Четвер, 25.04.2024



Головна » 2012 » Вересень » 7 » ТЕНДЕНЦІЇ ТА ОСОБЛИВОСТІ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ. ДІЯЛЬНІСТЬ СУБ’ЄКТІВ ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ
15:27
ТЕНДЕНЦІЇ ТА ОСОБЛИВОСТІ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ. ДІЯЛЬНІСТЬ СУБ’ЄКТІВ ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ
Провідні політичні партії достатньо швидко перейшли від етапу висунення кандидатів  до активної фази передвиборчої кампанії. Парламентські вибори  в Україні характеризуються гострим протиставленням влади та опозиції, що ускладнює процес публічних дискусій між їх учасниками. Загальним контекстом активності кандидатів та партій залишаються конфлікти навколо мовного закону, який у серпні підписав Президент України. Із моменту офіційного старту виборів політичні сили  більш активно звертаються до прямих форм роботи із громадяни, але обсяги зовнішньої та медійної реклами не зменшуються. Помітно зросла централізація та злагодженість кампанії ВО «Батьківщина», яка до цього мала значні проблеми в цій сфері. Партія регіонів демонструє готовність посилювати адміністративний вилив на  виборчий процес, що виражається у ще більшому залученні  державних службовців до агітаційних заходів. Активність політичних сил, які беруть участь у виборах, має  певні регіональні особливості.
ВО «Батьківщина»
У серпні 2012 року передвиборча  активність цієї політичної сили набула більшого розмаху, ніж на неофіційному етапі виборчої кампанії. Помітно посилились  взаємозв’язки між регіональними та загальнонаціональними структурами. Загальнонаціональні лідери опозиційної сили інтенсивно відвідують регіони, до виборчої кампанії активно залучаються чинні народні депутати України.  У значній частині регіонів саме візити цих лідерів виступають основним локомотивом передвиборчої діяльності. Найбільш інтенсивно у регіонах працюють такі представники ВО «Батьківщина» як: Анатолій Гриценко, Олександра Кужель,  Геннадій  Москаль, Сергій Соболєв, Олеся Оробець, Андрій Парубій, Борис Тарасюк, В’ячеслав Кириленко, Іван Кириленко.
У всіх областях України ВО «Батьківщина» продовжувала розгортати акцію «Україна проти Януковича», в межах якої  збираються підписи громадян  на підтримку позову Арсенія Яценюка проти Президента України. Ще одним елементом загальнонаціональної кампанії  партії були протести проти Закону України «Про засади державної мовної політики».ВО «Батьківщина» є одним із лідерів розміщення в Україні зовнішньої політичної реклами. Протягом місяця встигла змінитися тематика бордової кампанії. Якщо у довиборчий період ця політична сила акцентувала увагу виборців на факті об’єднання різних опозиційних течій, то зараз зовнішня реклама грає на протиставлені своїм політичним опонентам (гасло - «Ми їх зупинимо»). Медійна реклама також залишається суттєвим фактором передвиборчої кампанії опозиційної сили. У серпні ВО «Батьківщина» по всій країні було розгорнуто наметову агітаційну мережу. Такого типу діяльність поки направлена на загальнонаціональну кампанію, значно менше – на користь кандидатів-мажоритарників. Однією із «фішок» агітаційної кампанії опозиції є мобільні агітаційні пункти та мобільні громадські приймальні. Мобільні пункти забезпечені сучасною технікою, що дозволяє достатньо оперативно організовувати зустрічі із виборцями. Практикуються  супутникові  включення, в межах яких виборці можуть спілкуватись із керівниками центрального штабу опозиційної сили.Не дивлячись на  помітну централізацію виборчої кампанії,  активність опозиційної сили має регіональні особливості. У західних областях України передвиборча кампанія ВО «Батьківщина» все більше набуває домінуючих рис. Це пов’язано із певною пасивністю Партії регіонів, яка поки не проводить у цих областях широкомасштабної агітації. У східних та південних регіонах України кампанія ВО «Батьківщина» є хвилеподібною, оскільки вона дуже часто залежить від візитів загальнонаціональних лідерів. Між цими візитами активність місцевих осередків та виборчих штабів ВО «Батьківщина» помітно спадає. Із моменту офіційного старту виборчого процесу в областях центральної України спостерігається значне підвищення активності опозиції. Втім, діяльність цієї політичної сили у  різних округах Центральної України залишається неоднорідною. У тих округах, де ВО «Батьківщина» досягла політичних домовленостей із ВО «Свобода», її агітаційна кампанія проводиться менш інтенсивно.
У окремих регіонах зафіксовано прояви публічної  незгоди із рішеннями про висування кандидатів від ВО «Батьківщина» (Волинська, Запорізька, Донецька, Хмельницька обл.). ВО «Батьківщина» продовжувала здійснювати ротації у керівництві місцевих виборчих штабів.
Партія регіонів
Партія регіонів представлена різними формами агітації майже у всіх областях України. Виключенням є лише Волинська, Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська. У цих регіонах провладна сила обмежується участю у офіційних подіях, зовнішньою та медійною рекламою, а місцеві заходи проводяться достатньо мляво.Загальнонаціональним контекстом агітаційної кампанії Партії регіонів залишались акції на підтримку Закону України «Про засади державної мовної політики»  та урядові соціальні програми. У серпні  різні області України інтенсивно відвідували державні службовці найвищого рангу (Микола Азаров, Сергій Тігіпко, Микола Присяжнюк). Активність цих посадових осіб часто має передвиборчий характер. Місцеві органи влади  масово та відкрито залучаються до передвиборчих заходів цієї партії. Провладна політична сила залучає відомі обличчя партії для агітаційних заходів в областях. Найактивнішими «vip-агітаторами»  поки є заступник секретаря РНБО Нестор Шуфрич та народний депутат України Вадим Колісниченко, які відвідали найбільшу кількість областей.Партія регіонів, як і її основний конкурент – ВО «Батьківщина», є одним із лідерів кампанії з розміщення зовнішньої реклами. Політична сила більш активно поєднує загальнонаціональні та місцеві акценти («Майбутнє Криму у дружбі з Росією» (АР Крим), «Єдина команда – команда Сергія Ларіна» (Кіровоградська обл.),  «Ми відкриваємо 7 нових перинатальних центри» (Донецька обл.),  «Будуємо нову Волинь», (Волинська обл.) У зовнішній рекламі місцевого характеру також висвітлюються результати реалізації соціальних ініціатив Президента України. За обсягами медійної реклами Партія регіонів займає домінуюче становище у більшості областей України. Особливо – у ЗМІ державної та комунальної форми власності.ПРУ є явним лідером у застосуванні прямої агітації – зустрічі із трудовими колективами. Завдяки адміністративним перевагам, провладна політична сила отримує безперешкодний доступ до великої кількості виборців, об’єднаних трудовою діяльністю. У Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Донецькій областях  зафіксоване проведення Партією регіонів  кампанії «від дверей до дверей», в межах якої фіксуються політичні симпатії громадян та проводиться агітація.Партія регіонів використовує наметову мережу для агітації, але за розмахом вона поки поступається своїм конкурентам.У Хмельницькій та Запорізькій областях провладна партія ініціювала акції на підтримку чесних виборів та підписувала відповідні меморандуми із місцевою громадськістю.
Партія Віталія Кличка «УДАР»
У серпні  «УДАР» залежно від області проводив неоднорідну передвиборчу кампанію. У окремих регіонах партія обмежилась розгортанням виборчих штабів та зовнішньою рекламою, в інших – зосередилась на кампанії кандидатів-мажоритарників та проводила місцеві заходи. Протягом місяця лідер партії Віталій Кличко не брав участі у заходах та відвідав лише Київську та Луганську області. Політичний лідер у серпні проходить планове спортивне тренування.Агітаційна кампанія «УДАРу» включала не тільки політичні проблеми (мовний закон, боротьба із корупцією та ін.), а й соціальні акції. Зокрема, до Дня Незалежності  «УДАР» ініціював всеукраїнську екологічну акцію «Очистимо країну», в межах якої організовувались суботники. Ще однією загальнонаціональною програмою партії стало відкриття у кожному регіоні власних громадських приймалень.Зафіксовано і локальні акції цієї політичної сили. Зокрема, у населених пунктах Івано-Франківської області безкоштовно демонструється театральна вистава за мотивами роману Марії Матіос «Солодка Даруся». У серпні «УДАР» почав розгортати наметову агітаційну мережу. Процес розтягнутий у часі та набув децентралізованого вигляду. В одних регіонах намети вже активно використовуються, в інших – тільки плануються.
Комуністична партія України
Ця політична сила характеризується інтенсивною передвиборчою кампанією, що включає найрізноманітніші форми агітації. Комуністи займають значний сегмент зовнішньої та медійної реклами, активно використовують прямі форми роботи із виборцями. У більшості регіонів розгорнута наметова агітаційна мережа цієї політичної сили. Однією із новацій кампанії є мобільні агітаційні групи, що забезпечені транспортом та пересувними звукопосилюючими техзасобами.Агітаційна кампанія КПУ має загальнонаціональний розмах. Лише в окремих областях Західної України вона не веде помітної діяльності. Передвиборча активність КПУ достатньо централізована, майже не помітні місцеві акценти. Це пов’язано з тим, що партія націлена на високі результати за виборчим списком. Активність її кандидатів-мажоритарників обмежується окремими округами та не відіграє вирішальної ролі у кампанії. Помітною є активність лідера КПУ Петра Симоненка, який за серпень відвідав АР Крим, Вінницьку, Житомирську, Запорізьку,  Хмельницьку,  Дніпропетровську,  Кіровоградську, Черкаську,  Полтавську, Харківську, Сумську, Чернігівську області.
ВО «Свобода»       
Із усіх форм агітації ця політична сила найбільше  використовує  вуличну. Помітною є активність партії у  Волинській, Вінницькій, Житомирській, Львівський, Івано-Франківській, Тернопільській, Рівненській, Миколаївській, Хмельницькій,  Кіровоградській областях. У передвиборчій кампанії  ця партія  користується адміністративним ресурсом своїх представників на керівних  посадах органів місцевого самоврядування Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей. Лідер Олег Тягнибок у серпні відвідав Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську, Хмельницьку, Полтавську, Житомирську області. ВО «Свобода» майже не має зовнішньої та медійної реклами, що звужує регіональний розмах  її передвиборчої кампанії.
Партія Наталі Королевської  «Україна – Вперед!»
Із офіційним стартом виборчого процесу активність дещо знизилась, оскільки  партія «Україна – Вперед!» завершила масштабний проект «Народний список». Майже весь серпень передвиборча активність партії обмежувалась зовнішньою та медійною рекламою. Лідер «Україна – Вперед!» Наталя Королевська періодично відвідувала різні підприємства та зустрічалась із  трудовими колективами (Полтавська, Миколаївська, Одеська, Запорізька області). Ці візити більше спрямовувались на  їх медійне висвітлення, ніж на пряму роботу із виборцями.
Переглядів: 2371 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1284]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail