Вівторок, 19.03.2024



Головна » 2012 » Листопад » 13 » Знову про поховання
19:43
Знову про поховання
Ми вже не один раз писали про потребу врегулювань поховань в нашому місті. Адже Яготин лишається єдиним містом в області де це питання не врегульовано належним чином. Тому, ще рік тому, це питання взялася вивчати міська адміністрація. Результатом стало низка процедурних моментів, які допомогли врегулювати дане питання. Проект рішення «Про затвердження тарифів на ритуальні послуги  відповідно до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг», які надаються структурним підрозділом Яготинської житлово-експлуатаційної контори «Ритуальна служба», підготовлений з метою приведення у відповідність тарифів на ритуальні послуги до законодавчої бази та економічних умов. Необхідність встановлення тарифів зумовлена вимогами Закону України «Про поховання та похоронну справу», захисту споживачів від неякісного та несвоєчасного надання ритуальних послуг для отримання можливості здійснення поховання померлих громадян.
Відповідно до Закону України „Про поховання та похоронну справу”, ст. 28 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” регулюються (встановлюються) тарифи на ритуальні послуги, які включено до необхідного переліку окремих видів ритуальних послуг.
    Прийняття даного рішення має на меті:
    - забезпечення надання ритуальних послуг відповідно до Закону, виконавцю волевиявлення, чи особі, яка зобов’язалася поховати померлого;
    - відшкодування витрат підприємствам, пов’язаних з наданням ритуальних послуг.
    Які ж механізми розв’язання проблеми?
    - Впровадження Закону України „Про поховання та похоронну справу” для подальшого удосконалення правових засад здійснення діяльності щодо поховання померлих.
    - Приведення у відповідність з чинним законодавством тарифів на ритуальні послуги, які включені до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг.
    Даним регуляторним актом забезпечується збалансованість інтересів виконавця волевиявлення, чи особи, яка зобов’язалася поховати померлого та підприємства:
    - відшкодування ритуальних послуг, згідно затвердженого мінімального переліку, порівняно з діючим, покращить фінансовий стан підприємства, що є передумовою надання своєчасних та якісних послуг.
Прийняття зазначеного проекту регуляторного акта визначить основні організаційно-правові засади щодо удосконалення роботи ритуальної служби та захисту споживача від неякісного та несвоєчасного надання ритуальних послуг і контроль за додержанням вимог законодавства у галузі похоронної справи.
Даний проект відповідає принципам державної регуляторної політики, а саме: передбачуваності, принципу прозорості і врахування громадської думки.
Дане рішення передбачає встановлення для підприємства економічно обґрунтованої вартості ритуальних послуг.
    Основним ризиком, який може негативно вплинути на дію цього регуляторного акту, є зміна рівня мінімальної заробітної плати, вартості паливно-мастильних матеріалів, податків та законодавства в галузі житлово-комунального господарства. При необхідності будуть вноситись зміни до регуляторного акта.
Строк дії регуляторного акта необмежений. У разі зміни законодавства, або з інших причин, до регуляторного акту можна вносити зміни та доповнення.
В результаті впровадження регуляторного акта будуть досліджуватись та вивчатись наступні показники:
    - забезпечення населення більш якісним та своєчасним наданням ритуальних послуг;
    - кількість виконавців волевиявлення померлого або особи, яка зобов’язалась поховати померлого та яким надаються послуги, передбачені Законом України „Про поховання та похоронну справу”;
    - розмір коштів та тривалість, що витрачатимуться при виконанні вимог рішення.
Отже Відповідно до підпункту 2 пункту «а» частини 1 статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», розглянувши проект регуляторного акту, а саме проект рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради «Про затвердження тарифів на ритуальні послуги відповідно до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг», виконавчий комітет Яготинської міської ради вирішив:
1. Оприлюднити в районній газеті «Яготинські вісті» проект регуляторного акту, а саме проект рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради «Про затвердження тарифів на ритуальні послуги  відповідно до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг».
2. Встановити строк –  30 календарних днів від дати оприлюднення проекту регуляторного акту, зазначеного у пункті 1 рішення, протягом якого від фізичних та юридичних осіб, громадських організацій, їх об'єднань приймаються зауваження та пропозиції.
3. Після спливу строку, визначеного у пункті 2 рішення, розглянути зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, громадських організацій, їх об'єднань щодо проекту регуляторного акту, здійснити необхідні заходи   відповідно   до   Закону   України   «Про засади державної регуляторної
політики у сфері господарської діяльності», розглянувши відповідний проект рішення на засіданні виконавчого комітету Яготинської міської ради.
Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2241 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail