Середа, 01.05.2024



Головна » 2017 » Лютий » 8 » ПІД ПРИЦІЛОМ. МАРАЗМИ І НЕ ЛИШЕ
16:21
ПІД ПРИЦІЛОМ. МАРАЗМИ І НЕ ЛИШЕ

Ну що любі мої почнемо з наших, чи може скоро вже й не наших загумінок.
Схоже що скоро децентралізація піде за формулою: хто починає – той і виграє. Саме таке враження складається від того як почало йти утворення територіальних громад. Так днями голова Переяславської РДА заявив що незабаром на території району будуть створені чотири територіальні громади.
І все ніби нічого, бо то не є наша справа, але під апетит чиновників можуть попасти й кілька сіл нашого району . Адже серед нових 4-х громад може утворитися й так звана Ташанська громада – села Ташань, Горбані, Чопилки, Положаї, Дениси, Помоклі, Плужники, Добраничівка, Капустинці, Фарбоване (останні 4 села – з Яготинського району). Тобто згадані 4 села Яготинщини можуть відійти туди.
Цікаво, що чиновники Переяславської РДА запевняють, ніби люди у згаданих селах за такий варіант. Чи так це насправді? Сумніваємось. До кого там приєднуватись? Нє ну те що Ташань село історичне то факт, але це ще не значить що треба робити його “Портовим городом” Що там є зараз? Однім словом насмішили.
А от владі й патріотам Яготинщини треба зробити швидкі висновки та  докласти зусиль по максимуму, щоб не дати розірвати цілісність територіальної одиниці. Самі тоді будемо жалкувати. Бо як так справи підуть, то скоро кожне село захоче стати “пупом землі”. Але пуп може й розв’язатись. Якось про це ані чі-чір.
Але що там децентралізація. Он у Верховній Раді кілька розумників  задумали та й провели засновницьке засідання нового міжфракційного депутатського об'єднання "Київщина"До складу цього об'єднання  увійшли 18 народних депутатів різних фракцій і груп. Координатором об'єднання обраний друг “нашого” пана , чи товаріща В. Семеняки  - Ярослав Москаленко (глава депутатської групи "Воля народу") екс-регіонал та підписант «диктаторських законів» 16 січня 2014 року. Яким чином зможе координувати цей депутат випускник Національного університету фізичної культури та спорту до кінця, незрозуміло. Хоча Москаленко має ще й дипломи Національної академії управління персоналом при Президенті України та Національного Університету ім. Т. Шевченка, проте очевидно, що ці дві освіти потрібні йому виключно для «галочки» (Університет ім. Шевченка він закінчив у 2016 році, вже будучи нардепом),  заступником цього дивного об’єднання - Хвича Мепарішвілі (Народний фронт), секретарем - Ірина Суслова.  
Кажуть що метою нового об'єднання: соціально-економічний розвиток столичного регіону,  розробка стратегічних напрямів розвитку території приміської зони в загальних інтересах Києва і Київської області, вдосконалення законодавства про об'єднання територіальних громад і взаємодія між громадами Київщини. Ну ви чули таке. То всім згаданим вже давно є ким займатися! Є і обласні і районні чиновники. Навіщо дублювати функції?
А далі ще цікавіше. Засновники кажуть ніби хорошим прикладом є уникнення соціальної напруженості при створенні госпітальних округів в області. Оце сказанули! Соціальна напруженість відсутня  тільки тому, що люди не зовсім в темі, хто, що , і як робить, чи робитиме. А як взнають………… Ану прийдіть та розкажіть, що за суперлікуванням треба буде пертися…. наприклад з якогось села Згурівщини у Бровари. Хотіла я б побачити тоді ту відсутність соціальної напруги у людей. Та вас, шановні депутати винесуть разом з вашими об’єднаннями та разом з головами адміністрацій.    
Щось видається мені, що цю групу заснували зовсім з іншою метою: на київщині так багато земельки, та й своїх людей якось треба розставляти. А ще і вибори можуть бути…… Хоча це таки мої власні припущення.
А тепер трішки про згадану нову так звану реформу медицини. І тут я згодна з нардепом Олегом Мусієм. Тож приводжу його роздуми на цю тему.
Днями стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я в рамках «медичної реформи» планує утворити в Київській області чотири госпітальні округи з центрами в місті Біла Церква, Боярка, Вишгород і Бровари.
Я вважаю, що рішення про створення госпітальних округів є абсолютно неадекватним! І нічого підміняти адміністративно-територіальну реформу під виглядом створення госпітальних округів. Використання медицини в зміні адміністративно-територіального устрою України є обманом українського народу. Окрім того, таке серйозне питання потребує широкого громадського обговорення серед населення, і серед медиків, в першу чергу. Тому що ці люди розуміються в питанні медичної допомоги, а також на тому, як раціонально і вчасно її надавати.
А те що пропонує уряд і Міністерство охорони здоров’я – це профанація і підміна понять.
Варто зазначити, що ця «реформа» була протягнута в грудні через постанову Кабінету міністрів, яка не була погоджена і не узгоджувалася ні з ким. Тепер до першого лютого кожна область повинна подати перспективний план. Але подати має обласна державна адміністрація, а не від органів місцевого самоврядування. Проте уряд перетягну ці повноваження на себе. Це називається децентралізація? Це - узурпація влади теперішнім Президентом і урядом України!
Київську обласну раду і місцеве самоврядування фактично усунуто від цього процесу. Це категорично неприйнятно і є ще одною великою профанацією пані Супрун, яка в нелегітимний спосіб перебуває у Міністерстві охорони здоров’я.

 

Категорія: Статті та аналітика | Переглядів: 1932 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 215




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail