П`ятниця, 29.03.2024



Головна » 2011 » Березень » 3 » ЗВІТ МЕРА МІСТА.
20:10
ЗВІТ МЕРА МІСТА.
Минає 100 днів з часу, коли міським головою стала Дзюба Наталя Миколаївна, а у міську раду прийшов сучасний склад депутатів. Саме після 100 днів можна говорити про ефективність нової влади, її досягнення чи помилки тощо. Пропонуємо вам звіт мера міста Яготин у повному обсязі, з  яким пані Наталя виступила 3 03 2011 року перед депутатами, та громадою міста.
Шановні члени президії,депутати,члени виконкому,запрошені!
Завершилося 100 днів нашої спільної праці, перегорнуто ще одну сторінку історіїЯготина, історії, яку ми створюємо з вами разом.
Передусім хочу звернутися до всіх вас, шановні, та висловити вам свою подяку і шану за щоденну кропітку працю, громадянську активність, любов до рідного міста, з якої народжується наш спільний добробут, змінюється на краще зовнішній вигляд Яготина.
Як і будь-який міський голова, переконана, що найскладніше, але й найпотрібніше – це  поєднати позиції і прагнення місцевої влади і територіальної громади, добитися, щоб вони діяли спільно, в єдиному ключі, що протягом мого перебування на посаді ми СПІЛЬНО з вами  намагалися зробити.
Саме завдяки прагматичній спрямованості співпраці міської ради,депутатського корпусу, її виконавчого комітету, відсутності популістсько-критиканського підходу до розв’язання стратегічних питань розвитку міста, активній позиції окремих представників громади вдалося досягти певних позитивних результатів.
До міської ради прийшли люди, яких Ви знаєте, поважаєте і які, я впевнена, здатні працювати і вирішувати проблеми кожного з Вас.
-організація діяльності влади проводиться на принципах прозорості, відвертості, підконтрольності  громаді.
а звітний період з метою забезпечення безперебійного функціонування всіх напрямків життєдіяльності міста та покращення рівня життя мешканців міською радою проведено сім пленарних засідань міської ради (враховуючи сьогоднішнє), на яких розглянуто уже розглянуто 60 і сьогодні, я сподіваюсь, буде розглянуто ще 35 важливих для соціально-економічного розвитку міста питань (це питання щодо міського бюджету на 2011 рік; земельні; підготовки житлово-комунальних підприємств міста до роботи в зимовий період 2010-2011 років та інші).
Вважаю, що  міська рада уважно підійшла до розробки бюджету - головного фінансового документа міста, й запропонувала депутатам міської ради на затвердження той варіант, що має максимально забезпечити виконання соціальних зобов'язань. Адже саме від можливостей бюджету передусім залежить виконання всіх цільових програм, спрямованих на розвиток міської інфраструктури.
Розглянуто та затверджено: Правила благоустрою міста; Порядок розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності, затверджені програми соціального захисту та інші, затверджений план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, утворені та працюють комісії при виконавчому комітеті міської ради. Сьогодні ми з вами розглянемо та, сподіваюсь, затвердимо, Стратегічний план розвитку міста, адже всі ми з вами плідно над ним працювали.                            
Організовано роботу семи постійних депутатських комісій, увагою яких охоплено всі напрямки життєдіяльності міста (від перспектив забудови  до санітарного стану ), які за звітний період провели 27 засідань.
Депутататами міської ради шостого скликання надано  близько двохсот характеристик та актів обстежень житлово-побутових умов громадян м. Яготина.
За станом на 01.03.2011 видано 688 довідок різного характеру.
Діяльність виконавчого комітету міської ради:
Протягом звітного періоду проведено 5 засідань виконавчого комітету, прийнято 77 рішень, які перебувають на постійному контролі у мене особисто, моїх заступників та керівників структурних підрозділів; прийнято важливі нормативні документи та рішення, які давали змогу в цілому жити і працювати в правовому полі; 
На засіданнях виконкому заслуховувались звіти керівників комунальних підприємств міста щодо їх фінансово-господарської діяльності , санітарного стану та благоустрою, проведення інвентаризації майна комунальної власності . Крім того введено в практику щотижневі оперативні наради з керівниками  житлово-комунального господарства з питань життєдіяльності міста.
 Було видано 121 розпорядження міського голови з питань забезпечення його  життєдіяльності , проведення культурно-масових заходів та ряду інших питань.
 На засіданнях виконавчого комітету, на оперативних нарадах при голові міської ради щомісячно  розглядалися питання стану виконання бюджету міста, питання сплати податку за землю та орендної плати за землю, проводилися заходи по наповненню дохідної частини бюджету.
Станом на 01.01.2011 в місті укладено 96 договорів оренди земель державної власності (2391,6 га, з них комерційного використання 116,16 га).
При виконавчому комітеті Яготинської міської ради створено робочу групу, яка здійснює перевірку раціонального використання земельних ділянок комунальної власності переданих в оренду фізичним та юридичним особам. За результатами перевірки робоча група вносить пропозиції, щодо внесення змін до договорів оренди земельних ділянок з урахуванням проведеної нормативно – грошової оцінки земельних ділянок в м. Яготині.
В даний час проводиться пропуск  орендарів з метою  перевірки законних підстав користування земельними ділянками та відповідності  ставок земельного податку. Внаслідок проведеної роботи збільшились надходження до міського бюджету по платі за землю. Проведено інвентаризацію договорів оренди  комунального майна  щодо відповідності фактично орендованих площ та процентних  орендних ставок
Пріоритетними  напрямками своєї передвиборчої програми я декларвала наповнення міського бюджету:
1.збільшення прибуткової частини міського бюджету вдвічі за рахунок раціонального використання комунального майна, що знаходиться на території міста;
2.залучення  коштів відповідальних інвесторів у розвиток соціальної інфраструктури міста;
Планові показники дохідної частини міського бюджету міста за 100 днів виконані на 110,4 відсотки. Виконання планових надходжень доходів загального фонду складає  108,7 відсотки.Виконання бюджету за лютий становить 111,5 (річний 12млн343тис 595-2010рік-11 923 118)
У тому числі за оренду землі  за  звітний період від юридичних осіб надійшло 687 351 грн., що більше запланованого на 300 431 грн., від фізичних осіб – 53 066 грн., що більше плану на  20 151 грн.
В порівнянні з відповідним попереднім періодом (листопад-грудень 2009 року – січень-лютий 2010 року) надходження  орендної плати за землю від юридичних осіб в звітному періоді  перевищують надходження попереднього відповідного періоду  (з розрахунку   60%  надходжень ) на 193 072 грн., що в 1,6 рази більше; від фізичних осіб – на 9 309 грн., більше в 1,3 рази.
 95,4 відсотків надходжень до загального фонду бюджету міста складають податкові надходження. Фактичне виконання податкових надходжень складає 112    відсотка, понадпланові обсяги –  407 512 грн. Отже, протягом звітного періоду в місті мали місце позитивні тенденції соціально-економічного зростання. Забезпечено виконання запланованих обсягів по всіх дохідних джерелах загального фонду.
ПИТАННЯ №2.залучення  коштів відповідальних інвесторів у розвиток соціальної інфраструктури міста; За звітний період до  міського бюджету розвитку надійшло 242 тисячі гривень благодійних коштів на розвиток інфраструктури міста.
На виконання розпорядження міського голови від 17.12.2010 № 33 « Про утворення та склад робочої групи щодо вивчення стану ефективності та доцільного використання земельних ділянок під торгівельними  закладами  міста Яготина» членами робочої групи перевірено пакети документів у суб’єктів підприємницької діяльності, що дають право на здійснення торгівельної діяльності. Виявлено ряд значних порушень вимог  чинного законодавства, зокрема в частині використання земельних ділянок, сплати орендної плати, відсутності дозволів міської ради на розміщення торгових точок, погодження режиму роботи закладів торгівлі тощо. Суб’єктам підприємницької діяльності вказано на необхідність  приведення документів у місячний термін до вимог чинного законодавства.
Переглянуті 13 договорів оренди комунального майна територіальної громади міста. Змінено розміри орендної  ставки   за його використання відповідно до вимог Постанови КМУ від 04.10.1995 № 786 "Про методику розрахунку і порядок використання плати за оренду державного майна”.
З двома підприємцями,  договори яких були складені із значними порушеннями вимог чинного законодавства, будуть припинені стосунки щодо продовження оренди майна в подальшому.( Договір з ТОВ « Компанія Біонікс» та договір з МПП « Олімп»)
На постійному контролі у міського голови перебували питання боротьби з корупцією, дотримання виконавської дисципліни та службової етики посадовими особами міської ради, велась ціленапрямлена робота на виконання власних та делегованих повноважень.
Щодо звернень громадян. Нами розроблені, опубліковані в газеті  та розміщені на стенді «Назустріч людям» графіки  особистого прийому  громадян   посадовими  особами та депутатами міської ради, згідно яких і проводиться прийом.
Започатковано проведення  щоденного  прямого телефонного  зв'язку «Гаряча лінія»з 12 до 13 год, на який за звітний період звернулось 842 мешканці міста.
Здебільшого громадянами порушувалися питання незадовільного стану доріг,  руху  міського транспорту,  перевезення пільгових категорій громадян та  культури обслуговування пасажирів.
Згідно затвердженого графіка, мною ,заступниками, проводяться  виїзні прийоми громадян безпосередньо на підприємствах, в установах та організаціях міста, що дає можливість громадянам,  які працюють також зветатися з своїми проблемами та заявами.
За 100 днів роботи в міській раді зареєстроваано 466 звернень громадян. Із них – 229 письмових звернень. На особистому прийомі у голови та заступників побувало 237 громадян. Для порівняння: за той же період 2009-2010 років особисто звернулося 29 громадян.
Основними питаннями, порушеними в заявах були:
-виділення земельної ділянки під забудову та надання дозволів  на їх оформлення у приватну власність;
-проведення ремонту дахів, під’їздів та ліфтів у багатоповерхових будинках;
-ремонту та проведення систем тепло-, водопостачання та водовідведення;
- ремонту доріг вулиць та провулків міста;
-надання дозволу на оформлення свідоцтв на право власності на об’єкти нерухомого майна;
- впорядкування графіків руху міського автотранспорту;
- надання матеріальної допомоги на лікування та інші.
Із загальної кількості порушених громадянами питань на сьогоднішній день вирішено 319. Залишились не вирішеними питання, які потребують додаткових бюджетних коштів, або ж винесення їх на засідання виконавчого комітету чи то на розгляд сесії міської ради. Через відсутність затвердженого Генерального плану міста залишаються невирішеними частина земельних питань.
Серед численних звернень окремою групою можна виділити звернення, які   потребують  виділення  значних бюджетних   коштів. Це  стосується  ремонту  дахів  на  багатоповерхових  житлових  будинках, доріг  в  місті,  стану приміщення дитячих навчальних закладів,  проведення  вуличних  міських  мереж  водопостачання в тих мікрорайонах міста, де вони ще відсутні. Тому, при прийнятті бюджету, ми намагалися якомога більше враховувати потреби  громадян і при настанні відповідних погодних умов кошти для проведення необхідних робіт будуть поетапно виділятися.
Для забезпечення стабільного економічного зростання більшість підприємств міста потребують значних інвестицій, які зможуть підтримати їх конкурентоспроможність завдяки впровадженню нових технологій та модернізації виробництва. Враховуючи обмеженість внутрішніх інвестиційних ресурсів, міська рада та виконавчий комітет одним з важливіших напрямків своєї роботи вважають покращання інвестиційного клімату та залучення зовнішніх інвестицій.Саме планомірне поширення інформації про наше місто, його економічний,
технологічний та ресурсний потенціал займає в цій роботі не останнє місце. Закінчується розробка сайту міської ради, робота ради постійно висвітлюється в засобах масової інформації.
Протягом 100 днів було проведено більше 10 зустрічей та переговорів керівництва міста  в рамках програм економічного  співробітництва,прийнята участь в 9 конгресі ділових,наукових та творчих сил України. Сформовано інвестиційний портфель, до якого увійшли 6 проектів від зацікавлених організацій усіх форм власності. Запропоновані проекти стосуються життєво важливих сфер життєдіяльності міста і спрямовані на покращання умов життя городян за такими напрямками:
- модернізація систем водопостачання та водовідведення;
- будівництво нових очисних споруд каналізації;
- розпочато роботи по оптимізації водопостачання міста та створення гідравлічної моделі;
- реалізація Програми "Чисте місто".
-створення нових підприємств та нових робочих місць.
Сьогодні до речі ми з вами будем  розглядать клопотання ТОВ Білайн по питанню будівництва вантажного терміналу,що при позитивному вирішенні дасть яготинцям 2000 робочих місць.
Створена і працює місцева нормативна база, яка регулює питання будівництва на всіх етапах - від відведення земельної ділянки до прийняття об`єкта в експлуатацію, відпрацьовано процедуру переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення об`єктів торгівлі та побутового обслуговування, що дає можливість вирішувати питання розвитку підприємницької діяльності в умовах відсутності регулювання цього питання у рамках Житлового Кодексу.   
За останні роки по місту значно зросли обсяги комерційного будівництва. Це позитивний фактор, але він має і зворотну негативну сторону – самовільне будівництво.
З метою впорядкування розміщення кіосків, торгівельних палаток та павільйонів (так званих малих архітектурних форм), недопущення їх самовільного встановлення, в січні цього року прийнято рішення міської ради "Про затвердження правил розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності в м. Яготині”.
Вказаним рішенням визначено чітку процедуру отримання дозволу на встановлення МАФів та введення їх в експлуатацію.
Крім того, передбачено облаштування та прибирання прилеглої навколо об’єкту території.
Щодо торгівлі.
На території міста на сьогодні працює 79 закладів торгівлі. З них 35 магазинів, які здійснюють торгівлю  непродуктовими товарами,  36 продовольчих магазинів, 8 закладів ресторанного господарства, 2 ринки.
Міською радою вживаються заходи для дотримання балансу забезпечення населення основними продовольчими товарами. Відповідно до розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 21.04.2008 № 653 «Про заходи з реагування цін на продовольчих ринках Київської області» при райдержадміністрації створено робочу групу з питань моніторингу цін на продовольчих ринках району. До складу групи входять працівники міської ради.
Щоденно робочою групою проводиться моніторинг цін на основні види харчової продукції щодо дотримання відносно їх продажу граничної 15 %  надбавки  (борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина, м’ясо птиці, ковбаси варені, молоко, сир, сметана, масло, олія соняшникова, яйця курячі).
Моніторинг цін
на підприємствах торгівлі у місті Яготин
станом на 28 лютого 2011 року

№ п/п    Назва товару    Одиниця виміру    Роздрібна ціна (грн.)
            мінімальна    максимальна
1    Борошно пшеничне в/г    1 кг    5-00    -
2    Хліб з борошна в/г (батон)    1 кг    5-33    6-34
3    Хліб пшеничний з борошна 1 гат (формовий)    1 кг    3-66    4-73
4    Хліб із суміші подовий (український)    1 кг    3-59    3-85
5    Ковбаса варена 1 гат    1 кг    24-90    32-80
6    Молоко 2,6 %    1 л    6-25    6-71
7    Сметана 21 %    1 л    18-69    21-54
8    Масло вершкове    1 кг    50-25    64-47
9    Сир (творог 9 %)    1 кг    37-60    -
10    Яйця курячі     1 дес    5-90    6-27
11    Цукор    1 кг    10-87    -
12    Олія    1 л    13-00    17-00
13    Макаронні вироби    1 кг    6-17    7-77
14    Гречка    1 кг    -    -
 Маючи на сьогодні досить розвинену торгівельну інфраструктуру в місті, маємо також безліч проблем від діяльності цих закладів:
-    Це  відсутність спроектованої, погодженої з усіма архітектурними  та зацікавленими службами до вимог сучасного міста прилеглої території.
-    Відсутність  ансамблю будівель та споруд, а також зелених прилеглих зон, які можуть і повинні своїм існуванням прикрашати обличчя міста, його центральні  площі, вулиці.
-     Відсутність сучасних туалетів для загального користування.
-    існування несанкціонованих, так званих стихійних ринків та торгових місць. Здійснення торгівлі у непристосованих для цього місцях не лише шкодить благоустрою, головна проблема – це те, що вживання продукції зі стихійних ринків є небезпечним для здоров'я яготинців. І ця проблема не розв’язана повністю за 100 днів.
Проте  проведені наради з підприємцями міста,  дають підстави говорити нам про досягнення домовленості з виправлення ситуації, що склалася.Сьогодні в нас теж запланована нарада,запрошуєм всіх до співпраці.
З метою запобігання поширенню стихійної торгівлі продовольчими товарами на території м. Яготина в районі залізничного вокзалу виділено площу, захищену від проїжджої частини вулиці, для торгівлі товарами с(г призначення. Станом на 01.03.2011  проведені заходи щодо благоустрою цієї ділянки ( випиляні та викорчувані   порослі від колишніх дерев, ліквідоване сміттєзвалище, вивезено старий вагончик для вугілля, який  був встановлений без погодження міської ради.  Триває робота щодо облаштування  торгівельних місць(виготовляються столи для зручності роботи громадян, будуть встановлені  відповідні павільйони, працюватиме санітарна служба з контролю за якістю товарів.)
У центрі міста, за кінотеатром,планується виділення  земельної ділянки для облаштування  тимчасових торгових місць.
З метою створення сприятливих умов для місцевих виробників, ми будемо  здійсненювати  заходи, спрямовані на створення фірмової мережі для торгівлі продукцією власного виробництва м'ясо-, молокопереробними та хлібопекарськими підприємствами.
Плануємо створити  реєстр об'єктів торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, які потребують облаштування допоміжними засобами для безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями.
утриманню,
 Моєю метою була погасити напруженість, яка виникає між перевізниками і пенсіонерами в зв’язку з невиконанням владою договору з "Перевезення пільгових категорій населення", оскільки перевізники отримують тільки половину субвенцій, знайти можливість компенсувати витрати дотацією з міського бюджету.
1.    забезпечення безперебійного та безпечного руху транспорту:
2.    проведення аукціонів із здачі в оренду міських маршрутів;
3.    вдосконалення схеми транспортних маршрутів міста з урахуванням інтересів яготинців;
4.    створення комунального підприємства перевізників;
На жаль ця проблема повністю не вирішена.
Приватні підприємства міста використовують переважно автобуси малої місткості, що негативно впливає на екологічну ситуацію в місті та часто створює передумови для ДТП. До того ж, у так звані "часи пік" автобуси малої місткості не в змозі цілком задовольнити потреби пасажиропотоку. Наспіла нагальна потреба у придбанні автобусів великої місткості та розширенні парку громадського електротранспорту.
На даний момент заключені тимчасові договори з тимчасовими графіками руху автобусного транспорту, які розпочинають діяти   з 05 березня 2011 року. 
Вказані договори підписані на термін до 10 травня 2011 року, за час їх дії буде проведена додаткова робота по вивченню пасажиропотоку та дієвості графіків руху. Вінцем зазначеної роботи буде проведення конкурсу на здійснення перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, заключення постійних договорів з перевізниками та затвердження постійних графіків руху. В разі негативної оцінки роботи місцевих перевізників будуть запрошені представники інших міст.
Враховуючи розташування об'єктів соціального значення та відповідні звернення громадян, змінено схему руху міського транспорту. На наступну сесію фахівцями міськвиконкому спільно з депутатським корпусом буде винесено розроблену «Програму розвитку транспорту загального користування в м. Яготині на 2011 – 2015 рр.»,яка в певній мірі вирішить питання перевезень пільгових категорій.
2. ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО ТА БЛАГОУСТРІЙ
    За всіх часів однією із найважливіших і, водночас, найбільш складних ланок міської інфраструктури є і буде надалі житлово-комунальне господарство. Протягом звітного періоду міською радою була розроблена низка програмних документів та запропоновані шляхи подолання системної кризи у ЖКГ.
     Як результат: позначилася стійка тенденція до покращання ситуації у сфері надання житлово-комунальних послуг та санітарного стану міста. Зупинимось на позначених напрямках більш докладно.
2.1. Комунальне господарство міста.
Яготин має достатньо розвинуту вулично-дорожню мережу. Виконком міської ради звернув   увагу на  приведенню в належний стан доріг. 
Протяжність вулично-дорожньої мережі міста складає 194,16 км, в т.ч.з твердим покриттям 123 км. Щебневе покриття 32,39 км, вулиці які не мають твердого покриття 38,77 км.
Зимове утримання доріг коштувало бюджету 38 338 грн. (прибирання снігу , посипка суміші), поточний ремонт асфальтобетонного покриття доріг – 99 871 грн.
(вул. Дорошенка, вул. Інженерна, вул. Репніних, вул. Соборна.)
В місті 109,3 км мереж зовнішнього освітлення знаходяться на утриманні комунального підприємства "Міськсвітло”.
Протягом  звітного періоду облаштовано вуличне освітлення  1,45 км мережі на загальну суму 27 200 грн.,  зокрема:

п/п    Назва вулиць, провулків, масивів    Площа освітлення тис. м. кв    Протяжність, км    Сума в тис. грн.    Термін виконання
1    вул. Пушкіна        0,3    1,5    Грудень 2010р.
2    вул. Франка        0,7    3,5    Січень-Лютий 2011р.
3    вул. Толбухіна (від автопарку до вул. Привокзальної)        0,25    2,0    Лютий 2011р.
4    вул. Щорса        0,2    1,2    Лютий 2011р.
5    Прибудинкова тер. по вул.
Незалежності 16,18,20,22,82а.;
Дитячий спортивний майданчик.   
9,0
0,8
       
7,0
12,0   
Січень-Лютий 2011р.
    Всього:    9,8    1,45    27,2    Грудень 2010р.
Проблемою міста залишається дерева ,вражені омелою.
Рішенням виконавчого комітету Яготинської міської ради № 30 від 15 лоютого 2011 року затверджено склад комісії по обстеженню зелених насаджень та паркових зон.
Зазначеною комісією проведена інвентаризація зелених насаджень на території міста, в результаті якої виявлено 412 аварійно-небезпечних дерев, на кожному з яких проставлено відповідні відмітки та включено до переліку дерев, що підлягають видаленню.На сьогодні КП»КОМУНАЛЬНИК»розпочав цю роботу.
За звітний період ОКП «Комунальник» укладено 993 договори на вивіз сміття з громадянами, які проживають у приватному секторі, а також 107 договорів з підприємцями. Це на нашу думку покращить санітарний стан міста та зменшить ймовірність утворення стихійних сміттєзвалищ.Проте слід відмітити ,що  це питання потребує допрацювання.
Окрім зазначеного  комунальним підприємством ліквідовано 10 стихійних сміттєзвалищ.
    На кошти  міського бюджету ОКП «Комунальник» виконані роботи  по прибиранню парку та скверів, випилювання сухостійних дерев та дерев, звалених буревіями, вражених омелою на загальну суму  23 200 грн.
Протягом звітного періоду комунальним підприємством «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» проведено наступні роботи:
1. Модернізація (заміна насосного обладнання) каналізаційно-насосної станції в районі житлового масиву «Козловщина».
2. Ремонт приміщення водо насосної станції ІІ-го підйому.
3. Розпочато роботу по оптимізації водопостачання міста Яготина та створення гідравлічної моделі, яка в подальшому надасть можливість отримувати кошти державного бюджету на будівництво та ремонт мережі водопостачання та водовідведення.а також сприятиме в практичній діяльності підприємства при виявленні неполадок (поривів) в мережі та оперативного їх усунення.
4.  Проведено коригування проектної документації на будівництво водопроводу по вул. Пирятинській.
Яготинською житлово-експлуатаційною конторою:
- розроблено план заходів розвитку житлового фонду комунальної власності міста та забезпечення благоустрою на 2011-2015 роки;
- облаштоване місце збору твердих побутових відходів по вул. Незалежності, 130;
- проведено інвентаризацію основних засобів Яготинської ЖЕК та комунального майна, що здається в оренду;
- укладено 20 договорів з суб’єктами підприємницької діяльності на вивіз твердих побутових відходів;
- організовано проведення ліцензованим підприємством перевірку димових та вентиляційних каналів, що до їх придатності для експлуатації в житлових будинках;
- проведено технічне обслуговування ліфтів та усунено недоліки в їх роботі;
- проведено зустрічі з мешканцями багатоквартирних будинків в ході яких виявлено недоліки в технічному стані будівель та прибудинкових територій.
В лютому місяці 2011 року затверджено план благоустрою міста Яготина на 2011 рік та склад комісії по здійсненню контролю за станом благоустрою. Вказаною комісією регулярно проводяться об'їзди по міських об'єктах благоустрою.
Дошкілля:
    На території міста Яготина знаходиться 6 дошкільних навчальних закладів, в яких відкриті 36 груп, які відвідують 850 дітей. Групи наповнені повністю. В зв’язку з перебуванням на черзі більше 200 дітей, оптимізація дошкільної мережі закладів міста в 2011 році не планується.
. Відповідно до вимог закону України
« Про житлово-комунальні послуги» забезпечується  щоденний стабільний  відповідний температурний режим ( не менше 18 градусів)  .  Вартість харчування одного діто-дня ясельних груп становила 7 гривень, садових груп – 11 гривень.
На 2011 рік для належного функціонування дошкільних навчальних закладів міським бюджетом заплановано видатків на 5 млн. 830 тис. грн., із них на харчування  - 1 млн. 400 тисяч гривень.
З метою  дотримання Правил техніки безпеки при користуванні електроприладами та  безпечній експлуатації існуючих електромереж у закладах дошкільної освіти, введено посаду  кваліфікованого електрика. Всі  завгоспи  дитячих садків протягом звітного періоду пройшли атестацію з техніки безпеки  по електро та газопостачанню.
Для роботи дитячих закладів у світлі сучасних вимог, міською радою у кожен садок було придбано комп’ютерну техніку на загальну суму 27 990 грн.
В місті Яготині проживає 270 дітей п’ятирічного віку, які повністю охоплені дошкільною освітою. По дошкільних навчальних закладах відкрита логопедична група, проводяться спортивні змагання, на базі дошкільного закладу № 6  організовано гурток танців.
Для реалізації державної політики у галузі соціального захисту населення в місті Яготині, шляхом  створення умов для зменшеня суспільної напруги, підвищення ефективності соціальної підтримки найбільш уразливих верств населення,  вирішення їх життєвих проблем, в січні  поточного року була прийнята Міська програма соціального захисту. Розмір  одноразової матеріальної допомоги зріс у 3,5 рази ( було -175 грн. – стало- 600 грн.). Збільшену матеріальну допомогу     за звітний період надано 22 жителям міста на суму 7 961 грн.
У переважній своїй більшості питання соціального захисту належать до державних повноважень, виконання яких делеговане органам місцевого самоврядування. Адже гідні стандарти життя громадян – це мета, для реалізації якої будь-які органи влади здійснюють свою діяльність.
Шановні! члени президії,депутати,члени виконкому,запрошені!
Кожен з нас хоче бачити Яготин сильним та процвітаючим, а його громадян – щасливими й забезпеченими. І лише шляхом об'єднання під ідеєю розвитку міста як цілісного комплексу, ми зможемо відстояти своє право на майбутнє і змінити на краще наше сьогодення. Вірю, що саме так і станеться!
Дякую вам за цю повсякденну працю, за внесок у розвиток і добробут Яготина. Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, все наше місто.
Певна, що і в майбутньому кожен з нас  будуть такими ж непохитними і послідовними у своїх добрих справах на користь міста, а отже – здійснять всі починання та виконають взяті на себе зобов'язання.
Щиро бажаю, щоб всі позитивні здобутки і досвід ми продовжили та примножили не тільки в цьому 2011 році, а робили це кожного року і щодня. Доброго всім здоров'я, наполегливості, завзяття й сил в цій нелегкій, але такій потрібній справі.
Переглядів: 2831 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 7
7 Оптиміст  
Як вам Яготинські пляжі? Прикольно, правда? Як їздили на Дніпро, так і будемо їздити. Яготин оточений водоймищами, а купатись ніде.

6 Оптиміст  
Скільки вовка не годуй, а він всерівно в ліс дивиться.

5 Маруся  
Це не робота мера за 100 днів, а "сочинение на вольную тему". ГАНЬБА такому меру і такій міськраді. Хоча ніхто і не очікував позитивних змін. Так само як ніхто за неї і не голосував.
"куда-то движимся"? в клоаку wacko

4 Raps  
накактала багато, а толку як такого від її роботи не видно biggrin

3 chip  
Перед вами отчитываются, это тоже показатель работы.
Слихал что на ДРСУ тянут водопровод, так что вс ётаки куда то движемся.
А вот с транспортом пока беда. ((.

2 Небайдужий яготинець  
Покращення життя вже сьогодні! biggrin biggrin biggrin biggrin

1 Небайдужий яготинець  
АЖ СМІШНО

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail