П`ятниця, 19.04.2024



Головна » 2013 » Січень » 4 » ОПТИМІЗМ З ДОМІШКАМИ...
21:12
ОПТИМІЗМ З ДОМІШКАМИ...
Що не кажіть, а зима – гарна пора! Де би людина не жила, але ця пора року запам’ятовується відповідно до місця проживання. Скажімо, якщо ви у грудні жодного разу не зламали собі руку чи ногу у якомусь слизькому яготинському  дворі, чи тротуарі, то ваш лікар зустрічав Новий рік без шампанського і яготинської ковбаси. А якщо не відчините колядникам двері або замість паперових грошей дасте звично копійки (або як у давнину – пару пампухів), то начувайтеся: серед ночі у вікно може залетіти сніжка з кам’яною начинкою.
Україна – особлива країна! Таке може бути тільки у нас! Наприклад, всі грошові мішки вважають, що наша країна, та з її працьовитим людом, та з отими чорноземами і сприятливим кліматом є найспокусливішою для інвестицій. Тільки на відміну від іноземних панів українські інвестори за останню сотню років зовсім не змінилися: спочатку все розікрали, а потім з украдених мільярдів вкладають інвестиції. А народ тим крихтам радіє! У нього крадуть, а він дякує! Ось чому взимку снігурі після президента Кравчука до нас не хочуть прилітати.
Характерні містам порядки є і в Яготині. Якщо у вашому крані тече страшна іржава водаі  а ви чекаєте що ось-ось потече чистенька, то...... даремно дзвонити у яготинводоканал – у них там завжди одна й та сама відповідь:не було світла й не працювали насоси. Охоче вірю! Але  хто поверне людям гроші за намотані лічильником куби води?
Якщо вас обматюкав нахаба серед вулиці чи шофер маршрутки – йому за це нічого не буде. Просто яготинська ( і не лише) міліція не здогадується, що зобов’язана за таке штрафувати. А знаєте, в яких двох місцях у Яготині не матюкаються? Вгадали – у церкві і на сайті "Яготин  Інфо". Знаєте, що спільного у них є? І в церкву, і на сайт щодня заходить купа людей, які почуваються тут вільними.
Чи здогадуєтесь, чому в Яготині маршрутки їздять найгірше в Україні?  А тому, що Яготин завжди славився чимось: то птахофабрикою то цукрозаводом, то про нього завжди ширилася ще якась слава (завод, церква...) Тому тепер, коли всього того вже нема, але будь-якою ціною треба бодай якось  ”втримати першість” в країні, яготинськіі маршрутки стали  ”найефективнішим атрибутом міста”, про який говорять всі хто відвідує наше місто. Вже мовчу про місцевих мешканців. Особливо  хвороба з транспортом  прогресує у святкові дні. Згадаймо день незалежності, чи ось свіжий приклад перший день нового року. Пасажири що їхали з гостей, чи у гості , штурмом брали залишки транспорту.
Не менш проблем виникає і зі сміттям. Якого в місті хоча й стало набагато менше, але всетаки є окремі ”шедеври” Однак треба бути оптимістом. Треба вірити, що все-таки буде колись збудований сміттєпереробний завод, або сортувальна лінія для Яготина, і цей бізнес стане прибутковим.
Ніколи не сумуйте, якщо на зимові свята з неба не випало багато  снігу. Просто ми його експортували щедро, як продукти за Союзу – братньому народу. Треба на майбутнє дивитися тільки з кращого боку. Недаремно індіанець з племені майя намалював у календарі пророцтво про кінець світу – він заклав для нащадків вміння жартувати і розігрувати, мовляв, усміхайтеся, браття, життя продовжується, і про погане нема чого думати. І я так кажу: привітаймо один одного з Новим роком та Різдвом Христовим. Будь-якою ціною, як би тяжко нам не було, все одно не втрачаймо надію і подбаймо про ближнього свого усім, чим можемо: добрим словом, жменею цукерок чи пампухами і чаєм на таці, милостинею і доброзичливістю – усім тим, що є у нашій християнській душі. Допоможіть ліками чи реальною допомогою тому, хто цього зараз дуже потребує. Відвідайте самотніх або запросіть їх відсвяткувати свято разом – яка ж то щаслива хвилина буде у їхньому житті! Цурайтеся зла, заздрощів, лукавства, обжерства і п’янства, ігрового азарту, ревнощів у шлюбі, грошолюбства та перелюбу, ідолопоклонства, ненависті і помсти – все це згубні витівки Лукавого. Залиште їх за дверима року, що минув.
Переглядів: 1636 | Теги: Новости Яготин, Яготин, Яготин Інфо, Новини Яготин, Яготин инфо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail