Четвер, 25.04.2024



Головна » 2014 » Липень » 23 » Інформація про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Яготинської міської ради у І півріччі 2014 року
14:50
Інформація про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Яготинської міської ради у І півріччі 2014 року

Завершилось перше півріччя 2014-го року, тому традиційно на засіданні виконавчого комітету міської ради, підбито підсумки роботи зі зверненнями громадян. Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті  Яготинської міської  ради будувалась  у відповідності до вимог чинного законодавства та  нормативно-правових актів.
Згідно   з  планом   роботи,  апаратом  Яготинської  міської   ради   систематично узагальнюється та всебічно аналізується стан роботи зі зверненнями громадян.
Протягом І півріччя поточного року міською радою отримано та  відповідно прореаговано на 2456  звернень, що на 306  (12,4%) звернень менше проти відповідного періоду минулого року (за І півріччя 2013 року - 2762 звернення).
Від загальної кількості звернень, які надійшли до виконавчого органу міської ради протягом звітного періоду:
-  всього письмових  - 1088  звернення (заяви, скарги, пропозиції, листи, запити), що на 68 (6,3%)  звернень більше, ніж за аналогічний період  2013 року (1020);
-  усних  - 1806 (за аналогічний період 2013 року – 2122), що на 38,3% менше, ніж за звітний  період минулого року.
   Згідно графіка, затвердженого міським головою, проводилися особисті прийоми громадян керівництвом міської ради та начальниками відділів апарату міської ради, про що періодично публікується в  місцевих засобах інформації та висвітлюється на веб-сайті міської ради.
За звітний період зареєстровано на особистому прийомі у   міської ради – 108  звернень громадян, що на 146  звернень менше, ніж минулого року (за І півріччя 2013 року - 254), з них повторних - 15,  колективних - 8:
Колективні звернення стосувались:  випилювання аварійних дерев по вул. Лермонтова,  вирішення питання встановлення збірно-розбірного індивідуального гаража на прибудинковій території по провул. Довженка, 1а., про вирішення питання  опалення в дошкільному навчальному закладі №1 «Зіронька», про облаштування лавочок біля багатоквартирного будинку по провул. Довженка, 10, проведення ремонту доріг по. вул. Драгоманова, про вирішення питання виділення земельної ділянки під забудову, про вирішення питання  роботи двірника в мікрорайоні ПТФ, проведення заміни каналізаційної системи в будинку по вул. Незалежності, 58 тощо.
Серед питань, з якими звертаються громадяни найчастіше до міської ради, це:
-         питання виділення земельної ділянки під забудову;  
-         вирішення питання суміжного землекористування;
-         поліпшення житлових умов;
-         випилювання аварійних дерев;
-         працевлаштування;
-        благоустрій вулиць;
-    про перенесення або облаштування зупинки, додаткового    ранкового маршруту міського автотранспорту;
-        надання матеріальної допомоги на лікування та інші.
На всі звернення керівництвом надано ґрунтовне роз’яснення, консультації та давались відповідні доручення працівникам апарату міської ради та керівникам комунальних підприємств.  
Протягом І півріччя 2014 року 1260 різного роду довідок видано працівниками апарату міської ради  на усні звернення громадян.
З них: -  872 довідки на отримання допомоги на поховання, на утримання дітей, на отримання недоотриманої пенсії, про склад сім’ї, про фактичне місце проживання або зареєстрованих у помешканні;
- 125 довідок про зміну поштової адреси: назви вулиці чи нумерації будинку;
- 263  довідки про облік земельної ділянки надано працівниками відділу з питань земельних відносин  міської ради.
Спірні земельні питання знаходять вирішуються комісією по земельних спорах з виїздом на місце земельного спору.
- Від загальної кількості письмових  звернень -  542 надійшло від керівників підприємств, установ, організацій та комерційних структур (за І півріччя 2013 року  –  510, що на 5,9% більше ніж у минулому році):
- з Яготинської райдержадміністрації і її структурних підрозділів надійшло 115 звернень (за І півріччя 2013 року  –  132, що на 17 звернень          ( 14%) менше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року. До міської ради були направлені  до виконання та отримання інформації розпорядження та доручення голови РДА, контрольно-реєстраційні картки або листи, в тому числі і  перенаправлені звернення, з якими вже звертались громадяни  до міської ради, і отримали вмотивовані відповіді по суті питання.
 З 115 звернень  закрито - 99, решта 16 – це щомісячні та щоквартальні інформації, які подаються в райдержадміністрацію у встановлені терміни та ті, термін виконання яких ще не закінчився.
- з прокуратури  Яготинського району надійшло  62 звернення, з них:
6 - подань, 8 - постанов  – на всі відреаговано відповідно та у встановлені прокурором терміни, на 45 звернень надано інформації, в тому числі, звернення громадян: Смаглія І.М. щодо надання інформації про надрукованого спецвипуску газету «Яготин – місто моє».
- з Яготинського РВ ГУ МВС України в Київській області та з кримінально-виконавчої інспекції  надійшло 11 звернень з проханням надати характеристики  на громадян міста для службового використання (протягом звітного періоду 2013 року – 45). Депутатами міської ради складалися характеристики на зазначених осіб.
За звітний період на засіданнях сесій міської ради було  прийнято 238  рішень з питань, які стосуються  земельних відносин, зокрема щодо оформлення та переоформлення земельних ділянок у приватну власність, зміна цільового призначення, що на 21 (7,1%) рішення  більше ніж за аналогічний період минулого року (за І півріччя 2013 року 217 ).
- Протягом І півріччя поточного року рішень про відмову було – 3. Двом фізичним особам.
Решта листів носять інформаційний характер та надіслані до міської ради для ознайомлення.
Від громадян   міста  до виконавчого органу  міської ради  надійшли та були розглянуті  546 письмових звернень, що на 35 звернень більше, ніж за той же період  минулого року (за І півріччя 2013 року - 511)
-  534 письмових звернень вже закрито, громадяни отримали на них письмові  відповіді або рішення міської ради;
- ще 12 звернень громадян будуть винесені на розгляд наступної сесії міської ради та виконкому міської ради.
За І півріччя 2014 року на засіданнях виконкому всього розглянуто 112  звернень юридичних і фізичних осіб з різних питань ( за аналогічний  період минулого року - 109). Основні питання, які були розглянуті впродовж півріччя поточного року на звернення - про надання дозволу на будівництво, добудову, перебудову, перепланування житлового будинку,  підключення житлових будинків до центральних мереж водопостачання, присвоєння поштової адреси земляній ділянці, будинку, квартирі, погодження режиму роботи торгового закладу, надання матеріальної допомоги та інші.
Рішень про відмову не було, але рішення по одному з питань – про внесення змін до графіку руху маршрутного автобуса №4, перенесено на подальший термін, у зв’язку з необхідністю більш детального вивчення питання.
Рішеннями виконкому 18 особам протягом звітного періоду надано матеріальну допомогу на загальну суму  5000 гривень. За І півріччя 2013 року  24 особи отримали матеріальну допомогу.  
Питань з якими найчастіше зверталися громадяни були:
-         питання земельних відносин;  
-         вирішення питань житлово-комунального господарства, в т.ч.:
-         випилювання аварійних дерев;
-    ремонт доріг, благоустрій вулиць;
-    забезпечення житлом;
-    проведення ремонту дахів, під’їздів, мощення навколо  багатоповерхових будинків;
-    підключення житлових будинків до централізованого водопостачання та водовідведення;
-    надання матеріальної допомоги на лікування та інші.
На всі звернення було надано роз’яснення, консультації або вмотивовані відповіді.
 Для детального вивчення та надання кваліфікованої відповіді залучаються різні компетентні служби, проводяться виїзди комісії міської ради або посадові особи, які відповідають за той чи інший напрямок роботи  і  у встановлений термін заявнику дається проміжна відповідь та  переноситься термін розгляду звернень.  
Жінки, яким присвоєно звання «Мати-героїня», герої Радянського Союзу, Герої України, Герої Соціалістичної Праці, інваліди Великої Вітчизняної війни приймаються позачергово. Також питання, порушені вищевказаною категорією громадян, вирішуються в першу чергу.

Інформацію, подану вище , взято до відома. Також члени виконавчого комітету  доручили проводити роз'яснювальну роботу серед громадян щодо повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування, та вживати заходи щодо недопущення фактів порушення термінів розгляду звернень громадян, установити жорсткий контроль за якістю підготовки відповідей у визначені законодавством терміни.

 

 

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1577 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail