Четвер, 25.04.2024



Головна » 2012 » Березень » 29 » "ГАРЯЧИЙ ДЕНЬ" В ЯГОТИНІ. НАШ РЕПОРТАЖ ТА ВІДЕО 1+1
22:41
"ГАРЯЧИЙ ДЕНЬ" В ЯГОТИНІ. НАШ РЕПОРТАЖ ТА ВІДЕО 1+1
За час роботи Яготинської міської ради такого засідання ще точно не було. Те, що засідання буде ”гаряче” було видно ще на підходах до будівлі міської адміністрації, адже такої кількості служителів  церков та громади давно не було….. Але про все по порядку. На засіданні сесії міської ради одним із питань стояло питання про прийняття на баланс міста Свято-Троїцького собору. Але у членів конфесій виникли побоювання, що до подальшої передачі споруди одній із конфесій. А саме Московському патріархату. Хоча питання так поки не стоїть.
У всеукраїнському масштабі  історія далеко не нова : Київський патріархат вкотре бореться з Московським. І це після багатообіцяючих перемовин, які УПЦ КП та УПЦ МП вели в період «пізнього Ющенка» і які мало не завершились братськими обіймами.  Але не сталося. Для Московської церкви Київська, як і раніше, – збіговисько «розкольників», «відступників» et cetera. Власне, МП взагалі не визнає ніякий «Київський патріархат». Є, мовляв, одним-одна Українська православна церква, і все. Цей конфлікт інтересів, це жонглювання термінами сягає без малого двадцятилітньої давнини. Але про історію ми поговоримо трохи згодом.
Наразі ж відбулося от що: до сесійної зали завітали численні гості (депутати обласної ради, духовенство , та члени громади). І під час обговорення питання про прийняття собору містом у залі почалася полеміка з даного питання.  Київський  патріархат вважає  що церква МП намагається відбирати храми у Київського патріархату. У різний спосіб. І саме це рішення, мовляв, є одним із способів. Тобто воно є , на думку духовенства КП, першим кроком до здійснення задуманого.  Тому члени КП  прийшли разом з ”важкою артилерією  ” –  політиками від ”Фронту змін” та ВО” Свобода”  І  все би  нічого, адже засідання було відкрите,  але  запрошені члени згаданих політ сил почали зривати роботу сесії. Вони почали сипати образами на адресу , як депутатів, так і  міського голову,  якій дійсно довелося тримати удар. А їх було достатньо.
Спочатку  питання поставив депутат від Броварської міської ради працівник Тов «ТВК Зовнішня реклама» - Кузик Петро Миколайович.  Він запитав про те, хто є замовником будівництва. На що отримав відповідь про те що його будувало управління житлово-комунального господарства обласної адміністрації . Так воно і є. Бо це той замовник від якого міська влада і одержує об’єкт. Що правда частину коштів вніс КП. Але основним джерелом коштів таки була держава.
Наступним слово взяв депутат обласної ради  Андрій Іллєнко від ВО Свобода( розмову з ним читайте в наступній статті), він запропонував одразу передати споруду КП. Бо вона будувалась за кошти держави.  На це чинний мер зазначила, що на обласній сесії ніхто з депутатів не протестував. На що у відповідь депутатів від свободи отримала звинувачення у маніпуляції. Та на додачу отримала звинувачення у спробі за якоюсь там схемою обдурити громаду.
Після спроб припинити обговорення питання ( про що внесли пропозицію депутати), почалася справжня атракція. Гості почали звинувачувати мера і депутатів . Мовляв :і матір свою вона продасть якщо скажуть;  і хасидам з таким успіхом можна все віддати; і скільки ходок у кого було; і холуї та запроданці московські; і продають Україну. А ще назвали депутатів окупантами, які захопили владу. І так далі по колу.
Далі зі скандуванням  ”ганьба” до залу зайшли члени громади  Яготина. Серед них було багато парафіян церкви Київського патріархату. І почалося  те, що ми раніше могли бачити лише по ТБ. Після численних баталій врешті депутати таки прийняли рішення про прийом об’єкту в міську господарку. Але громада та політики продовжувала скандувати під вікнами міської ради.
Не менші пристрасті відбувалися і за межами сесійної зали.  Зокрема у фоє тон задавав депутат Іллєнко. Він і далі сипав  ”компліменти ” на адреси міського мера.  Він пообіцяв присутнім, у разі потреби, поставити палатки, щоб жити і ночувати біля Храму. На вулиці людей закликали  ініціювати збір підписів за відставку чинного міського голову. Там же канали 1+1 та перший національний  знімали репортажі та брали інтерв’ю.
Після засідання , Яготин  інфо  поцікавився  думками з цього питання, але про це в наступному матеріалі.
А поки наша думка. Ми, як свідомі українці, звичайно за єдину помісну церкву в Україні. І ми точно не підтримуємо того, що президент демонстративно молиться лише в церквах МП, демонстративно знається лише зі священиками цієї конфесії. Уникаючи інших. Це стосується не лише КП, але й мусульман, хасидів, ітд. Ясна річ, що не християни в нашій країні меншість. Але ж і вони – українці.
Тепер, що до свободівців. Ви відстоюєте не погану ідею. Але!!!!!!. Шановні. Якщо ви хочете щоб вас поважали і йшли за вами, то вам треба перш за все бути толерантними. Почніть із себе. Якщо ви вважаєте, що міська влада не права – добре. Хай так. Але кидатись із образами на адресу присутніх….Це не робить вам честі.
Стосовно духовенства. Панове – ви проповідуєте любов  до ближнього. Бо Бог – є любов, і це так. Так от демонструйте це! Ви ті, хто несе слово Господнє. То як ви можете проповідати і вчити людей, коли ви самі не завжди дотримуєтесь Слова Божого?
 І на останок відео каналу 1+1 про згадані події. На скільки воно точне і повне - судіть самі.

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2713 | Рейтинг: 4.0/5
Всього коментарів: 11
11 Людмила  
Прочитала звернення Московського архієпископа Серафима і диву даюсь, де совість, де виконання заповіді " не побажай нічого чужого..". Ви забули що ваша Московська церква 142 роки була в розколі, поки за хабарі та соболині шкурки не відкупились? Не буде ніколи СОБОР Московським!

10 S O A P  
Треба щось робити ато комісія яка створена намудрує так що точно москалям віддадуть сволота

9 Олександр  
Я не розумію одного, чому Собор який будувався за пожертвування прихожан та за фінансування з державного бюджету наша влада хоче віддати москалям, фактично передати у власність іншої держави. Шановна влада чого ви прагнете? Де поділась ваша самосвідомість, націоналізм. чому ви відстоюїте інтереси іншої країни??? Складається враження що ви українці тільки по паспорту а в душі ви москалі.

8 Анатолій  
Читайте цю зсилку і знайте, що Яготинці не одні. При потребі піднімуться патріоти всієї України, а їх не мало. Владо задумайся!!! http://www.volianarodu.org.ua/uk/Religiya/Reket-moskovskogo-patriarchatu-v-Yagotyni

7 Sike  
Да є рішення. Моя мама була депутатом в ті роки і каже є рішення.

6 Володимир  
Звичайно є рішення на відведення землі Київському патріархату саме під будівництво Троїцького Собору в м Яготині, в 2000р Про знають і депутати які не одного скликання. Просто совісті нема ні у мера ні у попів, які привикли що за гроші все забирають. Тут не вдасться.

5 Лариса  
А що пам'ять у всіх відшибло? Церкву освячував Київський патріархат йому і громаді землю виділили є рішення 94 року. Я точно пам'ятаю. А депутати хай піднімуть рішення 94 року. Чи Дзюба не пустить

4 Володимир  
Як що. На депутатів своїм песуцтвием давили. Хіба хтось ріскне проголосувать коли сам семеняка сидить. А депутат каждий за свою шкуру

3 S O A P  
На відео бачив Семеняку з Шулой. І шо вони там робили. Це ж не рай адміністрація.

2 Павло  
На барикади піднімуться всі люди, для яких совість та правда не пустий звук. А їх достатньо багато

1 Max  
Я и сам піду на барикади. Хай тільки попробують віддать росії

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail