Середа, 24.04.2024



Головна » 2011 » Жовтень » 5 » МІСЬКА ВЛАДА ЯГОТИНА НЕ ЛИШАЄТЬСЯ ОСТОРОНЬ СВОЄЇ ГРОМАДИ
14:49
МІСЬКА ВЛАДА ЯГОТИНА НЕ ЛИШАЄТЬСЯ ОСТОРОНЬ СВОЄЇ ГРОМАДИ
Адже протягом  9 місяців 2011 року у виконавчому комітеті Яготинської міської ради продовжувалася робота по виконанню нормативно-правових та розпорядчих  документів щодо додержання законодавства по роботі зі зверненнями громадян, реалізації громадянами міста конституційного права на звернення, згідно законів України "Про місцеве самоврядування в Україні”, "Про звернення громадян”,  Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”
За 9 місяців поточного року міською радою отримано та  відповідно прореаговано на 4387 звернення.
Від загальної кількості звернень, які надійшли до виконавчого органу міської ради:
-  2099 письмових заяв, скарг, пропозицій, листів, запитів;
-  2288  - усних звернень.
Для порівняння за той же період 2010 року до виконкому міської ради надійшло 1081  письмових та 136 усних звернень під час особистого прийому громадян міським головою.
 359 звернень зареєстровано на особистому прийомі у міського голови Н.М. Дзюби та його заступників С.О.Овчаренка та Т.О.Льодін,   16 з них – колективних, деякі повторюються неодноразово.
 1 з них не вирішені в силу об’єктивних причин: Яготинською ЖЕК не може бути проведено ремонт даху багатоквартирного будинку по вулиці Богдана Хмельницького, 32, оскільки відсутні правові підстави для виділення коштів. Будинок згідно мирової угоди від 29.05.2008 між  ДП «Яготинський цукровий завод», ТОВ «Продсервіс»  та АОСББ «Ковчег», затвердженої ухвалою Господарського суду Київської області від 17.10.2008, передано на баланс АОСББ «Ковчег».   Яготинська міська рада не приймала участі у цій передачі, стороною у судовій справі не виступала. Мешканцям надано роз’яснення щодо  подальших їх дій.
Ремонт дорожнього покриття  вулиць Будівельна та Набережна  (грейдерування та влаштування ливне стоку) заплановано провести в ІV кварталі нинішнього року.
З загальної кількості особистих усних звернень громадян не вирішеними залишилось 9. Це повторні звернення: Бойко Віри Миколаївни стосовно ремонту  каналізаційної труби (за результатом виїзду спеціалістів Яготинської міської ради та ЖЕК – труба не протікає, а бажання мешканки замінити трубу тому, що вона може протікати, потребує значних коштів), Деребаско Валентини Василівни (вул. І.Богуна, 43) та Коломієць Ольги Федорівни (вул. Шевченко,20 кв.2) ремонт огорожі садиби будуть проведені найближчим часом.  Кузьменко Надії Олександрівні (вул. Шевченка, 52) ремонт будинку, підведення міського водогону та водовідведення – потребує виділення значних коштів, тому при формуванні міського бюджету на наступний рік звернення громадян буде враховано. Ремонт покрівлі багатоповерхівки по вул. Незалежності,130  Яготинська ЖЕК починає на цьому тижні (звернення Сіліверстової Алли Михайлівни).
1442 особи звернулися в міську раду і отримали різного роду довідки видані секретарем міської ради Т.І. Рубанчук (довідки на утримання дітей, на отримання допомоги на поховання, довідки на отримання недоотриманої пенсії, довідка про склад сім’ї, про місце проживання та інші) та 441 громадянам були підготовлені і надані характеристики та акти обстежень різного характеру;
- працівниками відділу  з питань земельних відносин  міської ради видано 487  довідки про облік земельної ділянки громадянам міста.
Постійно вдосконалюється робота щодо організації особистих та виїзних прийомів громадян.
В ІІІ кварталі поточного року згідно графіку було проведено 18 виїзних прийомів громадян працівниками апарату Яготинської міської ради на чолі з першим заступником міського голови Овчаренком С.О. та керівниками комунальних підприємств міста. Виїзди показали, що багато ще робіт потрібно провести працівникам Яготинської ЖЕК та водоканалу. Запитань у мешканців будинків до керівництва ОКП «Комунальник» та «Міськсвітла» не було.  Під час кожного виїзду давались конкретні доручення та термін його виконання. За рішенням міського голови протягом ІV кварталу будуть проведені повторні виїзні прийоми на прибудинкових територіях найбільш проблемних на той час багатоквартирних будинків.
  На урядову «гарячу лінію» звертаються все ті ж мешканці міста, про яких ми вже неодноразово говорили навіть отримавши вичерпну відповідь   (І.Т.Москальця – поточний ремонт будинку, проведення вуличного освітлення до будинку, передачу кооперативного водогону по вулиці Ломоносова на баланс водоканалу та таке інше,  К.М.Мотрос – негайне випилювання дерев, коли законом заборонено це робити зараз)
- 889 листів, клопотань надійшло від керівників підприємств, установ та організацій (за 9 місяців 2010 року  – 640):
- з Київської ОДА – 18 (з них 4 доручення, 1 розпорядження, 13 факсограм) – всі виконані
- з Асоціації міст України – 18 – виконані всі
- з Яготинської райдержадміністрації і її структурних підрозділів надійшло 209 (запити, листи, розпорядження, доручення, реєстраційні картки). 197 з них закриті, решта - це щомісячні інформації, які подаються до РДА у встановлені терміни або термін виконання ще не підійшов; 
- від Яготинської районної ради за 9 місяців надійшло 11 листів, рішень – прореаговано відповідно до чинного законодавства, надано відповідь.
- Протягом звітного періоду з прокуратури  Яготинського району надійшло  71 зверненння:  з них 3 приписи  та 5 протести – на всі прореаговано відповідно та у встановлені прокурором терміни: надані вичерпні інформації на 37 запитів. На сьогодні в міській раді залишились не закритими 2 листи прокурора району – обидва звернення Москальця І.Т. до прокуратури  з все тих же питань.
- Яготинський районний суд надіслав 54 ухвали та повісток – на всі прореаговано відповідно, прийнято участь у судовому засіданні.
35  листів направлені до міської ради підприємствами житлово-комунального господарства
З 889 листів, які надійшли  від керівників установ, організацій:
- з контрольним терміном виконання -  694,
у 39 зверненнях термін виконання ще не закінчився,
- 607  вже  виконані, заявники отримали рішення або відповідь на своє звернення ;
решта 48 звернень будуть закриті після розгляду їх на виконкомі та черговій сесії 06.10.2011
195 листів носять інформаційний характер, до відома
- 44 звернень оформлені через дозвільний центр РДА:  41 особа, яка звернулася до дозвільного центру за рішеннями виконкому чи сесії міської ради отримали відповідні дозволи, а 2 звернення фізичних осіб-підприємців  і 1 юридична особа отримають рішення найближчим часом рішеннями чергової сесії або виконкому міської ради (це - надання дозволу на  складання технічної документації на земельну ділянку та розміщення зовнішньої реклами).
- 2 звернення юридичних осіб будуть винесені на розгляд наступної сесії міської ради,
- 6  звернень розглядатимуться на  засідання виконкому міської ради: про погодження тарифів на послуги комунального підприємства  теплових мереж «Яготинтепломережа», про видачу свідоцтва про право власності  ПАТ «БМУ-10», Яготинському районному споживчому товариству, ТОВ «Орбіті», Яготинській ЦБС, погодження режиму роботи культурно-оздоровчому комплексу «Гранд»).
Від громадян   міста  до виконавчого органу  міської ради  надійшли та були розглянуті 1210 письмових заяв та скарг – (за 9 місяців 2010 року - 404). Основними причинами надходження звернень є незадовільний стан житлового фонду, який потребує проведення капітального ремонту, зношеність інженерної інфраструктури, недостатність бюджетних коштів та коштів комунальних підприємств на вирішення проблем. Враховуючи стан об'єктів  житлово-комунальної господарства, характер порушених громадянами міста питань, додаткові кошти направляються на поточні  ремонти.
    - 1033 письмових звернень вже закрито, громадяни отримали на них відповідні рішення чи письмові  відповіді.
    - 177 звернень  громадян залишаються на контролі, але з них 27 осіб отримають рішення після сьогоднішнього засідання виконкому та  41 звернення після проведення чергової сесії 6 жовтня поточного року. Решта звернень будуть розглядатися протягом законодавчо встановленого терміну і теж отримають своє вирішення.
На жаль, не всі звернення до міської ради можна вирішити. Частина звернень просто не входять до компетенції міської ради (34  потребують звернення до відповідних правоохоронних органів або районного суду) або потребують значних фінансових затрат. Це здебільшого ремонти дорожнього покриття вулиць, встановлення дитячих майданчиків, ремонти дахів багатоквартирних будинків.
І все ж таки протягом звітного періоду позитивно вирішено 985 звернень.
- 42 звернень громадян із земельних питань  для вирішення будуть винесені на розгляд наступної сесії міської ради.
- 32  звернення розглядатимуться на  засідання виконкому міської ради: основні питання - про видачу свідоцтва про право власності, про підключення житлових будинків до центральних мереж водопостачання, дозвіл на будівництво, добудову, перебудову, перепланування житлового будинку, надання матеріальної допомоги, погодження режиму роботи магазинів, постановка на квартирний облік, дозвіл на розміщення зовнішньої реклами і т.д.
За 9 місяців нинішнього року на засіданнях виконкому всього розглянуто 348 звернень юридичних і фізичних осіб з різних питань.
    - по 21 зверненню щодо надання  дозволів на розміщення МАФ прийнято рішення  відмовити в зв’язку з змінами в законодавстві. Решта отримали необхідні їм рішення.
    Протягом 9 місяців поточного року 47 громадянам надано матеріальну допомогу на лікування, на придбання ліків в сумі від 300 до 600 гривень. 

При роботі зі зверненнями громадян додержуються встановлені терміни розгляду звернень. Для детального вивчення та надання кваліфікованої відповіді залучаються різні компетентні служби  і  у встановлений термін заявнику дається проміжна відповідь та  переноситься термін розгляду звернень. 
        Спірні земельні питання та спори між сусідами вирішуються відповідними  комісіями виконкому міської ради з виїздом на місце. За звітний період було здійснено 39 виїздів по земельних спорах та 78 по скаргах на сусіда. В основному питання розв’язані. Вдалося досягти згоди.
        Серед питань, з якими найчастіше звертаються громадяни:
-    виділення земельної ділянки під забудову та надання дозволів  на їх оформлення у приватну власність;
-    проведення ремонту дахів, під’їздів  багатоповерхових будинків;
-    зміна цільового призначення земельної ділянки;
-    підключення житлових будинків до централізованого водопостачання та водовідведення;
-    ремонт доріг вулиць та провулків міста, грейдирування ;
-    випилювання аварійних дерев;
-    надання дозволу на оформлення свідоцтв на право власності на об’єкти нерухомого майна;
-    погодження режиму роботи об’єктів торгівлі;
-    надання матеріальної допомоги на лікування та інші.
       


Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2037 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail