Середа, 24.04.2024



Головна » 2015 » Червень » 18 » ЛІКВІДАЦІЇ СМІТТЄЗВАЛИЩА ДАНО СТАРТ?
19:28
ЛІКВІДАЦІЇ СМІТТЄЗВАЛИЩА ДАНО СТАРТ?

Схоже питання відомого в місті стихійного сміттєзвалища таки зрушило з мертвої точки.
Бо всі останні 40 років мешканці прилеглих до яготинського сміттєзвалища територій щоліта потерпають від неймовірного смороду. На полігоні періодично спалахують пожежі, які отруюють довколишнє повітря ядучим димом. Не сприяють екологічній і санітарній ситуації можливі інфільтрації рідин із території полігону до ґрунтових вод. Проблема особливо загострилась в останні кілька років (лише підпали минулого року чого варті).Тому  всім ясно, що проблему треба вирішувати давно. І ось схоже знайшлись люди які, разом з місцевою владою, спробують почати вирішувати проблему. Мова йде про біотехнологічний процес по ліквідації сміттєзвалища способом біоремедіації.
Технологія об’ємної біоремедіації, яку запропонують на розгляд депутатам та громаді - українська розробка, яку успішно застосували в повномасштабному обсязі біоремедіації для повної ліквідації сміттєзвалища в м. Гданськ (Польща) для подальшого будівництва на очищеній ділянці стадіону до Євро2012. У 2013 році на 9-му міжнародному салоні винаходів вона отримала Золоту медаль. Її суть полягає в тому, що для утилізації, рекультивації та перероблення відходів використовують безпечні біологічно активні розчини, які значно прискорюють природні процеси розкладу речовин.
Завдяки стимулюванню розмноженню певного виду мікрофлори безпечними біологічно активними розчинами, врази знижується екологічна та санітарно-екологічна небезпека. Використання технології усуває виділення газу метану, через який і відбуваються загоряння сміттєзвалищ. У разі втілення запропонованої глибинної біоремедіації, можна забезпечити відновлення забруднених ґрунтів і зменшити об’єм сміття. За підрахунками експертів розробка передбачає в результаті переробку до 90% побутових і промислових відходів. Також завдяки використанню розробки, очищується фільтрат (рідина, яка може потрапити у ґрунтові води) та унеможливлюється виділення запаху гниття.
Активісти та експерти зазначають, що проект вигідний для інвестицій, оскільки комплексна утилізація дозволяє, перш за все, покривати витрати на утилізацію сміття та отримання невеликого прибутку. До того ж, використання технології робить можливим продовження терміну використання полігону.
Схожі технології вже давно успішно використовують у країнах Європейського Союзу. В Україні це поки що новинка. Однак, активісти сподіваються на найшвидше схвалення місцевими депутатами та запровадження проекту в життя.
Чи вийде все стане ясно найближчим часом. Адже є багато не вирішених питань. Зокрема спочатку потрібно виготовити проектну документацію. Бо на сьогоднішній день фактичне сміттєзвалище не є сміттєзвалищем в юридичному сенсі. Оскільки смітник  потрібно “узаконити”. Бо якщо немає юридичного оформлення, то і фінансування не можливе.
Щоб почати якісь процедури засіданні, міської ради депутати ознайомившись зі згаданою новітньою технологією, та обговоривши питання, прийняли рішення стосовно консервації  земельної ділянки на якій розташоване сміттєзвалище, що дасть можливість реалізовувати подальші кроки з метою реалізації та завершення проекту.
Внаслідок чого, сподіваємось, буде зроблено ще один крок в напрямку вирішення проблеми сміттєзвлища в Яготині, який створює екологічну небезпеку в  регіоні.

Детальніше про цю та інші теми, дивіться у відеоновинах на телеканалі "ТІМ" . Канал доступний у кабельній мережі "Екран".
Крім нього в мережі доступно 80 аналогових та 150 цифрових телеканалів.
Також в мережі найдешевший в Яготині інтернет.
Телефонуйте та під'єднуйтесь - 5 -65 71

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2193 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 ВВ  
Вы бы сами срали меньше в городе а то выйдешь в центр после выходных дак такой пиздец что аж страшно...

1 Владимир  
Мені цікаво, те що машини комунгоспу вивозять сміття до водовідстійників (там де бойня Засєдка) і там створили справжнє сміттєзвалище №2 це так наша мер і її служби боряться з сміттєзвалищами? Це при тому, що це поруч з річкою Супій, яка впадає в Дніпро і може викликати техногенну катасторфу. Шановний телеканал "ТІМ" звертаюся до Вас - зробіть виїзд до даного сміттєзвалища і висвітліть данну проблему в сюжеті своїх випусків новин. Це в районі водовідстійників міста, бойні Засєдка, за бурякопунктом Цукрового заводу, як їхати через протоку річки Супій на село Панфили

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail