П`ятниця, 19.04.2024



Головна » 2022 » Липень » 18 » До уваги вчителів початкових класів! З 1 серпня розпочнеться реєстрація на сертифікацію
14:01
До уваги вчителів початкових класів! З 1 серпня розпочнеться реєстрація на сертифікацію

Реєстрація на сертифікацію для вчителів початкових класів розпочнеться з 1 серпня 2022 року. Її зможуть пройти 140 педагогів Київської області.
Про особливості проходження сертифікації розповіла начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія Кревська.
«Усім відомо, що учитель навчається протягом життя. І процес вдосконалення педагога – неперервний, – зазначила очільниця управління Служби. – Сертифікація створює нові можливості для вчителів, які постійно працюють над вдосконаленням професійних якостей, саморозвитком, покращують, модернізують освітні методики. Сертифікація вчителя – це ключ до успіху у його професійній діяльності. Процедура сертифікації є серйозним поштовхом до змін, дає можливість фахівцю розкрити свій потенціал, виявити педагогічну майстерність, поділитися досвідом використання сучасних освітніх технологій і методик навчання. Сертифікація є однією із сходинок професійного зростання педагогічних працівників».
Сертифікація педагогічних працівників – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, зокрема з педагогіки та психології, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання. Вона відбувається винятково на добровільних засадах за ініціативою педагогічного працівника.
Лілія Кревська підкреслила, що в цілому сертифікація має на меті оцінити професійні компетентності педагога. Вона здійснюється через незалежне тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи. За три роки впровадження пілотного проєкту сертифікація педагогічних працівників стала ще й чинником підвищення якості освіти».
Наказом Міністерства освіти і науки України від 01.06.2022 № 513 затверджено Календарний план організації незалежного тестування професійних компетентностей учасників сертифікації педагогічних працівників у 2022 році. Реєстрація для проходження сертифікації триватиме упродовж 1–15 серпня 2022 року.
Реєструватиме вчителів Український центр оцінювання якості освіти. У 2022 році сертифікацію зможе пройти не більше 2500 вчителів початкової школи. Кількість вчителів, які можуть пройти сертифікацію, є пропорційною кількості початкових класів в області. Так, на сертифікацію відберуть по 2,9 % учителів початкової школи з кожного регіону. У Київській області – це 140 учителів початкових класів.
Незалежне тестування вчителів початкової школи відбудеться 10 вересня. Тест міститиме 100 завдань із вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. До 28 вересня в кабінетах учасників сертифікації буде розміщено результати тестування та інформацію про допущення/недопущення їх до участі в наступному етапі.
До учасників сертифікації поставлено певні вимоги: високий рівень педагогічної майстерності; володіння методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями; готовність їх поширювати; діяльність на посаді, що належить до категорії посад педагогічних працівників (основне місце роботи); стаж педагогічної роботи не менше двох років.
«Якщо говорити про підсумки трьох років проведення сертифікації на Київщині, то нині ми маємо дев’яносто чотирьох сертифікованих вчителів початкових класів, – повідомила начальниця управління Державної служби якості освіти у Київській області. – Найбільша кількість успішно сертифікованих вчителів з Броварського району – 32 учасники сертифікації, з Бучанського району – 23 учасники, з Обухівського району – 12, з Білоцерківського району – 9, Фастівського району – 8, з Бориспільського та Вишгородського районів – по 5 учасників сертифікації».
Учасники сертифікації попередніх років, що успішно її пройшли, при особистих зустрічах і в соціальних мережах діляться враженнями та мотивують колег пройти їх шляхом. Зокрема, відзначають, що сертифікація додала впевненості у власних силах, визнання серед колег та адміністрації закладу освіти.
Єлизавета Дудар, учитель початкових класів «Щасливського навчально-виховного комплексу «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» Пристоличної сільської ради Бориспільського району, учасник сертифікації, освітній експерт згадує: «Здається, що я сертифікат отримала тільки вчора, а минуло вже аж два роки. Вперше про сертифікацію почула на засіданні методичного об’єднання, наш директор запропонував взяти у ній участь. Коли відкриваєш для себе щось нове, невідоме, завжди з’являється почуття невпевненості, хвилювання. Однак, коли робиш крок вперед, починаєш рухатись до наміченої мети, то відразу зникають усі сумніви, і врешті-решт залишається почуття задоволення й гордості від виконання цікавої та корисної справи.
Я була учасником першого року пілотного проєкту сертифікації вчителів початкових класів. Якщо чесно, то було трохи страшнувато. Перед кожним етапом ми відчували внутрішні побоюванння і ставили собі запитання: «А що робити, коли не пройду?» Але всі бар’єри розсипалися вже після І етапу. За вивчення практичного досвіду від експертів я отримала максимальну оцінку 100 балів зі 100. Особисто для мене, як для молодого вчителя – це була перемога! Я зрозуміла, що все роблю правильно і йду у потрібному напрямку. Позаминулого року до сертифікації я була долучена вже в якості експерта. Це був ще один крок для професійного зростання, адже вже я оцінювала практичний досвід своїх колег, знаходячи для себе багато нового й цікавого. Зараз у нашій країні йде повномасштабна війна, та незважаючи на важкі умови воєнного стану, наші вчителі мають можливість підвищувати свої професійні якості. Ми продовжуємо працювати, боротися, ще раз доводячи усьому світові, що українці унікальні, як кожен у своїй галузі, так і всі разом. Своїм колегам бажаю сміливості у прийняті рішень та успіхів, а нашій рідній Україні – якнайшвидшої перемоги над ворогом».
Хочеться побажати успіху всім майбутнім учасникам сертифікації та висловити тверде сподівання, що вона пройде в умовах миру, що настане в результаті перемоги України.
Управління Державної служби якості освіти у Київській області

 

Переглядів: 1218 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Липень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail