П`ятниця, 19.04.2024



Головна » 2013 » Січень » 29 » ПОЛІТИКА І БЛАГОДІЙНІСТЬ ВІД СЕРГІЯ МІЩЕНКО
16:45
ПОЛІТИКА І БЛАГОДІЙНІСТЬ ВІД СЕРГІЯ МІЩЕНКО
Досить плідно розпочав свою діяльність народний депутат від нашого округу – Сергій Міщенко.
Зокрема він пропонує посилити відповідальність за скуповування молока у населення за цінами нижчими, ніж  встановлені законом. Про це сказано в законопроекті «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері економічної конкуренції, а саме обігу: молока, цукру, зерна тощо». За словами Сергія Міщенка, сьогодні ситуація доходить до того, що у селянина купують молоко по 1 гривні 60 копійок за літр, тоді як мінімально допустима ціна встановлена Кабміном 2 гривні 20 копійок.
"Спекулянти на ринку молока ставлять селянина "на коліна", змушуючи його продавати молоко задарма. Адже навіть 2 гривні 20 копійок це не ринкова ціна",- наголошує автор проекту закону. Закон розмежовує відповідальність фізичних осіб-підприємців та монополістів ринку.
Так, ФОПи відповідатимуть за порушення порядку формування цін і тарифів та невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з контролю за цінами.
Монополістам ринку посилять відповідальність у частині зловживання монопольним становищем на ринку, неправомірні угоди між підприємцями та порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Взалежності від правопорушення та суб'єктів господарювання штраф сягатиме від 850 до 34000 тисяч гривень.
Народний депутат Сергій Міщенко переконаний, що в сфері закупівлі можна і потрібно навести порядок, бо в іншому випадку селяни виріжуть і ту невелику кількість корів, що залишилася.
Також Сергій Міщенко разом з Миколою Томенко вимагають від Кабінету міністрів звіту за витрачені кошти пов’язані з підготовкою та проведенням фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.
Про це сказано в проекті постанови №1223 зареєстрованій у Верховній Раді.
Депутати вимагають від комітетів Верховної Ради України з питань сім‘ї, молодіжної політики, спорту та туризму і з питань економічної політики на спільному засіданні заслухати інформацію Кабінету Міністрів України щодо використання державних коштів на Euro2012 та розглянути це питання на пленарному засіданні Верховної Ради України. Депутати  також встановили граничний термін звіту Кабміну не пізніше ніж 16 березня 2012 року.
За словами нардепа Сергія Міщенка, враховуючи те, що під Euro2012 спеціально спростили процедуру здійснення держзакупівель товарів і послуг, то такий звіт є просто  необхідним, аби громадяни знали, скільки і за які послуги вони платили.
Нагадаємо, що згідно вимог пункту 2 Прикінцевих положень Закону України  "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні” Кабінет Міністрів України раз на пів року має інформувати Верховну Раду України про хід реалізації зазначеного закону. Проте з боку Уряду жодного звіту з цього питання в парламенті не було.
Крім справ державних не забуває депутат і про благодійність. Це досить похвально. Адже більшість нардепів згадують про людей лише перед виборами. А люди мають проблеми не лише перед виборами.
Не дай Бог нікому взнати, як руйнується світ, коли батьки взнають, що їхня дитина невиліковно хвора. На нашому пострадянському просторі люди, які живуть на зарплату не здатні оплатити операцію. На нашій території краще не хворіти. Коли на свята, дні народження ми бажаємо одне одному здоров’я, це не лише банальний рядок привітання. Тільки ми, пострадянські люди, знаємо скільки щирості та сили саме в цьому «Здоров’я вам та вашим рідним”. Бо ж здорові, ми здатні здолати будь-які труднощі. Звичайно, сучасний кінематограф країн, які не здатні забезпечити соціальний захист своїх громадян, їхнє право на здоров’я та медицину продукує художні фільми про те, як багаті та знамениті люди оплачують операції невиліковно хворим дітям.  Гарні поодинокі історії не захищають людей від страху. В селі Ревне У родині Марії та Євгена Гойко народилася донька. Христинка. Народженню немовляти всі щасливі подружжя радіють однаково. Було випите шампанське, всі близькі встигли відчути момент щастя.
Вдома на Христинку чекали памперси, візочок, краватка та рожеві шпалери, дбайливо зібраний дитячий посаг, одягу малечі надарували напевно роки на два… На два роки… Ця цифра потім кров’ю була виписана у серці Христинчної мами. Через кілька тижнів після пологів лікарі поставили Христинці діагноз біліарна атрезія печінки. Якщо не робити операцію дитині дається на життя два роки. Шок від цього діагнозу Марія та її чоловік не описати словами, але українські подружжя сильні. Вони пережили все, що за цим послідувало: безсонні ночі, чергування біля краватки, довгі медичні огляди, ретельне вивчення хвороби, усвідомлення того, що операцію можна робити лише в Бельгії та коштує фантастично дорого. Майже мільйон триста гривень. Вони навіть не уявляли, як виглядає така сума. Але подружжя мобілізувалося дуже швидко.
Вони звернулися до людей, по місцевому телебаченню крутився ролік.
«У наших людей золоті серця, - розповіла нам мама Христини Марія, - вони відгукнулися дуже швидко, найменший внесок від простих людей був 5 гривен, найбільший дев’ятнадцять тисяч. Ми живемо поряд з аеропортом Бориспіль, він нам допомагав. Серйозний внесок віддали нам батьки маленької Олесі Дунаєвої, яка померла від такої ж хвороби. Але бракувало ще чотираста тисяч…»
«Чотириста тисяч, це третина суми. Здавалося, що ми отримали все, що можна отримати, - розповідає нам Марійка, - час спливав швидко… І тут нам подзвонили з приймальні Сергія Міщенка, нашого народного депутата. Він сказав, що Благодійний фонд Сергія Міщенка  допоможе зібрати необхідну суму ».
Родина чекала допомоги від кого завгодно, але не від нардепа. «Вони зазвичай добрі, коли їм потрібні наші голоси, а потім не надто жертовні, кампанія ж завершилась. А тут це була остання крапка. 40 тисяч євро – третина суми і величезна надія, що дитина житиме.
 Ми відчули колосальне полегшення. І величезну вдячність», - розповідає Марія.
Збір коштів тривав шістдесят два днів. 25 січня родина Гейко їде на операцію. Після стількох зусиль людей та батьків віримо, що все пройде добре. А від себе додамо, що навіть в наш звірячий нелюдський час жадібних людей є безліч людей у яких «золоті серця», навіть в наш час трапляються чудеса. Чудеса доброти та щедрості.
Переглядів: 1796 | Теги: Новости Яготин, Яготин, Яготин Інфо, Новини Яготин, Яготин инфо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Саня  
Да нормальной мужик. Я водилой по Борисполе есдил дак он подходил к вотителям маршруток общялса. Конечно не роботяга но и не чмо как многие

1 Небайдужий яготинець  
Не гадав, що він такий молодець - Міщенко. Голосував за Поліщука, тепер зрозумів, що дарма sad sad . А Мостіпан скуповує з потрохами землю з селянами (Капустинці і Доброничівка). wacko wacko

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail