Вівторок, 19.03.2024



Головна » 2012 » Листопад » 10 » Сергій Міщенко: Опозиція хотіла отримати з мене 200 тисяч за єдиного кандидата
18:46
Сергій Міщенко: Опозиція хотіла отримати з мене 200 тисяч за єдиного кандидата
Як нам всім відомо Сергій Міщенко став депутатом нового парламенту від нашого  округу. Тому тепер портал Яготин інфо буде уважно стежити за діяльністю нового-старого депутата. Після переобрання ми збиралися задати пану Сергію багато питань. Але нас випередив відомий журналіст Сергій Лєщенко з сайту "Українська правда". Але оскільки більща частина запитань збігається з нашими, то пропонуємо вам передрук розмови двох Сергіїв. А свої запитання ми задамо пізніше.

 Депутат від блоку Тимошенко Сергій Міщенко - один з тих, хто називає себе жертвою "кидка" з боку керівництва об'єднаної опозиції "Батьківщина". Йому не вистачило місця у прохідній частині списку - з'їзд на Турівській затвердив його 142 номером списку. Але, на відміну від багатьох невдоволених депутатів-опозиціонерів, Міщенко пішов самовисуванцем на округ №98 у Бориспільському Київської області - і переміг. Конкурентом у нього був Олександр Мостіпан - близький товариш губернатора Київщини Присяжнюка. Зараз, коли виборча кампанія позаду, Міщенко погодився на інтерв'ю "Українській правді". Він розповідає не тільки про брудну виборчу кампанію - але і про залаштункову змову між опозиціонерами та обласною владою.

- Як загалом відбувалися вибори у вашому окрузі?

- Дуже брудно. Привезли чотирьох "клонів" з моїм прізвищем – Міщенка Сергія Григоровича, 75 років, з Луганської області; Міщенка Сергія Івановича, Міщенка Сергія Петровича. Зареєстрували тільки одного з них - Міщенка Євгена, це депутат районної ради, бізнесмен з Києва. Перших трьох клонів збили, тому що документи були невірно оформлені. Усім цим займалася влада, починаючи від губернатора Присяжнюка.

- Але в бюлетені для голосування взагалі не було ваших клонів. Як ви змусили його знятися?

- У цього четвертого клону, Євгена Міщенка, виявилася совість. Він мені зізнався, що йому треба було отримати по своїй квоті членів усіх дільничних виборчих комісій. Так і сталося! А я не отримав жодного. Всі члени комісій за його квотою були від Партії регіонів. Він цю процедуру відпрацював, а далі зрозумів, що він пішов у брудну гру - і знявся.

- Ви платили гроші, щоб він знявся?

- Ніяких грошей я нікому не платив. Його просто совість замучила. Він поговорив з відповідними людьми, і йому пояснили, що це бруд, що не треба таких речей робити. Крім мого клону, членів комісії отримав кандидат від влади Олександр Мостіпан і ще якісь технічні кандидати. Як так вийшло? При жеребкуванні членів комісій вони мали пупиришки на таких пластикових картках з прізвищами. Тому правильні картки намацували і витягували. Потім цих членів дільничних виборчих комісій постійно міняли - це все були люди влади, а йшли вони за квотою Партії регіонів, анархістів, "Родіни", навіть Морської партії. Уявляєте, Морська партія мала членів комісії у Яготині!

- Тож як ви в таких умовах перемогли на виборах?

- Просто є правда і є Бог. Я свого часу в 1986 році вступав в Одеську духовну семінарію, готувався на священика. І під час виборів я провів близько 300 зустрічей, до 10-ї щодня, без вихідних. І зараз на виборах я в кожному селі заходив у храм, замовляв сорокоусти, сам молився. Я - місцевий. Я народився і виріс у Борисполі, мене там кожен знає. А мої батьки живуть у Малій Стариці Бориспільського району.

- Але ж у Київській області перемогла "Батьківщина" як партія. Чому їх мажоритарний кандидат не виграв округ?

- Він нічого не робив, його ніхто не знав у тому окрузі. Це був Вадим Кушніков. Він - депутат обласної ради від "Фронту змін", який голосує разом з Партією регіонів у Київській обласній раді, тобто обласний міні-тушка. Крім того, він є директором компанії "НСМ – нерухомість", яка отримала дуже багато землі від губернатора для будівництва висоток в Київській області. Уже потім ми з'ясували, що це була технологія губернатора Київської області Присяжнюка разом з "Фронтом змін".

- Тобто була змова губернатора Присяжнюка і "Фронту змін"?

- Центральний "Фронт змін" просто зливав цей округ. Бо вони виставили кандидатуру Кушнікова, який, було зрозуміло, що нічого там не виграє, а просто відтягне якісь голоси чисто на бренді Об'єднаної опозиції. А губернатор Присяжнюк вів по цьому округу свого близького друга Олександра Мостіпана. Він фермер, очолює "Ниву Переяславщини", за два останніх роки отримав 355 мільйонів гривень компенсацій за сільгосппродукцію, бо в нього по всьому округу паї, сотні тисяч гектарів землі, свиноферми. Плюс іще в нього три громадянства – канадське, російське і українське.

- До речі, нам відомо, що помічником Яценюка працює син губернатора Присяжнюка. Чи могло це бути пов'язано з такими домовленостями по округу?

- Це ви мені розповіли. Але я знаю, що "Фронт змін" злив цей округ під Мостіпана, який був кандидатом від губернатора. От і все. Головне, що треба було зробити - це отримати "Фронту змін" в межах опозиції квоту на цей 98 округ. Так і сталося. А мені ніхто взагалі не запропонував обиратися.

- А Турчинов?

- Він не пропонував мені нічого. Він попередив тільки, що в мене буде місце у списку від 130 по 150. Сказав: "Сергію, ми розуміємо твої заслуги і все інше, але ти повинен змиритися з цим". І я отримав 142 місце.

- А що вам обіцяла Тимошенко?

- Вона стверджувала, що я в прохідному списку, що я повинен бути в першій 30-ці. Це було, коли ми їздили в суд, коли ми їздили в лікарню, коли я ночував там. Ви ж бачили, я всі суди відвідував…

- Чи може бути, що Турчинов запропонував вам таке низьке місце тому, що ви чи не єдиний з фракції БЮТ проголосували за призначення Пшонки на посаду генпрокурора?

- Якби я "втихаря" натиснув кнопку, то це було би підставою для таких припущень. Але мені фракція дала згоду на це голосування. Я не мав за всі ці роки жодного самостійного голосування.

"БАТЬКІВЩИНА" НАЗИВАЛА МЕНЕ ЗРАДНИКОМ І ТУШКОЮ

- Ви зараз не шкодуєте, що голосували за Пшонку? Адже опозиція звинувачує його в репресіях, а він прийшов на посаду завдяки і вашому голосу.

- Я ні про що не шкодую. Я отримав вотум довіри у своїй фракції. Але я проти того, що у нас відбувається в країні. У мене є людські відносини з Пшонкою. Це та людина, з якою я пройшов прокурорський шлях, який мене підтримав, коли мені дуже було погано. У мене людські відносини на першому місці, а політику я ставлю на друге.

- Що ви маєте на увазі?

- Мене довбали по повній програмі, коли 2001 року я порушив кримінальну справу проти Засухи через той "безпредєл", який вони творили у Київській області. Її чоловік Анатолій Засуха був губернатором області, а Тетяна на свою Ковалівку Васильківського району відправляла мільйони з бюджету. І я порушив справу. Через це мене зняли, а справу поховали. Уже після Майдану її поновили, і потім же через цю справу Засуха бігав по закордонам. Але у 2001 році в мене забрали генерала, мене гноїли. І Пшонка був в числі тих, хто мене підтримав, коли мені було погано, коли в мене віднялися ноги, і я рік лежав у лікарні. Я міг стати інвалідом. Тому в мене є моральне право голосувати за нього.

- Але в цих умовах, які ми зараз спостерігаємо на спірних округах, дуже складно повірити, що ви перемогли, не маючи жодних домовленостей з владою…

- От вам хрест!

- Наприклад, Засуха змогла переламати ситуацію, навіть попри поразку. А вам ніхто таких перешкод не чинив.

- Уся країна бачила тиск влади на мене. Крім того, керівник обласного штабу "Батьківщини" Бондарєв, домовившись з Присяжнюком, запускав проти мене в газетах "Батьківщини", що я зрадник, що я тушка, що "голосуючи за нього, ви голосуєте за Януковича".Бондарєв по домовленості з Присяжнюком, коли був підрахунок голосів на моєму окрузі, вивів з дільниці членів виборчих комісій і спостерігачів від "Батьківщини". І не допомогло навіть, коли Томенко дзвонив керівництву "Батьківщини" і казав, що "треба ж допомогти Сергію і захистити вибір "Батьківщини". Я ж перший почав війну з владою в Київській області під час підрахунку голосів, коли через задній хід почали заносити інші протоколи. Мене підтримала тільки "Свобода" та їх спостерігачі.

- Але ж зрештою "Батьківщина" за два тижні до виборів зняла свого кандидата по вашому округу - на вашу ж користь?

- Ні, "Батьківщина" зняла свого висуванця на користь непрохідного кандидата від УДАРу Кирила Поліщука, який зайняв третє місце! Бо вони знали, що кандидат від "Батьківщини" програє. Вони провели соціологію і побачили, що у нього п’яте місце. І тому, щоб не обіс… не "обделаться", вони його зняли. Я Бондарєву так і заявив на нашій зустрічі: "Ви його зливаєте через те, щоб "Українська правда" не написала, що ви здали Київську область, мій округ!". І ще, чесно кажучи, вони дуже хотіли отримати від мене за це якісь преференції, кошти.

- Хто вони?

- В тому числі й Бондарєв. Я з ним зустрічався 13 жовтня в ресторані "Монастирська трапеза" у Києва, і він мені прямим текстом заявив, що "давайте кошти за те, що буде злитий цей Кушніков".

- Ви записали цю розмову на диктофон?

- У мене є всі докази цього.

- І скільки він хотів грошей?

- 200 тисяч доларів. Я відмовився. Я провів виборчу кампанію і переміг попри кричущі порушення. Щодня моїх агітаторів забирали у відділки міліції, ніч тримали і відпускали уже зморених людей. На youtube є записи, як міліція в погонах, полковники на в'їзді в Бориспіль зривають мою агітаційну продукцію. У нас є фотографії, як зривали мої бігборди в окрузі. Уявляєте, ми ловимо зловмисника і здаємо в міліцію. А він телефонує заступнику голови районної адміністрації і каже, що "от мене збираються в міліцію". Той заступник відповідає: "Не переживай, тебе відпустять". Точно – через 10 хвилин відпустили, кримінальну справу не порушували, нічого не робили. Батько цього заступника району є головним лікарем військового госпіталю і одночасно керівником штабу провладного кандидата Мостіпана. А те, що у мене трапилося в штабі у Борисполі, на голову не налазить! У мене штаб був стінка в стінку з управлінням соціального страхування Борисполя. Чиновники на першому поверсі відкрили вікно, щоб зловмисники могли забратися і кувалдами пробити отаку здоровенну діру в стіні, щоб проникнути в мій штаб. Приїхала охорона – вже нікого не було. На адресу моєї тещі були постійні погрози. Була інформація від правоохоронних органів про те, що в мене повинні викрасти дітей. І вони близько трьох тижнів були сховані в селі Київської області і не ходили до школи.

ЧЕРЕЗ ЦЕ ОБ'ЄДНАННЯ З "ФРОНТОМ ЗМІН" ВОНИ ВСЕ "ПРОСРАЛИ"

- Скільки ви особисто коштів витратили на кампанію?

- Близько 400 тисяч. Збирали всі, хто міг - мої родичі, друзі, знайомі, всіх обдзвонювали. Хто скільки міг, складалися.

- Екс-директор парламенту Олександр Волков вам давав гроші?

- Ні, при чому тут Волков? Два роки я його не бачив. Справді, колись Волков мене привів до Юлі, я не відмовляюся від цього. Але зараз в нього була своя кампанія, а у мене - своя. І у нього марно було просити якусь підтримку. Деякі нинішні депутати від "Батьківщини" мені допомогли, а деякі відмовилися, пропали просто.

- І хто, якщо не секрет?

- Я не хочу називати прізвища. Ці люди пройшли зараз в парламент, а керівництво-то "Батьківщини" залишилось старе. Навіщо їм головний біль через мене?

- Тобто і досі Турчинов залишаються проти вас?

- Так.

- Ви плануєте вступати до фракції "Батьківщини"?

- Ні. Але я однозначно буду в опозиції. У мене в батька інфаркт був. Якщо зараз йому напишуть на паркані, що "ваш син зрадник" чи "тушка"… Батьки не продаються.Я розумію ваш скепсис відносно депутатів. Так, багато негодяїв. Але знаєте, чому? Я приїхав у село до депутата Радянського Союзу Глоби Василя Андріяновича, я його запитую: "Коли вас тричі обирали депутатом в Радянському Союзі, ви засівали гречкою? Ви погрожували членам ДВК і керівництву місцевої адміністрації?". Він каже: "Та побійся Бога, Сергію". Я кажу: "А знаєте, чому це сталося зараз? Тому що, коли прийняли нашу Конституцію з депутатською недоторканністю, перший, хто поліз по моєму округу – це Бакай".  Бізнес поліз у владу! Приліз Бакай в депутати, якого потім в Борисполі не було і близько, хоча обіцянок нароздавав! Потім депутатом за цим округом був Олександр Абдуллін, потім - Кирило Поліщук, який за скликання побував у чотирьох чи п'яти фракціях, а зараз ішов від УДАРу. Люди зараз налаштовані проти влади і проти зрадників. За чотири дні до кінця виборчої кампанії у Кличка була зустріч в Борисполі на стадіоні. Коли він виступав, усі скандували: "Кличко!", "УДАР!". А коли він вивів Поліщука на сцену, почали волати: "Тушка!", "Зрадник!". І Віталік зрозумів, що керівництво обласного штабу підставило його з цією тушкою.

- Тобто ви будете позафракційним у новому парламенті?

- А чому я не можу бути в опозиції сам?

- Давайте запитаємо інакше. Якщо зараз Клюєв на калькуляторі підраховує більшість з числа майбутніх депутатів від Партії регіонів плюс незалежних кандидатів, то він вас може не враховувати?

- Може не враховувати, однозначно.

- За прем’єра ви будете голосувати?

- Не буду.

- За спікера від Партії регіонів?

- Не буду. Тільки якщо він буде від опозиції.

- Але є якийсь спосіб нормалізації ваших стосунків з керівництвом "Батьківщини", щоб ви до них повернулися?

- Не знаю. Вони мають вибачитись переді мною. Питання не тільки в мені. Я говорю про тих депутатів від "Батьківщини", які дійсно билися, але не потрапили в парламент - про Шкіля, про Болюру, про Шаго, про Філенка, про Семерака.

- Але ж прохідна частина "Батьківщини" ж теж не гумова!

- Це була величезна помилка, коли ми злилися з "Фронтом змін". Я казав це на фракції: окремо ми набрали би більше. І зараз ті 60 депутатів, які дійсно боролися, вони би усі пройшли до парламенту, і не було би такого скандалу, негативу в усіх щодо керівництва Об'єднаної опозиції. Через це об'єднання з "Фронтом змін" вони все "просрали". За найпершими соціологічними дослідженнями вони подумали, що наберуть більше. Уже потім, коли з'ясували, що не виходить, назад не можна було роз’єднуватися. А люди знизу не сприйняли цей союз. Керівництво своїми кидками мене, Шкіля, Філенка, Донія, Стецьківа, та того ж Кармазіна відвернули прихильників. Мене люди на зустрічах запитували: "А чому не буде Стецьківа? А чому Філенка не буде? А Кармазіна? А що, Шкіля не буде? А чому?". Я відповідав: "Ну, так, об'єдналися, і вони не попали в прохідну частину".

- Що ви думаєте про новий парламент? Чим завершаться спроби Януковича отримати більшість?

- Моя особиста думка, ці вибори – перший крок до усунення нинішньої влади. І те, як ішов підрахунок голосів, і те, що незаконно забрали в опозиції 5 округів. От "Свобода" молодці. Вони кожну свою людину вигризали. Вони мене захищали, хоча я до "Свободи" ніякого відношення не мав. Вони просто з'ясували за виборчу кампанію, що я - єдиний опозиційний там на окрузі, а всі інші - тушки чи зрадники, чи Партія регіонів. А чому "Батьківщина" та УДАР не захищають своїх? Чому здали ці п'ять округів? Їх треба було вигризати зубами. Дивіться, за мною стала "Свобода", журналісти приїхали на округ, де я ніч відстояв, бився там, ганяв цей окружком, і зліг – температура 40 і бронхіт. За мене один із західних послів ходив на самий верх. Після чого зняли напругу і почали чесний підрахунок голосів.

- Який саме посол і куди він ходив?

- Я не можу про це казати. Додам, що Коля Томенко за мене виступав, статті готував і в газетах-районках їх розміщав. Шкіль, Кармазін виступали за мене, статті готували, Володя Бондаренко... Тобто хлопці з нашої фракції мене підтримували з початку й до кінця, знаючи, що в мене така ситуація, що мене просто розтоптали й викинули.

- Ваш прогноз - що чекає на Януковича?

- У нього є тільки єдина надія – це зараз покарати своїх. Посадити в тюрму тих, хто фальсифікував вибори. Повиганяти губернаторів, начальників міліції – всіх, хто причетний до цих фальсифікацій на округах і показати Заходу і своєму народу, що "я вищий за все це". Це його єдиний вихід.

- А ви вірите, що він це зробить?

- Я думаю, що він думає про це. А іншого виходу я не бачу.

ПЕРЕДРУК З САЙТУ "УКРАЇНСЬКА ПРАВДА"
Переглядів: 1673 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Udav  
От і почало це "чмо" оправдовуватись чому "воно" вже і не в опозиції, а заодно відслужити новим хазяйвам потрібно... Прокурорів бУвших - не буває. Одіг "овечу шкуру" (т.б. "косу") , проліз до корита і мочить опозицію. Правильно що його звідти викинули. Пабусь жалко які довірились цьому непотребу, що воно з опозиції, що визволить Юлю. Чекаємо відповідь опозиції на цей жовчний бред. А саме цікаво - ні слова вже що народ голосував бо він з Юлею, уже тіпа всі були за нього-красивого...Час покаже. cool

2 Udav  
biggrin

1 дід Панас  
Вітаю. пару днів не було доступу на сайт я вже думав ви закрились

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail