Четвер, 25.04.2024



Головна » 2012 » Липень » 2 » КУПАТИСЯ ЧИ НІ?
15:35
КУПАТИСЯ ЧИ НІ?
Прийшла сонячна пора відпусток та відпочинку. Звичайно, поїхати на море дозволить собі не кожен мешканець яготина . Зрештою, коли нестерпна спека дошкуляє, місцеві мешканці задовольняються тим, що мають. Крім того, для більшості яготинців провести прекрасні літні місяці, не скупавшись у річці та не позагоравши на пляжі, неприпустимо. На те воно й літо!  Але проблемка в тому, що на сьогоднішній день в місті немає жодного офіційного пляжу. Зауважимо: для того, щоб відкрити пляж офіційно, береться до уваги загальний санітарно-технічний і санітарно-гігієнічний стан. Це чистота, наявність туалету, питного фонтанчика, контейнерів для сміття, гучномовця. Усі об’єкти повинні бути поновлені й пофарбовані, слід забезпечити підвезення піску, роботу рятувальників та міліцейського наряду, встановити буйки. Мають бути й висновки лабораторних досліджень. Тобто, як бачимо, згідно діючого законодавства, вимоги досить серйозні. І поки міській владі не під силу.  На сьогодні влада міста лише сприяє встановленню та розширенню зон відпочинку (облаштування місць, завезення піску, ітд). Тобто робиться те, що не стосується водойм. Тому поки нема офіційних пляжів я вирішила дослідити стан "готовності” яготинських  пляжів до прийому гостей та жителів міста. Вирушила на екскурсію о десятій годині ранку в будній день. Спочатку завітали на пляж, що у ”Сорочому яру”. Коли прибули на місце, перше, що кинулося у вічі – це безлюдність. Аж ні – чути голоси. Це недалеко від берега компанія юнаків розводить багаття: схоже на те, що будуть смажити шашлики. Виявилося, що хлопці, які вже скупалися, відпочивають здебільшого саме тут: вода чиста, подобається навколишня місцевість. За словами хлопців, надвечір  та у вихідні на пляжі збирається куди більше бажаючих зануритись у воду. Та погано, що пляж розташований далеко , незручно добиратися. Ще багато хто не знає про існування цього місця відпочинку, а так відвідувачів було б значно більше.
На годиннику – близько 11-ї. Тримаю курс на "пляж”, де раніше відбувалися святкування "Іана купала”. Тут картина зовсім інша: людно й гамірно. На березі й у воді – діти та дорослі. Купаються, загорають. Здається, ніби все чудово. Проте у спілкуванні багато відпочивальників висловлюють незадоволення пляжем. Це й не дивно: навколо видніється сміття, трішки зеленіє вода. Що вже казати про відсутність інших умов. Виявилося, що жоден з присутніх навіть і не уявляв, що це неофіційний пляж . Дехто лише цікавився чи можна купатися в річці, якщо пляж неофіційний.
Що можуть сказати лікарі про стан річкової води і чи є вона безпечною для здоров’я?Згідно з бактеріологічними показниками вода відповідає вимогам «Санітарних правил і норм охорони поверхні вод від забруднення» (СанПіН 4630-88 введ. із 01.01. 1989 р.). Щодо санітарно-хімічних показників, то більшість із них у нормі. Щоправда, розчинного кисню виявлено менше від необхідної кількості, що погіршує якість води. Тому вода має зелений колір.Також наявне перевищення вмісту заліза. Відхилення не настільки суттєві, щоб забороняти купатися: загрози для здоров’я немає. Та і заборонити купатися міська влада не може . Заборонити може лише СЕС, поставивши відповідні таблички.
Як проінформували нас у міській раді, вони мають  міську програму щодо ремонту і відновлення територій пляжів. Але є проблеми з фінансуванням відповідних робіт.
Наталія Дилова
P.S. Звичайно, даною публікацією не охоплено всі без винятку місця літнього відпочинку яготинців. Є ще й інші улюблені куточки природи. Але це вже тема для окремої розмови.

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2676 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 макс  
Така природа в Яготині, просто залюбуєшся. Та зайти відпочити у міський парк просто не наважився, там такі непролазні хащі, присісти відпочити ніде. А скупатися при такому скупченні водойм ніде. Кажуть, був один сміливець, який хотів облаштувати пляжі для людей, так владне кодло ледве до суду не довело людину. То ж "дбають", аби їхнє ніхто не забрав, а люди тут ні до чого. Вони ж і так обходяться, а можновладці відпочивають з аа бугром... Є ж за що!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail