Вівторок, 19.03.2024



Головна » 2017 » Вересень » 21 » ЕЛЬЖБЕТА ВАХОВСЬКА:НІХТО НЕ ВИРІШИТЬ ВАШИХ ПРОБЛЕМ ЗА ВАС.
21:18
ЕЛЬЖБЕТА ВАХОВСЬКА:НІХТО НЕ ВИРІШИТЬ ВАШИХ ПРОБЛЕМ ЗА ВАС.

Як вже повідомлялося місцевими ЗМІ Яготин відвідали представники гміни Панкі з якою наше місто підписало угоду про співпрацю. Гості відвідали дошкільний навчальний заклад № 3 «Ромашка» та Яготинський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2».Побували представники і на  прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, відвідали Калинову Алею, та Алею слави. Побачили гості й  Флігель Шевченка, та маслозавод. Фактично представники  Польщі (оазом з гостями з Молдови) відвідали майже всі визначні місця нашого краю.
Про побачене і не лише “Яготин Інфо’спілкувався з секретарем гміни Панкі – Пані Ельжбєтою Ваховською.
-    Ким пані є? Які функції виконує у своєму муніципалітеті?
-    Я виконую функції секретаря. Крім того займаюсь зв’язками свого місцевого уряду зі світом. До того я була скарбником. Відала грошовими та іншими надходженнями до бюджету та іншими скарбами.
-    Яка думка склалася у вас про Україну, та наскільки те що пані побачила різниться від того що ви знали, уявляли про нашу країну до того як тут побували?
-    Можу дуже багато говорити на цю темо. Але якщо коротко, то я просто закохалася в Україну! Ще з першого разу, коли була два роки тому в Луцьку. І щоб полюбити Україну нам знадобилося зовсім мало часу. Вже тоді і мені і моїм співробітникам, з якими ми приїздили, ваша країна надзвичайно сподобалась. Сподобались ваші люди, а також патріотизм. Завжди вважала патріотами поляків, але те що побачили в Україні на правду вражає.
-    Від України перейдемо до нашого міста. Що вам сподобалось, а що не дуже сподобалось в Яготині?
-    Сподобалося все. Особливо розташування. Тут є магічна природа. Як дивишся на неї(на ваші озера),то таке враження що дивишся якийсь фільм. Ще у вас добрі гостинні люди. Дуже сподобались ваші дітки. Думаю я тут не останній раз.
-    Різниця між Польщею дуже помітна.?
-    Помітна. У вас зараз так як у нас 20 чи навіть 30 років тому А зараз у нас трішки не так. Почнемо з того що наша гміна є значно меншою. А взагалі в Польщі набагато краща і удосконалена інфраструктура. Ви певно знаєте, що нам багато допомогла Унія Європейська (Євросоюз) .
Ми багато працювали. Українці є дуже динамічні, але вам потрібно докласти дуже багато зусиль, щоб досягти того що маємо ми. Не кажучи вже про західну Європу. Деякі ваші осередки (громади) вже почали показувати якісь результати. Але оскільки все ще не системно. Не до кінця ясні і підходи до вирішення проблем господарки. то багато людей бояться робить якісь кроки щоб утворювати громади і реалізовувати проекти. Та й самі проекти потребують коштів, а їх не вистачає. Не ясно як і Європа буде то все фінансувати…….. Але вирішувати проблеми треба, бо багато чого у вас є в упадку. І ніхто не вирішить ваших проблем за вас.
-    Ваш голова та і ви згадували про те що на початках реформ вам дуже допомогли фінанси Євросоюзу. Я його тоді запитав, що робитимете, як Європа зменшить вам кошти.? Тобто як пані гадає: чи зможе ваша гміна повноцінно функціонувати після припинення грошової підтримки ЄС?
-    Ну власне так. Зараз ми маємо третій, останній відрізок фінансових надходжень з Брюселя. Думаю після зменшення , чи навіть після припинення фінансування наша гміна зможе нормально існувати, адже основні реформи закінчились. Більшу частину інфраструктури ми розбудували. В нас хороше наповнення бюджету, бо маємо кратний приток інвестицій, тому я не хвилююсь за майбутнє .Думаю ми дамо собі раду.
 Якби ми не мали інвесторів та якби податки не лишались в нас в гміні, тоді було б важко. Особливо на початку. Без допомоги Європейського співтовариства ми все б не відбудували.
-    Які перспективи співпраці між вашою гміною та Яготином?
-    Ми поки-що окреслюємо наші перспективи .Передовсім,це співпраця культурна, господарча .Можливо займемося інвестиційними проектами Тобто ми розглядаємо широкий спектр роботи. Ще хочу додати, що я бачу зацікавленість і вашого мера. Пані Наталія є харизматичною , теплою особою. Будемо намагатись згодитись на все, що вона запропонує.
-    На завершення, що пані хотіла-би побажати мешканцям Яготина.
-    Хочу подякувати Яготинцям та пані Наталії за гостинність . Бачу що вона вкладає душу й серце в місто. Думаю що яготинцям повезло мати таку особу на чолі  уряду (мається на увазі міста).
Яготинцям хочу побажати милих, хороших, ясних днів. І бажаю як можна скоріше, щоб Яготин став насправді сучасним Європейським містом.

 

Категорія: Статті та аналітика | Переглядів: 2886 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail