П`ятниця, 26.04.2024



Головна » 2022 » Серпень » 19 » У Київській області відбулася зустріч за круглим столом «Позашкільна освіта в умовах воєнного стану: безпечне освітнє середовище як складова
15:18
У Київській області відбулася зустріч за круглим столом «Позашкільна освіта в умовах воєнного стану: безпечне освітнє середовище як складова

16 серпня команда управління Державної служби якості освіти у Київській області за підтримки Державної служби якості освіти України на базі Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова в змішаному (офлайн / онлайн) форматі провела зустріч за круглим столом з теми: «Позашкільна освіта в умовах воєнного стану: безпечне освітнє середовище як складова розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти», у якій взяли участь директори, заступники директорів закладів позашкільної освіти, заступники директорів з виховної роботи закладів загальної середньої освіти Київської області.
Начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія КРЕВСЬКА зазначила: «Позашкільна освіта є невід’ємним складником системи освіти і спрямована на розвиток здібностей дітей та молоді, сприяє підвищенню якості освіти, зростанню інтелектуального, патріотичного, духовно-морального потенціалу суспільства та особистості. Мета нашої зустрічі – надати практичні рекомендації закладам позашкільної освіти щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти та налагодити тісну співпрацю, адже тільки спільними зусиллями ми допоможемо дітям реалізувати здібності та творчий потенціал, дамо можливість відкритого доступу до якісної позашкільної освіти».
Лілія Богданівна акцентувала увагу на необхідності дотримання норм організації безпечного освітнього середовища у закладах позашкільної освіти в умовах воєнного стану. Наголосила на забезпеченні розвитку здібностей та обдарувань дітей з особливими освітніми потребами із урахуванням індивідуальних потреб та інтересів.
Учасників заходу привітав проректор із науково-педагогічної та адміністративно-господарчої роботи Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Микола КОРЕЦЬ, який зазначив, що вони готують кадри для позашкільної освіти. Цього року кафедрі позашкільної освіти Університету виповниться десять років. Проректор Університету подякував освітянам Київщини за роботу та побажав плідної праці.
Заступник Голови Державної служби якості освіти України Іван ЮРІЙЧУК акцентував увагу на тому, що Київська область в силу свого географічного розташування є однією з найактивніших, найуспішніших у позашкіллі. Пан Іван підкреслив, що Державна служба якості освіти України відкрита та готова до співпраці, до обговорення актуальних викликів та запросив долучатися до експертної діяльності у позашкіллі.
Олена БИКОВСЬКА, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувачка кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені Михайла Петровича Драгоманова, доктор педагогічних наук, професорка, голова Громадської ради при Державній службі якості освіти України, Заслужений діяч науки і техніки України подякувала позашкільникам Київщини за самовіддану роботу під час війни. Пані Олена наголосила: «Від керівників гуртків залежить якість освіти, адже це фундамент педагогіки. «Я є українець» треба виховувати з малечку патріота, який пишається, що він українець».
Алла ЗАХАРОВА, начальник відділу позашкільної освіти управління роботи із закладами професійно-технічної та позашкільної освіти департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України розповіла про формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах позашкільної освіти.
Лариса ТУПЧІЙ, директор Центру позашкільної освіти «Веселка» Таращанської міської ради Білоцерківського району Київської області звернула увагу на становлення системи забезпечення якості освіти у Центрі позашкільної освіти «Веселка» Таращанської міської ради.
Тетяна ПЕТРЕНКО, директор Гірського комунального закладу позашкільної освіти «СТАРТ» Гірської селищної ради Бориспільського району Київської області окреслила особливості роботи позашкілля в умовах воєнного стану.
Микола НЕРУШ, начальник відділу гуманітарного розвитку Феодосіївської сільської ради Обухівського району Київської області поділився досвідом створення партнерської взаємодії між закладами загальної середньої освіти та позашкіллям громади.
Начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія КРЕВСЬКА подякувала Віктору АНДРУЩЕНКУ, ректору Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Олені БИКОВСЬКІЙ, президенту Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувачці кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені Михайла Петровича Драгоманова, доктору педагогічних наук, професорці, голові Громадської ради при Державній службі якості освіти України, Заслуженому діячу науки і техніки України за співпрацю та сприяння в організації та проведенні зустрічі у стінах Університету імені Михайла Петровича Драгоманова, який є візитівкою української педагогічної освіти.

 

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1600 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 213




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Серпень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail