П`ятниця, 19.04.2024



Головна » 2012 » Березень » 29 » КОМЕНТАРІ ВЛАДИ, ОПОЗИЦІЇ ТА ДУХОВЕНСТВА З ПРИВОДУ ПОДІЇ. НАШІ ІНТЕРВ'Ю
22:38
КОМЕНТАРІ ВЛАДИ, ОПОЗИЦІЇ ТА ДУХОВЕНСТВА З ПРИВОДУ ПОДІЇ. НАШІ ІНТЕРВ'Ю
Отже, як і обіцяли, Яготин інфо подає думки та позиції з приводу сьогоднішнього засідання сесії міської ради.
Почнемо з позиції міської (районної) влади. Вона полягає у тому, що:
По перше – на сьогодні споруда є не добудована, і спочатку її потрібно просто добудувати, та навести елементарний порядок, щоб там була цілодобова охорона, освітлення, та  прибирання ;
По друге – питання про передачу Храму жодній з конфесій не стоїть. Споруда має стати окрасою, а не руїною в місті.  А всі спекуляції на цьому питанні – піар. Більш точно позиція влади сформульована в рішенні міської ради. Воно передбачає:
Прийняти в комунальну власність територіальної громади міста Яготин Київської області об’єкт незавершеного будівництва – Свято-Троїцький Собор в місті Яготині балансовою вартістю 3 087 878,00 грн.;
Визначити Яготинську житлово-експлуатаційну контору балансоутримувачем об’єкту незавершеного будівництва – Свято-Троїцького Собору в місті Яготині балансовою вартістю 3 087 878,00 грн;
 Утворити робочу групу для вивчення питання щодо завершення будівництва Свято-Троїцького Собору у складі, що додається.
Доручити робочій групі у місячний термін розглянути пропозиції щодо погашення заборгованості за виконані будівельні роботи та подальшого фінансування завершення будівництва і використання Свято-Троїцького Собору у м. Яготині та надати висновки  на розгляд чергової сесії міської ради.
Ну позиція влади в цьому питанні прогнозована, адже вона не суперечить тому підходу, за для якого власне і виносилось це питання. Більше про позицію влади читайте в інтерв’ю з міським головою, яке скоро опублікуємо на сайті.
А от що сказав нам  член Політради ВО «Свобода» депутат обласної ради Андрій Іллєнко.

- Яготин інфо. Як ви прокоментуєте те що сталося сьогодні?

-  Не має нічого дивного в поведінці місцевої влади.  Адже ж центральна влада не діє в інтересах людей. Вона демонстративно  діє в інтересах однієї конфесії, яка є не українською , тому і політику проводить антиукраїнську. Це проявляється багато в чому. Зокрема вони не визнають українську мову, яка може бути використана під час богослужінь, та сприяють інтересам російської церкви в Україні. І ситуація, яка виникла в Яготині – пряме тому підтвердження. Вона викликає обурення тому що споруда яка будувалась за кошти держави та за гроші Київського патріархату , сьогодні намагаються шляхом маніпуляцій і забалакуванням теми, створити ситуацію коли церква в місті перейде Московському патріархату. Ясно, що ми категорично проти. І свобода в цьому питанні веде дуже послідовну політику . Тому сьогодні ми були представлені на сесії міської ради в Яготині , як нашими  депутатами, так і нашими помічниками та однодумцями. Ми намагались якось зупинити владу міста, застерегти, щоб вони не допускали таких дій. Але все одно вони таке рішення протягнули. Хоча громада була обурена. Що вона і демонструвала під вікнами та в сесійній залі. Власне та ситуація, що громада проти повинна застерегти владу міста  від подальших дій.

 - Пане Андрію. Але ж питання таки не стояло про передачу храму. Ви ж бачили в порядку денного так не зазначено?

- Але це перший крок щоб віддати цю церкву Московському патріархату . Бо тепер там створена якась чиновницька комісія, яка буде вирішувати подальшу долю цієї церкви. І потім, я так розумію, після рішення цієї комісії, на сесії мають вирішити що до конфесії. Але якщо вони і далі будуть так себе вести, то ви ж розумієте яка буде наша реакція.

- І яка?

- Поки ми будемо чикати наступних сесій міської ради . Є наші депутати , вони контролюватимуть ситуацію . І коли поставлять питання про передачу Храму, а вони рано чи пізно таки поставлять це питання, тоді будемо діяти по ситуації.

- Добре. Ви захищаєте церкву Господню. Не суттєво яку. Бог є любов. В тому числі і толерантність . Ви вважаєте  ваші однодумці  ображаючи і депутатський корпус і міського голову словами  вели себе  толерантно?

-  Ми захищали позицію громади……

-  Ображаючи і зриваючи засідання?

-  Ми не зривали засідання

-  Вам запис включити?

-  Ми не зривали засідання.  Але є межа толерантності. Є межа якоїсь прийнятності. Треба розуміти: коли відбувається нахабне рейдерське захоплення  такого Храму, то інших методів не може бути.  І якщо послуговуватися вашою термінологією, то ми вели себе толерантно. Ці люди мають  розуміти якщо  вони і далі будуть діяти в такому дусі, то будуть мати справу з самими мешканцями міста , які будуть налаштовані ще радикальніше  щоб захистити своє від посягань Московської церкви.

Далі ми зателефонували отцю Андрію що з’ясувати і його думку.

-  Які ваші враження від сьогоднішнього, адже рішення все одно прийняте?

-  Ну тай що! Хай приймають!! Далі вони нічого не зроблять. Хіба грубою силою тільки. Але і в нас є люди, які стоятимуть до кінця. Тож Московському Патріархату нема чого пхатися.

- Задавав подібне питання Андрію Іллєнку, задам і вам. Ви захищаєте церкву Господню. Не суттєво яку. Бог є любов. В тому числі і толерантність . Ви вважаєте  ваші однодумці  ображаючи і депутатський корпус і міського голову словами  вели себе  толерантно?

- Все вірно. І хай в МП це пам’ятають. Ми нікого не чіпаємо. Але якщо вони сіятимуть агресію, то будемо присікати. Святе Письмо каже проте що посіємо – те і отримаємо. Ми проти противника не використовуємо владу, не принижуємо їх, не використовуємо  брудних методів, а несемо свою духовну місію. Ще раз кажу. Якщо вони використають силу, то ми відреагуємо дуже жорстко.

- А чи не здається вам, що політики просто використовують ситуацію на свій лад?

-  Ні .Я прийму різну допомогу від сил, які захищають українську церкву. Звичайно якщо вони не перечать Святому Письму. Тобто ясно, що політики можуть не вірити в Бога, але якщо своїми ділами вони вносять вклад у розвиток церкви, то чому б не прийняти їх допомогу. А якщо політики йдуть в розріз зі Слово Божим – тоді нам не по дорозі.

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1875 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
9 Леся  
Якщо мер буде за те щоб собор перейде під московський патриархат то це буде її перша і остання каденція

8 Овен  
Що ж ви собі думаєте, Наталю Миколаєвно? У вишиванці ходите, перед всім містом себе хвалите за добрі і корисні діла.... А тут нате вам наша раша!!! Гидко!

7 DimKa  
Да не отдасть вона церкву москалям, побачите)

6 S O A P  
Ого москва пропаганду жене

5 Олександр  
Ви подивітся шо ці москалі на своєму сайті пишуть :
http://yagotin.hrest.info/2012/03/yagotin-filaretivci-provokuyut-misto-do-zhorstokogo-protistoyannya-navkolo-svyato -tro%D1%97ckogo-soboru/

Яготинці не будьте байдужими ні москалям на нашій рідній землі!

4 Лариса  
Ми не будемо . Шкода що наш мер цього не розуміє. Я від неї такого не чикала. І не тільки я одна. Шкода . Думаю тепер ясно хто є хто.

3 Павло  
Якщо Дзюба розумна, то нехай не продається, а поступає по совісті

2 Cаня  
ну Дзюба умная ж баба на фига ей гимарой.

1 Тетяна  
Не будьте байдужими! Українцям наші святині а не москалям

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail