Четвер, 25.04.2024



Головна » 2017 » Січень » 30 » Голови Яготинської та Володарської РДА запідозрили Горгана і Москаленка в корупції
15:19
Голови Яготинської та Володарської РДА запідозрили Горгана і Москаленка в корупції

Голови Яготинської та Володарської райдержадміністрацій Київщини підозрюють, що губернатор Олександр Горган і парламентарій Ярослав Москаленко затіяли кадрові ротації для покриття ймовірних корупційних схем і розсадження в чиновницькі крісла своїх протеже
Про це повідомляє  "КіевВласть".
Отже, з 20 по 27 січня колегія Київської ОДА заслуховує звіти голів районних адміністрацій регіону про виконання програми соціально-економічного розвитку на підвідомчих їм територіях за минулий рік. За підсумками звітів голів РДА подаються пропозиції щодо поліпшення ефективності роботи і приймаються кадрові рішення.
20 січня - за підсумками слухань незадовільний висновок про свою роботу отримав голова Володарської РДА Сергій Табалюк. У КОДА пообіцяли ініціювати подання президенту України Петра Порошенка про його звільнення.
Сергій Табалюк заявив, що ініціативи КОДА за його звільнення не мають ніякої об'єктивної основи. Він вважає, що це - помста нової команди облдержадміністрації за небажання виконувати земельні "хотілки" політиків у Володарському районі.
На посаді голови РДА я працюю всього дев'ятий місяць. Горган неодноразово вимагав від мене без будь-яких підстав написати заяву про відхід з посади глави РДА. Давав вказівку голові районної ради, щоб той зібрав депутатів, і вони висловили мені недовіру. Одного разу він приїхав в Володарку на нібито прийом громадян, а громадян не брав. Замість цього було влаштовано шоу. Але підтримки райрада в цьому питанні губернатору не надала. Після цього він вирішив вплинути на ситуацію через подання президенту. В цілому, вважаю причиною такої позиції Київської ОДА той факт, що я не прикриваю земельні афери деяких районних депутатів і обранців ВР. Називати прізвища поки не буду - це питання слідства. Протягом останніх двох років сотні гектарів землі у Володарському районі фактично вкрали, переоформивши на підставних осіб З цього приводу вже існують кримінальні провадження. Я ще півроку тому звернувся з поданням щодо невідповідності займаній посаді начальника земельного відділу Володарського району. Учасники АТО не отримують землю, але вона продовжує йти незрозуміло в які руки. Було багато акцій протесту з цього приводу".
Про перспективи свого звільнення розповів і голова Яготинської РДА Олександр Дерунець. Він також звітував перед колегією і впевнений, що його відставка не за горами.
“Офіційна претензія до мене - це найнижчий показник за контрактом на армію, хоча я як районний голова не можу втручатися в цю справу, воно добровільне. Насправді претензії до мене виходять від "прабатька" губернатора Горгану - нардепа Ярослава Москаленка. Він і колишній голова Яготинської РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ Володимир Семеняка , очолював РДА при Партії регіонів, дерибанив землю і поставляв кадри на Антимайдан - це хороші друзі. Коли Горгану нарешті впихнули в адміністрацію, Семеняка стрибав від радості і всюди хвалився, що, мовляв, "Ми друзі з Москаленком, тому Дерунца я приберу". Проти мене при їх сприянні сфабрикували справу по корупції, нібито я отримав надбавку по заробітній платі за вислугу. Тягали мене по судах, вже цілий рік мене "тероризує" прокуратура. І Горган мені запропонував написати заяву про звільнення. Я цього не буду робити принципово, тому що таким чином я сам визнаю себе винним. Я попросив самого губернатора створити кваліфіковану комісію і провести службову перевірку моєї діяльності. Також звернувся з даного питання в Національне агентство з питань державної служби. Я впевнений, що вся ця цькування вершиться "за замовленням". Зараз як раз стоїть багато питань децентралізації та об'єднання громад, місцевим олігархам і князькам я не бажаний, тому що я відмовився від сприяння в цій команді, відмовився від хабарів".
Запідозрені в ймовірних корупційних діяннях Москаленко і Горган, думки глав районних адміністрацій вважають емоційними і помилковими.
“Обласна адміністрація не може позбавити голову районної адміністрації повноважень. Це виняткова прерогатива Президента України. Що стосується емоційних оцінок, висловлених в підозрах голів РДА - це їх особиста думка. Найближчим часом Київська облдержадміністрація випустить офіційне повідомлення, в якому будуть актуалізовані причини, зроблених колегією КОДА висновків про незадовільну роботу цих керівників районів", - заявив прес-секретар голови Київської облдержадміністрації Костянтин Галушко.Нагадаємо, що роботу голови Володарської районної державної адміністрації Сергія Табалюка визнано незадовільною та прийнято рішення направити до Президента України подання на його звільнення. Це може чекати й на інших голів РДА столичного регіону , у тому числі й на голову Яготинської РДА.

 

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1981 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Яготинець  
Цікаво б коментар Семеняки почути

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail