П`ятниця, 19.04.2024



Головна » 2013 » Лютий » 18 » Про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Яготинської міської ради за 2012 рік
21:49
Про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Яготинської міської ради за 2012 рік
Одним  із напрямків  роботи виконавчого комітету  Яготинської міської ради  щодо забезпечення   свобод і законних інтересів громадян є  забезпечення  вимог законодавства  щодо розгляду звернень  громадян. Звернення громадян – це надзвичайно важливий канал зв’язку органу виконавчої влади з населенням, а робота зі зверненнями громадян – відповідальний обов’язок посадових осіб, оскільки є індикатором якості роботи виконавчого апарату міської ради , визначає комфорт проживання на території міста, дозволяє забезпечувати соціальну стабільність, і, при потребі, слугує основою для формування пріоритетних рішень чи напрямків діяльності.
Робота зі зверненням громадян проводиться у відповідності до Закону України «Про звернення громадян» та відповідних нормативно-правових актів на виконання вимог Указу Президента України від 07.02.2009 № 109/2008 ”Про першочергові заходи щодо  забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”.
   Згідно   з  планом   роботи,  виконавчим  комітетом  Яготинської  міської   ради   щоквартально проводиться  аналіз    розгляду  звернень, що   надходять   до міської  ради.
Проаналізувавши звернення впродовж 12 місяців можна сказати, що їх кількість з проблемних питань зменшилась у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це говорить про те, що завдяки  злагодженій роботі команди міської ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету, роботи комунальних підприємств  міської ради вдалося вирішити чимало питань в нашому місті.
Протягом 2012 року всього до Яготинської міської ради надійшло 5761 різного роду звернень (за 2011 рік – 8871). У порівнянні з відповідним періодом 2011 року кількість звернень зменшилась на 35 %.
Від загальної кількості звернень, які надійшли, розглянуто і відповідно відреаговано на 2240 письмових.
 З них :
– 1219 заяв  (скарги або пропозиції) надійшли від громадян (у 2011році 1592); 
- 1021  звернення  від керівників підприємств, установ  чи організацій (у 2011році - 1211); 
Станом на 01.01.2013 року в журналі особистого прийому міського голови  зареєстровано 226  звернень  та  12 – під час проведення щотижневого прямого телефонного зв’язку «Гаряча лінія».
Порушувалися такі питання:
-    Питання землекористування - 28;
-    Питання працевлаштування – 11;
-    Питання житлово-комунального  господарства і житлової політики – 59;
-    Питання надання матеріальної допомоги – 26;
-    Питання відносин між сусідами – 25;
         та інші.
Окрім того, питання житлово-комунального господарства розглядалися на особистому прийомі першим заступником міського голови Овчаренком С.О., а питання соціального захисту  – на особистому прийомі заступником міського голови Льодін Т.О.
    На особистому  прийомі громадян  у секретаря міської ради Т.І. Рубанчук  побувало більше двох тисяч осіб та було видано 2507 різного роду довідок: про утримання дітей, на отримання допомоги на поховання,  довідки на отримання недоотриманої пенсії, про зареєстрованих осіб в житловому приміщенні, що підлягає відчуженню, довідки про утримання в особистому підсобному господарстві молодняка великої рогатої худоби та інші.
    Працівниками відділу з питань земельних відносин під час прийому громадян протягом  2012 року  було видано 650 довідок  щодо обліку та місця розташування земельної ділянки.
    Довідок про зміну поштової адреси протягом звітного періоду працівниками відділу житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту та благоустрою було видано 126 громадянам.
Одним із різновидів роботи зі зверненнями громадян є «Урядова телефонна «гаряча лінія», на яку звернулось протягом  року двоє наших громадян – Белбас І.П. з приводу підвищення плати за комунальні послуги надані Яготинською ЖЕК та 8 телефонних звернень  надійшли  від  І.Т.Москальця – знову ж про  поточний  ремонт будинку заявника,  ремонт провулку Ломоносова, встановлення вуличного ліхтаря біля   будинку   заявника, надання матеріальної допомоги на лікування очей тощо. На всі звернення надано вмотивовані відповіді.
з Верховної Ради України надійшли листи від двох народних депутатів України М.Томенко та С.Міщенка за зверненнями мешканців Яготина: Шкуріної М.М. (скарга на сусіда, який зі слів заявниці шкодить її майно ) та Т.Білецької – проведення ремонту дорожнього покриття вул. Островського.
З Київської облдержадміністрації перенаправлено 1 звернення Шусть Г.М. про прийняття мір до сусіда Лихна В. за порушення санітарних норм будівництва вигрібної  ями;
- з обласної ради 2 звернення - І.Т.Москальця (ремонт будинку та проведення освітлення)  і Жук Г.В. – покращення житлових умов.
з Яготинської районної ради – 3 звернення:
 - Новіченко В.П. по вул.. Котляревського -  виділення частини земельної ділянки під дорогу для проїзду;
 - Якимук В.О. по вул.. Київській, 2 – дозвіл на будівництво сарая та погріба біля будинку;
- Гусарін В.А. – порушення правил благоустрою торговими точками по вул.. Вокзальній,10.
від Яготинської райдержадміністрації надійшло 30 звернень.
Основні питання, які порушувались громадянами – робота пасажирського транспорту щодо перевезення пільгових категорій населення, проведення ремонту доріг вулиць Толстого, Островського, провулку Говорова, питання оформлення та приватизація кімнат в гуртожитку по вул.. Мічуріна, 63 та Лисенка,12, питання суміжного землекористування та оформлення земельних ділянок біля житлових будинків мешканців приватного сектору, надання матеріальної допомоги, розширення кладовища в районі Бачиївщина.  Всі  звернення ретельно розглянуті та надані вмотивовані відповіді.
від прокуратури Яготинського району  – 5 звернень: Зеленська Н.І. – пасажирське перевезення пільгових категорій, Іванова Т.М. – порушення експлуатації житлового будинку по вул.. Каштанова алея,1, Шпак Л.І. щодо перегляду плати за комунальні послуги надані Яготинською ЖЕК, Домашенко О.О. незаконне відчуження квартири № 10 по вул.. Вокзальній, 11, Кибус Ю.І. скарга на сусідку Шило К.І. щодо неправомірних дій.
У І півріччі 2012 року, згідно затвердженого графіку, було проведено 10 виїзних прийомів громадян керівництвом міської ради  та керівниками комунальних підприємств міста. Зустрічі із жителями міста відбувались на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.  За результатами спілкування із мешканцями мікрорайонів працівникам відділу житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту та благоустрою апарату міської ради, керівникам комунальних підприємств міста були надані доручення міського голови із встановленими термінами виконання. Частину питань, які турбували мешканців багатоквартирних, вдалось вирішити: ремонт покрівель, під’їздів, відмосток, козирків біля під’їздів, внутрішніх інженерних мереж.  
Оцінкою виконаної роботи було позитивне  одностайне висловлення подяки жителів багатоповерхівок  працівникам міської ради під час об’їздів  прибудинкових територіях.                
Від керівників підприємств, установ та організацій  протягом 2012 року до міської ради надійшло 1021 звернень.
З них:
- з Київської облдержадміністрації надійшло 4 розпорядження голови КОДА А.Й.Присяжнюка, які взяті до відома та виконання, 24 листи структурних підрозділів КОДА про надання інформацій, здебільшого що стосуються житлово-комунального господарства – щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, щодо оснащення житлового фонду засобами обліку теплової енергії, щодо загальної кількості гуртожитків та мешканців цих гуртожитків  та інші. На всі надається інформація у встановлені терміни.
- з Яготинської райдержадміністрації  отримано 207 різного роду звернень. На всі надано інформації та відповіді. Якщо того потребувало звернення, то інформовано і заявника. 7 звернень перебувають на постійному контролі, на них щомісячно або щокварталу надається інформація
- 4 звернення надійшло до міської ради від  Яготинської районної ради. Всі звернення опрацьовані відповідно до чинного законодавства.
Протягом 2012 року опрацьовано 74 звернення  прокуратури нашого району, з них: 5 протестів, 5 подань, 54 запити на інформацію та 10 листів інформаційного змісту.
- Яготинський районний суд надіслав до міської ради 82 документи, на які відредаговано відповідно до вимог діючого законодавства – взято участь у судових засіданнях, надано характеристики на громадян, які проходять по судових справах, надано інформацію про не заперечення на переобладнання з одноквартирного у двохквартирний будинок  і т.п.
Протягом звітного періоду сесією міської ради було  прийнято та надано заявникам 783 рішення з земельних питань, відмовлено – 18. Це здебільшого  через подачу неповного пакету документів – відсутність графічних матеріалів, на яких зазначено бажані місця розташування та розмір земельної ділянки та документи, що посвідчують право власності на нерухоме майно.
- 5 звернень будуть винесені на розгляд чергової сесії міської ради, яка відбудеться 14 лютого поточного року: 4 фізичним особам по зміні цільового призначення земельної ділянки та 1 юридичній особі – ТОВ «Еко-Мет-Транс» щодо зменшення орендної плати за використання земельної ділянки.
Всього за звітний період виконкомом міської ради було  прийнято 353 рішення.  На 5 звернень підготовлено рішення про відмову в задоволенні заяви: 1-  про видачу свідоцтва про право власності на нерухоме майно (не відповідність адреси); 3 – у наданні дозволу на виготовлення проектної документації на підключення до міських водопровідних мереж; 1- в скасуванні рішення про видачу свідоцтва про право власності в зв’язку з відсутністю правових підстав для його скасування.
- 4  звернення будуть розглянуті  на  засіданні виконкому міської ради: про надання дозволу на виготовлення проектної документації на здійснення добудови до житлового будинку (вул..Філатова, 105), дозволу на виготовлення проектної документації на підключення магазину до міських мереж водопостачання (вул.. Вокзальна,25) та 2 громадянам надання матеріальної допомоги на лікування.
        Протягом 2012 року – 56 громадян отримали матеріальну допомогу на лікування  на загальну суму 26800 гривень (від 300 до 600 грн.) та 23 особи отримали допомогу на поховання по 600 грн.  на суму -13800 гривень.
Спірні питання розглядаються комісіями  міської ради з виїздом на місце. За звітний період було здійснено 94 виїзд по земельних спорах та близько 150 виїздів працівників відділу житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту та благоустрою апарату міської ради, які були необхідні для вирішення по суті питання. В основному питання розв’язані. Вдалося досягти згоди, окрім тих, де необхідне втручання інших інспекцій чи судів.      Жодне звернення мешканців міста не залишається поза увагою. Громадяни отримали або письмові  відповіді, або рішення сесії чи виконкому міської ради.
        Серед питань, з якими найчастіше зверталися громадяни були питання:
-    аграрної  політики  і  земельних  відносин - 469;
-    транспорту  і зв’язку – 22;
-    соціального  захисту – 127;
-    комунального  господарства і житлової політики – 156;
-    забезпечення  дотримання  законності  та  охорони  правопорядку – 91;
-    діяльності  місцевих  органів  виконавчої  влади – 406, а саме:
-    про надання поштової адреси ;
-    підключення житлових будинків до централізованого водопостачання та водовідведення;
-    надання дозволу на оформлення свідоцтв на право власності на об’єкти нерухомого майна;
-    погодження режиму роботи об’єктів торгівлі;
-    надання матеріальної допомоги на лікування та інші.
За дорученням міського голови протягом звітного року було проведено перевірки діяльності комунальних підприємств міста щодо організації роботи з контрольними документами та  роботи зі зверненнями громадян. По результатах перевірки головою міської ради було видано розпорядження від 01.10.2012. № 225 «Про стан розгляду звернень громадян та ведення ділової документації в комунальних підприємств міської ради». За результатами перевірки  керівників комунальних підприємств міста зобов’язано ліквідувати недоліки в роботі та підвищити рівень особистої відповідальності за забезпечення безумовного виконання законних  вимог громадян, особливо найменш захищених категорій.
При роботі зі зверненнями громадян працівниками міської ради додержуються    встановлені    терміни    розгляду   звернень.  Для детального
вивчення та надання кваліфікованої відповіді залучаються різні компетентні служби  і  у визначений термін заявнику дається попередня відповідь. 
Питання роботи зі зверненнями громадян  знаходиться на  постійному  контролі  керівництва   і є пріоритетним в діяльності  виконкому Яготинської  міської ради.
Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1750 | Теги: Сайти Яготин, Яготин, Яготин Інфо, Яготин сайти, Новости Яготин, Новини Яготин, Яготин инфо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail