Субота, 27.04.2024



Головна » 2011 » Червень » 14 » ОТЕЦЬ АНДРІЙ:"ПОКИ Я В ЯГОТИНІ - ХРАМ МОСКОВСЬКОМУ ПАТРІАРХАТУ НЕ ВІДДАМО"
15:50
ОТЕЦЬ АНДРІЙ:"ПОКИ Я В ЯГОТИНІ - ХРАМ МОСКОВСЬКОМУ ПАТРІАРХАТУ НЕ ВІДДАМО"
На своєму останньому засіданні депутати Яготинської Міської ради розглянули проект рішення, яким передбачено передати об'єкт незавершеного будівництва (Свято-троїцький собор) до територіальної громади міста Яготин. Також цим проектом (тепер уже рішенням) пропонується спочатку добудувати споруду (з Кабінету Міністрів виділено 3,7 млн. гривень), а вже потім вирішувати всі інші питання. Але саме оті інші питання, в майбутньому, можуть стати каменем спотикання між конфесіями(релігійними громадами). Отже таке рішення, в частині невизначеності, може стати суттєвим підгрунтям для конфліктів. І мене за все хотілося би бачити розгортання подій саме в такому руслі. Оскільки ситуація може бути не простою, то портал Яготин інфо звернувся за роз'ясненнями до Отця Андрія, який люб'язно розповів про ситуацію зі Свято-троїцьким Собором, і не тільки.

-Як Ви, та ваша церковна громада віднеслися до такого ставлення міських депутатів?

-Якби була в нас одна конфесія, то проблем би не було. А так є певна проблема. Треба розбиратись. Я прийшов служити у 1996-му році. До 2000-го року я займався виключно питаннями церкви:проводив служіння,відновлював  приміщення яке було у важкому стані. У 2000 го року я підняв питання про причини того,чому Храм не будується. Виявилось, що згідно постанови Кабінету Міністрів та указу Президента ця споруда є пам'яткою архітектури, яка має будуватися з бюджету. І, відповідно, не може належати якійсь конкретній релігійній громаді. Але оскільки документи не підготовлені належним чином, тому Храм і не будувався. Тому я до 2005 го року оформив всю необхідну документацію для того щоб Храм будувався з державного бюджету. 16 березня 2005 го року надійшов один мільйон гривень. Оскільки Храм - пам'ятка архітектури і релігійні громади не можуть розпоряджатися цими коштами (лише благодійними та спонсорськими), то звісно кошти надійшли не церковній громаді, а на відновлення Свято-троїцького Храму , як видатної пам'ятки. Тому, зважаючи на такий факт, громада дала згоду на те, що замовником будівництва буде УКС. І автоматично Яготинська адміністрація, на чолі з тодішнім (і теперішнім) головою паном Семенякою, звернулась до пана Гончарука (керівника УКСу) з проханням призначити підрядною організацією Яготинське БМУ-10 на тій підставі, що ще у 1994 му році працівниками цього підприємства був закладений фундамент. При чому без всієї документації. Просто знайшли фундамент старої церкви і почали закладати фундамент нової(над старим). Може так співпало, але фундамент заклали якраз під час виборчої компанії. Отже, я, зі своєї сторони, підписав акт передачі будівництва з тим, що після закінчення будівництва Храм повертається громаді, яка існує вже 16 років. Тобто, до того як ця споруда стала архітектурною пам'яткою, вона була під нашою церковною громадою. Тепер, коли Храм буду не пам'яткою архітектури, то і повернутись має назад. Тобто до нашої церковної громади, яка й займалась документацією для продовження будівництва. А влада хоче, щоб Споруда була на балансі міста. Скажіть на якій підставі? Я ж: передавав акт будівництва він є і там мій підпис, проплачував геодезичні роботи, встановлення колодязя, ітд. І це все не робилося даром.  Тож що за неповага до громади? Якщо б споруда й далі лишалась пам'яткою архітектури, то тоді ясно. А так - це культова споруда певного нахилу ( Київського Патріархату).

-Зрозуміло. А Що ви будете робити у випадку, коли влада вас не почує?

-Буде революція.... Громада підніматиме всі національні сили ( у тому числі партія "Удар") і не лише місцеві.Я повністю буду вимагати передачі храму попередньому замовнику. Громада має повну моральну основу . Поки я в Яготині - Храм Московському патріархату не віддамо. Навіть у випадку силового протистояння. Хай навіть сам Кирило приїздить - громада вистоїть, бо правда на нашому боці.

- Чи відчуває громада підтримку місцевої влади?

- Районної ні. Міська влада, на чолі з Дзюбою, поки тримає нейтралітет, бо так має бути по закону. Але пані мер мудра жінка і, думаю, дурниці не зробить навіть коли на неї будуть тиснути. А таке можливе.

-А є якісь цифри, які б давали картину скільки вірян у Київського та Московського патріархату?

- Приблизно 60% вірян Київського Патріархату і 40 всі інші. Але цифри приблизні виходячи з наповненості церков.

Категорія: Статті та аналітика | Переглядів: 2511 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Мой любимый город Яготин  
Андррій Отець тримайся. Я за тебе.

1 Репортеръ  
Тримайтеся православні! Господь з нами!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 215




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail