Середа, 24.04.2024



Головна » 2012 » Березень » 29 » УВАГА ВОДІЯМ. ПОРЯДОК ПАРКУВАННЯ В ЯГОТИНІ
22:24
УВАГА ВОДІЯМ. ПОРЯДОК ПАРКУВАННЯ В ЯГОТИНІ
Часто йдучи містом всі ми бачимо, як хаотично паркують авто. Тому з метою упорядкування паркування транспортних засобів на вулицях міста, підвищення дисципліни справляння збору за паркування автотранспорту та забезпечення ефективності функціонування місць для паркування автотранспорту в місті, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 року № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів», згідно зі статтями 10, 266 Податкового кодексу України, підпунктом 11 пункту 1 статті 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та підпункту 44 пункту 1 статті 26, пункту 1 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішила:1. Затвердити Правила паркування транспортних засобів  та збір за паркування транспортних засобів у м. Яготині, що додається.
2. Затвердити форму свідоцтва про реєстрацію майданчика для паркування транспортних засобів у м. Яготині , що додається.
3. Затвердити порядок організації та проведення конкурсу з визначення операторів, що додається.4.  4 Затвердити форму договору з організації забезпечення про паркування транспортних засобів, що додається.
    І власне самі правела

ПРАВИЛА
паркування транспортних засобів у м. Яготині

1. Загальні положення.

1.1. Правилами паркування транспортних засобів у м. Яготині (далі – Правила) регламентується організація та порядок паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах міста.
1.2. Дія Правил поширюється на осіб, які розміщують транспортні засоби на майданчиках для паркування транспортних засобів (далі – користувачі), а також на суб’єктів господарювання, які утримують такі майданчики.
1.3. У Правилах терміни вживаються у значеннях, наведених у Податковому кодексі України, законах України «Про благоустрій населених пунктів», «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух», «Про автомобільний транспорт», «Про транспорт», постановах Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 року № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів» та від 10.10.2001 року № 1306 «Про Правила дорожнього руху».

2. Організація та проведення діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів.

2.1. Суб'єкти господарювання – балансо утримувачі майданчиків для паркування транспортних засобів визначаються відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів».
2.2.  Терміни вживаються у такому значенні:
-автоматичний в'їзний та виїзний термінал - система пристроїв, яка призначена для  пропуску/випуску  транспортних засобів на майданчики/з майданчиків для  паркування і може бути обладнана приладом для сплати вартості послуг з утримання майданчиків для паркування;
-вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування -економічно обґрунтовані витрати оператора під час надання послуг з утримання майданчиків для платного паркування;
-відведені майданчики для паркування - майданчики для паркування, розміщені в межах проїзної частини вулиці, дороги або тротуару та обладнані відповідно до вимог Правил дорожнього  руху, затверджених  постановою   Кабінету Міністрів України  від 10 жовтня 2001 р. N 1306;
-місце для паркування - місце стоянки одного транспортного засобу на майданчику для паркування, позначене дорожньою розміткою відповідно до Правил дорожнього руху;
-оператор - суб'єкт господарювання, який здійснює обладнання і  утримання майданчика для паркування;
-паркувальний автомат - технічний пристрій, призначений для сплати вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування за допомогою спеціальних платіжних карток та готівкою;
-паркування -  розміщення транспортного засобу на майданчику для паркування;
-платіжні документи - паркувальний талон або фіскальний чек, які посвідчують сплату вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування;
-спеціальні платіжні картки - багаторазові платіжні засоби, за допомогою яких здійснюється сплата збору вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування;
-спеціально обладнані майданчики для паркування - майданчики для паркування, розміщені поза межами проїзної частини вулиці, дороги або тротуару та обладнані відповідно до вимог цих Правил  і  Правил дорожнього руху.
2.3. Суб'єкт господарювання має право організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчику для паркування транспортних засобів з моменту отримання у виконкомі Яготинської міської ради відповідного свідоцтва про реєстрацію стосовно такого майданчика для паркування  за формою (додаток 2).
2.4.Орган місцевого самоврядування проводить конкурс з визначення підприємства, установи, організації, підприємця (фізичної особи), щодо утримання майданчиків для паркування (додаток 3).

3. Розміщення майданчиків для паркування транспортних засобів.

3.1. Майданчики для паркування транспортних засобів є об'єктами благоустрою і повинні відповідати нормам, нормативам, стандартам у сфері благоустрою населених пунктів.
3.2. Підготовка та затвердження переліку спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів належить до відання виконавчого комітету Яготинської міської ради.
3.3. Під час розміщення майданчиків для паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах міста необхідно враховувати:
- наявність і характеристики комунікацій та інженерних мереж;
- умови для забезпечення безпеки дорожнього руху, зокрема видимості в плані та повздовжньому профілі;
- параметри поперечних та повздовжніх ухилів;
- розташування зелених насаджень;
- стан покриття проїзної частини.
3.4.Забороняється розміщення майданчиків для паркування транспортних засобів на вулицях з двома смугами руху завширшки менше як 7,5 метра.
3.5. Проектування, будівництво, реконструкція, ремонт та утримання майданчиків для паркування транспортних засобів здійснюються з дотриманням вимог законодавства, державних будівельних норм, стандартів, технічних умов, інших нормативних документів та цих Правил.

4. Обладнання майданчиків для паркування транспортних засобів.

4.1. Майданчики для паркування транспортних засобів обладнуються відповідно до вимог цих Правил і Правил дорожнього руху.
4.2. Відведені майданчики для паркування транспортних засобів позначаються дорожніми знаками та суцільною синьою (блакитною) смугою на проїзній частині і на бордюрі, який відокремлює проїзну частину від пішохідної.
4.3. Відведені майданчики для платного паркування транспортних засобів обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менше як один автомат на 10 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару.
4.4. Спеціально обладнані майданчики для паркування транспортних засобів позначаються дорожніми знаками та розміткою.
Спеціально обладнані майданчики для паркування можуть бути наземними, підземними, багаторівневими.
4.5. На спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування транспортних засобів обов'язково повинні бути встановлені автоматичні в'їзні та виїзні термінали.
4.6. На спеціально обладнаних майданчиках для паркування транспортних засобів у разі можливості встановлюється система відеоспостереження за рухом транспортних засобів на їх території і табло із змінною інформацією про наявність вільних місць для паркування, яке розташовується на в'їзді. Відеоінформація повинна зберігатися не менше як один місяць.
На спеціально обладнаних майданчиках для паркування транспортних засобів можуть розміщуватися контрольно-пропускний пункт, приміщення для обслуговуючого персоналу, туалет тощо.
Підземні та багаторівневі спеціально обладнані майданчики для паркування повинні мати на в'їзді схему розміщення місць для паркування,  в'їздів та виїздів, у тому числі розміщення місць для безоплатного паркування транспортних засобів, зазначених у частині шостій статті 30 Закону України "Про основи соціальної захищеності  інвалідів в Україні».
Підземні та багаторівневі спеціально обладнані майданчики забезпечуються автоматичними установками пожежогасіння та пожежною
 сигналізацією.
4.7. Паркувальні автомати і автоматичні в'їзні та виїзні термінали на майданчиках для платного паркування транспортних засобів встановлюються стаціонарно.
4.8. Не обладнуються паркувальними автоматами та автоматичними в'їзними і виїзними терміналами спеціально обладнані майданчики для платного паркування транспортних засобів у разі їх призначення виключно для користувачів, які сплачують вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування у безготівковій формі за договором про паркування протягом визначеного строку, але не менше як один місяць.
4.9. На майданчиках для платного паркування транспортних засобів у доступному для ознайомлення користувачів місці розміщується інформація про:
- оператора (найменування, адреса, контактні телефони);
- вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів, спосіб оплати (готівковий або безготівковий).
Зазначена інформація надається відповідно до законодавства про мови, а також, у разі потреби, розміщується її переклад англійською мовою.
4.10. На майданчиках для паркування транспортних засобів обов'язково облаштовуються місця (в обсязі 10 відсотків загальної кількості, але не менше як одне місце) передбаченого стандартами розміру, позначені дорожніми знаками та розміткою для паркування транспортних засобів, зазначених у частині шостій статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Відстань від в'їзду на майданчик для платного паркування транспортних засобів до найближчого такого місця не повинна перевищувати 50 метрів.
На місцях для паркування транспортних засобів, зазначених у частині шостій статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», не можуть бути розміщені інші транспортні засоби.
У разі паркування на місцях, призначених для паркування транспортних засобів, зазначених у частині шостій статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», інших транспортних засобів користувачі цих засобів несуть відповідальність згідно із законодавством.

5. Функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів.

5.1. Послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів надаються суб’єктом господарювання з метою використання таких майданчиків за призначенням, а також санітарного очищення, збереження та відновлення їх відповідно до законодавства, нормативів, норм, стандартів, порядків і правил з урахуванням вимог безпеки дорожнього руху.
Перелік основних послуг з утримання майданчиків для платного паркування затверджений наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 18 серпня 2010 року № 287.
5

Перелік основних послуг з утримання відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів:
- очищення, миття, відновлення дорожніх знаків та інформаційних стендів (щитів), а також транспортних або пішохідних огорож (у разі наявності) на відведених майданчиках для платного паркування транспортних засобів;
- нанесення та відновлення дорожньої розмітки відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів;
- систематичне очищення території відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів від пилу, сміття та листя шляхом їх підмітання та миття;
- своєчасне очищення відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів від снігу і криги та обробка їх фрикційними та іншими протиожеледними матеріалами;
- утримання та поточний ремонт дорожнього покриття території відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів, а також систем поверхневого водовідведення у межах таких майданчиків (у разі наявності);
- забезпечення функціонування паркувальних автоматів на відведених майданчиках для платного паркування транспортних засобів (очищення, миття, фарбування, відновлення їх роботи, заміна окремих деталей, планові обстеження, нагляд за справністю, їх технічна підтримка та програмне забезпечення).
5.2. Оператор не несе відповідальності за збереження транспортних засобів, розміщених на майданчиках для паркування транспортних засобів.
5.3. Режим роботи майданчиків для паркування транспортних засобів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста, встановлюється рішенням виконавчого комітету Яготинської міської ради, а приватних – оператором, за погодженням з виконавчим комітетом Яготинської міської ради.

 6. Права та обов’язки .

6.1. Оператор зобов'язаний:
- використовувати майданчик для паркування транспортних засобів за призначенням;
- обладнати майданчик для паркування транспортних засобів відповідно до вимог цих Правил, Правил дорожнього руху, норм, нормативів, стандартів з урахуванням вимог безпеки дорожнього руху;
- утримувати територію та під'їзні шляхи до майданчика для паркування транспортних засобів у належному технічному та санітарному стані;
- повідомляти уповноваженому підрозділу Державтоінспекції про виявлені порушення цих Правил;
- здійснювати контроль за своєчасною сплатою вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів;
6

- надавати роз'яснення користувачам щодо застосування цих Правил;
- організовувати навчання персоналу, який обслуговує майданчик для паркування транспортних засобів;
- забезпечувати безоплатно персонал, який обслуговує майданчик для паркування транспортних засобів, спеціальним одягом (зразки спеціального одягу виробничого персоналу майданчиків для паркування транспортних засобів затверджені наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 01.12.2010 № 429) з метою забезпечення його безпеки під час виконання службових обов'язків, а також безпеки дорожнього руху.
6.2.Користувач зобов'язаний:
- поставити транспортний засіб на місце для паркування відповідно до дорожньої розмітки та дорожніх знаків, а також з дотриманням вимог цих Правил і Правил дорожнього руху;
- сплатити вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів;
- розмістити у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу платіжний документ так, щоб забезпечити його видимість для перевірки;
- після закінчення часу паркування, за який сплачено, звільнити місце паркування або сплатити вартість послуг з утримання майданчика для платного паркування транспортних засобів за час фактичного паркування.

7. Сплата вартості послуг за паркування транспортних засобів.

7.1. Паркування може бути платним або безоплатним відповідно до прийнятого рішення виконавчим комітетом Яготинської міської ради.
7.2. Під час паркування на майданчику для платного паркування транспортних засобів користувач сплачує вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів згідно з тарифом, установленим виконавчим органом міської ради у порядку і межах, визначених законодавством, з урахуванням переліку основних послуг.
7.3. Сплата вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів здійснюється:
- шляхом придбання паркувального талона з визначеною тривалістю паркування, в якому зазначаються дата та час розміщення транспортного засобу на майданчику для платного паркування транспортних засобів;
- готівкою або за допомогою спеціальної платіжної картки через паркувальний автомат чи автоматичний в'їзний та виїзний термінали.
У разі сплати вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів готівкою або за допомогою спеціальної платіжної картки через автоматичний в'їзний термінал користувач отримує паркувальний талон, на якому зазначено час в'їзду на майданчик для паркування транспортних засобів, та сплачує за час паркування на
автоматичному виїзному терміналі відповідно до паркувального талона з отриманням фіскального чека.
Сплата вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів підтверджується одним платіжним документом.
7.4.. Допускається безоплатна стоянка транспортного засобу протягом 10 хвилин після закінчення часу паркування, за який сплачено.
7.5. За паркування транспортних засобів протягом 15 хвилин розміщення транспортного засобу на місцях для паркування з користувачів не стягується вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів на усіх майданчиках для паркування транспортних засобів.
8. Пільги щодо користування місцями для паркування транспортних засобів.
8.1. Право безоплатного паркування на місцях для паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування транспортних засобів мають:
- користувачі службових та спеціальних транспортних засобів із службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов'язків у зоні майданчиків для платного паркування транспортних засобів;
- користувачі транспортних засобів загального призначення, якими керують інваліди війни, інваліди з дитинства, інваліди I-II групи опорно-рухового апарату, учасники бойових дій, постраждалі І-ІІ категорії внаслідок Чорнобильської катастрофи, або транспортних засобів спеціального призначення, що їх перевозять, за умови розміщення на лобовому склі транспортного засобу відповідного розпізнавального знака.
8.2. Зазначені в пункті 8.1 цих Правил користувачі паркують транспортні засоби на спеціально позначених дорожніми знаками та розміткою місцях для пільгового розміщення транспортних засобів.
8.3. На місцях, облаштованих для паркування транспортних засобів користувачів, зазначених в пункті 8.1 цих Правил, не можуть бути розміщені інші транспортні засоби.
8.4. Пільги щодо користування місцями для паркування транспортних засобів для користувачів, зазначених в пункті 8.1 цих Правил, розповсюджуються на усі майданчики для платного паркування транспортних засобів, враховуючи ті, що обладнані паркувальними автоматами і автоматичними в'їзними та виїзними терміналами.

9. Відповідальність користувачів та контроль за виконанням цих Правил.

9.1.У разі, коли внаслідок паркування транспортного засобу з порушенням цих Правил або Правил дорожнього руху буде пошкоджено майно суб'єкта господарювання, житлово-комунального господарства, учасників дорожнього руху, зелені насадження, створено перешкоди виконанню робіт з утримання
доріг, інженерних мереж, будинків та споруд, розташованих уздовж дороги, користувач несе відповідальність згідно із законом.
9.2.Представники суб'єктів господарювання можуть засвідчити відсутність платіжного документа на лобовому склі транспортного засобу за допомогою фотозйомки.
9.3.Якщо користувач відмовився сплатити вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів, представник суб'єкта господарювання або представник агента складає відповідний акт за формою, встановленою наказом Міністерством з питань житлово-комунального господарства України «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації правової роботи на підприємствах, установах та організаціях, що віднесені до сфери управління Мінжитлокомунгоспу» від від 16 лютого 2010 року № 44, який підписують два свідки, користувач та особа, яка складала акт, і усуває перешкоду для виїзду транспортного засобу з майданчика. У такому разі питання сплати вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів вирішується у судовому порядку.

Переглядів: 1872 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail