П`ятниця, 26.04.2024



Головна » 2018 » Травень » 22 » ГАРЯЧІ ДИСКУСІЇ ТА СОТНИКІВСЬКА ШКОЛА. СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ
18:11
ГАРЯЧІ ДИСКУСІЇ ТА СОТНИКІВСЬКА ШКОЛА. СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ

22 травня відбулося засідання 31 сесії районної ради. Цього разу зал вразив кількістю присутніх депутатів райради: дуже рідко кількість обранців перевищує 25 осіб, а цього разу зібралися три десятки депутатів. Завітали навіть ті депутати, які ігнорують засідання сесій: серед них і колишній голова РДА - В.П Семеняка та “його” група депутатів. Не відомо чи мало вплив те що в районі  тепер новий керівник, чи ще щось, але……..
Але кількість не завжди означає якість. “Свято” було не довгим і дуже скоро депутати від політичної сили “Наш край” серед них і вже згаданий колишній керівник яготинщиною пан Семеняка, залишили сесійну залу. Але про все детальніше.
Розпочалось засідання із внесення до порядку денного питання про внесення змін до регламенту районної ради, який змінював порядок  відкликання голови районної ради: пропонувалось, замість діючої норми, знімати голову райради простою більшістю голосів. Діючий голова райради Віктор Грицай відмовився вносити питання до порядку денного, мотивуючи це тим, що це питання не доречне, бо містить порушення закону: на його думку прийнятий регламент діє до кінця каденції і передбачає зміни лише у крайньому разі (надзвичайний чи військовий стан,  суттєва зміна законодавства, і тд). Зрештою дискусія звелась до перепалки між панами Грицаєм та Семенякою. Останній наполягав на тому, що головуючий  не мав права відхиляти  внесення пропонованого питання у порядок денний. Адже депутати можуть вносити питання на сесії з різних сфер. Але В. Грицай стояв на своєму. Не допомогли ні заклики деяких депутатів районної ради, ні зауваження присутнього на засіданні депутата міської ради Яготина  Ігоря Смаглія. Після гарячої дискусії, в знак протесту, депутати від “Нашого краю” покинули сесію. що ледь не призвело до її зриву , адже в залі  не набиралось потрібного кворуму, а на кону стояли бюджетні питання від прийняття яких залежав запуск деяких процедур. Тому головуючому довелось оголошувати перерву щоб остаточно “не запороти  сесію”
Врешті до залу завітало ще кілька депутатів, що дало змогу продовжити засідання, та вирішити низку питань.
Серед них особливої гостроти набуло питання про реорганізацію Сотниківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» Яготинської районної ради . Планувалось перетворити заклад в Сотниківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)».  Тобто змінити статус установи з тим щоб найменші дітки лишились у селі, а старших транспортом підвозити до інших шкіл у сусідніх населених пунктах. Що дало б і економічний ефект (на зарплати педагогам та опалення витрачають більше 2 млн грн), плюс учні отримали б якіснішу освіту у більш адаптованих освітніх закладах .Адже в деяких класах школи лише два три учні. З пропозицією відділу освіти категорично не погоджувались присутні з села Сотниківки на чолі з головою села. Вони мотивували свій протест тим, що мовляв школу закривають. А як не буде школи, то не буде й села. Людей звичайно можна зрозуміти, в кожного емоції. Можна зрозуміти й голову Сотниківки:він певно все розуміє, але позиція громади  диктує свої умови.
 Після тривалої дискусії депутати вирішили не реорганізовувати навчальний заклад, а залишити все як є тепер. Хоча ясна справа, що рано чи пізно, але до аналогічних проблем будуть повертатися. Адже емоції емоціями, а є демографічна і економічна складові, які не на користь малих некомплектних шкіл.
До слова Яготинський район має одну з найбільших некомплектних шкіл в області.

 

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2105 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 213




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail