П`ятниця, 19.04.2024



Головна » 2012 » Квітень » 26 » Інформація про стан роботи із зверненнями громадян
20:45
Інформація про стан роботи із зверненнями громадян
Питання роботи зі зверненнями громадян  знаходиться на  постійному  контролі  керівництва  і є пріоритетним в діяльності  виконавчого апарату Яготинської  міської ради.Протягом І кварталу 2012 року робота зі зверненнями громадян в Яготинській міській раді  проводилася на виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.08 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування». Звернення  виконавцями розглядаються у встановлені терміни, відповідно до вимог чинного законодавства.
 Протягом І кварталу поточного року Яготинською міською радою отримано та  відповідно прореаговано на 1367 звернень (в 2011 році – 1583).
 За звітний період під час проведення особистих прийомів громадян до керівництва міської ради надійшло всього 60 звернень, що на 73 менше   порівняно з відповідним періодом 2011 року.
4 громадян  міста  зверталися  до міського голови з одного й того ж питання декілька раз:  
Білоус В.В. (вул. Островського, 27) – надання місця для торгівлі на ринку;
Супрун О.М. (вул. Дарницька, 41, кв. 34), Костюк Т.Й. (вул. Вокзальна, 58) – надання матеріальної допомоги;
Корж Г.В. (вул. Футбольна, 8) – надання допомоги у вирішенні проблем з оформленням землі – узгодження  меж земельної ділянки.
Основними питаннями, які порушували громадяни були:
- надання матеріальної допомоги;
- оформлення земельної ділянки у приватну власність, під МАФ;
- спір з сусідами за межі земельних ділянок;
- ремонт дорожнього покриття вулиць О.Пчілки, Будівельної, Філатової;
- надання житлової площі в гуртожитку і т.д.
За I квартал 2012 року було здійснено 4 виїзних зустрічі з мешканцями багатоквартирних будинків, балансоутримувачем яких є Яготинська ЖЕК. Головними питаннями, що піднімалися на зустрічах було надання якісних житлово-комунальних послуг, наявність двірника на прибудинковій території та питання благоустрою навколо зазначених будинків.
    На виїзній зустрічі 15.03.2012 на прибудинковій території будинку № 4 по вулиці Кільцевій у м. Яготині основним питанням було підключення зазначеного будинку до водопровідних мереж міста. Всі питання, які піднімалися жителями на виїзних зустрічах  в основному вирішені, а деякі потребують довготривалого вирішенні і перебувають на контролі.
За звітний період міською радою  було  видано 776 різного роду довідок на усні звернення громадян Це - довідки на утримання дітей, на отримання допомоги на поховання, довідки на отримання недоотриманої пенсії, довідки про склад сім’ї, про місце проживання, щодо обліку земельної ділянки та інші (за звітний період 2011 року – 649 довідок).
Від загальної кількості звернень, які надійшли до міської ради за І кв. поточного року:
- письмових звернень від громадян  - 268, що на 476  менше, ніж за той же період  минулого року (у 2011 році – 744 звернення). З них колективних  - 20   (всі вирішені). Такі дані дають підстави вважати,  що основна  кількість громадян змогла вирішити свої нагальні питання у минулому році.
На даний час не вирішеними залишаються  ще 73 звернення.
11- надання матеріальної допомоги;
5 – видача свідоцтва про право власності;
6 – перереєстрація та взяття на квартирний облік;
3 – зміна поштової адреси;
3 – погодження режиму роботи торгових закладів;
30 – надання дозволу на оформлення земельної ділянки;
15 – інших.
Переважна більшість цих питань будуть вирішені на наступних засіданнях сесії та  виконкому міської ради. Решта – протягом року: видалення аварійних дерев, ремонт доріг, проведення вуличного освітлення і т.д.
Слід зазначити, що за допомогою до міської ради, як правило, звертаються найменш соціально захищені категорії громадян, особи похилого віку, громадяни, які значною мірою втратили здоров’я і працездатність.  Близько  70%  осіб, що зверталися до міської ради це  пільгові категорії населення та малозабезпечені громадяни.
- 263 листів, клопотань надійшло від керівників підприємств, установ та організацій ( за І кв. 2011 року  – 309):
- з Кабінету Міністрів України – 1 – про облаштування притулків для безпритульних собак -  на нього відповідно відреаговано – направлено лист-відповідь;
-  - від депутата Верховної Ради України –  С.Міщенка  - дано відповідь по суті питання у встановлений термін.
- з Київської ОДА – 2 – всі виконані;
- з Яготинської райдержадміністрації і її структурних підрозділів надійшло 44 звернення (запити, розпорядження, доручення) * 4 з них  -  це щомісячні інформації, яка надається міською радою відповідно встановлених термінів в РДА. Решта виконані.
- 13 заяв, які надійшли з Дозвільного центру були розглянуті на минулих виконкомах чи сесіях і надані  відповідні рішення -  про надання дозволу на розробку проектної документації на водопостачання та  водовідведення  до торгових закладів, про надання дозволу на розробку проекту землеустрою  на земельну ділянку для комерційної діяльності (торгові заклади по вул. Шевченка, 84, вул. Драгоманова,  74) та інші.
- з прокуратури  Яготинського району надійшло 14 звернення:  з них   1 – подання, 4 протести – на всі відреаговано відповідно у встановлені прокурором терміни, на 9 листів надано інформацію.
- Яготинський районний суд надіслав 23 ухвали та повістки – на всі відреаговано відповідно, прийнято участь у судовому засіданні.
- 8 звернень надійшло від правоохоронних органів. Здебільшого це прохання надати характеристику на того чи іншого громадянина міста, яка необхідні для ведення справ.
- 9 листів надійшло до  міської ради з Асоціації міст України  - всі виконані.
З 263 листів, які надійшли  від керівників установ, організацій:
- з контрольним терміном виконання – 217
 - 192  вже  виконані,  решта 46 інформаційних листів надіслані керівництву міської ради до відома.
На виконанні та контролі перебувають  25 листів:
- 4 - це щомісячне   інформування  Яготинської РДА на їх запити;
- 12 листів будуть винесені на розгляд наступної сесії міської ради,
- 6  звернень розглядатимуться на  засідання виконкому міської ради (про видачу ордера  на квартиру №8 по вул.. Київській учаснику бойових дій в Афганістані Стрільцю О.А., про видачу свідоцтва про право власності на нерухоме майно по вул. Поштовій, 59 і т.п.) Решта звернень потребують додаткового вивчення, громадянам дано проміжні відповіді.              .        
Керівництвом міської ради продовжено практику проведення тематичних зустрічей з представниками політичних партій, представниками громадських організацій, керівниками підприємств, установ, організацій. Міський голова через засоби масової інформації інформує громадськість міста про роботу, яку проводить Яготинська міська рада для вирішення соціально-економічних проблем міста.
 Спірні земельні питання, яких, нажаль ще багато, по можливості вирішуються відповідною комісією міської ради по земельних спорах з виїздом на місце. Якщо питання потребує обов’язкового втручання судових органів, працівники відділу з земельних відносин апарату міської ради надають фахову консультацію громадянам.
В цілому стан виконавської дисципліни у виконавчому апараті Яготинської міської ради по роботі зі зверненнями знаходиться на належному рівні.

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1866 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Світлана  
У центрі міста де було ПАКРІ скільки буде красуватися забор? Отут дитячий майданчик повинен бути. Від дороги далеко.

1 Людмила  
Цікаво, а чому немає реакції на звернення громадян (більше 270 підписів) про повернення у власність громади Свято- Троїцького собору. Чи реагування міської ради вибіркове?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail