Субота, 27.04.2024



Головна » 2013 » Вересень » 8 » Яготинці вітали місто-побратим Дмитрів Московської області з 859-річчям
21:47
Яготинці вітали місто-побратим Дмитрів Московської області з 859-річчям
Місто Дмитрів – яскрава перлина Підмосков'я, місто, яке поєднало в собі надзвичайну красу природи та енергію зростання економічної інфраструктури, тишу зелених кварталів, толерантність і доброзичливість мешканців. Дмитрів сьогодні – це сучасне європейське місто з природно-географічним потенціалом, що забезпечує динамічний розвиток бізнесу і приємний відпочинок, з активною громадою та інноваційно-орієнтованим місцевим самоврядуванням.
Саме таким побачили це дивовижне містечко,  в день його народження – 31 серпня заступник голови Яготинської райдержадміністрації Олег Форостяний та голова районної ради Іван Шулла, яких, в рамках співпраці, запросив на свято глава Дмитрівского муніципального району Московскої області Валерій Гаврилов. Цього року місту виповнилось 859 років. До речі, привітати іменинників з такою визначною подією приїхало багато гостей не тільки з Москви, але й з близького і далекого зарубіжжя, зокрема України.
Заходи, присвячені 859-річчю міста Дмитрова розпочалися зі святкової літургії в Успенському кафедральному соборі. Святкова хода «В єдності – наша сила!» від Льодового палацу відкрили колони школярів. Більше 2000 учнів всіх дмитрівських шкіл пройшли в єдиному строю. У почесній ході взяли участь представники громадських організацій та політичних партій, міські й сільські поселення  Дмитрівського району, працівники освіти, охорони здоров'я, культури, інших сфер діяльності. Святкове вбрання колон відображало передолімпійську тематику.
Урочисте відкриття свята розпочалося на Совєтській площі, де серед присутніх першого заступника керівника державної установи Московської області із взаємодії з Федеральними органами державної влади Дмитра Витягловського, депутата Державної Думи Володимира Кононова, мера міста Кремлєн-Бісетр, депутата національної асамблеї від департаменту Віль-де-Марна Жана Люка Лорана були і представники України з Яготинщини.
До вітальних слів Валерія Гаврилова з нагоди Дня народження міста Дмитрова, а також чергової річниці підписання договору про дружбу і співробітництво між муніципальним Дмитрівським районом Московскої області і Яготинським районом Київської області приєдналися наші делегати Олег Форостяний та Іван Шулла, які  передали найщиріші вітання від землі, де бував Тарас Шевченко, краю, де народилася і творила всесвітньо відома художниця Катерина Білокур, країни, котра дала Москві колишнього Міністра енергетики Радянського Союзу Петра Непорожнього. Зокрема, зазначили, що на світі знайдеться не так багато народів, які були б такими близькими і рідними своїм духом, культурою, мовою та історичною долею, як українці і росіяни. Уже протягом багатьох віків наші народи йдуть поруч, пліч о пліч. Їх об’єднують не тільки давні історичні традиції, але й тісні добросусідські відносини між нашими містами, районами і жителями, висловивши впевненість у тому, що спільна робота по зміцненню дружби і співробітництва дасть значні результати в інтересах наших регіонів і наших великих країн – України і Росії. На завершення свого виступу гості  побажали всім жителям Дмитрова здоров'я російського Миколи Валуєва та українського Віталія Кличка, а також всіляких гараздів на благо наших регіонів.
У ході урочистостей була підписана угода про дружбу і співробітництво між муніципальним Дмитрівським районом Московскої області і Яготинським районом Київської області.
 Святкування відбувалося впродовж цілого дня. В театралізованій композиції і святковому концерті взяли участь кращі творчі колективи. У сквері на Загорській вулиці працювала «Скатертина - самобранка», її учасники – міські і сільські поселення району, а на вулиці Кропоткінській - презентаційна програма міжнародного співробітництва Дмитріва і Кремлєн-Бісетр. Святкові заходи продовжилися в районному Палаці культури «Сузір'я», де відбулося відкриття виставки Дмитрівського відділення Союзу художників Підмосков'я та Гала-концерт учасників міжнародної «Літньої академії голландського ансамблю «Аполло» в рамках фестивалю класичної музики «Віват, бароко!». Завершилося свято молодіжною дискотекою та яскравим святковим феєрверком.
Ту красу природи і частину історії, яку змогли побачити наші делегати за час перебування в цьому чудовому містечку, надовго збережеться у пам'яті. У Дмитрові є щось таємниче, адже з перших хвилин перебування тут, гуляючи вулицями міста, дивлячись на святкову молодь, вони загадали бажання – повернутися сюди ще раз.

Переглядів: 1699 | Теги: Супермаркет Яготин, Сайти Яготин, Яготин Інфо, Яготин сайти, Аптеки Яготин, Автодрайв Яготин, Авто Яготин, Яготин инфо, Яготинська міська рада, новост | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Любка  
а до чого наш Яготин до Московської обл????

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 215




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail