Середа, 24.04.2024



Головна » 2013 » Квітень » 26 » ДЗЮБА Н.М: свідомість яготинців поступово змінюється.Інтерв'ю з мером міста.
17:25
ДЗЮБА Н.М: свідомість яготинців поступово змінюється.Інтерв'ю з мером міста.
Майже два місяці тому ми запропонували нашим відвідувачам поставити  питання меру нашого міста. Тому відповіді на наші та свої запитання читайте в цьому  інтерв’ю.
Нашу розмову з Наталією Миколаївною ми розпочали, як мовиться,  гарячими слідама . А саме  -  з теми загальноміського прибирання.
- Відбувся загальноміський суботник. Які ваші враження, особливо, якщо порівнювати з минулими роками?
- Якщо порівнювати з минулими роками, то можу сказати, що у цьому році людей вийшло набагато більше. Приємно, що без нагадувань керівники підприємств, установ, організацій разом зі своїми колективами наводили порядок на їхніх (і не лише) територіях. Тож я не можу сказати, що не задоволена. І  не погоджуюсь з матеріалом в газеті ”Яготинські вісті” (№ 30 від 23 квітня 2013 року)  з приводу того,  ніби прибрали тільки 300 метрів у центрі міста. Про які 300 метрів йдеться?….коли прибирали все місто! Бо як би там не було, але ще ніколи прибудинкові території не перебували  в такому належному стані, як зараз. Це робота і двірників, і комунальних служб, і самих мешканців міста. Наприклад, ПТФ: це мікрорайон віддалений; я зараз не кажу про власника так званої птахофабрики,  ви самі бачили,  які там бур’яни, я кажу про тих молодих людей, які своїми силами розчищали територію скверика. А це не 300 метрів від центру! Також працювали на своїх округах депутати міської ради: Малиш Н.М., Кошельник С.І., Шевченко В.В., Шльончик В.М. та інші депутати. У п’ятницю на прибирання міста  вийшли працівники 34-ох організацій міста. Робота  продовжилась і в суботу. Я вдячна і ветеранам (більше 40 осіб), які  вже о  8:30 стояли біля міської ради, готуючись до роботи, і представникам політичних партій, і раді підприємців, і кожному небайдужому жителю Яготина. Приємно, що зміняюється ставлення  і нашої молоді до того,  що надбали зробили для міста старші,  яка своїм прикладом показує: вона гідна частина громади. Результативно попрацювали всі заклади освіти, члени молодіжного виконкому. З власної ініціативи громадська організація  «Воїн Світла» прибрала значну частину парку.  Тобто свідомість яготинців поступово змінюється. І я вдячна кожному яготинцю за внесок  у загальну картину зовнішності  рідного міста. Звичайно, ще лишилися смітники, які треба ліквідувати. І ми будемо це робити разом з громадою міста. Приклади вже є  – це вулиці Заводська, Дмитрівська, Колгоспна.
Є й інші проблеми. На сьогодні  приблизно 28% населення уклали договори на вивезення  сміття. А інші 72% ? Ось і робіть висновки про те, куди дівається сміття… Тому зараз ми йдемо таким шляхом: працівники міської  ради спільно з дільничними та представниками комунальних служб міста здійснюють  об’їзди вулиць. Спочатку вручають припис-попередження, щоб власники прибирали та укладали договори на вивезення  сміття, якщо реакції немає – ми, у присутності двох осіб, складаємо акт і притягуємо до адміністративної відповідальності. Тоді вже доведеться платити не 4.20 на місяць за послуги на вивезення  сміття, а набагато більше: від 320 до 1300 гривень.
Ще хочу звернутися до всіх мешканців міста та представників політичних партій з приводу того, що після свят ми знову  всі разом - 7 травня  вийдімо   на прибирання міста,  адже роботи ще дуже багато.
- Що плануєте зробити найближчим часом? І що не вдалося зробити за останній час?
Перш за все,  ми до Великодня планували провести реконструкцію покриття на ринку та обгородити одне з кладовищ (вул. Київська). Але у зв’язку з роботами на покрівлі Собору, підрядна організація ще не встигла виконати заплановане.
Плануємо навести порядок  на сміттєзвалищі, бо далі так не можна. Вже встановлено  плити, які наші ”свідомі” громадяни  встигли побити двічі. Крім того, дозвольте мені нагадати громаді - міське сміттєзвалище виникло не вчора, а в 1978 році. То  чому тоді все всіх влаштовувало? Задовольняла і територія без огорожі. Зараз виникла проблема: не там  висипають сміття. То давайте разом наводити лад та впливати на тих, хто створює стихійні сміттєзвалища. Чекаємо на телефонні  дзвінки з конкретними повідомленнями про порушників.
Ще плануємо встановити камери відеоспостереження.
Важливою проблемою залишаються дороги. Це складне питання. З міського бюджету кожного року виділяються кошти на проведення ремонту автомобільних доріг у місті Яготині. Також на цей  вид робіт кошти виділяються як з обласного, так і з державного бюджетів, про що свідчить влаштування асфальтового покриття по вулицях Філатова, Першого травня, Козацькій та ямкового ремонту вулиць Садової, Згурівської, Говорова, провулку Говорова та інших. Однак виділених коштів не вистачає для проведення робіт на всіх вулицях міста.  Один із варіантів його вирішення є укладання угоди на розвиток інфраструктури міста з тими підприємствами, які мають або ж до яких приїздять «фури»,  щоб  підприємства платили певну суму, яка піде на ремонт дорожнього покриття міста.
Встановлюємо біотуалети (а до цього хтось у Яготині їх бачив?), просимо тільки не перевертати їх.
У планах  -  реконструкція вокзальної площі, ми її заасфальтуємо, зробимо клумби, наведемо лад, щоб все мало привабливий і  сучасний вигляд.
Звісно, буде продовження і  Калинової алеї. У планах - зони відпочинку в парку і біля старої аптеки та ще багато чого іншого, що зробимо  для вас і обов’язково разом з вами.
- Як у нашому місті йде робота зі створення ОСББ ?
-  Досить важко. Це питання актуальне загалом для всієї країни. Я вважаю, що під час приватизації житла громадян держава припустилася помилки. Потрібно було, щоб мешканці будинків разом з квартирами приватизували  й інші будинкові об’єкти: горища, підвали, сходові майданчики. Бо ми, наприклад, лагодимо дах, а власник знову б’є дірки, встановлюючи антени  чи ще щось. Тому це комплексне питання.
 - Тепер перейдемо безпосередньо до питань від відвідувачів сайту Яготин інфо. Їх було багато, тому ми згрупували їх за певною тематикою. Першість тут, як і раніше, тримають питання щодо  проблем, які стосуються  пасажирських перевезень.
- Робоча група вивчила їх. Яготинська міська рада неодноразово складала акти щодо недотримання перевізником ПрАТ «Яготинське АТП 13251» і не лише  умов договору на перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування по м. Яготину. Зокрема вихід на маршрут тільки автобусів великої місткості, відсутності інформаційних табличок на автобусах і таке інше.  Найближчим часом ми плануємо провести новий конкурс на перевезення пасажирів у місті Яготині, з новими маршрутами (попередньо 6 маршрутів) та новим розкладом руху. Про конкурс буде оголошено, і в ньому зможуть взяти участь усі бажаючі, пропозиції яких відповідатимуть умовам конкурсу згідно   з чинним  законодавством.
- Ще  про пасажирські перевезеня. Є питання з приводу зупинки "Райсоюз".
- Зупинка автобусів «Райсоюз» розташована на вул. Вокзальній, яка належить Державній службі автомобільних доріг України (САДУ). Яготинська міська рада вже неодноразово зверталась щодо облаштування зупинки «За вимогою», однак САДУ дає відповідь, що за чинними  нормами у цьому місці зупинка заборонена.  
- Чому міська влада не бореться з бродячими собаками?
- Яготинською міською радою вивчається питання боротьби з бродячими тваринами, зокрема розглядається можливість створення спеціального притулку та служби виловлювання тварин, відповідно до норм чинного законодавства.
- Коли вже в нас на «Бачиївщині» буде належне водопостачання?
- Минулого місяця ми обговорювали цю проблему і в міській раді, і з мешканцями цього мікрорайону. Для покращення стану водопровідної мережі на мікрорайоні «Бачиївщина», зокрема підвищення тиску води у мережі, розглядається можливість проведення реконструкції водонапірної вежі по провулку Говорова у місті Яготині зі станцією знезалізнення води. Для зазначеного була розроблена проектна документація. З урахуванням індексації та підвищенням вартості матеріалів і робіт, станом на 10 квітня 2013 року роботи коштуватимуть близько 1 млн 200 тис. грн. Ці кошти будуть виділені з бюджету міста.
- Низка питань на кшталт: куди дивиться влада й ДАІ; рух у місті буває просто хаотичним…
- Контроль за рухом автомобільного транспорту  містом та дотримання Правил дорожнього руху  це  компетенція  відділу ДАІ Яготинського РВ ГУ МВС України в Київській області. Зазначений відділ МВС не підпорядковується Яготинській міській раді.
- Багато питань стосовно поховань та новоствореного підрозділу «Ритуальна с служба».
- У районній газеті «Яготинські вісті» неодноразово проводилися публікації та роз'яснення щодо проведення поховань на території міста Яготина. Були роз’яснення й на вашому порталі, тому не відомо, звідки йдуть плітки та перекручення.
- Коли наведете порядок з торгівлею та закладами харчування? А то наче й об'їзди робляться, а результатів  мало?
- Згідно  з розпорядженням міського голови від 17.12.2010 «Про утворення та склад робочої групи щодо вивчення стану, ефективності та доцільності використання земельних ділянок і самих приміщень під торговельними закладами м. Яготина» щотижня робочою групою здійснюються об’їзд торговельних закладів міста. Контролюється питання благоустрою навколишньої території, а також здійснюється аналіз фасаду торговельних приміщень. За  виявлення недоліків, порушникам вносяться приписи, у разі    невиконання  яких складаються протоколи про адміністративні правопорушення згідно зі статтею 152 КУпАП.
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» згідно з наданими  повноваженнями  міська рада ліквідувала несанкціоновану торгівлю на вулицях міста, зокрема на Вокзальній площі, тепер   для торгівлі сільськогосподарською продукцією використовується спеціально обладниний майданчик.
Контроль за якістю продукції та дотриманням санітарних вимог закладів громадського харчування та торгівлі в цілому не є компетенцією Яготинської міської ради. Ці повноваження належать до компетенції відповідних служб району.
Дякуємо за розмову та відповіді на питання.
А відвідувачі сайту і далі можуть ставити свої питання пані Наталії. Як тільки їх назбирається достатня кількість для інтерв’ю,   ми знову завітаємо до нашого мера.

Переглядів: 2506 | Теги: Сайти Яготин, Яготин Інфо, Яготин сайти, Аптеки Яготин, Яготин инфо, Яготинська міська рада, комп'ютери, Яготин, Новости Яготин, Новини Яготин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 11
11 :Жителі вул.Дмитрівської району "Чевоний хутір"  
Пора б пост ГАЇ встановити на вулиці Дмитрівській. На якій швидкості літають автівки. Страшно малих діток бачити на дорозі. Або ж лежачих поліцейських встановити.

10 Max  
+1

9 volanD  
Я например не говорю что власть сделала невозможное и вон из-шкуры лезет.
Тот же киев даже его цент грязнее Яготина.
Ну сколько помню город что то неособо он застраивался прежде, пускай даже теми магазинами или остановками с ларьками.
И давайте ровнять города по уровню населения, а то ровняем Яготин с Борисполем, давайте его с Москвой будем сравнивать.
biggrin

8 Max  
1 Саня писать научись. А то даже Яготин с маленькой написал.
2 И иди со своим Борисполем. ТЬІ где живеш?

7 Cаня  
А что они делают такого сверх. Чисто стало дак так и должна власть следить за порядком. При чем любая и не только та которая сейчас. Что торговля идет так и должна влвсть разрешения давать. Тоесть власть делает то что и должна любая власть делать. Так что ничего особенного в Яготине не изобрели. Ну скажите все кто мершу так любит что такого зделано в яготине чего нет или не делают в другиг городах.Гляньте хоть на тотже Борисполь

6 Аня  
Ну магазини не міська же рада ставить.

5 volanD  
Какие вопросы такие и ответы.
Бываю в городе не так часто но и то можно заметить что в городе что то делается то алейка то ларечек то магазин.
Парк люди убирают по своей воле или не по своей но он чистый и это радует.
Позитивные движения есть, хотя зделать нужно ещо очень много.

4 urij81  
Наша мерша таки для Яготина робить багато не так вже стидно по ньому пройтися чи людям показать Лісовий класний дядько він нормально віцтоює і людей і їх права ну а мер з нього недуже

3 Галина  
Да прямотаки ніхто й нічого. А якже Лісовий він був ненайгіршим мером і Яготинці це знають

2 S O A P  
Ну давайте чесно. Якщо спитать у яготинців чи задоволені вони мером то ясно всі скажуть ні ну чи не зовсім задоволені. Але ж до неї багато чого не робилося. Так?

1 Небайдужий яготинець  
Поговорили ні про що... Працюємо, вивчаємо, не в нашій компетенції.... Сміхотриння.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail