Вівторок, 19.03.2024



Головна » 2017 » Квітень » 13 » ПУНКТ БІЖЕНЦІВ ЗНОВУ НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ (відео)
17:03
ПУНКТ БІЖЕНЦІВ ЗНОВУ НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ (відео)

13 Квітня в Києві , відбулася погоджувальна нарада з обговорення питання щодо відкриття пункту тимчасового розміщення біженців у місті Яготин.

Метою зустрічі, яка згодом переросла у дискусію, було знайти ті точки дотику з якими можна було вийти на компромісне рішення між громадою та міграційною службою стосовно подальшої долі ПТРБ.

Щоб донести свої думки та знайти те рішення яке б підтримала максимальна кількість Яготинців до столиці вирушила міський голова Наталія Дзюба, та інші представники  від Яготина. У тому числі й Голова РДА - О.Дерунець, заступник районної ради О. Усенко, депутат міської ради від округу де територіально розміщено пункт для біженців - А. Васюта, депутат обласної ради Армен Шахар'янц, Директор ПТРБ в м Яготин Т.Бельченко, колишній міський голова Яготина В. Осауленко  В засіданні також взяли участь представники Яготинської громади (В. Карпій, та І. Ворона), представники міграційної служби та журналісти.

Зустріч розпочалася зі вступного слова Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Лутковської В.В. Вона наголосила на готовності шукати компроміс з місцевою громадою, для забезпечення комфорту усіх сторін.

Представники міграційної служби визнали, що одним з елементів напруги в Яготині є недостатня інформованість населення щодо діяльності пункту біженців, і що міграційна служба надто пізно взялася інформувати людей.

Далі учасники почали тривалу дискусію.

Занепокоєння громади доніс присутнім депутат обласної ради А.Шахар'янц. Він переказав основні страхи людей (про розповсюдження хвороб, про відсутність робочих місць , та інші про які не один раз писав і наш ресурс).

Заступник голови райради Олександр Усенко крім всього розповів про те, що згадана будівля взагалі планувалась для студентів медичного училища. Також пан Усенко зупинився на оприлюдненій днями інформації про те що спеціальною комісією  райради виявлено , що рішення Яготинської міської ради «Про надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки під Пункт тимчасового розміщення біженців на вул. Студентській, 2 в м. Яготині в постійне користування» №492-12-ХХІV від 23 грудня 2003 року, який зберігається в архівному секторі Яготинської райдержадміністрації було підроблено.(деталі вже є у місцевій пресі).

Наступною взяла слово Яготинський міський голова Наталія Дзюба. Вона говорила про одне з компромісних рішень, яке підтримано і депутатом В.Р паном Левченком, воно полягало у внесенні  до Парламенту законопроекту яким передбачається внести зміни до деяких законодавчих актів України з тим щоб забезпечити першочерговим житлом внутрішньо-переміщених осіб (№4290). Міська влада  подавала свої пропозиції  і зверталась і до обласної і до Верховної Ради. Суть їх полягає у тому, щоб пунктом могли скористатися і біженці і внутрішньо-переміщені особи (жінки та діти). Тим паче, що діючі пункти все одно не заповнені на 100%. Таким чином 50% мешканців це були б наші переселенці, а інші 50% це вихідці з країн СНД.

У свою чергу депутат Анатолій Васюта  доніс консолідовану позицію депутатів міської ради, та мера міста , яка полягає у підтримці лише думки громади (як громада вирішить - так і буде).

Свій варіант вирішення питання запропонував і Голова Яготинської РДА О. Дерунець. Він також полягав у тому що в пункт заселяти лише біженців вихідців із республік колишнього СРСР. А щоб це реалізувати, то створити комісію, яка буде контролювати процес, і розглядати кожну особу, щоб  не виникало спокус обманути громаду.

Ще одне вирішення проблеми, запропоноване присутніми, може полягати у розвитку інфраструктури Яготина та залучення іноземних інвесторів до міста (така собі соціальна угода).

Дискусія де кожна зі сторін відстоювала свою позицію тривала більше двох годин . У підсумку поки-що зійшлися на тому, що громаді будуть донесені наступна пропозиції:

Міграційна служба почне діалог з депутатами як міста так і району .

Перед кабміном ініціюються пропозиції стосовно інвестиційних проектів для Яготина.

Та інші обговорювані пропозиції (дивіться вище)

ДОКЛАДНІШЕ ДИВІТЬСЯ У ВІДЕО-МАТЕРІАЛІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2180 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail