П`ятниця, 19.04.2024



Головна » 2013 » Грудень » 20 » На гостину до майстерні українського Діда Мороза або новорічний «хенд мейд»
16:21
На гостину до майстерні українського Діда Мороза або новорічний «хенд мейд»
Хто сказав, що резеденція Діда Мороза на Північному Полюсі? Дітвора Яготинщини із вами точно може посперечатися. Запитайте дітлахів, вони вам вкажуть на точну адресу Дідусевої майстерні, яка знаходиться у місті Яготині по вулиці Незалежності в Будинку дитячої та юнацької творчості.
Саме тут 17 грудня, у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти майбутнє України», діти з особливими потребами мали можливість не лише ознайомитися з традиціями святкування Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят, а й навчилися виготовляти ялинкові прикраси власноруч. Протягом години малюки  разом з керівниками гуртків БДЮТ Оленою Цибулею, Ольгою Вергас  та Оленою Шевчук різали, клеїли, прикрашали, створюючи маленькі шедеври – новорічні іграшки. Ці ялинки, дзвіночки, сніжинки і гірлянди не просто милували око, а й зігрівали серця, адже у кожний виріб, як справжні майстри, вони вклали найцінніше – часточку своєї  чистої щирої дитячої душі.
Наполегливість і старання дітлахів звичайно були винагороджені. Ще більш святкову атмосферу створили наймолодші учасники вокального ансамблю «Віста», які, своїм дзвінкоголосим співом, запросили «українського Дідуся Мороза» - Святого Миколая. Як завжди до слухняних і талановитих дітей чудотворець приходить з подарунками, тож даруючи солодощі Св. Миколай побажав присутнім здоров’я, радості  та віри у диво.  До речі, цього року новорічні подарунки надані народним депутатом Сергієм Міщенком, якому в свою чергу вихованці БДЮТ, на знак вдячності, презентували картину у техніці валяння, виконану, звісно, власноруч.
Народний обранець став не єдиним дорослим, хто цього дня отримав подарунок від дітвори – для очільника району Володимира Семеняки діти передали подарунок у техніці орігамі, вручивши його присутній на майстер-класі Галині Третяк, заступнику голови райдержадміністрації. «Це така гарна звичка, обмінюватися подарунками», зазначила Галина Михайлівна, подякувавши за дарунки і чарівну атмосферу, що створили юні умільці, - «Ось стало доброю традицією, що напередодні новорічних свят іграшки, які ви створили сьогодні, прикрасять головну ялинку району. Дякую вам, за те, що світлом щирих дитячих посмішок, ви осяюєте наше життя. Бо ви, діти, наша віра і надія, і як наголошує наш Президент, Віктор Янукович, ви – наше майбутнє. То ж я обіцяю, що ми, дорослі, і надалі продовжуватимемо докладати максимальних зусиль, аби це майбутнє було яскравим. Адже захист ваших прав і інтересів - це найголовніше завдання не лише для ваших мам і тат, а й для держави та  влади, як її представника».
Дійсно, проведення подібних свят є дуже доброю традицією, подібні заходи дають можливість дітям хоч на деякий час забути про свої проблеми та негаразди, поринаючи в атмосферу творчої радості та дива. Лише батьки постійно перебувають на варті здоров’я та спокою свого чада. То ж, користуючись нагодою, що на свято завітало поважне районне керівництво в особі заступника голови райдержадміністрації Г. Третяк та начальника відділу освіти Т. Дворецької, одна з мам звернулася з проханням посприяти у створенні кімнати для надання освітніх, медичних та реабілітаційних послуг для дітей-інвалідів. У свою чергу, Галина Третяк нагадала присутнім, що районна влада вже давно працює в цьому напрямку, адже з 01 вересня 2013 року у ряді шкіл відкриті класи для роботи з дітьми за інклюзивною формою навчання, а для покращення їх адаптації введені посади практичних психологів у дошкільних навчальних закладах. Також завірила, що звернення буде передане голові Яготинської РДА Воложимиру Семеняці, пообіцявши, що шляхи вирішення цього питання будуть обов’язково розглянуті.
То ж, інформуємо, що відповідно рішення районної влади у рамках реалізації нових соціальних ініціатив Президента України проекту «Дитячий орден милосердя» з  січня 2014 року кімната надання подібних послуг буде функціонувати в місті. На разі, вирішується лише питання її місця розташування.

Переглядів: 1576 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail