П`ятниця, 26.04.2024



Головна » 2015 » Червень » 9 » ПЛАТИТИ ТАКИ ДОВЕДЕТЬСЯ
17:03
ПЛАТИТИ ТАКИ ДОВЕДЕТЬСЯ

Останнім тижнем в Яготині, певно як і в інших населених пунктах, часто можна спостерігати картину, коли колишні пільговики (часто-густо це люди похилого віку ) сваряться з водіями маршруток з приводу їхньої відмови безкоштовно перевозити їх у своєму транспорті. Адже раніше літні люди мали таку можливість. У чому ж річ? А річ у тому, що З червня в Україні набрало чинності рішення Верховної Ради, яке скасовує безкоштовний проїзд у громадському транспорті окремим категоріям пільговиків. З 1 червня можливість пільгового проїзду в громадському транспорті надається тільки особам наступних категорій: — інвалідам І та ІІ груп; — дітям-інвалідам; — дітям-сиротам, — дітям, позбавленим батьківського піклування; — учням з малозабезпечених сімей та особам, які їх супроводжують і які супроводжують інвалідів І групи; — учасникам бойових дій.

Зміни стосуються не лише проїзду в маршрутках. Змінилися умови й пільгових перевезень на залізничному транспорті.
Так Згідно з повідомленням від  укрзалізниці, втратять право безоплатного проїзду в приміському сполученні, а також не їздитимуть безкоштовно залізничним транспортом один раз на два роки (туди і назад) або один раз на рік (туди і назад) з 50-відсотковою знижкою:
- військовослужбовці, які в період війни проходили військову службу в Збройних силах колишнього СРСР, трудівники тилу, а також інші особи, що зазначені в Статті 9 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії соціального захисту»;
- Герої України, повні кавалери ордена Трудової Слави, Герої Соціалістичної праці;
- колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, створених фашистською Німеччиною та її союзниками в період Великої Вітчизняної війни та Другої світової війни, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків;
- колишні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання в період Великої Вітчизняної війни та Другої світової війни;
- особи, які були насильно вивезені на примусові роботи на територію Німеччини або її союзників, що перебували у стані війни з колишнім Союзом РСР, або на території окупованих Німеччиною інших держав;
- дружини (чоловіки) померлих жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами III групи від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге;
- діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога, яких у зв'язку з патріотичною діяльністю їх батьків було піддано репресіям, фізичним розправам, гонінням.
Втрачають право на безкоштовний проїзд у поїздах приміського сполучення ветерани праці, діти війни, а також особи, які супроводжують хвору дитину до місця лікування (реабілітації), оздоровлення та назад (за направленням медичних закладів).
Крім того, втратять право користуватися без обмеження приміським залізничним транспортом у період з 1 жовтня по 15 травня з 50-відсотковою знижкою і такою ж знижкою на проїзд один раз на рік (туди й назад) колишні малолітні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами III групи від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.
Користуватися послугами приміського залізничного транспорту безоплатно більше не зможуть особи, нагороджені Орденом Героїв Небесної Сотні, Герої Радянського Союзу, повні кавалери Ордена Слави, нагороджені чотирма і більше медалями «За відвагу», Герої Соціалістичної праці, удостоєні звання за працю у період ВВВ 1941-45 років. Крім того, для цієї групи осіб скасовано безплатний проїзд один раз на рік (туди і назад) у двомісному купе швидких і пасажирських поїздів.

Тому поки не будуть внесені зміни у законодавство, чи прийняті якісь інші процедури колишні пільговики, крім зазначених вище категорій, будуть платити за проїзд у громадському транспорті.

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2065 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 Kot  
Мечты которым сбыться не дано, как получали мы копейки так всю жизнь и будем их получать, правителству с президентом начхать на людей.

4 дід Степан  
до 2 Злий пес
Погоджуюсь стосовно великої кількості пільговиків, але потрібно для початку підвищити зарплату і пенсію, а потім відмінити пільги. Все робиться дуже просто, практично все знаходиться у приватній власності. Кабмін повинен заставити платити більшу зарплату і відповідно відрахування у пенсійний збільшаться. Наприклад елеватор у власності сербів, платять копійки за роботу, і нікому немає діла. У себе в Сербіїї платили б мінімально 1000євро, а тут дармова раб сила, то де держава? От Вам відрахування і ін....І такиж прикладів безліч.

3 Kot  
Ну пускай Укрзализниця не горюет что без денег сидит.

2 Злий пес  
Давно вже пора платити всім без вийнятку. Наразі держава (а це прості громадяни - платники податків) не може собі дозволити безкоштовно розвозити безліч пільговиків.

1 дід Степан  
Ветерани праці, діти війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань, члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни, інваліди І-ІІІ груп, особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорій, зможуть і надалі користуватися правом на безкоштовний проїзд

Про це повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

«Кабінет Міністрів України не буде відміняти постанови №354 від 17.05.1993 та №555 від 16.08.1994 щодо безкоштовного проїзду у громадському транспорті пенсіонерів за віком та інвалідів. Особи, які належать до категорій учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, інвалідів, чорнобильців І та ІІ категорій, з 1 червня цього року зможуть і надалі реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському і приміському транспорті відповідно до зазначених урядових рішень як пенсіонери за віком або інваліди», – пояснив він.
А ви, шановний адмін спочатку вивчайте інформацію а тоді пишіть

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 213




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail