Вівторок, 23.04.2024



Головна » 2013 » Грудень » 30 » Здоров’я як вдала інвестиція
15:33
Здоров’я як вдала інвестиція
Саме під таким гаслом, у рамках реалізації комплексної програми розвитку Київської області «Київщина без окраїн» та проекту очільника району В.П. Семеняки «Сільська медицина», В с. Сотниківка було  відкрито відремонтоване приміщення фельдшерсько-акушерський пункту. В урочистостях взяли участь заступник голови Яготинської РДА Г.М. Третяк, головний лікар ЦПМСД І.І. Сахно, сілький голова М.А. Висовень та генеральний директор ТОВ "Баришівська зернова компанія" В.П. Безсмертний, саме очолюване ним сількогосподарське підприємство надало кошти на проведення ремонтних робіт у закладі.
У своєму виступі Віктор Петрович висловив надію, що ця робота, яка зроблена руками від чистого серця,  стане для всіх сотниківців гарним новорічним  подарунком від ТОВ «Баришівської зернової компанії», ніби дослівно передавши слова голови Яготинської РДА, які давно вже стали крилатими: « Ті, хто працює на землі,  повинен тісно співпрацювати з громадою задля загального благополуччя». Також генеральний директор товариства зазначив, що й надалі буде підтримувати соціальну сферу села, так як це робилося до сьогоднішнього дня (господарство надало допомогу у ремонті будинку культури, повністю перекрило дах приміщення, більше 150 тисяч грн.. і є меценатом для школи(замінено всі вікна у школі, всього 92 вікна), але з наступного року ця допомога набуде рис адресності.  Загалом вся надана допомога селу – це своєрідний звіт БЗК про обіцянки, які були дані громаді при підписанні договорів оренди.
І. І. Сахно, як головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги,  подякував трьохкратним «Дякую» всім причетним до відкриття ФАПу:  господарству - за те, що повернуло до життя приміщення, Лімі Іванівні Орел, колишньому очільнику господарства, під час керівництва якої, приміщення ФАПу і було збудоване, сільському голові Миколі Анатолійовичу Висовню - за плідну співпрацю, а також райдержадміністрації, завдяки підтримці якої, зміни відбуваються постійно і ці зміни - на краще. «Адже  якщо ФАП стовідсоткова заслуга БЗК, то цього року в районі проведені великі зміни в галузі охорони здоров’я» наголосив Іван Іванович, «Це і забезпечення кваліфікованими кадрами самих ФАПів, і належне та достатнє обладнання, та й в самих закладах, після  проведених  ремонтних робіт, стало тепло і затишно, адже майже скрізь замінили систему опалення, завдяки цьому вдалося досягти комфортного температурного режиму».
У своєму виступі  заступник голови райдержадміністрації Г.М. Третяк, зазначила, що з таким ФАПом у Сотниківці повинно з’явитися побільше здорових діток, а також побажала гарних та щедрих інвесторів.  «У  нинішній події я бачу цілеспрямовану і системну роботу районної влади, адже розбудова соціальної інфраструктури села була і залишається одним з найголовніших завдань влади і перебуває на постійному контролі і під пильною увагою Президента» зауважила Галина Михайлівна. «За ініціативи голови райдержадміністрації Володимира Павловича Семеняки, величезна кількість соціальних проектів втілюється в нашому районі таких, яких не існує ніде. І я щаслива від того, що можу сказати: весь бізнес і промисловий, і сільськогосподарський, на Яготинщині має соціальне обличчя. Оце найяскравіший зразок такого бізнесу.
Ми раді, що співпрацююємо із Баришівською зерновою компанією і з АгроІнвест Україна, іншими виробниками. Всі ви знаєте про приклади цієї співпраці – зовсім нещодавно, кілька місяців тому, був відкритий новий дитячий садок у Богданівці, а згодом й приватний історичний музей, і все це завдяки меценатам. Ми раді, що завдяки господарській участі і методу народної будови відкрито Будинок доглянутої старості  у с. Черняхівка.
Таких проектів можна перераховувати безліч, то ж, сьогодні я хочу подякувати нашим інвесторам за те, що в них вистачає наснаги на втілення таких проектів. І він далеко не перший - кілька тижнів тому, завдяки участі благодійного фонду компанії, було відкрито дитячий ігровий майданчик у мікрорайоні «Комбікормовий завод».
Я переконана що робота для людей і заради людей завжди обернеться людською вдячністю, бо немає важливішого завдання і для нас, і для господарства аніж працювати заради яготинців, заради людей. Тому влада всіляко буде в цьому сприяти і залучати до роботи усі підприємства».
Після привітань і щирих слів традиційно була перерізана червона стрічка і до оновленого медичного закладу завітали перші відвідувачі. Цей день залишиться в пам’яті сотниківців надовго, а особливо закарбується у пам’яті самих медиків, адже так приємно працювати у комфортних умовах.
Користуючись нагодою, Галина Михайлівна звернулася до генерального директора БЗК з проханням допомогти багатодітній сім’ї , яка не просто опинилася у складних  життєвих обставинах – будинок, у якому проживає родина терміново потребує капітального ремонту. Прохання обернулося шквалом нарікань на нерадивість молодої мами і бурею негативних емоцій від сільських жителів, мовляв вона не хоче працювати і тільки чекає на допомогу з боку, не докладаючи сама ніяких зусиль, а  в Сотниківці є сім’ї, які працюють не покладаючи рук і в більшій мірі заслуговують на підтримку. «Відповідно до розпорядження голови адміністрації В.П.Семеняки та регіонального проекту «Родина – це маленька Україна» за сім’ями, що перебувають у скрутних обставинах закріплено, за їх згодою, благодійників, керівників сільськогосподарських та промислових підприємств. На сьогодні питання номер один  - це безпека мешканців  будинку та його опалення», - з цими словами Г.М. Третяк, запропонувала представникам товариства: В.П. Безсмертному, Я.О. Дністрянській, В.В. Кулиничу разом з депутатом районної ради та начальником відділу освіти Т.М. Дворецькою, соціальним працівником Н.М. Іваніщенко завітати у родину  і оцінити ситуацію.
Оглянувши умови, у яких проживає мама-одиначка з чотирма малолітніми синами, керівництво компанії вирішило, що буде надано бригаду робітників, яка намагатиметься виправити плачевну ситуацію будинку, а також забезпечить сім’ю дровами.
А Г.М. Третяк, звісно, відразу розповіла про складність ситуації голові райдержадміністрації В.П. Семеняці. І, в  результаті, очільник району прийняв відповідне рішення – терміново провести нараду, де буде проаналізовано роботу базових господарств з надання  допомоги родинам, що знаходяться у складних життєвих обставинах, що проводилась у рамках проекту «Родина – це маленька Україна».

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1796 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail