П`ятниця, 26.04.2024



Головна » 2014 » Жовтень » 16 » ПЕРЕД ВИБОРАМИ.ХТО ЙДЕ В ДЕПУТАТИ ПО НАШОМУ ОКРУГУ
21:41
ПЕРЕД ВИБОРАМИ.ХТО ЙДЕ В ДЕПУТАТИ ПО НАШОМУ ОКРУГУ

До виборів у новий парламент залишилось трохи менше двох тижнів. І сайт Яготин інфо як і обіцяли пропонуємо вашій увазі інформацію стосовно кандидатів до парламенту по мажоритарному округу №98 , що читачі, потенційні виборці могли детальніше розібратися ху із ху.
 Нинішня передвиборна гонка на окрузі наповнена постмайданівськими настроями, дрібними особистими розбірками, та просто елементарним бажанням спробувати потрапити у “верха".

Серед кандидатів 98-го округу 8 представлені політичними силами (Сильна Україна, Народний Фронт, Радикальна партія Олега Ляшка, Опозиційний блок, Правий сектор, Ліберальна партія України, КПУ і ВО "Батьківщина"), 12 - самовисуванці. Примітно, що більша частина реальних кандидатів має або бориспільську, або київську прописку, в той час як жителі інших міст і районів сприймаються або як непрохідні, або ж підставні, чи технічні.
Але давайте  все по порядку.

Група Юрушова

Від "Народного Фронту" по округу представлений затятий прихильник політики нинішнього прем'єра 27-річний Володимир Борисенко. Він - позафракційний депутат Бориспільської міськради, де займається питаннями торгівлі, побутового обслуговування населення та захистом прав споживачів. До міськради він пройшов як член партії Яценюка "Фронт Змін", місцевий осередок якого очолював з 2012-го року.
Кандидат вважається близьким товаришем нинішнього глави Державної виконавчої служби Дмитра Сторожука. З ним Борисенко “трудився” у "Фронті Змін" і в ТОВ "Фонд Соціальних стратегій". До речі, ще одним представником влади і приятелем пана Борисенка є нинішній заступник міністра МВС Тигран Авакян, який також працював  в ТОВ "Фонд Соціальних стратегій". Взагалі ж, дане ТОВ - дітище нинішнього глави Ощадбанку і друга Яценюка - Андрія Пишного.
Виборцям Борисенко, в першу чергу, обіцяє вирішити питання територіальної цілісності держави, "перевиховати" сучасну молодь і переманити її на бік здорового і активного способу життя. Крім того, хоче подбати про пенсіонерів і незахищених верств населення, а також підняти місцеву проблему округу - забезпечення населення якісною питною водою.
Мешканці округу знають його як громадського активіста і "майданівця", а також дотичного до компанії "БФ Груп". Ця компанія пов'язана з "тендерним королем" аеропорту "Бориспіль" Леонідом Юрушовим (19 місце в рейтингу 200 найбагатших людей України 2012 року), який на 10 років "отримав" 3227 квадратних метрів площі для оренди і право управляти безмитною торгівлею в аеропортах за допомогою компаній-переможниць «Київріанта» і «БФ енд ГБ Тревел Рітейл».
До речі, не так давно людина Юрушова була призначена на посаду директора департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА.
Насторожує в списку ще один кандидат «юрушовского розливу» - директор ТОВ "ТД" БФ-Завод "Валерій Волок. Це підприємство, як і "БФ-Груп" має "прописку" в селі Мартусівка Бориспільського району. Однак, кандидат Волок партійної прописки не має і висувається на вибори самостійно.
До слова, головний шеф Борисенка та Волока Юрушов заробив свій стартовий капітал саме при голові Нацбанку Яценюку. Пізніше він створив банк «Форум», який згодом дуже вигідно продав. «БФ Груп» була створена влітку 2008 року. А в 2009-ому, перед президентськими виборами, кандидат на пост глави держави від «Фронту Змін» Арсеній Яценюк, за даними НБУ, відкрив рахунок свого виборчого фонду саме в банку «Форум». Політологи тоді називали саме Юрушова головним спонсором передвиборної кампанії «Фронту Змін».
Ще одна "пікантна" деталь - першим керівником ТОВ «БФ Груп», згідно з даними Державного реєстру юридичних осіб, був Володимир Степанович Яценюк - троюрідний брат прем'єр-міністра.

Випадковий "тігіпковець"

Від політичної сили "Сильноа Україна" йде на вибори безпартійний яготинський підприємець Валерій Бабак, перший у списку мажоритарників 98-го округу. Мешканці округу  та політологи відзначають скромну передвиборчу агітацію кандидата і загальну людську порядність Валерія Івановича , хоча і відносять до "непрохідних".
В Яготині у Валерія Івановича є невеликий бізнес. Крім того він відомий активіст. Раніше пробував себе на виборах у яготинські мери, але програв єдиному на Київщині жінці-меру. Якийсь час пан Бабак працював її заступником, але потім повернувся в приватний бізнес, але завжди працював на благо Яготина. Будучи членом виконавчого комітету міської ради завжди  генерував виважені ідеї.
У своїй передвиборній програмі Валерій Бабак підтримує відновлення миру, економічний розвиток країни, виступає за негайну децентралізацію влади та підвищення соціальних стандартів. Чималі надії покладає на малий і середній бізнес, вважаючи їх китами української економіки ...
Конкуренти разом з політологами , правда, дивуються, чому ж мудрий Валерій Бабак на цих парламентських виборах підписався під брендом екс-регіонала Тігіпко? Подейкують (з огляду на закриту соціологію), що він набрав би набагато більше голосів, якби йшов як самовисуванцем, а не від опальної нині "Сильної України". Особливо це стосується Яготина. Там пан Валерій, якби не йшов від згаданої політичної сили міг взяти друге місце. Але є як є.

Головний бориспільський "майданівець"

Уродженець Рівненщини, господар паливної компанії "ТОВ" ІКАР-С "Ярослав Годунок політичною активністю вирізнявся завжди - починаючи з 2000-х і, власне, починаючи від парламентських виборів 2002 року, коли очолював виборчий штаб " Нашої України ", закінчуючи активною участю в революції і висуненням на нинішніх виборах від Радикальної партії Ляшка. Саме його називають головним бориспільським революціонером 2013-2014гг. Крім того, кандидат-"радикал", як і лідер його партії, бере активну участь в антитерористичній операції на Сході.
Думки виборців округу (зокрема, мешканців Борисполя) на рахунок цього кандидата вельми полярні. Одні повністю підтримують його громадську позицію, політичний стиль і загальне ставлення до людей. Мовляв, ну не може кандидат явно "з народу" "напартачити" своїм же землякам. Інші, щоправда, називають Ярослава Миколайовича відвертим популістом. Власне як і Олега Ляшка.
У своїй передвиборній програмі пан Годунок  "сповідує" відновлення миру і десепаратізацію України, а також особисте благополуччя кожного громадянина.

Дрібна еліта райцентрів

Реальним претендентом на мандат від 98-го округу чомусь вважають колишнього начальника бориспільського ЖЕКу, нині - безробітного Віктора Молодого (безпартійний, самовисуванець). У парламенті він має намір захищати малий і середній бізнес, налагодити податкову політику, внести свій вклад в розвиток соціальної сфери перевернути з ніг на голову пенсійну реформу, освіту і культуру.
На відміну від кандидата Молодого, особливою підтримкою не може похвалитися кандидат-самовисуванець Олег Жук, депутат Бориспільської міської ради, директор компанії "ТОВ" КРЕБО ІНТЕРНЕШНЛ "(послуги із заправки авіалайнерів в аеропорту" Бориспіль "). Раніше пан Жук перебував в рядах "Фронту Змін", потім перекваліфікувався в "регіонали". Висуває його тут Опозиційний блок, хоча йде він як безпартійний.
В нашому Яготинському краї має підтримку висуванець Ліберальної партії, місцевий адвокат Анатолій Лісовий. Свого часу пан Лісовий  "відмотав" 2 терміни в кріслі мера Яготина (1998-2006гг.). Раніше він сприймався неоднозначно серед мешканців регіону. Однак, зараз майже забутому яготинському меру хоч і не обіцяють повної підтримки на "його" землях, але, як мінімум, на ряду зі згаданим яготинцем Валерієм Бабаком сприймають як цілком гідного і порядного конкурента для "акул" округу.

Забудовники

Йде в нардепи по 98 округу Леонід Гандзюк, в підпорядкуванні якого будівельна фірма "МВІ". Сам кандидат проживає в Вінницькій області під Жмеринкою. Правда, вибір округу паном Гандзюком  не зовсім випадковий - його компанія прописана в столиці.
Крім нього – ще один забудовник власник компанії "Святославбуд" (ремонтні роботи та будівництво в Києві та Київській області), Святослав Глива. проживає в Борисполі, бізнес тримає в Києві.

Екоінспектори

Серед високопоставлених чиновників області у список 98 округу потрапив начальник Держекоінспекції Київської області Микола Криницький, а також головний екоінспектор міста Києва Віктор Павленко. Обидва широко відомі у вузьких браконьєрських колах як люди здатні на компроміс, особливо в питаннях риболовлі і освоєння чорноземів.

Сергій Міщенко

Переможець парламентських виборів 2012 року Сергій Міщенко вирішив випробувати долю і на нинішніх виборах. Формально Міщенко самовисуванець, номінально ж - йде як креатура Блоку Порошенко.  І вважається важковаговиком та номером один за рейтингами на окрузі.
За освітою Сергій Міщенко - юрист. З 1998 року працює на різних  посадах в прокуратурі. Побував замом прокурора Дарницького району столиці, головного прокурора Києва, прокурором Подільського району, а потім і Київської області. З 2000 року "крутиться" в Генпрокуратурі. В 2003-2004рр. був старшим помічником тодішнього Генерального прокурора Геннадія Васильєва.
У 2006-2007 рр. Міщенко - народний депутат України V скликання від Блоку Юлії Тимошенко (№57 у виборчому списку), заступник голови Комітету Верховної Ради з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю. З 2007 року - нардеп VI скликання від БЮТ (№57 у списку), глава Комітету ВР з питань правової політики.
Наприкінці липня 2012 Міщенко вийшов з "рідної" фракції, так як в партсписку його поставили на завідомо непрохідне 141 місце.
Найбільший "грішок", який виборці округу так і не змогли пробачити кандидату - щільні зв'язки з колишнім Генпрокурором Віктором Пшонкою. У 2010 році Сергій Міщенко був одним з 8-ми "бютівців", які проголосували за його призначення на високу посаду. Пану Міщенко й досі згадують його дифірамби з трибуни для Пшонки як про "нашого батька" і "дуже віруючу людину". Втім,як вповідають обізнані, їх пов'язують не тільки професійні, а й сімейні узи - син Пшонки Артем разом з колишнім міністром соцполітики Наталією Королевською є хрещеним батьком сина Сергія Міщенка.
Розриваючись між зв'язками з Генеральним прокурором і Юлією Тимошенко, Міщенко геть відмовлявся голосувати за відставку Пшонки. Його колеги в "БЮТі" не раз натякали в пресі, що саме це стало причиною його різкого падіння на 141 місце в списку.
Багато експертів вважають, що перемогти минулі вибори йому "дистанційно" допомогла саме Юлія Володимирівна. Тоді агітаційна кампанія Міщенко на окрузі (де до Тимошенко ставляться з приязню й де в свій час її партія  посідала перше місце на різних виборах) проходила під гаслом "Я звільню свій округ для Тимошенко, коли вона вийде з тюрми».
Не зважаючи на сказане вище, поки Сергій Міщенко є фаворитом цієї кампанії на окрузі.

“Язва Міщенко”

Після поширення на окрузі агітпродукції колишнього помічника нардепа Сергія Міщенка Віктора Прошкіна останній отримав саме такий "ярлик". Зараз про нього говорять як про підставного кандидата, відпрацьовує гроші опонентів свого колишнього шефа.
Однак, політична кар'єра пана Прошкіна почалася не з "корочки" помічника нардепа- "бютівця". Встиг Віктор Миколайович "попіаритись" у списку блоку Миколи Катеринчука (16-й номер) і партквитком Європейської партії України. Потім перейшов на сторону БЮТу і, власне, самого Міщенко.
Зараз з легкої руки Прошкіна виборці отримують передвиборні "бойові листівки", однак, не про його переваги, а про всі великі і малі гріхи Сергія Міщенка - зв'язках з Пшонкою, невиконаних обіцянках , як перед Юлією Володимирівною, так і, перед людьми

Сестра льотчиці Надії Савченко

Сестра народної героїні Надії Савченко Віра, яка балотується по 98-му округу від партії "Батьківщина".
Багато місцевих мешканців так і не розуміють, чим є такий крок з боку сестри легендарної льотчиці: реальна спроба допомогти Надії або ж спекуляція на її імені? Між тим, сама Віра Савченко запевняє, що їй та її сестрі завжди імпонувала особисто Юлія Володимирівна.

без шансів

У список непрохідних кандидатів 98-го округу можна віднести добрий десяток персонажів: це і 40-річний комуніст, який просувався цієї ж політсилою, Сергій Нечипорук і 21-річний житель Дніпропетровська Антон Цвєтанський. До нього ж відносять і самовисуванця Сергія Мартіяна, господар кредитної компанії "Княжий Дім". До того ж, багато хто вважає його людиною всюдисущого Сергія Міщенка, який таким чином намагається урівноважити рейтингові показники в Броварському районі.

Правий сектор тут виставив свого партійця-одесита Романа Калашника. На окрузі його особистої агітації досі немає, - лише намети з партійною символікою, тому як реальний мажоритарник він тут не розглядається. Проте, порядок на окрузі Київщини одесит хоче проводити мілітарними методами: боротися в парламенті за введення військового статусу країни, визнання російської агресії, співпраця з НАТО, відновлення ядерного статусу країни і багато іншого.
Не дивлячись на загальну авторитетність, до непрохідним зараховують і зама директора ТОВ "Транспортна Автоматизована система", комісара Міжнародного комітету із захисту прав людини Миколи Самбожука (безпартійний, самовисуванець).
Не має особливої підтримки і член партії "Конгрес українських націоналістів", тимчасово не працюючий Володимир Манько, який пішов на вибори сам від себе. Цей громадський активіст і житель столиці на 98-му окрузі просто невідома особистість. Тим більше, цей округ вважається територією "авіаційних олігархів". А ось пан Манько тісно пов'язаний з морською справою: працював на різних посадах в українських і німецьких судноплавних компаніях, свого часу був головним спеціалістом ДП "Агентство морської безпеки" Мінтрансзв'язку України, а також фінансовим менеджером в Столичної судноплавної компанії.

 

Переглядів: 2714 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 213




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail