П`ятниця, 26.04.2024



Головна » 2013 » Жовтень » 7 » Коли літа на осінь повертають, нехай добрі люди вас не оминають…
15:53
Коли літа на осінь повертають, нехай добрі люди вас не оминають…
З нагоди відзначення Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку в стаціонарних відділеннях територіального центру сіл Капустинці та Черняхівка організовано святкові столи та проведені концерти.
Цього дня до мешканців будинку «Доглянута старість» (с. Капустинці) спочатку завітали школярі із запашним короваєм. Здавна так повелося, що молоде покоління має поважати і всіляко вшановувати людей, за плечима яких немалі літа. Адже, честь і патріотизм не народжується на пустому місці і що може бути краще за  власний приклад:  саме ці літні бабусі та дідусі можуть по-народному, простому навчити цінувати життя і щастя, з повагою і любов’ю ставитися до своєї історії та Батьківщини. І мов не було тих років, у хвилинних розповідях стареньких пролітали перед слухачами  десятки літ, правду говорять, що пам'ять не має строку давності.
Згадували бабусі своє дівуваннячко  і разом з колективом сільського будинку культури, який своїми пісенними дарунками ніби перевів стрілки годинника назад, у часи, коли дерева були зеленішими, ноги були швидшими, а в очах була радість від нового і незвіданого, а не мудрість прожитого.
Представники органів виконавчої влади та депутати району теж нерідко відвідують ветеранів війни, які проживають у стаціонарних відділеннях. З робочим візитом у рамках відзначення тижня ветерана 3 вересня стаціонарне відділення територіального центру с. Черняхівка відвідав голова Яготинської райдержадміністрації В.П. Семеняка.
Володимир Павлович оглянув кімнати проживання, ознайомився з денним меню, а в розмові з мешканцями  закладу цікавився якістю  догляду за ними персоналом та надання медичної допомоги, якої так часто потребують літні люди.
Всім відомо, як люблять поговорити бабусі, дідусі більш стриманіші, але не у випадку з В. І. Козіним, який не лише в курсі всіх подій району, бо уважно читає районку,  як і книги, що привозять бібліотекарі, а й добре обізнаний в історії , про що, у живій розмові й розповів керівнику району. Наприкінці ж, ветеран поскаржився на те, що йому важко рухатися через відсутність ампутованої кінцівки.Голова  адміністрації пообіцяв посприяти у виготовленні протезу для Володимира Івановича, які  в наданні допомоги  у обробітку присадибної ділянки Григорія Івановича Онищенка.
Відділення в с. Черняхівка розраховане на 25 мешканців, нині тут проживає 20 сивочолих громадян , але  потреба у такому закладі у районі є гострою, хоча вдома завжди краще. Та дуже плече сина і добре серце доньки сповна може замінити мешканцям і персонал закладу, і сільський голова О.В. Панченко. Так, цього року за бюджетні кошти відділення встановлений новий паркан, облаштований навіс для сушіння білизни, у найближчих планах - перекриття котельні. Лише вчора за надані сільською радою кошти почистили колодязь і зміцнили його бетонними кільцями, а районною організацією Партії регіонів закуплені радіоприймачі для кожної кімнати, щоб старенькі були завжди на одній хвилі зі світом.
«Така співпраця є добрим прикладом, адже як влада, так і пересічні громадяни повинні приділяти особливу увагу старшому поколінню докладати  зусиль, щоб створити гідні умови життя, оточувати любов'ю, теплом і турботою, як ветерана, так і дитину. Наш Президент надає великого значення належному забезпеченню повсякденних потреб і соціальних гарантій, посиленню уваги та зростанню поваги до стареньких як з боку владних структур, так і суспільства в цілому», - зазначив голова у розмові з директором територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)   Надією Вікторівною,вручаючи цінний подарунок.

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1570 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 213




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail