П`ятниця, 29.03.2024



Головна » 2012 » Жовтень » 25 » ЧИ БУДУТЬ ВИБОРИ ЧЕСНИМИ НА ЯГОТИНЩИНІ ?
14:04
ЧИ БУДУТЬ ВИБОРИ ЧЕСНИМИ НА ЯГОТИНЩИНІ ?
Наближається день виборів до Верховної Ради України. І багатьох нас турбує питання:чи будуть вибори чесними? За час виборчої кампанії стрічки новин нагадували зведення з фронтів. Стосувалися ці зведення різних порушень по всій Україні. Тобто нашого виборця вже важко  чимось здивувати. Тому ми й не будемо цього робити. Лише зупинимось на тому, що нам вдалося дізнатись з різних джерел про порушення  виборчого законодавства на території нашого міста та району.
Отже почнемо з сіл. Там (у всякому разі в шести з них), як стверджують наші джерела та в опозиційному штабі, працівникам (спеціалістам) деяких підприємств надані списки з паспортними даними ( прізвищами, номерами паспортів). Кожному працівнику надано певну дільницю (як правило кілька вулиць). Згадані працівники обходили мешканців сіл, та просили підписатись за провладну партію, та гарантувати, що саме за неї віддадуть свій голос. Говорили, що так треба, інакше, буцімто, не підписанти підставляють ту особу, яка збирає підписи. Навпроти осіб, які відмовлялись ставити свої підписи працівники відмічали словом "відмовився", та давали зрозуміти, що не будуть лояльно реагувати на різні звернення (дати гній, чи сіно і так далі.). Правда треба додати, що багато людей відмовляються від такої авантюри, але їх меншість. Також традиційно погрожували звільненням з роботи. Крім всього, селянам пропонується після виходу з кабінок для голосування, одразу не згортати виборчий бюлетень, для підтвердження вірності  "вибору". Ще пропонується фотографувати відмітку у бюлетені, для того ж підтвердження. Фотографування вимагається не лише від селян, а й від виборців Яготина. Така інформація надійшла майже з усіх бюджетних установ міста. Кажуть керівники бюджетної сфери навіть будуть звітувати у понеділок. Правда, поки, джерела не уточнили перед ким саме. А цікаво...
Також, одне джерело повідомляє, що  деяким членам дільничих виборчих комісій планується роздати декілька (три-п'ять) бюлетенів якими члени  ДВК  мають проголосувати.
За коментарями ми звернулися, як до влади, так і до опозиції.
Звичайно коментарі були діаметрально протилежними.
Марія Янчук (об'єднана опозиція):
- звичайно всі згадані вами порушення є. Але  прямо люди бояться про все це заявляти, бо залякані. Вони прекрасно знають, що можуть багато втратити.

- Які ще порушення ви виявляєте на окрузі?

- Про агітацію, яку ми зняли з транспортних засобів ви знаєте. Ми подали офіційну скаргу. А ось вчора один з членів ДВК в одязі з символікою партії агітував за партію регіонів. Ми теж подали скаргу про це.
А ось сьогодні вже 16 годин, а ще не видають бюлетені на дільниці. Цікаво чому? Знов щось крутять. Та ще , в останній момент, новий голова ОВК. Це лише декілька з всього, що твориться, але навіть це наводить на сумніви в об'єктивності всього процесу. Що робити навіть не знаю.

У міській раді кажуть, що не чули про подібне. Адже міська влада не займається виборами. Вона лише забезпечує їхнє належне проведення згідно діючого законодавства.Що і зроблено на сьогоднішній день.
Про різні маніпуляції заперечують і в ОВК




Переглядів: 2045 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 9
9 Мангуст  
Окружна виборча комісія №98 що на Київщині, масово повертає протоколи дільничних виборчих комісій на доопрацювання.

Про це повідомили в прес-службі народного депутата Сергія Міщенка.

У його штабі зазначили, що повертають саме ті протоколи в яких опозиційний кандидат Сергій Міщенко перемагає провладного Олександра Мостіпана.

"Станом на 5 годину ранку повноцінного засідання ОВК так і не відбулося, глава комісії двічі оголошувала перерву. Обурені члени ДВК тісняться в коридорі виборчкому та погрожують силою відкрити двері ОВК", - уточнили в прес-службі.

За словами довіреної особи Міщенка Віктора Прошкіна, члени ОВК приймають коробки з бюлетнями через "чорний вихід" в обхід загальної черги та нічого не пояснюючи".

За паралельним підрахунком голосів опозиційний Міщенко майже вдвічі випереджає кандидата від влади.

Українська правда

8 дід Панас  
Мовчіть вже там своїм Борисполем. Та м ленин до посліднього стояв

7 Nata  
Не ма на вас там Сененяки biggrin

6 Саня  
Такой беспредел только в Яготине у меня на работе в Борисполе никто никого не ламает через колено

5 Max  
Ще можна одному в фотошопе галочку поставить а всем ммс розослать и все хай Региони балдєють

4 Мангуст  
якщо заставляють показувати фото як ти проголосував і боїшся втратити свою роботу, сфотографуй пустий бюлетень і в паінті постав галочку чи хрестик, а сам голосуй за своїми переконаннями.

3 0000  
Новий голова ОВК Гостіщев Олег Анатолійович від Політичної партії "Народно-трудовий союз України" насправді є членом партії "Сильна Україна", а також є депутатом Богуславської міської ради шостого скликання від Богуславської районної організацієї «Сильна Україна»
http://boguslav-rda.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=358&Itemid=106

2 Max  
У міській раді кажуть, що не чули про подібне. Ги-ги biggrin ави шо наівні хотіли шоб вам семеняка всі козирі открив. Ну дают

1 S O A P  
Що за питання? Звичайно в нас вибори чесні не будуть ніде. Підтверджую в нас на роботі в Яготині. начальство каже щоб знімали на мобілку як проголосували, бо їх в понеділок визиватимуть на ковра. І причому заставляють усіх навіть уборщиць.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail