Середа, 24.04.2024



Головна » 2013 » Квітень » 2 » Звіт голови Яготинської Районної Федерації Футболу В Пісківця
19:42
Звіт голови Яготинської Районної Федерації Футболу В Пісківця
Цей звіт підводить підсумок роботи федерації футболу Яготинського району та проведення всіх футбольних змагань під егідою федерації в сезоні 2012 – 2013 року.
За минулий футбольний сезон були проведені такі змагання:
1. Весняний кубок Яготинського району;
2. Чемпіонат Яготинського району (вища ліга);
3. Чемпіонат Яготинського району (перша ліга);
4. Кубок федерації футболу Яготинського району;
5. Чемпіонат Яготинського району серед ветеранів (вік більше 35 років);
6. Перехідна ліга чемпіонату сільських команд Яготинського району;
7. Осінній кубок першої ліги Яготинського району;
8. Суперкубок Яготинського району;
9. Чемпіонат з футзалу Яготинського району;
10. Першість з футзалу Яготинського району;
11. Чемпіонат Яготинського району серед ветеранів з футзалу.
12. Участь збірної Яготинського району в чемпіонаті Київської області.
Коротко зупинюсь по кожному із змагань і висловлю свою думку.
Весняний кубок Яготинського району.
В боротьбі за весняний кубок прийняли участь 18 футбольних колективів району. В ході турніру команди вступали в боротьбу в три етапи. Перший етап груповий для найслабших команд: Група «А»: ФК» Лісняки», ФК «Темп», ФК «Обрій» і ФК «Кристал – 2»; Група «Б»: ФК «Атлетік», ФК «Ничипорівка», ФК «Сотниківка» і ФК «Засупоївка». Переможці груп проходили в 1/8 фіналу, де до них приєднувалися ФК «Максимум», ФК «Капустинці», ФК «Кристал», ФК «Фарбоване», «Промінь» і «Старт». На стадії 1/4 фіналу до змагань вступили четвірка кращих команд району за підсумками 2011 року «Фортуна – Колос», «Прапор», ФК «Автолідер» і «Чумгак». Головною родзинкою весняного кубку стала грамотна, зріла і жорстка гра ФК «Атлетік», які в груповому етапі та в 1/8 фіналу не мали рівних серед команд першої ліги. В ¼ фіналу сенсаційно виграли в маслозаводського «Прапора», в півфіналі здолали опір богданівського» Чумгака». І лише в фіналі поступилися «Фортуні – Колос», зібраній в основному з гравців минулорічних чемпіонів.
На мою думку, формат кубку потрібно міняти, адже лідери районного футболу прогнозовано доходять до півфіналу і слабшим командам не залишається шансів дійти до фіналу. Тому сліпий жереб з першого етапу дав би більше інтриги.
Чемпіонат Яготинського району (вища ліга)
Учасники 5 команд міста Яготин: «Фортуна», «Прапор», ФК «Автолідер», ФК «Кристал», ФК «Атлетік»; і 5 команд Яготинського району: ФК «Чумгак» (Богданівка), ФК «Максимум» (Лемешівка), ФК «Капустинці», ФК «Фарбоване» і «Старт»(Супоївка).
Особливу подяку хочу надати керівництву клубу «Старт» за участь у чемпіонаті. Панфильський «Промінь» за регламентом змагань переходив у вищу лігу, проте відмовився від участі і заявився в першій лізі за що був покараний технічними мінус 12 очками. А футболісти Супоївки, хоча і поступалися класом усім командам вищої ліги, проте своєю участю врятували формат змагань.
В чемпіонаті не було яскраво вираженої гегемонії трьох найсильніших клубів Яготинщини («Прапора», «Фортуни» і ФК «Автолідера»). Очки у лідерів відбирали ФК «Кристал», ФК «Максимум», ФК «Капустинці», ФК «Чумгак», ФК «Атлетік». Загальний рівень команд виріс, в кожній грі інтрига зберігалася достатньо довго. А головне - футбольні матчі стали збирати більше глядачів.
Чемпіоном став клуб «Фортуна», який чемпіонським складом 2011 року повторив своє досягнення. Маслозаводський «Прапор» поступово омолоджує команду, залучає молодих вихованців ДЮСШ і їхнє друге місце цілком заслужене. ФК «Автолідер» міг бути і вище в турнірній таблиці, але його гравці найбільше з інших команд захищали честь району в чемпіонаті області. Тому на рівних грати в стикових іграх з лідерами порою не вистачало сил. Четвертим закінчив турнір цукрозаводський ФК «Кристал», значно оновивши склад і достатньо відірвавшись від 5 місця. За 6-9 місця боротьба в особистих іграх нічим не відрізнялась запеклістю чим в стикових іграх призерів.
В загальному мені чемпіонат сподобався, за винятком великої кількості переносів матчів призерів, оскільки гравці цих трьох клубів були задіяні в збірній району. Проте інтереси збірної ставилися завжди на перше місце, і це правильно, бо престиж району повинен бути на висоті. Хочеться побажати всім керівникам команд та гравцям, щоб рівень чемпіонату в вищій лізі не опускався, адже за останні роки ми вийшли на достатньо високий рівень в загальному.

Чемпіонат Яготинського району (перша ліга)
Учасники 3 команди міста: ФК «Лісняки», ФК «Темп» і ФК «Кристал-2»; 5 команд району: «Промінь» (Панфили), ФК «Сотниківка», ФК «Обрій», ФК «Агрістейт» (Ничипорівка) і ФК «Засупоївка».
Зустрічі в першій лізі пройшли на одному диханні, тільки одна перенесена зустріч за турнір. Чемпіонат в першій лізі в порівнянні з вищою був більш непередбачуваний, клас команд рівніший, напруженість матчів більша, інтрига до фінального свистка. Давно в першій лізі не було такого турнірного становища, коли за 3 тури до фінішу на чемпіонство претендувало 6 команд, а за 2 тури – 3 команди. А матчі другого кола ФК «Сотниківка» - ФК «Кристал-2» і «Промінь» - ФК «Кристал-2» стали окрасою турніру.
Чемпіоном стала достатньо зріла і досвічена команда Сотниківки, друге місце здобула команда ФК «Кристал-2», складена із вихованців ДЮСШ 1996 – 1997 років народження, третє місце посів ФК «Лісняки». Якби не було штрафу 12 очок, то чемпіоном була б команда ФК «Промінь», проте регламент один для всіх.
Чемпіонат першої ліги в 2013 році впевнений буде ще напруженіший.

Кубок федерації футболу Яготинського району
Даний турнір проводився третій рік поспіль. Команди-учасниці використовують його для підтримання форми в перерві чемпіонату, а також для залучення молодих і недосвічених футболістів. Володарем кубку став клуб ФК «Автолідер».

Чемпіонат Яготинського району серед ветеранів (вік більше 35 років)
Ветеранський футбол в районі стабільно знаходиться на серйозному рівні. Всі ветеранські турніри проводяться за ініціативи небайдужих футболістів, які по 20-40 років активно грали в цю гру. І радує те, що з кожним роком команд більшає: «Прапор», ФК «Кристал», ФК «Сорочий Яр», «Фортуна», «Фермер». Хоча всі ігри команда «Прапор» виграла, але всі вони пройшли в дуже напруженій боротьбі. Всі команди показали якісний футбол і їхній боротьбі можуть позаздрити учасники вищої ліги району. Друге місце посів ФК «Кристал», а третє здобула команда ФК «Сорочий Яр». Чемпіонат був проведений в стислі терміни і в подальшому було б добре зробити його двоколовим.
Тут же скажу і про чемпіонат району з футзалу серед ветеранів. Кількість команд збільшилася до шести. Зрілу гру показала команда Яготинського райвідділу міліції, за що вдячність начальнику райвідділу Писаренку Б.В. Чемпіонами «випадково» стали знову і вкотре гравці «Прапора», а доля другої сходинки вирішилася в підрахунку забитих і пропущених голів між ФК «Сорочий Яр» і ФК «Кристал», адже зустріч між ними закінчилася бойовою нічиєю 7-7. Отже другі – ФК «Сорочий Яр», а треті – ФК «Кристал».
Як покращення ветеранського футболу бачу проведення декількох міжрайонних чи міжобласних турнірів тривалістю 1-2 дні, адже для більших турнірів часу в ветеранів зазвичай не вистачає.
Перехідна ліга чемпіонату сільських команд Яготинського району
Осінній кубок першої ліги Яготинського району
Необхідність проведення перехідної ліги сільських команд наступила ще в сезоні 2011 року. Зумовлена вона тим, щоб зацікавити сільські команди, які грають у вищій лізі. Не секрет, що сільській команді на рівних грати із командами «Фортуна», ФК «Автолідер», «Прапор», ФК «Кристал» майже неможливо. І ймовірність стати чемпіоном чи призером вищої ліги незначна. Отже для того, щоб не відбити охоту грати в вищій лізі проводиться перехідна ліга і визначається чемпіон серед сільських команд вищої ліги і кращих команд першої ліги. Хоча сільські команди розуміють, що участь у вищій лізі це запорука підняття класу команди. Змагання проводяться восени, коли команди мають найкращу спортивну форму. Їхні ігри перетворюються в баталії, більшість матчів закінчуються перевагою в один гол. Даний турнір стає окрасою осінніх сільських футбольних матчів. Тим паче, що ігри проходять на центральному стадіоні Яготина, а зіграти при вимогливій аудиторії глядачів Яготинців варте багатого. Чемпіонами стали футболісти ФК «Капустинці», другі – «Чумгак», треті – ФК «Максимум».
Осінній кубок першої ліги зіграно в цьому році вперше і зумовлено це невеликою кількістю матчів у першій лізі. Він не такий значимий в порівнянні з іншими турнірами, але тільки не для переможця. Адже для ФК «Лісняки» це перший трофей за їхню спортивну історію.
Ці турніри забезпечили цілісність футбольного сезону, і плавний перехід в чемпіонат по футзалу.

Чемпіонат з футзалу Яготинського району
Першість з футзалу Яготинського району
Без футзалу Яготинський футбол представити уже неможливо. Основним питанням цього року був цейтнот часу при проведенні. Матчі проводилися в залі ДЮСШ. Вкотре бачимо основну проблему футбольного Яготина – відсутність критого майданчика розміром 40х20 м. Бажаючих позмагатися в футзалі склало 18 команд. В чемпіонаті прийняли участь 12 команд, у першості – 6 команд. Сезон футзалу розтягнувся на три місяці. Симпатії вболівальників були віддані дуже красивій, проте трохи недисциплінованій грі молодих гравців ФК «Каштани», які замкнули трійку призерів. Чемпіоном стали гравці «Газовика», срібні призери - «Прапор».
Першість проводилася в спортзалі села Богданівки.

Футбольний сезон 2012 – 2013 року почався в квітні і закінчився в березні. Зробити його більш насиченим важко. Його різноманітність, напруженість і безкомпромісність це основна заслуга федерації футболу Яготинського району. Я хочу відмітити людей, рутинна робота яких невидима для більшості спортсменів. Це Висовень Валерій, Шевченко Сергій, Хоменко Ігор. Завдяки їхнім організаторським здібностям ми граємо у футбол весь рік.

Участь збірної Яготинського району в чемпіонаті Київської області.
Про збірну Яготинського району я скажу мало, оскільки своїх заслуг як голови федерації щодо збірної немаю. Є три хрещених батьків збірної, без участі яких збірної не було б в районі. Голова Яготинської РДА Семеняка В.П – фінансовий хрещений, адже тільки за його сприянню бізнесові кола роблять спонсорську допомогу збірній. Заступник голови РДА Форостяний О.С. – хрещений по транспорту і безпосередній гравець збірної. Тренер Басанець М.М. – ідейний хрещений, людина яка дала нове життя збірної.
На сьогодні склад збірної значно оновився, в її склад входять уже не тільки трьох команд гравці. Конкурувати в вищій лізі області стане ще важче, адже не секрет, які фінансові можливості команд лідерів області. Вони залучають до своїх складів гравців, які пограли в вищій і першій лігах чемпіонату України.
Як на мене, то при курсі на омолодження збірної, потрібно було б рік другий пограти у першій лізі області. Про те моя точка зору, чисто суб’єктивна.

Основною проблемою футбольної Яготинщини я вважаю відсутність належного рівня суддівства. Ми не маємо достатньо кваліфікованих суддів, навіть деякі кваліфіковані окремі матчі судять в одних випадках з повагою до керівництва однієї з команд, в іншому – із острахом. При вирішенні цієї проблеми насолодження від футболу буде повне. Проте ця проблема навіть в чемпіонаті вищої ліги України болісна.
Незважаючи на це, любу проблему можна вирішити лише при бажанні всіх учасників футбольного дійства.

Родзинкою футбольного сезону стало звичайно красива процедура нагородження всіх домінантів в районному Будинку культури. Надіюсь вона всім сподобалася.

В сезоні 2013-2014 року бажаю всім футболістам, вболівальникам доброї, без травматичної і запеклої гри.
Категорія: Спорт | Переглядів: 2468 | Теги: Сайти Яготин, Яготин сайти, Яготин Інфо, Аптеки Яготин, Яготин инфо, Яготин, Новости Яготин, Новини Яготин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail