Вівторок, 19.03.2024



Головна » 2012 » Листопад » 16 » ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА 2 РОКИ РОБОТИ
23:07
ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА 2 РОКИ РОБОТИ
15 листопада у міському будинку культури  відбувся звіт міського голови Яготина Дзюби Наталії . Міський голова продовжила традицію щорічного звіту перед громадою про виконану роботу. Пані Наталія ознайомила громаду міста з досягненнями, проблемами та планами міста на майбутнє.  Свій черговий офіційний звіт перед громадою міський голова презентувала, окресливши головні події 2012 року, їх фінансове забезпечення коштами міського бюджету, концептуально окресливши своє бачення подальшого розвитку міста, а також подякувала кожному, хто ці 2 років схвалює і критикує її діяльність, підтримує і категорично заперечує все те, що зроблено.  У своєму звіті міський голова зосередилася на деяких питаннях, які вважала найбільш важливими. Пропонуємо вам ознайомитися з повним текстом звіту, та обговорити його на нашому сайті.

Шановні яготинці!


Відповідно до чинного законодавства України, дозвольте мені як міському голові підбити підсумки виконаної роботи за 2012  рік.
Всім нам випало жити та працювати в  час змін. Тож і рік, що минув, був для нас всіх непростим. Поряд з тим, це був ще один рік розбудови та становлення нашого міста, нашої держави. Тому я, як міський голова, будувала свою роботу саме так: щоб усі ми: і депутати, і члени виконкому, і керівники та працівники різних рівнів, і кожен яготинець були активними учасниками державотворчих процесів, розбудовували та розвивали наше рідне місто, яке завжди було, є і буде часткою держави.                                                                 
Я глибоко переконана, що це правильний шлях, зрештою, і правильний напрямок роботи, адже держава сильна своїми містами, селами, своїми територіальними громадами, своїми людьми і змінюючись самі, змінюючи своє місто, ми з вами творимо майбутнє своїх дітей, внуків та віддаємо шану нашим минулим поколінням, нашим ветеранам.
Розуміючи це, свої зусилля у звітному році зосереджувала на таких основних напрямках: виконання міського бюджету; забезпечення належного функціонування  дошкільної освіти, спорту,  створення умов для комфортного проживання в місті; покращання торговельного і транспортного обслуговування населення; безперебійне та якісне постачання базових енергоносіїв; функціонування  системи водовідведення; комплексний благоустрій міста; розвиток малого та середнього бізнесу;  міжнародне співробітництво; залучення всієї територіальної громади до розв’язання загальноміських проблем; прозорість і публічність влади.
Інформуючи жителів міста про основні напрямки роботи, варто наголосити на двох наступних важливих моментах: перший – всю роботу я здійснювала через призму своєї передвиборної програми; другий – мета моєї роботи завжди була, є й буде одна: все намічене робити для яготинців та в ім’я яготинців. Власне кажучи, інакше просто бути не може.
 Свій другий річний звіт перед громадою я побудую таким чином: стисло окреслю головні події, що відбулися за рік, їх фінансове забезпечення коштами міського бюджету.
Та почати я хочу зі слів подяки кожному, хто вже два роки схвалює та критикує мою діяльність, хто підтримує та категорично заперечує все те, що зроблено. Дякую вам за терпіння, за довіру, за мудрі поради, за  активну громадську позицію.
     Я ще раз хочу висловити слова подяки як депутатам міської ради, так і членам виконкому, які усвідомлюють свою роль в житті громади, працюючи  на результат.
За звітний період проведено  15 пленарних засідань міської ради 6 скликання, прийнято 893 рішень.  Рішення нормативно-правового характеру висвітлюються в газеті "Яготинські вісті” у терміни, визначені законодавством та на сайті Яготинської міської ради.
    На сесіях розглядались питання економічного та соціального розвитку міста, виконання міського бюджету та цільових програм.
Відбулось 13 робочих засідань виконавчого комітету, на яких розглянуто 296 питань та прийнято відповідні рішення. Основні з них: робота комунальних підприємств,  встановлення тарифів на комунальні послуги, розгляд звернень громадян,  надання дозволів на перебудову, підключення до міських водопровідних мереж, надання матеріальної допомоги  та інші.
Для регулювання діяльності виконавчих органів міської ради та вирішення важливих питань мною було видано  301 розпорядження в межах законодавчо визначених повноважень міського голови.

ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН

    За звітний період  міською радою розглянуто та опрацьовано  5926 звернень громадян.  Їх кількість  зменшилась у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це говорить про те, що завдяки  злагодженій роботі команди міської ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету, роботи комунальних підприємств  міської ради вдалося вирішити багато питань, які були до цього часу дуже болючими для жителів нашого міста. 
Від загальної кількості звернень до міської ради:
- 1291 письмових (заяв, скарг, пропозицій) від громадян із них – 76 – колективних.  На всі відповідно відреаговано:  громадяни отримали рішення сесії міської ради чи виконкому або були проведені відповідні роботи, чи надано роз’яснення.
-  263 звернення громадян зареєстровано на особистому прийомі у міського голови (320 за аналогічний період минулого року)
-  3070  довідок різного характеру видано жителям міста секретарем міської – 2354 та відділом з питань земельних відносин – 716.
-  на 1054 листи, запити від фізичних та юридичних осіб  надано інформації.
          Серед питань, з якими найчастіше звертаються громадяни:
-    надання дозволів  на  оформлення земельних ділянок у приватну власність та виділення їх під забудову;
-    проведення ремонту дахів, під’їздів, відмосток багатоквартирних  будинків;
- підключення житлових будинків до централізованого водопостачання та водовідведення;
-    ремонт дорожнього  покриття  та  освітлення вулиць і провулків міста;
-    випилювання аварійних дерев;
-    надання дозволу на оформлення свідоцтв на право власності на об’єкти нерухомого майна;
-    надання матеріальної допомоги на лікування та інші.     
Звичайно, не всі звернення ми можемо вирішити  у передбачений законодавством  місячний  термін позитивно для заявника. На це є об’єктивні та суб’єктивні  причини. Це в основному звернення, які для свого вирішення  потребують значних  бюджетних коштів.  Частина земельних питань будуть вирішені після затвердження Генерального плану міста.
За звітний період, згідно затверджених графіків, було проведено 13 виїзних прийомів громадян керівництвом міської ради спільно з керівниками комунальних підприємств міста. Зустрічі із жителями міста відбувались на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, балансоутримувачем яких є Яготинська ЖЕК. Головними питаннями, що піднімалися  було надання якісних житлово-комунальних послуг, наявність двірника і якість його роботи, питання ремонту дахів, під’їздів та відмосток, благоустрій прибудинкових територій, підведення централізованого водопостачання  чи вуличного освітлення. За результатами спілкування із мешканцями будинків  мною було дано доручення працівникам комунальних підприємств міста, із встановленими термінами виконання.
 Велика кількість звернень громадян багатоквартирних будинків , подекуди  спільно з їх мешканцями, була вирішена: відремонтовано під’їзди, дахи, димовентиляційні канали чи вхідні двері, встановлено нові лавочки, паркани і  баки для сміття, пофарбовано та відремонтовано дитячі майданчики. Нажаль, частина звернень буде вирішуватись в наступні роки, оскільки вирішення їх потребує вкладання значних коштів. 
В наступному році практику виїзних прийомів буде продовжено.
Для вирішення проблем жителів міста проводиться прямий телефонний  зв'язок «Гаряча лінія». Затверджені графіки телефонного зв’язку публікуються на сторінках  додатку «Місто моє - Яготин» та на офіційному сайті Яготинської міської ради.
Одним із дієвих факторів роботи із громадянами є робочі засідання адміністративної комісії. На  її розгляд у звітному періоді надійшло
•    45 протоколів –   про недотримання громадського порядку, прав громадян,-за результатом розгляду їх- видано постанови про  накладення  стягнення  у вигляді   штрафів  на загальну суму – 17тисяч 476 грн.
124 протоколи  про  «Порушення  правил  благоустрою», передбачених статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Поповнили бюджет міста  у вигляді штрафу на загальну суму 50 тисяч 980 гривнів. Питанню дотриманню правил благоустрою і надалі буде приділятися постійна увага.
З метою залучення громадськості до вирішення нагальних проблем міста, забезпечення прозорості та відкритості органів місцевого самоврядування, протягом звітного періоду проведено 5 засідань КООРДИНАЦІЙНОЇ  ради з лідерами міських організацій політичних партій та громадських організацій.
Міська рада у повному обсязі забезпечує право яготинців на доступ до публічної інформації –  витяги із роботи пленарних засідань, основні рішення міської ради та виконкому, плани роботи, діяльність міської ради друкуються на сторінках додатку "Місто моє – Яготин”  та оприлюднюються на міському офіційному сайті, який запрацював у вересні цього року.
Запорукою успішного здійснення запланованого соціально-економічного розвитку міста є  виконання міського бюджету
До міського бюджету станом на 01.11.2012 року поступило 15 млн 206,6 тис. грн. надходжень загального та спеціального фондів, в тому числі дотація вирівнювання з державного бюджету 267,9 тис. грн., субвенція з державного бюджету на ремонт доріг – 518,2 тис. грн., що в порівнянні з відповідним періодом минулого року становить 134,1 відсоток, тобто на 3 млн. 868,1 тис. грн. більше.
          Надходження загального фонду складають  10 млн. 367 тис.  грн., в тому числі дотація з державного бюджету 267,9 тис. грн.  Планові показники доходної частини загального фонду міського бюджету  станом на 01.11.2012 року  виконані на 103,1 відсотки до затвердженого плану доходів міського бюджету. Тобто, за вказаний період, фактичні надходження перевищили заплановані на  305,6 тис. грн. проти відповідного минулого періоду – більше на 818,3 тис. грн.
             Основними  надходженнями бюджету  є податок з доходів фізичних осіб та плата за землю.   Податок з доходів фізичних осіб складає 65 відсотків  доходів загального фонду міського бюджету, плата за землю – 32 відсотки.
       Найбільші надходження  до бюджету забезпечили ВАТ «Яготинський маслозавод», ТОВ «Кондитер-транс», ТОВ «Розподільчий центр «ПЛЮС».
        Боржниками по сплаті за землю до міського бюджету станом на 01.11.2012 року є:
    ПРАТ «Яготинський рибгосп» 178 тис. грн., ДП «Яготинський цукровий завод» - 170,9 тис. грн. (на даний час економічно неактивне підприємство), ТОВ «Промінь» - 89,6 тис.грн., ТОВ «Будконтракт» - 51,2 тис. грн., ТОВ «Еко-Мет-транс» (газова заправка балонів) - 44.4 тис. грн., СТ «Супій» - 11,9 тис. грн., ПАТ «Яготинський завод продтоварів» - 8.2 тис. грн.
             Протягом звітного періоду забезпечувались коштами всі статті видатків, не було допущено заборгованості по розрахунках з постачальниками та підрядниками за товари, послуги, виконані роботи.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО
Житлово-комунальне господарство є ключовою сферою, від якої залежить якість життя людей в місті.
          Одна із важливих ділянок житлово-комунальної сфери є утримання житлового фонду комунальної власності територіальної громади міста, який нараховує 121 будинок із них 81 багатоповерхових (загальна площа 125,986 тис. кв. м.).
    На виконання прийнятої міською радою Програми реформування житлово-комунального господарства міста Яготина  на 2011-2016 роки продовжувалась робота щодо покращення стану житлового фонду та прибудинкових територій.
Задля покращення роботи комунальних служб міста прийнято рішення сесії, яким проведено реорганізацію шляхом обєднання двох комунальних підприємств Яготинської міської ради КП «Комунальник» і Яготинська ЖЕК в одну структуру КП «Яготинська ЖЕК». Це дало змогу оптимізувати штатну чисельність новоствореного підприємства, зокрема управлінського персоналу, а також витрат бюджетних коштів. Станом на сьогодні у Яготинській ЖЕК працює 93 працівники.
З моменту реорганізації новостворене підприємство виконує роботи у двох напрямках: утримання житлового фонду та благоустрій міста.
Житловий фонд
За звітний період комунальним підприємством здійснено наступні роботи:
- капітальний ремонт покрівель на будинках по вулицях Незалежності 89, Робітнича, 11, 15;
- поточний ремонт покрівель в будинках Незалежності 18, 50, 60, 64, Довженка 8, Каштанова алея, 1, 2, 7, Шевченка 251, 243, Ветеранів 2, 6, 7, Робітнича 13, Говорова 27,  Садова 20, Мічуріна 69, 73;
- влаштування примикання до димовентиляційних каналів – Незалежності, 30, 32, Каштанова алея, 7, Довженка 8, Шевченка 247, Мічуріна 75;
- капітальний ремонт димовентиляційних каналів (з матеріалів мешканців будинку) -  по вулиці Незалежності, 62 (3 шт.), Каштанова Алея, 2 (4 шт.).
Крім того, міською радою заплановано роботи з капітального ремонту димовентиляційних каналів будинків мікрорайону Птахофабрики. На вказані потреби виділені необхідні кошти міського бюджету. Підрядною організацією складені кошториси, які в даний час проходять державну експертизу.
-проведено диспетчеризацію ліфтів в будинках: Незалежності 130, Незалежності 22, Винниченка 19;
- спільно з мешканцями будинків проведено ремонти під’їздів (– Каштанова Алея 3 (1 під'їзд), Каштанова Алея 7 (2 під'їзди), Ветеранів 7 (1 під'їзд), Незалежності 40 (2 під'їзди), Кільцева 4 (1 під'їзд);
Проведено- перенесення площадки для контейнерів – Каштанова Алея, 3;
- установлення поштових скриньок - Леонтовича 7,9, Ветеранів 6;
- капітальний ремонт стиків стінових панелей - Ветеранів 7, Незалежності, 130, Винниченка 19;
- відновлення тамбура при вході до під'їзду - Говорова 27;
- поточний ремонт відмостки – Говорова 27, 29, Черняхівського 4, Дарницька, 41, Незалежності, 22, 20, 18;
- ремонт каналізації - Незалежності 20, Дарницька 41;
- ремонт електрощитових -  Незалежності 16, 20, 50, 58, 60, 62, 64,82-а, 94-а, Каштанова Алея 7, Вокзальна 2-а, Робітнича 9, Шевченка 251,Черняхівського 6;
- встановлено таблички з номером під'їзду та номерами квартир багатоквартирних житлових будинків;
- встановлено таблички з назвами вулиць та номерами будинків;
- встановлено 174 лавочки та 178 урн поряд з під'їздами у багатоквартирних житлових будинках;
- обгороджено прибудинкові території бетонним парканом по вулиці Незалежності, Шевченка, пров. Довженка.
-проводили роботи за зверненнями громадян по аварійних викликах, всього 2775 викликів.
Виконувалися роботи по ремонту каналізації, мереж теплопостачання, утепленні водопровідних мереж, прочистці водяних фільтрів, встановленні декоративної металевої огорожі, ремонту та відновленню дитячих ігрових майданчиків, фарбуванню труб газопостачання.
Збільшено штат двірників, що дало змогу покращити стан благоустрою на прибудинкових територіях, станом на сьогодні в Яготинській ЖЕК працює 18 двірників. 
                                            
Сплата за комунальні послуги.
    Завдяки проведеній роботі з населенням заборгованість по сплаті послуг з утримання будинків порівнюючи з минулим роком, зменшилася, але має місце погіршення по сплаті з боку державних надходжень по пільгах та субсидіях.Увага на екран-
    Відносно оренди комунального майна, що перебуває у власності територіальної громади міста,   всі процедури  проведені прозоро та відкрито:                                                                                                              
Увага на екран
Ще одне важливе рішення було прийняте 23 лютого 2012 року, коли сесія Яготинської міської ради прийняла в комунальну власність громади міста гуртожитки від підприємства «Яготинський механічний завод» (вул. Київська, 4-в), ПАТ «Яготинське» (Бурякорадгосп) (вул. Мічуріна, 63), ПАТ «ПМК-15» (вул. Шевченка, 249).
19 липня 2012 року було завершено процедуру приймання зазначених гуртожитків, підписано акти та прийнято рішення про прийняття гуртожитків у власність міста з одночасним наданням дозволу на їх приватизацію мешканцями.
В процесі приватизації виникає ціла низка проблем, але міською радою вживаються всі необхідні заходи для їх вирішення.
Наступним довгоочікуваним кроком у вирішенні житлових питань мешканців гуртожитків стало вирішення питання житлового фонду колишнього ДП «Яготинського цукрового заводу».
18 жовтня 2012 року сесією Яготинської міської ради прийнято рішення, яким надано згоду на безоплатне прийняття в комунальну власність територіальної громади міста Яготин:
1.1. Приміщення гуртожитку в м. Яготині по вул. Черняхіського, 1,
1.2. Приміщення гуртожитку в м. Яготині по вул. Черняхіського, 2,
1.3. Приміщення гуртожитку в м. Яготині по вул. Лисенка, 12, 1.4. Приміщення гуртожитку в м. Яготині по вул. Незалежності, 4.
Всі ці гуртожитки  перебували на балансі Асоціації об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «Ковчег». 
Це колишній житловий фонд ДП «Яготинського цукрового заводу», який в процесі банкрутства підприємства було передано на баланс ОСББ «Ковчег» внаслідок чого жителі гуртожитків не мали можливості приватизувати кімнати в яких проживали.
Міською радою зроблено перший важливий крок на шляху усунення всіх наявних на сьогодні перешкод в процесі приватизації кімнат мешканцями гуртожитків ДП «Яготинського цукрового заводу». 
Наступним кроком після приватизації громадянами своїх житлових кімнат стане створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, так зване ОСББ.

Благоустрій


    Значна увага приділяється благоустрою у місті. Кожного ранку, при будь-якій погоді, у всі пори року, здійснюється прибирання вулиць міста, вивіз сміття з приватного сектору, підприємств, суб'єктів підприємницької діяльності. Проводиться регулярне прибирання меморіального комплексу «Алея слави», скверу відпочинку.
    Підрозділом Яготинської ЖЕК по благоустрою виконано наступні роботи:
Приведено до належного стану клумби та квітники поряд з приміщенням міської ради (із встановленням лавочок для відпочинку громадян та декоративного ліхтаря).
По центральних вулицях встановлено покажчики напрямку вулиць, що дає змогу орієнтуватися як місцевим жителям так і гостям міста. У планах міської - встановлення відповідних покажчиків напрямку вулиць на кожному перехресті у місті.
На Центральній площі міста приведено до належного стану клумби, відновлено 16 лавочок, проводиться постійне прибирання. Для комфортності очікування жителями міста  громадського транспорту, встановлено зупиночний комплекс у напрямку «Комбікормового заводу», відновлено зупинку на «Парковій»,встановлено зупинку на  вул..Драгоманова.На наступний рік планується встановлення ще як мінімум п’яти зупиночних комплексів.
 Встановлено 10 дощок оголошень, що значно зменшило  кількість стихійно розклеєних об’яв та реклами на будівлях, зупинках, електроопорах. Актуальним залишається питання вандалізму встановлених дощок оголошень, бетонних парканів, лавочок та урн для сміття. Останній факт – розтрощена лавочка на прибудинковій території мікрорайону Птахофабрики.
 За кошти міського бюджету придбано автомобільну вишку, що дало змогу проводити ремонтні роботи житлового фонду, а також кронувати та видаляти сухостійні, аварійно-небезпечні дерева на території міста. 
Проведено ліквідацію стихійних смітників по вул. Незалежності, Шевченка, Київській, Тесленка, Шевченка, Філатова, Толстого, Заводській, центральному кладовищі, кладовищі мікрорайону ПТФ та по вулиці Шевченка,звичайно я не можу сказати,що вони ліквідовані назавжди.
Для забезпечення чистоти міста продовжується робота по укладенню договорів на вивіз побутового сміття з будинків приватного сектору. На сьогодні укладено 1716 договорів, 160 договорів з суб'єктами підприємницької діяльності, 54 договори з підприємствами.
Однак, є вулиці, де жоден договір не укладений. Це такі як: Рокитнянська, Визволителів, Трудових резервів, Інженерна, Посітка, Гордієнка, Ліснянська, Степова, Шляховиків, Інтернаціоналістів, прокулки Стрілецький, Пасічний, Філатова, Толбухіна,Запорізький, Ціолковського, Вузький, Черкаський, Сонячний, Гоголя.  Виникає запитання: а куди з цих будинків дівається сміття? Чи не це є причиною виникнення стихійних сміттєзвалища, які постійно з’являються у нашому місті?Найближчим часом тут плідно попрацюють члени відповідних комісій спільно з дільничими. 
Виконавчим комітетом прийнято рішення про ліквідацію стихійного смітника по вулиці Кільцевій. В зв'язку з цим проведено обгородження території смітника бетонним парканом для недопущення його розширення та запобіганню рознесення вітром сміття. Отримано технічні умови та виготовлено проект електропостачання зазначеного місця для створення лінії по сортуванню побутових відходів. На даний час вже проводяться підготовчі роботи до монтуванню лінії електропередач.
За обласною Програмою поводження з побутовими відходами, міська рада отримала 35 контейнерів для роздільного збору ТПВ (ПАПІР, СКЛО, ПЛАСТИК). Після отримання спеціального автомобіля для їх вивезення, контейнери буде встановлено на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків поряд із звичайними контейнерами.
Для комфорту жителів міста встановлено 2 біотуалети, зокрема в Центральній частині міста (біля дитячого ігрового майданчика) та поблизу дитячого ігрового майданчика «Рошен», що поряд із стадіоном «Колос». Силами комунального підприємства міської ради проведено благоустрій прилеглої території до стадіону, облаштовано клумби.
Протягом року, на території міста, встановлено 3 дитячих майданчики за кошти міської ради, а саме по вулиці Пирятинській (поблизу контори ТОВ «Нива України», Мічуріна (район Козловщини), Шевченка (район «Стара аптека»).
Поблизу Яготинського стадіону «Колос» встановлено дитячий майданчик за підтримки кондитерської корпорації «Рошен», за підтримки кандидата в депутати Верховної ради (депутата обласної ради) Мостіпана О.О. - комплекс спортивних тренажерів, поблизу міського клубу, дитячі майданчики на території ЗОШ № 3 та мікрорайону «Червоний хутір», за підтримки кандидата в депутати Верховної ради (депутата обласної ради) Чередніченка Ю.М. дитячий майданчик поблизу «Міського клубу». За що їм наша велика подяка.
Для покращення стану благоустрою та зацікавлення жителів міста проводяться конкурси: 
- «Вулиця найкращого благоустрою» - переможцем визначено вулицю Кузнєцова (голова  вуличного комітету  Фомічова  Галина  Іванівна);
- «Подвір'я найкращого благоустрою» - вулиця Дмитрівська, 27 – господар  Кривенко  Павло  Миколайович;
-  «Найкраща прибудинкова територія» - багатоквартирний  житловий  будинок  по  вул. Леонтовича,1, Шевченка, 239.
До святкування Нового року у місті проводилися конкурси по оформленню торгових закладів, підприємств, установ, організацій новорічною ілюмінацією.
Проводиться постійний контроль за станом благоустрою територій підприємств, установ, організацій та торгових закладів, зокрема через щотижневі об'їзди території міста комісією по благоустрою. Започатковано проведення щомісячної наради по благоустрою з керівниками підприємств, установ, організацій, з висвітленням фотоматеріалів. Хочеться зауважити, що дана практика дає позитивні результати. Фотографії декількох кращих підприємств ви можете бачити на екрані.
    Влаштовано сквер відпочинку поблизу Яготинської центральної районної лікарні із встановленням декоративних ліхтарів, лавочок, урн для сміття, кованого куща калини з декоративним підсвічуванням, гранітної книги з написом меценатів, які допомагали міській раді при влаштуванні зазначеного скверу. Приємно те ,що питання благоустрою ми з вами вирішуєм спільно, за що ми всім дякуємо.
Так біля кожного торгового закладу  у місті з'явилася невелика клумба чи їх ансамбль з квітів та декоративних рослин. Зокрема хочемо відмітити кращих: магазин «Продукти» (ФОП Малиш), магазин «Рибонька» (Гладка А.Б.), магазин «Оптовий» Яготинського районного споживчого товариства……..
Силами навчальних закладів міста прибирається прилегла територія меморіального комплексу Алея Слави,
За участі політичних партій, громадських організацій прибрано територію поблизу Свято-Троїцького Собору, території поблизу
Яготинської центральної районної лікарні, висаджено Герб нашої держави із самшиту в районі ТОВ «Спецтехніка».
За допомогою керівників та колективів підприємств, установ, організацій, навчальних та торгових закладів, підтримується порядок в парковій зоні, завдяки неодноразовому проведенні місячників та тижневиків благоустрою та санітарної очистки міста, ініційованих міською радою.
Як підсумок даної роботи за результатом проведеного обласного конкурсу "Місто найкращого благоустрою” наш Яготин зайняв  ТРЕТЄ місце.

ДОРОГИ  ТА ТРАНСПОРТ.

Проводиться регулярне викошування трави та прибирання обочин на прилеглих територіях до автомобільних доріг.
За вказаний період проведено часткове влаштування асфальтового покриття вулиць Першого Травня, Козацької.Прогрейдеровано вул..ГРУШЕВСЬКОГО,Сірка--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Проведено ремонт асфальтового покриття по вулиці Садовій, Згурівській, розпочато роботи  по провулку Говорова.
Заплановано до кінця 2012 року виконати влаштування асфальтового покриття по вулиці Філатова, провести поточний ремонт вулиць Говорова, Черняхівського, Ватутіна, Кутузова, Дарницької.
 Причиною затримки у проведенні ремонту дорожнього покриття є невчасне перераахування коштів підрядній організації Управлінням державної казначейської служби у Яготинському районі.
Але все ж таки близько 80 км вулиць залишаються без твердого покриття. На сьогодні я знаю проблему кожної вулиці та буду робити все можливе, щоб цих проблем з кожним роком ставало менше.

 Щодо транспорту.
    На даний час на території міста діє вісім маршрутів загального користування. Тривалий час громада міста з міською радою обговорювала графіки руху на маршрутах. Для покращення стану пасажирських перевезень і підвезення школярів до школи з мікрорайонів РайДУ та вул. Дмитрівської було змінено маршрути руху:
-    добавлено заїзди на вул. Дмитрівську та мікрорайон ДРСУ.
    Облаштовано зупинку «на вимогу» біля поліклінічного відділення Яготинської ЦРЛ.
Працівниками Яготинської міської ради постійно проводиться моніторинг відповідності  руху автобусів згідно затвердженого графіку, на звернення громадян міста вносяться корективи до графіка руху. На засіданні виконкому 13 листопада, два дні тому, внесено зміни до окремих маршрутів. На перспективу розглядається можливість введення нової схеми пасажирських перевезень по місту Яготин. Я знаю збої в графіках  є ,прошу вас інформувати письмово.

РИТУАЛЬНА СЛУЖБА

 17 листопада 2011 року прийнято рішення «Про прийняття у комунальну власність міста 12 кладовищ, що знаходяться в адміністративних межах міської ради». За рік встановлено   бетонний паркан кладовищ по вулиці Шевченка (зі сторони вулиці Тесленка), на Заріччі, по вулиці Пирятинській (Центральне кладовище), яке в даний час переповнене (поховання здійснюються на землях, які не відносяться до Яготинської міської ради). В зв'язку з чим розглядається можливість відведення земельної ділянки під розміщення нового кладовища, яке буде організовано відповідно до вимог чинного законодавства.
Для збирання сміття встановлено баки на Центральному кладовищі   (по  вулиці Пирятинській), кладовищі навпроти ЗОШ № 1 та по вулиці Київській.в перспективі ми це зробим на всіх кладовищах.
    З метою врегулювання діяльності з надання ритуальних послуг у місті, в складі Яготинської ЖЕК створено структурний підрозділ «Ритуальна служба», що буде здійснювати надання ритуальних послуг у відповідності до вимог чинного законодавства.
Виконкомом міської ради 13 листопада 2012 року прийнято рішення про оприлюднення проекту регуляторного акту «Про затвердження тарифів на ритуальні послуги відповідно до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг».

Водопостачання та водовідведення у нашому місті

Питаннями водопостачання та водовідведення опікується  комунальне підприємство міської ради «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», яке налічує 86 працівників.
    На балансі управління знаходиться 26,4 км каналізаційних мереж, 84,2 км водопровідних мереж, 22 артезіанські свердловини, водо насосна станція ІІ-го підйому, 6 водонапірних башт, 7 каналізаційних насосних станцій, очисні споруди біологічної очистки стічних вод.
    Послугами водопостачання та водовідведення користуються 145 підприємств, організацій та установ, 17423 жителя міста Яготина (7867 абонентів).
Спільними зусиллями мешканців будинку 52 по вулиці Шевченка (район м’ясного ринку)  та комунального підприємства підключено до водопровідної мережі міста багатоквартирний житловий будинок  по вулиці (будинок побудований у 60-х роках і  не був підключений до водопроводу). Для будинку  облаштовано водовідведення.
Зусиллями мешканців та Водоканалу проведені роботи по підключенню до водопроводу будинку № 4 по вулиці Кільцевій.
    Видано технічні умови на виготовлення та затверджено проектну документацію щодо водопостачання житлового масиву «Комбікормовий завод».
    Також проведено ряд робіт для покращення водопостачання міста, а саме:
- ремонт водонапірної вежі житлового масиву ПТФ з заміною полістирольного завантаження станції знезалізнення води;
- заміна насосного обладнання КНС вул. Незалежності, 16а (зупинка "Супій");
        - капітальний ремонт напірного каналізаційного колектора по вул. Пирятинській, протяжністю 300 м;
         - проведено ремонт дамб карт накопичувачів полів фільтрації (масив ШРБУ);
         - промито та прочищено 4 км каналізаційних мереж по місту;
    - виконано капітальний ремонт водопровідної мережі на жилому масиві ПТФ, протяжністю 570 м;
    - встановлено компенсатори реактивної енергії на об'єктах – 2 шт.;
    - до централізованого водопостачання міста підключені будинки по вул. Шевченка, 209 та 221 (за кошти жителів).
Освітленням у місті займається підприємство по обслуговуванню вуличного освітлення «Міськсвітло».

 Основним завданням підприємства є утримання, обслуговування і будівництво мереж вуличного освітлення м. Яготин,обслуговування дитячих садочків. На підприємстві працює 10 працівників.
      На балансі Яготинського підприємства по обслуговуванню вуличного освітлення «Міськсвітло» знаходиться 108,705 км електричних мереж.
    Всього за звітний період збудовано нових мереж 8,75 км  і освітлено 900 кв. м прибудинкових територій, зокрема:
       В кінці грудня 2011 року повністю оновлено «вбрання» новорічної ялинки в центрі міста з заміною звичайних ламп на світлодіодні, виготовлено і оновлено ілюмінацію по місту.
        У вересні 2012 року підприємством виготовлено та встановлено ілюмінацію – панно калини.
Встановлено 10 ліхтарів з прокладанням кабельних мереж у сквері відпочинку поряд з Яготинською ЦРЛ, там же виконано освітлення куща калини 6-ма  тротуарними  світлодіодними ліхтарями.
       На сьогодні продовжуються роботи по будівництву мереж вуличного освітлення по місту.

Земельні відносини.

На даний час площа земель в адміністративних межах Яготинської міської ради складає 5843,1 га, в тому числі в межах населеного пункту – 1219 га.
У період з 17.11.2011 по 15.11.2012 у сфері регулювання земельних відносин прийнято 741 рішення Яготинської міської ради, із них:
- передано у власність громадянам  246 земельних ділянок,
- надано 51 дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для передачі у власність та оренду та  фізичним та юридичним особам та 159 дозволів на розробку технічних документацій із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки;
- змінено цільове призначення для комерційного використання 27 земельним ділянкам;
- передано в оренду та постійне користування громадянам та суб’єктам господарювання 17 земельних ділянок;
- надано 4 дозволи на продаж та продано (шляхом викупу) 5 земельних ділянок;
Також, рішеннями міської ради затверджено технічну документацію з інвентаризації земель м. Яготин, надано статус скверу земельній ділянці по вул. Незалежності, продовжено термін дії Регіональної програми поліпшення угідь, охорони земель, розмежування земель державної та комунальної власності та проведення інвентаризації земель м. Яготин до 31 грудня 2012 року.
На даний час завершується робота по розробці проекту розмежування земель державної та комунальної власності м. Яготина.
За звітний період відділом з питань земельних відносин апарату міської ради було зареєстровано та видано 558 довідок щодо обліку земельних ділянок на території Яготинської міської ради.
 А також:
-  зареєстровано 79 свідоцтв про право на спадщину за законом, за заповітом на земельні ділянки; договорів дарування та купівлі-продажу земельних ділянок.
на території Яготинської міської ради укладено та зареєстровано 112 договорів оренди землі, із них за звітний період – 21 договір оренди землі на площу 14, 7794 га.
Потрібно наголосити, що на території міста є ряд земельних ділянок, що використовуються суб’єктами господарювання без оформлення прав на них. Міська рада неодноразово проводила наради з суб’єктами господарювання щодо усунення ними порушення вимог земельного законодавства та оформлення прав на земельні ділянки. З метою недопущення втрат місцевого бюджету при використанні земельних ділянок комунальної власності територіальної громади міста, 18 жовтня 201 року на 29 сесії Яготинської міської ради було прийняте рішення «Про затвердження тимчасової угоди про відшкодування збитків місцевого бюджету від недоотриманих доходів за фактичне землекористування в межах Яготинської міської ради», яким запроваджено процедуру укладання тимчасової угоди за фактичне використання земельних ділянок. сьогодні на  сесії ми затверджуємо– Генеральний план нашого міста - основний документ, який визначає не лише територіальний розвиток міста, а і стратегію розвитку всіх сфер життєдіяльності міста на тривалий період з метою досягнення стабільного, сталого розвитку господарського комплексу та забезпечення соціальних потреб його мешканців.

  Торгівля та сфера послуг 
З метою підвищення ефективності функціонування та розвитку внутрішньої торгівлі у місті, налагодження співпраці, спрямованої на досягнення порозуміння між суб’єктами господарювання та міською радою в частині збереження об’єктів благоустрою, утримання їх в належному стані, забезпечення чистоти та порядку в місті, було прийнято рішення виконавчого комітету від 29 березня 2012 року  «Про пайову участь (внесок) власників тимчасових споруд (малих архітектурних форм) в утриманні об'єктів благоустрою м. Яготин»
Згідно з цим рішенням всі власники малих архітектурних форм (кіосків, павільйонів, тощо) на договірній основі беруть участь в заходах по утриманню об’єктів благоустрою  в місті.
Прийняття такого рішення дало змогу суттєво збільшити надходження коштів на благоустрій міста.
При цьому хочу Вас поінформувати що  робота по укладенню договорів про пайову участь триває, а всі суб’єкти господарювання, які розмістили МАФи візьмуть обов’язкову участь в розвитку благоустрою міста Яготин у відповідності до Положення.
Станом на листопад місяць поточного року в м. Яготині, відповідно до вимог законодавства, що регулює порядок розміщення МАФів (тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності), надано 38 дозволів суб’єктам господарювання на розробку паспортів прив’язки з подальшим розміщенням МАФів.
На сьогодні вже виготовлено – 25 паспортів прив’язки та встановлено об’єкти торгівлі.
 Протягом 2012 р. було введено в дію 9 об`єктів торгівлі загальною площею близько 400 м2. Я думаю, що всім нам приємно бачити в центрі міста три МАФи: «Яготинський хліб», «П’ятачок», «Яготинске молоко». Це і смачна продукція наших місцевих виробників і, звичайно, поповнення нашого бюджету.
В місті ліквідовано стихійну торгівлю.
    Виконавчий комітет активно здійснює контроль за рівномірним  розміщенням об’єктів торгівлі з урахуванням інтересів громади.   Постійно проводиться роз’яснювальна робота із суб’єктами підприємницької діяльності з питань дотримання чинного законодавства.
Діти наше майбутнє
    Відповідно до потреб громади та реалізації прав дітей на отримання дошкільної освіти в місті функціонує 6 дошкільних закладів, у яких виховується 890 дітей, що становить  82 % від загальної кількості дошкільнят в місті та 100 % охоплення суспільним дошкільним вихованням дітей 5-річного віку. На численні звернення жителів  мікрорайону ПТФ відкрито дошкільну навчальну групу в приміщенні дитячого будинку «Віночок».
Продовжується зміцнення матеріально-технічної бази дитячих садків.
Отже, за період з 15.11.2011 р. по 15.11.2012 р. в Яготинському ДНЗ №1 «Зіронька» відкрита різновікова група в приміщенні дитячого будинку «Віночок»,заклад обладнаний всім необхідним.  Придбані столи , стільчики , навчальні меблІ. Встановлені металеві вхідні двері: центральний вхід, в кухню та в пральню.
Зроблено косметичний ремонт харчоблоку.
Встановлений бойлер для гарячої води, шість металопластикових вікон . 

ДНЗ № 2 «Дюймовочка»

Зроблено капітальні ремонти: покрівлі , приміщень кабінетів логопеда та психолога, туалетної кімнати . Проведено косметичний ремонт групових приміщень та музичного залу, зроблена заміна 4-х вікон. Придбано пральну машину, бойлер гарячої води, посуд для харчоблоку, дитячі та ігрові меблі Пофарбовано  обладнання та споруди дитячих майданчиків, металеву сітку.

ДНЗ №3 «Ромашка»
Придбано холодильник та мийку , електром'ясорубку, 15 двохмісних столів , стільці дитячі, ігрові куточки,  килими ,   килимові доріжки, покривала, постільну білизну, ковдри , посуд.
 Зроблено косметичний ремонт в усіх  групах, кабінетах, в коридорі, на кухні.  Облаштовано кабінет практичного психолога, замінено 2 вікна та 3 дверей.

ДНЗ№4 « Пролісок»
      Підведено гарячу воду  Замінено усі меблі в середній групі . Придбано музичний центр, облаштовано майданчики.

ДНЗ №5 «Берізка»
Проведено капітальний ремонт харчоблоку , замінено сантехніку в двох  групах, поставлено бойлери. Відремонтовано східцевий блок закладу, зроблено косметичний ремонт по групах, роздягальнях, в погребі, туалетних кімнатах. Придбано посуд та електром’ясорубку на харчоблок, музичний центр, ліжка в ясельну групу, стільчики, подушки та матраци в 2 групи,

ДНЗ №6 «Волошка»
Придбані  меблі на молодшу групу, електром’ ясорубка  , електронні ваги, стільці в ясельну групу, настінна магнітна дошка, ляльковий  театр. Встановлена сучасна механічна витяжна вентиляція на харчоблоці, замінені покриття  на столах на харчоблоці. Замінено сантехніку в туалетній кімнаті старшої групи, проведена гаряча вода  до умивальної кімнати ясельної групи. Зроблено  косметичний  ремонт  спальних кімнат,  методичного кабінету.

Зроблено багато, але скажу відверто: зробити все це тільки за кошти невеликого міського бюджету було б просто неможливо. Тому дякую  батькам вихованців садків, підприємцям,представникам політичних партій та громадських організацій, всі тим, хто надав допомогу у покращенні матеріальної бази дошкільних навчальних закладів міста.

Одним із напрямів економії коштів міського бюджету я бачу переведення дошкільних навчальних закладів на індивідуальне газове опалення, що дасть можливість щорічно економити сотні тис. грн. порівняно з централізованим опаленням. Першим кроком буде встановлено лічильники для теплової енергії.

СПОРТ

     Виконано значний обсяг робіт на стадіоні « Колос». Закінчено ремонт та установлено кам’янку в сауні,  підсіяно газон  футбольного поля, полагоджені лавочки для сидіння на трибунах,  проведена розмітка водоемульсійною фарбою бігових доріжок та площадок для волейболу, висаджено клумби на території стадіону,  проведено кронування аварійних дерев навколо території стадіону, відремонтовано дах на гаражному приміщенні, виведено воду на вулицю для технічних потреб, встановлено  металопластикові вікна  на другому поверсі адміністративного будинку,  пофарбовано  парапети, шлагбаум, флагштоки. Зроблений поточний ремонт хокейного поля.
    За 2012 рік на стадіоні «КОЛОС» відбулося  близько ста  спортивно масових заходів.Дякуючи нашому земляку вже  традиційним став  приїзд ветеранів «Динамо» Києва . 
Спортивне життя міста за звітний період було насиченим і маємо надію в майбутньому на його пожвавлення.

Не залишаються поза увагою і питання духовності.

Як ви знаєте, в комунальній власності міста перебуває Свято-Троїцький Собор. На сесії міської ради було створено комісію з питань добудови Собору. За висновками комісії в першу чергу слід було влаштувати покриття даху навколо купола, який руйнується. Для облаштування даху необхідні були кошти в зв’язку з чим міська рада звернулася за допомогою до Всеукраїнського фонду пам’яток архітектури ім. Олеся Гончара(я хочу подякувати за сприяння в співпраці з фондом Точковому В.О.) оскільки коштів, які надійшли на благодійний рахунок при Яготинській ЖЕК не вистачає. Частина коштів, які перерахував фонд(65тис) та кошти благодійного рахунку при ЖЕКу на сьогодні становлять 83 тис. гривень. Роботи планується розпочати невідкладно.
Окрім повсякденної роботи міська рада організовувала і проводила велику кількість масових заходів.
Зокрема, міською радою при сприянні фізичних осіб-підприємців до Дня Святого Миколая дітям малозабезпечених та багатодітних сімей, дітям-сиротам, дітям позбавлених батьківської опіки було вручено понад 1000 солодких подарунків. 
До новорічних свят було оголошено конкурс-огляд на краще оформлене приміщення, територію чи фасад підприємства, установи, або торгівельного закладу  під назвою «Новорічний настрій»..
До Міжнародного жіночого дня вихованці дошкільного навчального закладу № 5 «Берізка» подарували невелику, але дуже цікаве концертну програму для шанованих жінок –  голів ветеранських організацій міста та багатодітних мам.
В травні поточного року за сприяння депутата обласної ради Олександра Олексійовича Мостіпана на Алеї Слави Яготинською міською радою було встановлено  та урочисто відкрито пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам
Другий рік ми з вами  відзначаєм День Матері.
До Дня захисту дітей маленьким яготинцям міська рада подарувала дитячий спектакль у виконанні артистів Бориспільського муніципального театру.
До святкування 460-річчя заснування Яготина міською радою було підготовлено і проведено  величезна святкова програма «Слався навіки, земле Яготинська» впродовж цілого тижня.
20 вересня нинішнього року міською радою була організована акція, яка об’єднала того дня всі політичні сили – було започатковано самшитову клумбу у вигляді державного герба представниками політичних партій міста та ветеранами Великої Вітчизняної війни і праці.
Міська рада висловлює щиру подяку керівникам підприємств, установ, організацій, раді підприємців при міській раді, суб’єктам підприємницької діяльності та всім небайдужим громадянам міста за всіляку підтримку та надання допомоги не тільки  в проведенні масових заходів,а в усіх питаннях ,які стосуються всіх напрямків життєдіяльності нашого міста.Я прошу вашу увагу на екран-

Раді підприємців:
Яценку Сергію
Гладкій Анжелі
Березняку Віктору
Албул Світлані
Бабаку Валерію
Дворецькому Віктору
Мізюрі Світлані
Полежаці Олександру
Піщанській Людмилі
Старинець Світлані
Семеняці Олександру
Рудич Любові
Косогор Володимиру.

 
Суб’єктам підприємницької діяльності:
Сковерському Василю
Сборщику Вадиму
Єременко Людмилі
Андреасяну Андраніку
Засєдьку Сергію
Москалець Галині
Трішину Олександру
В’юну Борису
Ступницькій Світлані
Рудяк Надії
Томіловій Ларисі
Левченко Тетяні
Ковбі Анжелі
Брик Світлані
Кривоносу Олегу
Блинді Марині
Патриці Олесі
Єрмакову Григорію
Лугині Володимиру
Лисуну Олександру
Верлаховській Ірині
Шибаєвій Олені
Блінову Олексію
Ніколенко Олені
Кошілю Володимиру
Богдану Миколі
Шкварьку Анатолію
Раченку Борису
Комлєвій Наталії
Куксі Людмилі
Краснощок Тетяні
Крехно Тетяні
Коряк Людмилі
Тищенку Олександру
Човпіню Юрію
Чаялу Олегу
Бочкарьовій Тетяні
Назарцю Сергію
Овсянніковій Валентині
Кирсенку Андрію
Миронюку Віталію
Розтопирку Олександру
Яценку Сергію
Мойсак Лесі
Бусленку Павлу
Алояну Суто
Басанцю Миколі
Бранцю Юрію
Бабаку Валерію
Міненкову Олександру
Коляді Віталію
Галасу Сергію

ПрАТ «БМУ-10»
ТОВ «Тектор»
ПП «Аршин»
ФГ «КМП «Надія»
ТОВ «Баришівська зернова компанія»
Кондитерська корпорація «Рошен»
ТОВ «ДІСОН»
ПАТ «Яготинське ХПП»
ТОВ «Алькор»
ПАТ «Яготинський маслозавод»
ТДВ «Яготинський механічний завод»
ПП «Яготинські ковбаси»


 Шановні яготинці! Протягом року ми працювали, спираючись на ваші ідеї та поради, вирішували важливі для життєдіяльності міста питання. Перед нами стоять складні завдання. Ми розуміємо - не все одразу зміниться на краще. Для цього необхідно активно включатися в процеси розвитку міста. Тільки довіряючи один одному: влада — громада — бізнес, можна досягти певних успіхів
Хочу подякувати всiм, хто iз завзяттям та оптимiзмом береться за доручену справу, хто вкладає частинку душi та серця в розбудову рiдного мiста та покращує його благоустрiй.    Зрозумiло, що в нас ще
багато роботи по вирiшенню проблем територіальної громади. Вiрю, що й надалi ми будемо разом, усiєю громадою будувати життя у рiдному мiстi – працювати, допомагати один одному для загального добра, миру i злагоди. Адже щасливе майбутнє нашого краю – наше спiльне завдання.
Я розраховую на співпрацю з усіма конструктивними силами міста, тими, хто націлений на результат та ділове співробітництво.
Вірю, що депутати, до якої б політичної сили вони не належали, будуть і надалі перейнятися відповідальністю за життєдіяльність міста, яку на них поклала громада,бо  тільки тісна співпраця міської влади, депутатського корпусу, керівників підприємств, установ і організацій, підприємців та громадськості міста сприятиме забезпеченню економічного, соціального розвитку міста та задоволенню потреб яготинців

 Щиро дякую за увагу! Бажаю всім здоров’я, оптимізму та Божого благословення!



Переглядів: 3729 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail