 році - 1663, що на 270 (16,2%) звернень більше ніж минулого року.
         - Протягом звітного періоду 1689 різного роду довідок видано працівниками апарату міської ради  на усні звернення громадян.
З них: -  1191 довідок на отримання допомоги на поховання, на утримання дітей, на отримання недоотриманої пенсії, про склад сім’ї, про фактичне місце проживання або зареєстрованих у помешканні;
- відділом житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту та благоустрою видано 207 довідок про зміну поштової адреси: назви вулиці чи нумерації будинку та 56 дозволів на виконання землерийних робіт.
- 235 довідок  про облік земельної ділянки надано працівниками відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин  міської ради.
-  197  звернень зареєстровано на особистому прийомі у  міського голови та її заступників, що на 46 звернень менше ніж у 2014 році - 151. З них 5  звернень колективні – проведення водопостачання кооперативу «Бачиївщина», дезінфекція підвального приміщення багатоквартирного будинку по вул. Каштанова алея, 3, проведення ремонту вулиць Зої Космодем’янської та Футбольної, прибудинкової території будинку по вул. Незалежності, 50.
  Впродовж 9 місяці поточного року від керівників підприємств, установ та організацій надійшло 998  листів та клопотання (за 9 місяців 2014 року  – 875, що на 14 % менше ніж поточного року).  Розглянуті всі звернення, на 919 прийняті відповідні рішення або надані  вмотивовані відповіді. Не вирішеними залишаються 79, які будуть розглянуті на наступній  сесії  міської ради та засіданні виконкому.
Від загальної кількості письмових звернень, які надійшли до міської ради:
- з Київської ОДА та її управлінь – 11 звернень – на всі відредаговано відповідно;
- з Яготинської райдержадміністрації і її структурних підрозділів надійшло 249 реєстраційно-контрольних  карток, запитів, листів, розпоряджень, доручень, в тому числі і звернення громадян, які побували на особистому прийомі у керівництва районної державної адміністрації або звернулися на Урядову «Гарячу лінію»  (за звітний період минулого року надійшло –223 звернень, що лише на 10,4% менше ніж у нинішньому році ). Розглянуті всі звернення. На контрольні  та надано відповідь.
- від Яготинської районної ради за 9 місяців поточного року надійшло 14 звернень – рішення, перенаправлені звернення громадян та запит на отримання інформацій. На всі відреаговано відповідно.
Яготинським РВ ГУ МВС України в Київській області та кримінально-виконавчою інспекцією в міську раду направлено 41 запит або лист з проханням надати характеристики на громадян міста для службового використання. Депутати міської ради надають характеристики на громадян відповідно до своїх округів.
В цьому році збільшилася кількість звернень від громадських організацій (за звітний період їх було 17). Зокрема, це ГО «Соціально-економічна фундація «Спадщина», ГО «Асоціація учасників АТО», ГО Українська Націоналістична Самооборона. На їх запити надавалася інформація щодо діяльності міської ради та її комунальних підприємств.
Від громадян   міста  до міської ради надійшло та було розглянуто  письмових заяв та скарг – 935 (за звітний період 2014 року –  788, що на 147 (18,6%) менше, ніж у нинішньому році).
    - 856 письмових звернень вже закрито, громадяни отримали на них відповідні рішення чи письмові  відповіді, позитивно вирішених – 847.
Протягом звітного періоду на пленарних засіданнях сесії міської ради розглянуто 285 (у 2014 році – 381) питання, з яких прийняті відповідні рішення,  
    - 79 звернень  громадян залишаються на контролі,  які будуть вирішені після проведення засідання виконкому та чергової сесії міської ради. Це здебільшого питання передачі у власність земельної ділянки, надання дозволу на виготовлення проектної документації на підключення будинку до міської мережі водопостачання, надання дозволу на добудови, перепланування та будівництво житлових будинків, присвоєння окремої поштової адреси та інше
На жаль, не всі звернення до міської ради можна вирішити. Частина звернень  не входять до компетенції міської ради, а потребують звернення для вирішення до інших установ чи органів.
За 9 місяців нинішнього року на засіданнях виконкому всього розглянуто та прийнято 160 рішень  (за звітний період 2013 року 174 рішення) на  звернення юридичних і фізичних осіб з різних питань, зокрема, про зміну поштової адреси, про надання дозволу на виготовлення  проектної документації на підключення будинку до міських мереж  водопостачання таке інше.
          Рішеннями виконкому 48 особам протягом звітного періоду надано матеріальну допомогу на загальну суму  21600,00 гривень. За 9 місяців минулого року  28 осіб  отримали матеріальну допомогу на лікування, на придбання ліків на загальну суму 8000,00  гривень, що на 63% менше ніж поточного року.  
Розпорядженням  міського голови 10 громадянам, на загальну суму  6000,00 гривень, була надана матеріальна допомога на поховання осіб, які не досягла пенсійного віку та на момент смерті не працювала, не перебувала на службі, не зареєстрована у центрі зайнятості як безробітна.
Серед питань, з якими найчастіше звертаються громадяни:
-    про передачу  земельної ділянки  у приватну власність;
-    зміна цільового призначення земельної ділянки;
-    проведення ремонту дахів, під’їздів  багатоповерхових будинків;
-    підключення житлових будинків до централізованого водопостачання та водовідведення;
-    ремонт доріг вулиць та провулків міста, грейдерування;
-    облаштування прибудинкових територій;
-    випилювання аварійних дерев;
-    надання матеріальної допомоги на лікування, на ліквідацію наслідків стихійного лиха, на придбання амуніції воїнам АТО та інші.
При роботі зі зверненнями громадян додержуються встановлені терміни розгляду звернень. Для детального вивчення та надання кваліфікованої відповіді залучаються різні компетентні служби  і  у встановлений термін заявнику дається проміжна відповідь та  переноситься термін розгляду звернень.  
        Спірні земельні питання та спори між сусідами вирішуються відповідними  комісіями  міської ради з виїздом на місце (не дотримання норм будівництва, розташування вигрібних ям, утримання домашніх тварин та таке інше) земельні спори на засіданнях виконкомі міської ради. В основному питання розв’язані. Вдалося досягти згоди. Хоча є громадяни, які свої  проблеми можуть вирішити лише звернувшись до суду.
    
На постійному контролі керівництва міської ради виконавська дисципліна та персональна відповідальність посадових осіб за належну організацію роботи зі зверненнями громадян та результати вирішення порушених у зверненнях питань.    

 

 

 

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1551 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail