Субота, 20.04.2024



Головна » 2011 » Жовтень » 20 » В ЯГОТИНІ ЗАВЕРШИВСЯ ТИЖДЕНЬ ДЕМОКРАТІЇ
20:50
В ЯГОТИНІ ЗАВЕРШИВСЯ ТИЖДЕНЬ ДЕМОКРАТІЇ
В Яготині закінчилось проведення Європейського тижня  місцевої демократії . Він завершився засіданнм круглого столу з представниками учнівського самоврядування на тему: «Від демократії учнівського колективу – до демократії місцевого самоврядування». Участь у його роботі взяли: заступник голови Яготинської районної ради Микола Касьян та керівник апарату місцевої державної адміністрації Ольга Рудницька.
Звертаючись до учасників семінару, заступник голови районної ради М. Касьян детально ознайомив їх з роботою районної ради, повноваженнями органів місцевого самоврядування, розповів про депутатський корпус, а також про те, яким чином обиралися депутати. Крім того, він зазначив, які постійні комісії працюють у районній раді та які їхні права і обов’язки.
Представники районної влади обговорили з учнівським активом цілу низку найактуальніших питань самоврядування. Це, зокрема, такі як «Демократія - свобода чи відповідальність?», «Чи є демократичним самоврядування в школі?», «Чи є прозорою робота місцевого самоврядування?, «Співпраця між шкільним самоврядуванням та місцевим самоврядуванням». Під час дискусій учні внесли цікаві пропозиції щодо покращення роботи органів місцевого самоврядування.
На семінарі було підбито підсумки проведеного тижня демократії на Яготинщині. Основним його наслідком стало розповсюдження інформації про діяльність місцевих органів влади, ознайомлення громадян з основними принципами їхньої роботи, заохочення сільської молоді до участі в роботі органів місцевого самоврядування.
Важливим плюсом проведення Європейського тижня місцевої демократії є також те, що якомога ширше коло яготинців ознайомилося з можливостями власної участі в прийнятті рішень на місцевому рівні.
Також в рамках Європейського тижня місцевої демократії школярі навчальних закладів Яготинського району долучились до проведення низки тематичних заходів.
Зокрема, в усіх школах району проведено виховні години та бесіди на теми: "Розвиток місцевого самоврядування як один із головних пріоритетів державної політики України", "Внесок моєї сім'ї в організацію місцевого самоврядування"; конкурс учнівських проектів з теми "Я - депутат", "Я - мер", "Якби я був сільським головою", "Якби я був головою районної ради", засідання органів учнівського самоврядування на тему "Роль демократії в шкільному житті".
Окрім того, лідери учнівського самоврядування шкіл міста були активними учасниками круглого столу з теми "Від демократії учнівського колективу до демократії місцевого самоврядування" за участю співробітників апарату районної адміністрації та ради..
Так у шести навчально-виховних комплексах: Супоївському, Фарбованському, Гензерівському, Капустинському, Жоравському та Лозовоярівському проведено зустрічі лідерів шкільних органів самоврядування із сільськими головами.
Учні старших класів Капустинського та Ничипорівського НВК відвідали сільські ради з метою ознайомлення з роботою органів місцевого самоврядування. У Лемешівській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено круглий стіл на тему "Роль органів місцевого самоврядування в розбудові демократичної держави", в Лозовоярівському НВК - конференцію з теми "Засади головних європейських інститутів з дотримання принципів демократії та місцевого самоврядування".

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2443 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Raps  
чіста паржать biggrin

2 admin  
І не тільки в Яготині а й по всій Україні biggrin

1 catharsis_  
рєбята, класна назва статті. Наступна має звучать так : в Яготині розпочалась річниця тоталітаризму

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail