П`ятниця, 26.04.2024



Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Н.М. ДЗЮБА:"Звертайтеся - ми зробимо все можливе"
20:19
Н.М. ДЗЮБА:"Звертайтеся - ми зробимо все можливе"
Вже досить тривалий час пройшов з часу нашої останньої розмови з міським головою Яготина.
За цей час в мешканців міста, в тому числі і наших відвідувачів, назбиралося багато питань. Ці питання ми згрупували в окремі блоки, та завітали до Наталі Миколаївни, щоб почути відповіді на них.

- Тривалий час пройшов з нашої останньої розмови…. Що змінилося останнім часом у нашому місті?

- Ми продовжуємо працювати  над реалізацією задуманого. Наприклад, ми закінчили роботи по вулиці Маяковського. І ви знаєте, в декого з людей виникла цікава думка. Вони запитували: в нас що, вибори? То поки що, на жаль, у людей немає повного розуміння того, що все, що робиться в місті не є для, чи під вибори. Тобто - це не піар, а звичайна робота міської влади для того, щоб в місті дійсно щось змінити. Крім того, ми продовжуємо роботи щодо благоустрою кожної території, кожної садиби, кожної ділянки.
Також ми по-новому почали підходити до врегулювання земельних відносин. У цьому питанні я згодна з губернатором області, який вважає, що всі земельні ділянки мають бути юридично оформлені. Тому зараз ми робимо інвентаризацію. Хочу навести вам такий приклад. У місті діє понад 25 СТО. Ми запросили їхніх власників прийти в міську раду і оформити свій бізнес відповідно до чинного законодавства. Для того, щоб усе було законно потрібно змінити призначення земельної ділянки, укласти договір і далі спокійно працювати. Також ми продовжили наводити порядок на кладовищах: змінився їхній зовнішній вигляд, внутрішнє впорядкування та інше. Ви знаєте в якому стані вони були ще не так давно. Зараз більшість з них обгороджена парканом, встановлено вбиральні та баки для сміття.
Як і хотілося багатьом нашим мешканцям, зрушилася справа з будівництвом супермаркетів.
Хочу додати, що найближчим часом будуть встановлені контейнери для роздільного сміття, поряд зі звичайними. Уже проводиться  роз’яснювальна робота з тим, щоб мешканці міста  правильно зрозуміли таке нововведення.
У місцях масового скупчення людей встановлено біотуалети. На жаль, нерідко вранці працівники комунального підприємства бачать їх перевернутими. Можливо, це стається тому, що молодь міста ще не зовсім звикла до цивілізованих зручностей у нашому місті.
Також, хочу відмітити, в людей з’явилося почуття патріотизму. Особливо, якщо порівнювати з моїм першим роком роботи на посаді міського голови. Наприклад , люди стали відповідальніше ставитися до свого житла. В нас утворилась ціла черга на дольову участь у ремонті багатоквартирних будинків. Ми навіть не очікували на таке порозуміння.

-    Мешканці міста помітили, що за останній рік у Яготині з’явилося багато нових торговельних точок (так званих малих архітектурних форм).

-    Тут також все має бути в рамках законів. Бажаючі подають пакет документів, який ми, оскільки є містом районного значення, направляємо в райдержадміністрацію до відділу містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства. Хочу сказати, що багато заявок на встановлення тих чи інших МАФів були подані раніше, за каденції попередніх міських голів. Просто через низку причин не всі власники встановили їх відразу. Останнім часом додались ще нові звернення, тому пішла така хвиля їхньої появи. А взагалі для людей добре, коли є вибір та конкуренція. Також це ще й нові робочі місця, і порядок біля МАФів...

-    А як щодо питання передачі земельних ділянок приватним особам? На якій стадії це питання?

-    На наступний рік в бюджет ми закладаємо певну суму, тому всі належні роботи профінансуємо, і громадяни міста зможуть одержати земельні ділянки вже наступного року.

-    Тепер поговоримо про дороги та місця паркування в місті. Адже багато автовласників кидають свої авто де заманеться, навіть на зелених газонах. Прикладом є лікарня чи АТБ.

-    Що стосується АТБ, то ми направили до відділу містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства райдержадміністрації звернення про зміну місця  паркування.  Взагалі, ми разом з АТБ та підприємцями міста плануємо реконструкцію  площі біля універмагу. Треба, щоб вона була дійсно схожа на площу.
Що стосується лікарні. Розумієте, то їхня територія. Все що ми можемо, будемо допомагати. Але кожна організація має певну територію, на якій повинен бути порядок. Тобто маємо працювати разом. Також багато значить і розуміння самої людини, її свідомості. Чому я, наприклад, не дозволяю собі заїхати на центральну площу де стоїть забороняючий знак? Якщо туди в’їзд заборонено, то чому треба підвозити , наприклад, свою дружину під самі двері того ж  АТБ? А тоді ми говоримо про погані дороги. Тут має бути й контроль правоохоронних органів. Це так само, як у випадку із забороною продажу спиртного під час масових гулянь. Ми рішення на виконкомі ухвалили, а стосовно контролю, то це місія міліції. Міська рада повноважень щодо контролю не має.
Щодо доріг, то ми на цей рік планували набагато більше. Наприклад, вокзальну площу. Але вирішили перенести на наступний рік через те, що йде будівництво ЕКО-маркету. І якщо ми зараз зробимо реконструкцію, то там буде інтенсивний рух автомобілів, і від ремонту нічого не лишиться. Тож ми вирішили, що власники маркету асфальтують свою ділянку, а ми наводимо лад на своїй. Проект уже є на папері, тепер треба втілити його у життя.
Наступне. Як це не прикро, але ви самі розумієте, що все впирається у фінансування. Ось ми запланували ремонт дороги Каштанової Алеї, це субвенція з обласного бюджету, але кошти так і не надійшли. Часто буває, що наші бажання не збігаються з нашими можливостями.

-    В усій країні зараз постала проблема виконання та наповнення бюджетів усіх рівнів. Є питання до казначейства. Відповідно бюджети не виконуються належним чином.

-    Це так. І ми винесли на сесію питання, щоб порушити перед головою обладміністрації та головою облради пропозиції з тим, щоб покращити виконання бюджету та внести зміни до бюджетного законодавства.

-    Не втрачає своєї актуальності і питання пасажирських перевезень по місту.

-    Ми збирали перевізників, проаналізували роботу кожного. Найбільше нарікань є на роботу АТП. Його керівник одержав листа, в якому попереджено про незадовільну роботу. Ще є проблема того, що громадяни не пишуть або мало пишуть нам. Бо щоб прийняти рішення, нам потрібні офіційні заяви. Є телефонна «гаряча лінія». Також є прийом громадян, тому звертайтеся -  ми зробимо все можливе.

Переглядів: 2171 | Рейтинг: 3.8/4
Всього коментарів: 18
18 V.D.  
Её авто стоит 20k, у нее Toyota RAV4 года 2006.
Давайте будем жаловаться на все что нам не нравится на коммунальщиков на предприятия на перевозчиков, а то сидим здесь как хомячки в интернете и плачем.
Я думаю свободно соберем не 1 сотню подписей под жалобой на актуальную тему, просто кому оно надо.....
Меня честно не особо будоражит вопрос транспорта но я готов вас поддержать всеми руками ЗА, так как в одном городе живем и проблемы у нас одни и те же.

17 Небайдужий яготинець  
Транспорт... Дзюба - на джипі від 30000 у.е, Шулла - cherry від 150000 грн, Семеняка - також на власному транспорті. Ситий голодного ніколи не зрозуміє. Вони банально НЕ БАЧУТЬ проблему скрізь вікна власних авто...
АТП (Малиш) - тримається для розпилу бюджетних коштів, котрі виділяються державою для закупки автотрансорту))))

16 Аня  
Город конечно розвиваеться, но есть свои недостатки. Основной, как уже тут писали - транспорт. Ну сколько не говорит власть, что все хороше НИФИГА оно нехороше. Постойте на холоде минут так 30 и потом говорите. Гнать яготинских владелцев маршруток и не церемониться.А если власть не чего не сделает то и их гнать. Просто не голосовать за Дзюбу на второй срок

15 Толян  
Власть в яготині робить і не роробить те шо і кругом. І нема тут чогось особенного.

14 Папай  
S.O.A.P – є таке поняття як податки, які діляться на місцеві та загальнодержавні. Різниця у тому, що місцеві податки такі як єдиний податок, та деякі інші залишаються у місцевому бюджеті. Крім того єдиний податок сплачує багато фізичних осіб - підприємців, яких у місці чимало. Також слід звернути увагу на те, що є таке поняття як планування коштів бюджету, ще з початку року є можливість запланувати пошти, що можуть піти на загальноміські потреби не чекаючи манни небесної. Також мені не дуже то віриться, що у міського голови не має ніяких важелів впливу на обласну раду і т.д. Я можу привести чимало прикладів де міським головою вирішуються такі питання. Також не хочу повчати та казати про те, що благоустроєм міста повинні займатися крупні підприємства які знаходяться у нас наприклад той же рошен, чи маслозавод зобов’язані виділяти кошти на благоустрій. Чомусь у нормальних країнах, міста де знаходяться великі заводи та підприємства навпаки є розвинутішими. А у нас навпаки хочеш побудувати щось дав відкат і роби що хочеш.

13 S.O.A.P  
А якщо дійсно з обласного бюджету грошей не дали, то що тоді?

12 законослухняний громадянин  
«Щодо доріг, то ми на цей рік планували набагато більше. Наприклад, вокзальну площу. Але вирішили перенести на наступний рік через те, що йде будівництво ЕКО-маркету. І якщо ми зараз зробимо реконструкцію, то там буде інтенсивний рух автомобілів, і від ремонту нічого не лишиться.»
Чи сміятись чи плакати у цих пару реченнях вся сутність нашої влади. Ми дорогу зараз робити не будемо хай всі їздять по вибоїнам, а у наступному році зробимо якщо нам грошей дадуть з обласного бюджету. А не пробували роботи дороги з використанням нормальних сучасних технологій, щоб асфальтом ми користувалися не рік а 20 років?
У наступному році знову будуть казати «Ось ми запланували ремонт дороги Каштанової Алеї, це субвенція з обласного бюджету, але кошти так і не надійшли.» і так буде замкнуте коло.

11 Саня  
Пока Малиша будут слушать то с маршрутками так и будет полная ну я думаю понятно что.

10 Охрім  
Да нормально Дзюба працює. Хай Семеняка вчиться і хай наполовино зробить того що Дзюба, а то тільки для галочки та для статистики. Правда з транспортом наша мерша це діло до ума так і не доводить. І цей великий мінус перекриває всі її плюси. Бо так хріново транспорт тільки в Яготині їздить.І справа тут не в тому, що не може, а не хоче.

9 Nata  
Як сам мав змогу спілкуватись з нею то чого тут виплескуєш своє незадоволення їй і кажи

8 Небайдужий яготинець  
to Nata:

Мо ти і є сама Дзюба? angry По імені - підходиш biggrin :D

Хай би сама прийшла і поспілкувалася тут... Або б завела персональну сторінку в інтернеті (в контакте, facebook)... Сам мав змогу декілька разів спілкуватися наживу з пані Дзюбою... Такої нахабності і пихатості ще потрібно пошукати dry

7 V_D  
Ну да есть и плюсы есть и минусы все как то относительно, но мня сейчас сильно напрягает ГАИ которое позволяет уродам заезжать на площадь возле АТБ и те что стоят на полосе разгона при повороте с Довженко в сторону РБК, реально невидно когда выезжаешь.
Супермаркеты + гемор от них -.
А стоянку АТБ же заасфальтировали для себя.
А что делать с туалетами ?? общественный поставить ? и кто захочет чтоб возле него туалет стоял общественный.

6 Nata  
Ну невсе й погано в нашому місті. Подивіться на сусідню Березань чи Згурівку.
А відкривають не тільки маленькі магазинчики. Порівняйте що було в Яготині ще 5 років тому грязні кіоски та картонні коробки замість мусорок біля магазинів. А скільки срачів повигрібали?

5 Cаня  
Про какие денюжки из бюджета нука подробнее

4 Valentina  
Всё прям так хорошо расписано - всё делаем, но ответственности ни за что не несём((( Согласна с коментариями Сани.
А вообще чтоже хорошего сделали, ну кроме " для людей добре, коли є вибір та конкуренція. Також це ще й нові робочі місця..."? Биотуалеты??? Простите, а кто их убирать будет? Или будут стоять, пока до крыши не заполнятся((
Дороги - это вообще отдельная и "больная" тема для многих яготинцев. Их уже ремонтировать смысла просто нет (темболее такой как у нас ремонт делают), тут уже нужно местами уже новую дорогу делать. Привокзальная площадь - ПОЗОР!!! Лицо города так называемое(((
Вообщем, одни слова и деньги на ветер: самый яркий пример - ФОНТАН в центре. Это СМЕХ просто - железный каркас, обтянутый новогодними гирляндами))) который, к тому же, не понятно когда и включают. Зато денежки с бюджета пошли....

3 Cаня  
Одно и тоже. И то не наше и за то не отвечаем

2 Max  
Казав і казатиму що проблему з транспортом влада ця не вирінить бо ніхто не займається ним

1 Небайдужий яготинець  
1) Як пришла до влади - то всі МАФИ вбирала, "наводила порядки", благоустрій був понад усе - пройшло 3 роки. І що... ростуть як гриби, після дощу. І скажіть мені будь-ласка, і куди продавці ходитимуть в туалет, руки мити, пяту точку гріти??? Робіть висновки, панове biggrin biggrin biggrin biggrin

2) Сам був свідком, як ходили по підвищеній електричці збирали підписи за незадовільні перевезеня... Цитата: "Ще є проблема того, що громадяни не пишуть або мало пишуть нам. Бо щоб прийняти рішення, нам потрібні офіційні заяви." СМІХ...

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 215




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail