Вівторок, 19.03.2024



Головна » 2012 » Червень » 7 » Отець Андрій:Хай Бог їм дасть мудрості.
19:12
Отець Андрій:Хай Бог їм дасть мудрості.
Тема Свято-Троїцького Собору, у зв'язку з подіями довкола  будівництва заводу,  хоч на певний час і відійшла на другий план все ще залишається актуальною. Про стан речей на сьогоднішній день, Яготин Інфо запитав у настоятеля Свято-Троїцького Собору  о.Андрія.

Я І - Почнемо з іншого. Минулого понеділка біля Храму було багато людей, та духовенства. Що, крім святкової літургії, відбувалось?

- Проходило святкове служіння. Адже 4-6 червня Православна Церква відзначала День Святої Трійці. Це велике свято. Першого дня цього свята кожний служитель має бути на своєму місті (у своїй церкві). А вже в інші дні можна їхати у гості. Саме тому, на другий день, до нас приїхало шановне духовенство. І не лише нашого району.Приїхали з Переяславського, Згурівського районів. Був присутнім Єпископ Переяслав-Хмельницкий і Бориспільский Епіфаній, який  відслужив Божественну Літургію та прочитав проповідь, також  настоятель УПЦ КП Яготинського округу от.Володимир. Також були присутні і представники влади. Зокрема пані Третяк. Багато хто був. У тому числі і активісти, які допомогли відстояти екологію в місті.  Гості вручили 5 медялей та 5 грамот людям які внесли найбільший вклад в будівництво Собору.

- Зрозуміло. Тепер до питання самого Собору. На якій стадії зараз це питання? Адже ви, поки, не дістали бажаного для вас рішення стосовно передачі об'єкту

- Поки ні. Але, думаю, ми вистоїмо.Бо якщо влада хоче бути мудрою, та дбати про мир і спокій у місті, то треба вирішувати. Поки споруду не віддадуть назад Київському патріархату - проблема нікуди не зникне. Влада обрана громадою і повинна дослухатися до неї. Якщо, не дай Бог, відбудеться передача Собору не Київському Патріархату - буде проблема. Я маю багато юридичних документів щоб говорити про приналежність споруди до КП. Ви ж розумієте, що це не лише моя боротьба, чи боротьба громади? Це боротьба двох конфесій.

- Думаєте влада просто не розуміє цього?

- Може просто спочатку влада не до кінця зрозуміла серйозність. Можливо думали Андрій з бабусями покричить, побігає і все. Але, як бачите, не все так просто. До проблеми приєднались священники, владики, громада, тому тихо це не пройде.

- Яку позицію зайняла влада? Щось змінилось?

- Все як і було. Змін немає. А що ви хотіли?...Держава підтримує одну конфесію. І це не правильно. Може бути конфлікт.Влада не права. Але хай Бог їм дає мудрості, щоб не допустити конфлікту. Ми бачили що було з заводом.

- Як ви думаєте, чому так важливо Московському Патріархату здобути саме цю церкву?

- Важливо, бо ця церква є головною в Яготинському районі. Це не просто церква - це Собор.Тобто єпископська кафедра. Хоча я служу в ній як настоятель але це є і буде єпископська кафедра. Тому така важливість.

 - Ваші наступні дії?

- Будемо і далі вести боротьбу. А що лишається? Мені пропонували і гроші і перехід до МП але я не продаюся.Маю підтримку людей. Більшість з яких і за чистоту міста стояли.
Переглядів: 1681 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 4
4 DimKa  
може і так...

3 Іван  
Ти "DimKa" сам в яку церкву ходиш?, яку віру сповідуєш?, якого роду-племені? Та ти мізинця отця Андрія не стоїш, щоб судити його. Він відстоював не за себе, а за Україну, за її мову, за віру. А ти як був дурнем так і вмреш дурнем.

2 DimKa  
....вибачаюсь за те що було сказано перед цим, не коректно...і не культурно!
але мене просто переповнюють ті емоціїї....що я чув...і що з людьми роблять гроші...
що можна говорити за владу, якщо у нас уже в духовному світі церкви таке робиться?!!!!

1 DimKa  
Б*я, я вибачаюсь.... ну цього "ОТЦЯ" гнать в шию нада отцю....
ви хоч би раз подивились до кого ви в церкву ходите! хто гріхи так звані вам відпускає....
Яке нахрен відношення має церква до політики? скажіть!
Цей Андрій перший хто кричав в піст, в празник такий великий, КРИЧАВ на весь Яготин як різаний шо Дзюбу треба на хресті розпьясти і спалить.... і матом ще. Це НОРМАЛЬНО???? Я сам чув!. цьому аби токо церкву отхапать...і бабло...
повірте ... я трохи знаю шо це за людина, і за ким пона стоїть, точніше під ким!
Це де це таке бачино, шоб СВЯТИЙ ОТЕЦЬ таке говорив!
Це оборотень якийсь, я такого від нього і не очікував!
Так шо дивіться хто він такий...а не біжите до нього...

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail