Субота, 20.04.2024



Головна » 2015 » Червень » 2 » ПІД ПРИЦІЛОМ.МАРАЗМИ Й НЕ ЛИШЕ
19:36
ПІД ПРИЦІЛОМ.МАРАЗМИ Й НЕ ЛИШЕ

Ми ділили Яготин, нас багато - він один. Ну це так для затравки. Бо в дійсності ділили не Яготин, а район. І не ми, а вони: якісь там грамотєї, які, у більшості своїй і той Яготинський , чи інший район й на карті не покажуть, але ділять.....

Якщо не зрозуміли, то це я про горезвісне "добровільне"об'єднання територіальних громад.

Чесно, аж сміх бере як послухаєш деяких ораторів, які кричать, що реформа не потрібна. Потрібна! Але все потрібно робити думаючи головою, а не тим місцем на якому сидять.....

Даю один з типових прикладів. Як ви знаєте в нашому районі більшість громади разом з депутатами та активістами, хоча і із деякими застереженнями та порадами (типу доєднати деякі населені пункти  сусідніх районів), таки за збереження Яготинського району у існуючих межах. Але у сім'ї не без виключень. І ось таким виключенням є великий "грод-герой", "портовий город" ..... Богданівка. Там з якогось дива вирішили стати ледь не райцентром. Кажуть: до Яготина не йдемо! Будемо самі себе забезпечувати. Кажуть наче й на сході села так нарід вирішив. Правда про той схід села мало хто чув (опитала не один десяток мешканців села). Тож, хто і що там вирішив.... питання. Але хай. А чи пояснив, хто тим людям, які були на сході села, що буде з тією Богданівкою далі? Адже треба: надати якісні медичні, освітні, нотаріальні, довідкові та інші послуги. На багато з них потрібні величезні фінанси, приміщення, ліцензії. Чи потягне та "cтолиця" все те? Отож і я про то. Селянам казали, що в них там заправка, і податків на все перелічене вистачить...... ОК. А якщо, наприклад, зміниться законодавство, чи їхню заправоньку закриють, що тоді? А от тоді певно прийдуть і скажуть: простіть батьку помилились, заблукали, приймай назад. Але, як кажуть: пізно пить боржомі, якщо нирки відвалились. І таких Богданівок по країні ціла хмара, бо кожний голова сільради тягне ковдру на себе, б'є себе в груди, мовляв тільки його село пуп землі. І треба об'єднуватись тільки з його селом і все тут. А те що в деяких селах замість інфраструктури напівзруйновані халабуди ні цвіврінь.

Але, ще раз повторююсь - реформа потрібна! І досвід, Європейських країн,хай і не завжди вдалий, це зайвий раз підтверджує.

Але реформа потрібна й з іншого приводу.

Ось візьмемо наших районних депутатів........ Вже не раз писали про їхні сесії, тому тільки за ту неорганізованість, та результати, які видають на гора ті обранці, щось треба робити. Наприклад на останнє засідання ледь зібрався кворум.....почали роботу. Посиділи, послухали виступ голови Ради...... давай голосувати, а тут бац! Кворуму нема. Не вистачає депутатів. І тут голова лічильної комісії давай усіх рахувати..... ледь порахували. Продовжили. Заслухали міського голову Яготина. Вона акцентувала увагу на важливому питанні для Яготинців (говорила про сміттєзвалище). Питання важливе, бо потребує багато коштів. І скажіть, як-би було треба прийняти якесь важливе рішення, з цього, чи іншого питання, чи серйозний підхід, коли у залі сидить 28 депутатів замість мінімального 39? Отож.

Не хочу лестити міським депутатам, чи меру міста пані Дзюбі, але цікаво, якби так була організована робота міських сесій, то вже коментарів було......  Пам'ятаєте сумну історію із голосуванням за завод. О! То і фотки були і критика була. Мовляв. Ось вони "негодяї етакіє" Запам'ятайте , то і як голосує. А тут тіхо-ша. І патріоти десь ділись.

Ясно, що і до міської влади є купа питань.

Далі буде

 

Переглядів: 1807 | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 2
2 KOT  
Партия сказала надо значит надо.

1 S O A P  
Про яке добровільне обєднання йдеться, ви що та людям у селі аби вижить їм ваша децентралізація до сраки

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail