Субота, 20.04.2024



Головна » 2013 » Листопад » 18 » 30-річчя перемоги Яготинської ДЮСШ в Чемпіонаті Київської області
17:43
30-річчя перемоги Яготинської ДЮСШ в Чемпіонаті Київської області
30 років тому, команда Яготинської ДЮСШ стала чемпіоном Київської області серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та переможцем чемпіонату Київської області серед юнацьких команд І-ої групи.
Наприкінці жовтня 1983 року закінчилася першість Київської області з футболу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл обласного відділу народної освіти. В змаганнях взяли участь десять кращих закладів Київщини.
Найсильніші команди області – міст Чорнобиля, Миронівки, Яготина та Ірпеня – 30 та 31 жовтня в м.Ірпені виборювали в фіналі звання чемпіона.
Добиваючись права виступати в фіналі, яготинці перемогли своїх суперників з м.Броварів з рахунком 3:1 вдома та 3:0 – на виїзді, команду м.Вишгорода(2:0 і 4:0). Залишилися позаду команди спортшкіл міст Поліське, Обухів, Броварського району.
І ось фінал. Першого дня в півфіналі по жеребку зустрілися між собою Чорнобильська та Яготинська спортшкола. Наші юнаки показали непогану гру і перемогли з рахунком 3:1. Всі три м’ячі забив нападаючий нашої команди Олександр Марусецький, учень Яготинської 8-річної школи №1. На полі в тому матчі він був кращим. Часом йому на швидкості вдавалося обходити трьох-чотирьох суперників, а його точні удари влучали в ціль.
В другій півфінальній зустрічі команда м.Ірпеня перемогли колектив м.Миронівки з рахунком 3:0. Наступного дня в фінальній грі за перше і друге місця зустрілися команди Ірпеня та Яготина. Ірпніці – досить сильний суперник, адже вони вже десять років чемпіони Київської області серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Це базова команда збірної команди Київщини, вона успішно виступає на різних республіканських та всесоюзних турнірах серед юнацьких команд.
І от гра почалася. Атаки чергувалися то на одні, то на другі ворота. Поступово виявилося, що захисники ірпінців грають не досить впевнено, раз по раз програють нашим нападаючим у швидкості. А наш захист на чолі з Юрієм Шабельником грає зібрано і надійно. Та й узагалі вся команда в цій грі показала непогану техніку, витривалість, проявила велику волю до перемоги. Високу оцінку гри нашої команди дали присутні на матчі спеціалісти та тренери збірної команди області.
15-та хвилина першого тайму. Півзахисники нашої команди довгою передачею кидають наших нападаючих у чергову атаку. М’яч підхоплює Олександр Марусецький, обігрує захисника і забиває гол. Ірпніці йдуть в атаку. Але наші захисники грають грамотно, спокійно, а півзахисники та нападаючі показали, що вони мають намір і надалі атакувати. У яготинців були можливості ще забити гол, але удари не досягали мети. Так, усередині другого тайму півзахисник Ігор Хоменко метрів з 35-ти з штрафного удару сильно послав м’яч у перекладину. Проривалися до воріт та били небезпеяно Сергій Шабельник, Олександр Марусецький, Михайло Приймак, Андрій Прокопішин, але до кінця гри так рахунок і не змінився. В кінці другого тайму наша команда диктувала умови на полі. Це була нацкраща гра її в цьому сезоні.
Цілком закономірна перемога. Після фінальної гри головний суддя змагань, суддя респуліканської категорії, завуч Ірпінської ДЮСШ Володимир Григорович Антропов вручив переможцям Кубок обласного відділу народної освіти, Диплом першого ступеня, а гравцям команди – дипломи чемпіонів Київської області серед ДЮСШ 1983 року.
До збірної області потрапили вихованці нашої спортивної школи Юрій Шабельник, Сергій Шабельник, Василь Хвостіков, Ігор Хоменко, Олександр Марусецький, Михайло Приймак та Андрій Прокопішин, які тепер у складі збірної будуть готуватися до республіканських змагань. Зараз збірна, а в ній Юрій та Сергій Шабельники, Ігор Хоменко та Олександр Марусецький, бере участь у республіканському турнірі, що проходить в м.Ірпені. На сьогоднішній день збірна області вже перемогла однолітків м.Феодосії з рахунком 4:2, також команду м.Бреста(3:0) та команду м.Новоград-Волинського(1:0). Значний внесок у перемогу зробили і вихованці нашої ДЮСШ, що входять до основного складу збірної. Ці змагання будуть доброю школою для них.
А чемпіонське звання носять тепер воротар команди Василь Хвостіков(неодноразовий чемпіон Яготинського району в складі команди "Схід"), захисники Юрій Шабельник, Сергій Ганжа, Володимир Кушніров(на даний момент викладач фізкультури Чорнобильського медичного училища, гравець хокейної команди "Лідер"), Валентин Бандурко, Ігор Гордієнко(неодноразовий чемпіон Яготинського району в складі команди "Схід", брав участь у розіграші Чемпіонату України серед колективів КФК, в 2013 році брав участь у Чемпіонаті Переяслав-Хмельницького району в складі срібного призера "Демі'янці-Сімекс"), Леонід Скринник(Згурівська середня школа), півзахисники Сергій Шабельник, Олександр Антоненко, Михайло Приймак(брав участь у Першості України серед КФК у складі команд "Локомотив"(Гребінка) та "Схід"(Яготин), Андрій Прокопішин, Ігор Хоменко(грав за команду СКА(Хабаровськ), нападаючі Олександр Марусецький(грав за "Динамо" Київ у Чемпіонаті СРСР, юнацьку збірну СРСР), Ігор Бибко(Згурівська середня). Також за команду виступали Сергій Карташов та Леонід П’ята(генерал-майор СБУ, який разом з ветеранами команди "Динамо"(Київ) опікувався дитячим будинком "Віночок")(середня школа №2). А більшість учнів навчається в Яготинській середній школі №1.
Радує ще й те, що ці учні також добре навчаються, спорт їм не заважає, а навпаки допомагає в навчанні. Він робить їх дужими, спритними, витривалими.
Друге місце – за Ірпінською ДЮСШ, третє виборола команда Чорнобильської ДЮСШ, що в играла в боротьбі за 3-4 місця в команди м.Миронівки.
Нині команда нашої ДЮСШ готується до нових стартів. Безперечно, що потрібно ще добре попрацювати і над технікою гри, і над тактикою, вдосконалювати також розвиток фізичних якостей.

Ю.Крежевицький
Старший тренер відділення футболу Яготинської ДЮСШ
(«Зоря комунізму» від 12 листопада 1983 року)
Категорія: Спорт | Переглядів: 1730 | Теги: Спорт Яготин, школи Яготина, Яготинська ДСШ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail