Четвер, 25.04.2024



Головна » 2022 » Серпень » 12 » У Київській області відбулася зустріч за круглим столом «Якісні освітні послуги у фаховій передвищій освіті»
13:26
У Київській області відбулася зустріч за круглим столом «Якісні освітні послуги у фаховій передвищій освіті»

Сьогодні команда управління Державної служби якості освіти у Київській області за підтримки Державної служби якості освіти України на базі Відокремленого структурного підрозділу «Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України в змішаному (офлайн / онлайн) форматі провела зустріч за круглим столом з теми: «Якісні освітні послуги у фаховій передвищій освіті», у якій взяли участь директори та заступники директорів закладів фахової передвищої освіти, директори закладів професійної (професійно-технічної) освіти Київської області.
Начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія КРЕВСЬКА зазначила: «Мета нашої зустрічі – надати практичні рекомендації закладам фахової передвищої освіти і професійної (професійно-технічної) освіти у розробці освітньо-професійних програм та навчальних планів, налагодити тісну комунікацію, щоб зменшити ризики в акредитації освітньо-професійних програм підготовки фахового молодшого бакалавра.  Сьогодні ми обговоримо ряд важливих питань, а саме: як впливає комплексне методичне забезпечення на якість освітніх послуг; про освітньо-професійні програми та їх складову; про особливості розбудови навчального плану; про актуальні питання акредитації освітньо-професійних програм у воєнний час. Також почуємо колег-практиків щодо впровадження системи якісного навчання, забезпечення якості освіти в умовах воєнного часу».
Перший заступник голови Державної служби якості освіти України Олександр ЯКИМЕНКО підкреслив: «Якість освіти – це пріоритет і ми кожен день працюємо, щоб її покращити. Державна Служба якості освіти України стоїть на стороні учасників освітнього процесу». Також Олександр Васильович наголосив, що ефективний перехід до дистанційних технологій має свої переваги. Необхідно розробляти курси на  дистанційних  платформах та оцифровувати освітні програми.
Тетяна ІЩЕНКО, директор Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», професор розповіла про те як впливає комплексне методичне забезпечення на якість освітніх послуг, зупинилася на комплесному методичному забезпеченні освітньо-професійної програми. За словами Тетяни Дем’янівни, при підготовці до занять 92% здобувачів фахової передвищої освіти користуються інтернетом, 76% - конспектами лекцій, 51% - електронними підручниками. Це свідчить про актуальність діджиталізації в навчальному процесі».
Тетяна ДУДНИК, заступник директора з методичної роботи Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» розповіла про освітньо-професійні програми та їх складову. Також пані Тетяна акцентувала увагу на нормативних документах у питаннях фахової передвищої  освіти  та загальних рекомендаціях створення освітньо-професійних програм.
Тетяна ДУДУС, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-методичного кабінету біотехнологій та ветеринарної медицини Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» розповіла про особливості розбудови навчального плану, як основної складової підготовки фахових молодших бакалаврів.
Наталія ВІТРАНЮК, заступник директора департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих – начальник відділу контролю за наданням фахової передвищої освіти Державної служби якості освіти України відповіла на актуальні питання акредитації освітньо-професійних програм у воєнний час.
Валерій РУЖИЦЬКИЙ, директор Комунального закладу Київської обласної ради «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж», кандидат педагогічних наук, викладач-методист, Відмінник освіти України поділився досвідом впровадження системи якісного навчання в сучасних умовах Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу.
Володимир АЛЬОХІН, директор Відокремленого структурного підрозділу «Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України», кандидат сільськогосподарських наук, доктор філософії, заслужений працівник сільського господарства України, відмінник освіти акцетував свою увагу на забезпеченні якості освіти в умовах воєнного стану (з досвіду Відокремленого структурного підрозділу «Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України»), який має 110-річну історію.
Учасники зустрічі ознайомилися з матеріальною базою Відокремленого структурного підрозділу «Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» та відвідали Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти.
Начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія КРЕВСЬКА подякувала Володимиру АЛЬОХІНУ, директору Відокремленого структурного підрозділу «Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» за співпрацю та сприяння в організації та проведенні зустрічі.
Управління Державної служби якості освіти у Київській області

 

Категорія: Новини регіону | Переглядів: 2655 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Серпень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail