П`ятниця, 19.04.2024



Головна » 2013 » Липень » 25 » ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗІ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН
22:05
ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗІ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН
Завершилося перше півріччя . Тож у міській раді, на засіданні виконавчого комітету, підвели підсумки роботи зі зверненнями громадян за згаданий період.
Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті  Яготинської міської  ради будується  у відповідності до вимог чинного законодавства та  нормативно-правових актів.
Згідно   з  планом   роботи,  апаратом  Яготинської  міської   ради   систематично узагальнюється та всебічно аналізується стан роботи зі зверненнями громадян.
Питання стану виконавської дисципліни у виконавчому органі міської ради перебуває на постійному контролі міського голови.   
Протягом І півріччя поточного року міською радою отримано та  відповідно прореаговано на 2762  звернення, що на 39 звернень більше проти відповідного періоду минулого року (за І півріччя 2012 року - 2721 звернення).
Від загальної кількості звернень, які надійшли до виконавчого органу міської ради протягом звітного періоду:
-   письмових  - 1020 заяв, скарг, пропозицій, листів, запитів;
-  усних  - 2122  звернення.
За звітний період зареєстровано на особистому прийомі у міського голови Н.М.Дзюби та його заступників С.О.Овчаренка  і Т.О.Льодін  розглянуто  254  звернення, з них повторних -31:  надання матеріальної допомоги на лікування, працевлаштування,  ремонт паркану біля будинку, вирішення питання відновлення централізованого опалення гуртожитку по вул. Черняховського, 2, випилювання аварійних дерев, проїзд пільгових категорій громадян у міському автотранспорті, графіки руху автобусів, оформлення земельних ділянок та таке інше. На всі звернення керівництвом надано ґрунтовне роз’яснення.  
Протягом І півріччя 2013 року 1488 осіб отримали різного роду довідки видані головним спеціалістом відділу юридичного та організаційного забезпечення діяльності апарату міської ради Павленко В.М. (довідки на отримання допомоги на поховання, на утримання дітей, довідки на отримання недоотриманої пенсії, про склад сім’ї, про місце проживання або зареєстрованих у помешканні, довідки про зміну назви вулиці чи нумерації будинку та інші).
- 302  довідки про облік земельної ділянки надано працівниками відділу з питань земельних відносин  міської ради на усні звернення громадян та 380 усних звернень у відділ земельних відносин міської ради знайшло своє вирішення також. Начальником відділу Яковенко О.В. надано консультації громадянам щодо приватизації земельних ділянок, роз’яснення щодо земельних спорів,  присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам (не приватизованим) та по державних актах, виданих до 2004 року, надання графічних матеріалів на земельні ділянки громадянам та суб’єктам господарювання, щодо внесення змін до договорів оренди землі
Спірні земельні питання знаходять своє рішення на засіданні виконкому міської ради, попередньо розглянувши їх на  комісії по земельних спорах.
- 510 листів, клопотань надійшло від керівників підприємств, установ організацій та комерційних структур (за І півріччя 2012 року  –  539):
- з Київської ОДА та обласної ради – 5  – на всі відредаговано відповідноі;
- з Яготинського РВ ГУ МВС України в Київській області та Кримінально виконавчої інспекції - 46 запитів з проханням надати характеристики  на громадян міста для службового використання. Депутатами міської ради складаються характеристики на зазначених осіб.
- з Яготинської райдержадміністрації і її структурних підрозділів надійшло 132 (реєстраційно-контрольні картки, запити,  інформаційні листи, розпорядження, доручення):
- 119 з них закриті, решта - це щомісячні та щоквартальні інформації, які подаються в райдержадміністрацію у встановлені терміни.
- з прокуратури  Яготинського району надійшло  45 звернень  - на всі відредаговано відповідно, на всі запити надано інформацію у встановлені терміни.
- з Яготинського районного суду за звітний період надійшло 37 ухвал, повісток та  запитів. Представником міської ради прийнято участь у всіх судовому засіданнях або направлено лист про розгляд справи без участі міської ради.
За звітний період було  винесено на розгляд сесій 217 проекти рішення  міської ради  питань, які стосуються  земельних відносин, що на 16 менше ніж за аналогічний період минулого року (за І півріччя 2012 року 233 ).  
Із них:  199 фізичним  та 18 юридичним особам – щодо оформлення та переоформлення земельних ділянок у приватну власність, зміна цільового призначення;
- рішень про відмову не було;
Від громадян   міста  до виконавчого органу  міської ради  надійшли та були розглянуті  511 письмових заяв та скарг, що на 95 звернень менше, ніж за той же період  минулого року (за І півріччя 2012 року - 606)
-  405 письмових звернень вже закрито, громадяни отримали на них письмові  відповіді, 9 з них  не відносяться до компетенції органів місцевого самоврядування,  потребують звернення до відповідних правоохоронних органів або районного суду.
- 97 звернень громадян будуть винесені на розгляд наступної сесії міської ради та виконкому міської ради: про передачу у власність земельних ділянок, надання дозволів на підключення житлового будинку до міської мережі водопостачання, дозвіл на будівництво, добудову, перебудову, перепланування житлового будинку, надання матеріальної допомоги, присвоєння поштової адреси).
За І півріччя на засіданнях виконкому всього розглянуто 109 звернень юридичних і фізичних осіб з різних питань ( за аналогічний  період минулого року -  139).
Рішеннями виконкому 24 особи протягом звітного періоду отримали матеріальну допомогу на загальну суму 8000 гривень.
При роботі зі зверненнями громадян додержуються встановлені терміни розгляду звернень. Для детального вивчення та надання кваліфікованої відповіді залучаються різних компетентні служби  і  у встановлений термін заявнику дається проміжна відповідь та  переноситься термін розгляду звернень.  
Серед питань  з якими найбільше звертаються громадяни  :
-    надання дозволу на передачу у приватну власність земельної ділянки для будівництва;
-    проведення ремонту дахів, під’їздів та ліфтів у багатоповерхових будинках;
-    підключення житлових будинків до централізованого водопостачання та водовідведення;
-    ремонту доріг вулиць та провулків міста ;
-    випилювання аварійних дерев;
-    надання матеріальної допомоги на лікування та інші.
Жінки, яким присвоєно звання «Мати-героїня», герої Радянського Союзу, Герої України, Герої Соціалістичної Праці, інваліди Великої Вітчизняної війни приймаються позачергово. Також питання, порушені вищевказаною категорією громадян, вирішуються в першу чергу.

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1719 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail